• BIST 100

    15475,71%-0,76
  • DOLAR

    43,29% 0,06
  • EURO

    50,79% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6743,34% 1,90
  • Ç. ALTIN

    10993,04% 2,81

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli açılış ve sergi gezilerini dolaştıktan sonra Sur Kültür Yolu Festivali’nin gala gecesine katıldı. Gecede konuşan Bakan Ersoy, festivalde yüzlerce etkinliğin olacağını ve geleneksel hale geleceğini açıkladı. Bakan Ersoy, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’da bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Sur Kültür Yolu Festivali’nin açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizde kültür ve sanat etkinliklerini daha geniş yelpazeye yaymak halkımızı kültür ve sanat erişimini kolaylaştırma hedefiyle yola çıktığımız kültür yolu festivallerimiz birer marka haline geliyor. Eylül ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz Troya Kültür Yolu Festivali dolu dolu programlarıyla çok büyük ilgi gördü. 300 binden fazla sanatseverin ilgi gösterdiği Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nde yakaladığımız başarıda bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bakanlığımızın himayesine aldığımız Konya Mistik Müzik Festivali’nde ünü. Kendi sınırlarını aşan müzisyenlerimizi misafir ettik. Konya’daki tüm etkinliklerimiz beğeniyle takip edildi.' dedi. Bakan Ersoy, '23 Ekim tarihine kadar sürecek olan başkent ve Beyoğlu Kültüroğlu Festivallerimiz de çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra beklentimizin ötesinde misafir ağırlıyor. Bu sene toplamda 5 ilimizde kültür yolu festivalleri düzenliyoruz. Gelecek sene bu 5 ilimize İzmir Efes Kültür Yolu Festivali, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Gaziantep’teki Gastronomi Festivali’de daha iyi olacak. Bu kadim topraklarda festival coşkusu yaşamanın mutluluğunun tarifi bizim için çok çok büyük. Bu çerçevede sizlere birbirinden güzel etkinlikler hazırladık. Bugün startını verdiğimiz etkinliklerimiz 16 Ekim tarihine kadar devam edecek. 2 binden fazla sanatçı ve 600’den fazla etkinlikle Diyarbakırlılar ve çevre illerden gelecek sanatseverlerimiz buluşacaklar.' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserine Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan Eyvan Geceleri’ne tüm değerler bu festivallerde yer alacak' diyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:
'Gençlerimiz için birbirinden güzel konserler organize ettik. Ta ki bu meydanı açık hava sahnesinde Yavuz Bingöl, Bedri Ayseri, Oğuzhan Koç, Zara, Murat Dalkılıç, Zeynep Pastık, Yüksek Sadakat Grubu ve Ziynet Sali birer konser verecekler. Aynı mekanda Anadolu Ateşi de güzel bir gösteri sunacak. Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde Yılmaz Erdoğan Münakaşa, Demet Akbağ’da Aydınlıkevler isimli tiyatro gösterisini sergileyecek. Mezopotamya’nın yetiştirdiği büyük şair kuşlarla ilgili oluşturduğu bakış açısı bilinçlendiği müzikalde yine bu mekanda izleyiciler ve konuşacak. Keçi Burcu Meydanı’nda açık hava sinema gösterimi yapılacak. Cemil Paşa Konağı’nda Gastro Diyarbakır buluşmaları yapılacak. Çocuklarımız için de birbirinden renkli etkinliklerimiz olacak. Kapadokya’nın balonları Diyarbakır’da yükselecek. Keçi Burcu terasından gökyüzü gözlem etkinliğiyle festivalimiz daha da renklenecek. Ben istesem de tüm etkinliklerimizi bugün buradan duyuramam. Çünkü yüzlerce etkinlik var. Say say yetmez. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Artık su kültür yolu festivali her sene bu tarihlerde bizlerle birlikte olacak. Yani tek seferlik bir festival değil” dedi.
[gallery ids=',48271,48272,48273,48274,48275,48276']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump: Avrupa, doğru yönde gitmiyor

Cenin'de Siyonist saldırıların üzerinden bir yıl geçti: Yerinden etme, yıkım ve kısıtlamalar sürüyor

Çalışma Meclisi "Çalışma Hayatında Dijital Dönüşüm" gündemiyle toplanacak

Türkiye'nin de aralarında olduğu 8 Müslüman ülke Barış Konseyi'ne katılma kararlarını açıkladı

Ağrı’da zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

HAMAS ve İslami Cihad'dan 3 gazetecinin şehit edilmesine tepki

Rekabet Kurumu'ndan TEMU iddialarına yanıt

Bakan Tekin, Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Amrullayev’le görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı'yla görüştü

Saadet Partisi’nden HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı’na hayırlı olsun ziyareti

İspanya'daki demiryolu kazasında ölü sayısı 43'e yükseldi

İngiltere, ABD'nin tehditlerine rağmen Grönland konusunda geri adım atmayacağını belirtti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Gençlik ve Spor Bakanı Bak ile bir araya geldi

Endonezya'da tren ile minibüs çarpıştı: 7 ölü

Siirt’te kar temizlerken düşen 16 yaşındaki genç ekiplerce kurtarıldı

Siirt tarımsal yatırım rehberi yayımlandı

Siyonistler, vahşice saldırılarını sürdüyor: 3'ü gazeteci 11 şehit

Balıkesir'de 4,5 büyüklüğünde deprem

Göçerlerin zorlu kış şartlarındaki yaşam mücadelesi

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanı İmir: Suriye’de kalıcı çözüm diyalog ve adaletten geçer

Siirt’te serviks kanseri farkındalığı için kadınlara bilgilendirme yapıldı

Malatya'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 ölü 2 ağır yaralı

Bakan Tunç'tan Bolu'daki yangının yıldönümüne ilişkin açıklama: Sorumlular adalet önüne çıkarıldı

TİKA ile UNICEF Kamerun arasında iş birliği protokolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi kabul etti

Malatya'da trafik kazası: 2 yaralı

YPG'nin Haseke'deki saldırısında 7 Suriye askeri hayatını kaybetti

HÜDA PAR heyetinden Kanal 23’e ziyaret

Mardin Tarihi Çarşı’da biriken kar buz tehlikesine dönüştü: Esnaf ve vatandaşlardan yetkililere çağrı

MSB: Katar’da bakım ve onarım sözleşmesi imzalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: Avrupa, doğru yönde gitmiyor

Cenin'de Siyonist saldırıların üzerinden bir yıl geçti: Yerinden etme, yıkım ve kısıtlamalar sürüyor

Çalışma Meclisi "Çalışma Hayatında Dijital Dönüşüm" gündemiyle toplanacak

Türkiye'nin de aralarında olduğu 8 Müslüman ülke Barış Konseyi'ne katılma kararlarını açıkladı

Ağrı’da zincirleme trafik kazası: 6 yaralı

HAMAS ve İslami Cihad'dan 3 gazetecinin şehit edilmesine tepki

Rekabet Kurumu'ndan TEMU iddialarına yanıt