• BIST 100

    15594,65%0,33
  • DOLAR

    43,27% 0,05
  • EURO

    50,83% 0,86
  • GRAM ALTIN

    6613,51% 1,81
  • Ç. ALTIN

    10690,39% 1,61

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

09 Ekim 2022, Pazar 18:10
09 Ekim 2022, Pazar 18:10
Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan’ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan’ın yaptırdığına değinen Soylu, 'Allah sizden razı olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-ı Allah’ın emriyle, nasiptir, ’Hamo Ağa’ ve ailesine nasip oldu. Onların hizmetiyle inşallah yeni hafızlar gelecek. Hazır buraya gelmişken hocalarımızın sohbetinden ve Kur’an-ı Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayırlı, uğurlu etsin, hayrınızı kabul etsin' dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun şu anda 57 öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attığını, kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.
Kur’an kursunun 4 katlı olduğunu, 2 bin metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana sahip olduğunu aktaran Vali Su, 'İnşallah çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

İş adamı Tahsin Arslan ise, programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su ve tüm katılımcılara kendisi tarafından yaptırılan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılış programına katıldıkları için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve programa katılanlar 18 öğrenciye icazet belgelerini verirken, daha sonra iş insanı Tahsin Arslan’ın 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu adına yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, din adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
[gallery ids=',48474,48475,48476,48477,48478,48479,48480,48481,48482']

Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Sudani ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü

Manisa'da uyuşturucu hap operasyonu: 1 tutuklama

Ticaret Bakanı Bolat ve KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman bir araya geldi

Malatya'da işçilerin kaldığı prefabrik yapıda yangın

Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi tırmanıyor

Japonya’dan nükleere dönüş kararı

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga: 1’i ağır 3 yaralı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

ABD İç Güvenlik Bakanı: Minneapolis'te 10 binden fazla düzensiz göçmen gözaltına alındı

TBMM Başkanı Kurtulmuş Kartalkaya yangını araştırma komisyonunu kabul etti

ABD uçakları Grönland'a konuşlandırılacak

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Bakan Güler ABD’li mevkidaşı Hegseth ile telefonda görüştü

Sason’da kar engeli aşıldı, hasta vatandaş kurtarıldı

Batman'da ev yangınında maddi hasar oluştu

Mardin’de sınır hattında meydana gelen olaylara soruşturma: 35 tutuklu, 77 gözaltı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Kar altındaki köylerde sağlık için zamanla yarışan ekipler, 3 hastaya ulaştı

Macron: Uluslararası sistem, kuralların yok sayıldığı bir dünyaya doğru gidiyor

Katar: Gazze'deki ateşkes anlaşması planının başarısına bağlıyız

Mozambik'te sel 4 ayda 100'ü aşkın can aldı

Bursa’da konut satışlarında artış

AB'den ilave gümrük vergisine tepki

Gazze'de çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumak için aşılama kampanyası başlatıldı

Konya’da kontrolden çıkan otomobil direğe çarparak durabildi

Siirt’te hareketsiz bulunan bebek hayatını kaybetti

"Hâne" sergisi yoğun ilgi görüyor

HAMAS işgal rejiminin UNRWA merkezindeki tesisleri yıkmasını kınadı

199 can kurtarma operasyonunda 631 kişi kurtarıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kamu Diplomasisi Koordinasyon Kurulu’nun 6’ncı toplantısı gerçekleştirildi

Irak Başbakanı Sudani ile Suriye Cumhurbaşkanı Şara görüştü

Manisa'da uyuşturucu hap operasyonu: 1 tutuklama

Ticaret Bakanı Bolat ve KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman bir araya geldi

Malatya'da işçilerin kaldığı prefabrik yapıda yangın

Danimarka ile ABD arasında Grönland gerilimi tırmanıyor

Japonya’dan nükleere dönüş kararı