• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% 0,04
  • EURO

    50,49% 0,22
  • GRAM ALTIN

    6532,27% 0,56
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 0,00

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

09 Ekim 2022, Pazar 18:10
09 Ekim 2022, Pazar 18:10
Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan’ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan’ın yaptırdığına değinen Soylu, 'Allah sizden razı olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-ı Allah’ın emriyle, nasiptir, ’Hamo Ağa’ ve ailesine nasip oldu. Onların hizmetiyle inşallah yeni hafızlar gelecek. Hazır buraya gelmişken hocalarımızın sohbetinden ve Kur’an-ı Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayırlı, uğurlu etsin, hayrınızı kabul etsin' dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun şu anda 57 öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attığını, kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.
Kur’an kursunun 4 katlı olduğunu, 2 bin metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana sahip olduğunu aktaran Vali Su, 'İnşallah çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

İş adamı Tahsin Arslan ise, programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su ve tüm katılımcılara kendisi tarafından yaptırılan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılış programına katıldıkları için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve programa katılanlar 18 öğrenciye icazet belgelerini verirken, daha sonra iş insanı Tahsin Arslan’ın 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu adına yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, din adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
[gallery ids=',48474,48475,48476,48477,48478,48479,48480,48481,48482']

Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan 3 fırın kapatıldı

Yerlikaya: Sınır hattındaki tüm hareketlilik anbean takip ediliyor

Gazze'de açlık alarmı: "Felaket düzeyi" kapıda

Tarım girdi fiyatları yıllık yüzde 34,24 arttı

Japonya’da 3 kişiyi taşıyan helikopterden haber alınamıyor

Uzmanından uyarı: Erken yaşta ekran maruziyeti dil gelişimini olumsuz etkiliyor

Batman'da muhtaç aileye Umut Kervanı'ndan anlamlı destek

"Yerinde Duramayan Çocuk" demek asıl sorunun üzerini örtüyor

Sudan'daki savaş sınır aştı: Hızlı Destek Güçleri Çad'a girdi

MÜSİAD Batman'ın önceki başkanları DEİK yürütme kurullarında

Brent petrol 63,59 dolardan işlem görüyor

Meteorolojiden Karadeniz bölgesi için kuvvetli yağış uyarısı

UNICEF ve Gaziantep'teki kurumlar GSO’da gençlerin beceri gelişimini görüştü

İzmir merkezli 14 ilde uyuşturucu operasyonu: 641 gözaltı

ABD’de 10 binden fazla düzensiz göçmen gözaltına alındı

Gazze'de DNA cihazı krizi: Şehitler tanınamıyor

İletişim Başkanı Duran: Suriye’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Gaziantep'te uyuşturucu satıcılarına operasyon: 2 gözaltı

Dicle Elektrik’ten uyarı: Kaçak elektrik kullanımı enerji arzını tehlikeye atıyor!

Norveç, olası savaş durumunda ev ve mülklere el koymaya hazırlanıyor

İstanbul’da DHKP-C’ye yönelik finans operasyonu: 4 gözaltı

Motorine 1 liralık zam bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Roman vatandaşlara yönelik yeni eylem planı genelgesi

İstanbul’da DHKP-C’ye finans operasyonu: 4 şüpheli gözaltında

İstanbul merkezli 3 ilde tefecilik operasyonu: 21 gözaltı

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Güney Afrika’da öğrenci servisi ile kamyon çarpıştı: 14 ölü

Altın 45 yılın en iyi performansını sergiliyor

Gazze Yürütme Konseyi anlaşmazlığı: Netanyahu, Katar ve Türkiye'yi istemiyor

Meteoroloji uyardı: Kar ve fırtına geliyor, doğuda çığ tehlikesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te hijyen kurallarına uymayan 3 fırın kapatıldı

Yerlikaya: Sınır hattındaki tüm hareketlilik anbean takip ediliyor

Gazze'de açlık alarmı: "Felaket düzeyi" kapıda

Tarım girdi fiyatları yıllık yüzde 34,24 arttı

Japonya’da 3 kişiyi taşıyan helikopterden haber alınamıyor

Uzmanından uyarı: Erken yaşta ekran maruziyeti dil gelişimini olumsuz etkiliyor

Batman'da muhtaç aileye Umut Kervanı'ndan anlamlı destek