• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

09 Ekim 2022, Pazar 06:10
09 Ekim 2022, Pazar 06:10
Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bakan Soylu, Diyarbakır’da Kur’an kursu açılışı ve hafızlık icazet programına katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde “Hamo Ağa” olarak tanınan kanaat önderi Mehmet Arslan’ın oğlu iş adamı Tahsin Arslan’ın yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılışına ve hafızlık icazet programına katıldı.

Türkçe ve Kürtçe kasidelerin okunduğu programda konuşan Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selam ve sevgilerini ilettiğini belirtti. Açılışını yapacakları Kur’an kursunu, 56 çocuğu, 300 torunu olan ve yörede Hamo Ağa olarak tanınan Mehmet Arslan’ın oğlu iş insanı Tahsin Arslan’ın yaptırdığına değinen Soylu, 'Allah sizden razı olsun. Bu Kur’an kursu Cenab-ı Allah’ın emriyle, nasiptir, ’Hamo Ağa’ ve ailesine nasip oldu. Onların hizmetiyle inşallah yeni hafızlar gelecek. Hazır buraya gelmişken hocalarımızın sohbetinden ve Kur’an-ı Kerim’den biraz daha istifade edelim. Allah hayırlı, uğurlu etsin, hayrınızı kabul etsin' dedi.

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su da 80 yatak kapasiteli Kur’an kursunun şu anda 57 öğrencisi bulunduğunu ifade ederek, Arslan ailesinin her alanda güzel hizmetlere imza attığını, kendilerine teşekkür ettiklerini ifade etti.
Kur’an kursunun 4 katlı olduğunu, 2 bin metrekare kapalı, 500 metrekare açık alana sahip olduğunu aktaran Vali Su, 'İnşallah çocuklarımız burada Kur’an-ı Kerim’i öğrenecekler, güzel hizmetlere imza atacaklar. Bu vesileyle emeği geçen herkese, tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu Kur’an kursumuzun ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı.

İş adamı Tahsin Arslan ise, programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Ali İhsan Su ve tüm katılımcılara kendisi tarafından yaptırılan “Muhammed Recai Arslan Kur’an Kursu' açılış programına katıldıkları için teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Bakan Soylu ve programa katılanlar 18 öğrenciye icazet belgelerini verirken, daha sonra iş insanı Tahsin Arslan’ın 2 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden oğlu adına yaptırdığı 'Muhammed Recai Arslan Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdikten sonra bölgeden ayrıldı.

Programa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, Bismil İlçe Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minder, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları MKYK üyesi Suna Kepolu Ataman, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, din adamları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
[gallery ids=',48474,48475,48476,48477,48478,48479,48480,48481,48482']

LGS tercih süreci yarın başlıyor: Öğrenciler seçim yapacak

İzmir'de çeşitli suçlardan arana 585 şüpheli yakalandı

Ticaret Bakanlığından 531 firmaya dahilde işleme izni

Heybeliada açıklarında arızalanan tekne kıyıya çekildi

Mersin'de restoranda "hesap" kavgası: 7 yaralı

Ankara'da binada yangın: Biri bebek 3 kişi hayatını kaybetti

Hava durumu nasıl olacak?

MEB Akademi Giriş Sınavı bugün yapılacak

TRT yönetim kurulu değişti

Kırklareli'nde orman yangını

Malatya'da ev yangını: Büyük çapta hasar oluştu

Malatya'da dağlık alanda yangın

Malatya'da bahçe yangını: Çok sayıda ağaç zarar gördü

Malatya'da odunluk yangını

Gazze'de siyonist vahşet devam ediyor: 100'den fazla şehit

Yangın nedeniyle Keseb Sınır Kapısı geçici olarak kapatıldı

İspanya'ya yağışlar sele yol açtı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Rusya'dan Ukrayna'ya 623 İHA ve füze ile saldırı

İBB'ye yönelik yolsuzluk operasyonunda 8 tutuklama

Hindistan’daki uçak kazasının ön raporu açıklandı

AB'den ABD'ye gümrük tarifesi karşılığı

Rize'de feci kaza: 1 ölü, 8 yaralı

Sivas’ta vücuduna kene yapışan bir kişi hayatını kaybetti

Senegal'de Başbakan ve Cumhurbaşkanı arasında siyasi kriz

Cizre'de termometreler 50 dereceyi gösterdi

İran: Uranyum zenginleştirme hakkının tanınmadığı hiçbir anlaşmayı kabul etmeyeceğiz

Uşak'ta uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Uludağ'da nesli tehlike altında olan kelebek görüntülendi

Gazze'de yardım dağıtım merkezlerinde 805 kişi katledildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


LGS tercih süreci yarın başlıyor: Öğrenciler seçim yapacak

İzmir'de çeşitli suçlardan arana 585 şüpheli yakalandı

Ticaret Bakanlığından 531 firmaya dahilde işleme izni

Heybeliada açıklarında arızalanan tekne kıyıya çekildi

Mersin'de restoranda "hesap" kavgası: 7 yaralı

Ankara'da binada yangın: Biri bebek 3 kişi hayatını kaybetti

Hava durumu nasıl olacak?