• BIST 100

    16041,75%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7239,38% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı

14 Mayıs 2020, Perşembe 15:18
14 Mayıs 2020, Perşembe 15:18
Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakanlık açıkladı! 53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaştı

Valilik ve kaymakamlıklar koordinasyonunda oluşturulan Vefa Sosyal Destek grupları, 53 günde büyük “vefa” örneği gösterdi.  53 günde 5 milyon 674 bin 281 haneye ulaşan vefa grupları, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların emekli maaşından gıdaya, ilaçtan hijyen malzemesine kadar tüm ihtiyaçlarını temin etti.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanların ihtiyaçlarını karşılamak için valilikler ve kaymakamlar koordinesinde Vefa Sosyal Destek grupları oluşturuldu. 22 Mart’ta faaliyetlerine başlayan vefa destek grupları 65 yaş ve üstü vatandaşlarla, kronik rahatsızlığı bulananların ihtiyaçlarını gidermeye devam ediyor.

112, 155, 156 ve diğer numaraları üzerinden ihtiyaçlarını bildiren bu kapsamdakilerin talepleri polis, jandarma, bekçi, AFAD personeli, öğretmen, din görevlileri gibi kamu çalışanlarının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri tarafından anında karşılanarak evlerine götürülüyor. 

Vefa Sosyal Destek Gruplarına, 22 Mart-13 Mayıs tarihlerinde 112 üzerinden 2 milyon 245 bin 669 arama, 155 üzerinden 771 bin 243 arama, 156 üzerinden 338 bin 47 arama, diğer numaralardan 2 milyon 741 bin 71 arama olmak üzere toplam 6 milyon 96 bin 30 arama gerçekleştirildi. Bu aramalardan 5 milyon 674 bin 281 büyümüzün ihtiyaç sosyal destek grupları tarafından talebi yerine getirildi.

806 BİN 767’Sİ SEYAHAT İZİN BELGESİ ONAYLANDI

Koronavirüs tedbirleri kapsamında iller arası seyahat kısıtlaması uygulamasına gidilmiş, kısıtlama kapsamındaki illere hava, deniz, kara yoluyla giriş çıkış istisnalar hariç olmak üzere durdurulmuştu.

Şehir giriş çıkış kısıtlaması olan illere vatandaşlar tedavi ihtiyaçları nedeniyle, birinci derece yakınları vefat eden/ağır hasta olan, son 5 gün içerisinde bir ile gelip kalacak yeri bulunmayanlar ve diğer (askerlik celp, cezaevinden salınma vb.) olmak gerekçesiyle” Seyahat İzin Belgesi” alarak girebiliyor. “Seyahat İzin Belgesi” başvuruları elektronik ortamda e – devlet İçişleri Bakanlığı e- başvuru sistemi ve  ALO 199 Vefa İletişim Sistemi üzerinden yapabiliyor. 

Bu kapsamda Vefa İletişim Sistemi üzerinden 29.03.2020 tarihinden bu yana 1 milyon 980 bin 795 başvuru yapıldı. Bu başvuruların 806 bin 767’si onaylandı. Onaylanan seyahat izin belgelerinin 189 bin 386’sı tedavi amaçlı,  94 bin 220’si geçici süreyle farklı illerde bulunanlar, 80 bin 875’i birinci derecede yakını vefat edenler veya ağır hastası bulunanlar, 4 bin 375’i çay üreticisi ve refakatindekiler , 437 bin 911’i ise diğer başvurular oldu.Seyahat izin talepleri tüm il ve ilçelerde oluşturulan seyahat izin kurulları tarafından değerlendiriliyor. Değerlendirme sonucu başvuru yapanlara SMS ile bildiriliyor.  

ÇAY ÜRETİCİLERİ/  MÜSTAHSİLLERİ İÇİN “SEYAHAT İZİN BELGESİ” BAŞVURULARI  BAŞLADI

Ayrıca Çaykur’a bağlı çay üreticileri/müstahsilleri seyahat kısıtlaması bulunan 15 il ile seyahat güzergahlarında bu illerden biri veya birkaçı bulunan  yerleşim yerlerinde ikamet edenler, ilk kesim yaş çay hasatı için 19 Mayıs salı günü saat 24.00’dan itibaren çay bahçelerinin bulundukları illere “Seyahat İzin Belgesi” almak şartı ile seyahat edebilecek. 

Bu kapsamda “Seyahat İzin Belgesi” başvuruları, elektronik ortamda E-devlet İçişleri Bakanlığı E-başvuru sistemi ve Alo 199 Vefa İletişim sistemi üzerinden bugün saat 09.00 itibarıyla başladı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantepli vatandaşlar ceza yememek için kuyruk oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Malatya'da 11 milyon ton enkaz ayrıştırılacak

Malatya'da buğday tarlalarında hastalık denetimi

67 ilde uyuşturucu operasyonu: 638 şüpheliden 266’sı tutuklandı

Umut Kervanı ve Peygamber Sevdalıları'ndan ortak iftar programı

Türkiye’den Nahçıvan’a yönelik İHA saldırılarına kınama

İzmir’de ev sahibi-kiracı kavgası cinayetle bitti

İstanbul’un 1114’üncü aile sağlığı merkezi Silivri’de hizmete açıldı

Mardin’de AFAD gönüllülerine peç ve sertifika takdim edildi

Dünya Yetimler Günü'nde Tarsus Umut Kervan'ından anlamlı yardım

Altın savaşın ilk etkisinden sonra dengelendi

Bingöl Umut Kervanı, umut olmaya devam ediyor

Yetimler Vakfı'ndan yetim çocuklara bisiklet ve oyuncak sürprizi

İran İslam Cumhuriyeti'nden Azerbaycan'ı hedef almadık açıklaması

Yeşilay'ın kuruluş yıldönümünde ilk ders zili bağımsız bir gelecek için çaldı

Konya Selçuklu belediyesi personel alımı yapacak

Konya’da yeni evlenecek çiftlere kira desteği

Bakan Murat Kurum COP31 hazırlıkları kapsamında Rusya temsilcisiyle görüştü

Asırlık camide yaşlılara anlamlı ziyaret

Daire Başkanı Erhan Batman'da Kur'an kursunu ziyaret etti

Hürmüz krizi ve ticaret savaşları: Küresel ihracatta yeni rota mı?

Dünya Yetimler Günü'nde "Savaş ve Çocuk" raporu kamuoyuyla paylaşıldı

Geçtiğimiz gün öldürülen öğretmenin adı görev yaptığı okula verilecek

Diyarbakır esnafı Ramazan atmosferini hissettirmeye kararlı

Sınır illerinin güvenliği ele alındı

Dünya ve Türkiye’de sürdürülebilir tarımın geleceği

1-7 Mart Yeşilay Haftası Mardin'de farklı etkinliklerle kutlanıyor

Müftü Bekiroğlu: İtikaf arınmaya vesiledir

İzmir’de pazarcı esnafı sorunlarının çözülmesini bekliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantepli vatandaşlar ceza yememek için kuyruk oldu

Gaziantep'te tefecilik operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Malatya'da 11 milyon ton enkaz ayrıştırılacak

Malatya'da buğday tarlalarında hastalık denetimi

67 ilde uyuşturucu operasyonu: 638 şüpheliden 266’sı tutuklandı

Umut Kervanı ve Peygamber Sevdalıları'ndan ortak iftar programı

Türkiye’den Nahçıvan’a yönelik İHA saldırılarına kınama