• BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,09% 0,01
  • EURO

    48,35% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5388,62% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
08 Ekim 2022, Cumartesi 20:05
Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Ersoy: “Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Yüzlerce etkinlik vatandaşlarla buluşacak. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum.' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çeşitli açılış ve sergi gezilerini dolaştıktan sonra Sur Kültür Yolu Festivali’nin gala gecesine katıldı. Gecede konuşan Bakan Ersoy, festivalde yüzlerce etkinliğin olacağını ve geleneksel hale geleceğini açıkladı. Bakan Ersoy, “Tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır’da bu sene ilkini gerçekleştirdiğimiz Sur Kültür Yolu Festivali’nin açılışında sizlerle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Ülkemizde kültür ve sanat etkinliklerini daha geniş yelpazeye yaymak halkımızı kültür ve sanat erişimini kolaylaştırma hedefiyle yola çıktığımız kültür yolu festivallerimiz birer marka haline geliyor. Eylül ayında ilkini gerçekleştirdiğimiz Troya Kültür Yolu Festivali dolu dolu programlarıyla çok büyük ilgi gördü. 300 binden fazla sanatseverin ilgi gösterdiği Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali’nde yakaladığımız başarıda bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bakanlığımızın himayesine aldığımız Konya Mistik Müzik Festivali’nde ünü. Kendi sınırlarını aşan müzisyenlerimizi misafir ettik. Konya’daki tüm etkinliklerimiz beğeniyle takip edildi.' dedi. Bakan Ersoy, '23 Ekim tarihine kadar sürecek olan başkent ve Beyoğlu Kültüroğlu Festivallerimiz de çok önemli etkinliklere ev sahipliği yapmasının yanı sıra beklentimizin ötesinde misafir ağırlıyor. Bu sene toplamda 5 ilimizde kültür yolu festivalleri düzenliyoruz. Gelecek sene bu 5 ilimize İzmir Efes Kültür Yolu Festivali, Adana Portakal Çiçeği Karnavalı ve Gaziantep’teki Gastronomi Festivali’de daha iyi olacak. Bu kadim topraklarda festival coşkusu yaşamanın mutluluğunun tarifi bizim için çok çok büyük. Bu çerçevede sizlere birbirinden güzel etkinlikler hazırladık. Bugün startını verdiğimiz etkinliklerimiz 16 Ekim tarihine kadar devam edecek. 2 binden fazla sanatçı ve 600’den fazla etkinlikle Diyarbakırlılar ve çevre illerden gelecek sanatseverlerimiz buluşacaklar.' ifadelerini kullandı.

'Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konserine Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan Eyvan Geceleri’ne tüm değerler bu festivallerde yer alacak' diyen Bakan Ersoy, şunları kaydetti:
'Gençlerimiz için birbirinden güzel konserler organize ettik. Ta ki bu meydanı açık hava sahnesinde Yavuz Bingöl, Bedri Ayseri, Oğuzhan Koç, Zara, Murat Dalkılıç, Zeynep Pastık, Yüksek Sadakat Grubu ve Ziynet Sali birer konser verecekler. Aynı mekanda Anadolu Ateşi de güzel bir gösteri sunacak. Sezai Karakoç Kültür Kongre Merkezi’nde Yılmaz Erdoğan Münakaşa, Demet Akbağ’da Aydınlıkevler isimli tiyatro gösterisini sergileyecek. Mezopotamya’nın yetiştirdiği büyük şair kuşlarla ilgili oluşturduğu bakış açısı bilinçlendiği müzikalde yine bu mekanda izleyiciler ve konuşacak. Keçi Burcu Meydanı’nda açık hava sinema gösterimi yapılacak. Cemil Paşa Konağı’nda Gastro Diyarbakır buluşmaları yapılacak. Çocuklarımız için de birbirinden renkli etkinliklerimiz olacak. Kapadokya’nın balonları Diyarbakır’da yükselecek. Keçi Burcu terasından gökyüzü gözlem etkinliğiyle festivalimiz daha da renklenecek. Ben istesem de tüm etkinliklerimizi bugün buradan duyuramam. Çünkü yüzlerce etkinlik var. Say say yetmez. Tüm sanatseverleri festivale bekliyoruz. Bu etkinliklere katkı sağlayan tüm paydaşlara özellikle teşekkür ediyorum. Artık su kültür yolu festivali her sene bu tarihlerde bizlerle birlikte olacak. Yani tek seferlik bir festival değil” dedi.
[gallery ids=',48271,48272,48273,48274,48275,48276']

Rusya ve Sri L’dan ilk ortak tatbikat

İletişim Başkanı Duran’dan CHP liderine sert yanıt

Çin ile İran'dan nükleer müzakere görüşmesi

Polonyalı gazeteci Antalya’da Müslüman oldu

Japonya yeni nükleer reaktör inşası için harekete geçiyor

Cezayir ve Azerbaycan arasında ekonomik işbirliği anlaşması

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’in sözlerine tepki

HAMAS anlaşmaya bağlı kalarak siyonist bir esirin cesedini daha Kızılhaç'a teslim etti

CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı

Arazi anlaşmazlığı silahlı kavgaya dönüştü: 1 ölü, 1 yaralı

Yunanistan ve siyonist rejimden ortak hava tatbikatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HÜDAPAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’nu kabul etti

HSK üyeliğine Havvanur Yurtsever yeniden seçildi

Başkonsoloslar Konferansı 6-8 Kasım’da Başkent’te gerçekleşecek

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Kahramanmaraş’ta kaybolan yaşlı adam ölü bulundu

ABD’den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım kararı

Vietnam'da sel felaketi: 47 ölü, 130 yaralı

2026 hac kurası sonuçları e-Devlet'te erişime açıldı

Suriye Cumhurbaşkanı El-Şara, COP30 iklim zirvesine katılacak

Harran Üniversitesi’nde “Asrın Mus'ab'ı” programı düzenlendi

İstanbul'da Birleşik Arap Emirlikleri protestosu

ABD kıtalararası balistik füze test etti

Yunanistan'da 4.5 büyüklüğünde deprem

BOTAŞ 223 personel alımı yapacak

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük

Kassam: Bir işgal esirinin cesedini bu akşam teslim edeceğiz

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

İşgalciler, 15 şehidin cenazesini teslim etti

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya ve Sri L’dan ilk ortak tatbikat

İletişim Başkanı Duran’dan CHP liderine sert yanıt

Çin ile İran'dan nükleer müzakere görüşmesi

Polonyalı gazeteci Antalya’da Müslüman oldu

Japonya yeni nükleer reaktör inşası için harekete geçiyor

Cezayir ve Azerbaycan arasında ekonomik işbirliği anlaşması

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Özgür Özel’in sözlerine tepki