• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Bakanlıktan Ar-Ge düzenlemesi

28 Haziran 2020, Pazar 21:18
28 Haziran 2020, Pazar 21:18
Bakanlıktan Ar-Ge düzenlemesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bakanlıktan Ar-Ge düzenlemesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, proje bazlı devlet yardımından yararlanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlemeye gitti.

Yatırımlara Proje Bazlı Devlet Yardımı Verilmesine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, yatırımcı firmaların Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmalarını teşvik etmek amacıyla düzenleme yapıldı.

Bu kapsamda desteklerden yararlanan yatırımlarda, yatırım tamamlama vizesini müteakip 3 yıl boyunca her yıl net satışların asgari yüzde 2'si kadar Ar-Ge harcaması yapıldığının yeminli mali müşavir raporuyla belgelendirilmesi halinde, vergi indirimi desteği, belirlenen azami oranları aşmamak kaydıyla, yatırıma katkı oranına 5 puan ilave edilmek suretiyle uygulanacak.

Proje bazlı teşvik sisteminden faydalanan firmaların istihdam maliyetlerini yatırım döneminde de azaltabilmek amacıyla sigorta primi işveren hissesi desteğinin uygulanmasının yatırım döneminde başlamasına da imkan sağlandı.

ENERJİ DESTEĞİ UYGULAMALARI

Öte yandan, düzenlemeyle bu yardımlarda enerji desteği uygulamasına ilişkin usuller de belirlendi.

Enerji desteği uygulamasına, firma tarafından talep edilmesi halinde, yatırımın kısmen işletmeye geçişinin görevlendirilen en az 2 eksper tarafından yerinde tespit edildiğine ilişkin raporun onaylanması, yatırım harcamalarına ilişkin yeminli mali müşavir raporunun Bakanlığa gönderilmesi veya yatırım tamamlama vizesi yapılarak tamamen işletmeye geçilmesiyle başlanabilecek.

Kısmen işletmeye geçildiğinin yerinde tespit edilmesi halinde gerçekleşen makine ve teçhizat tutarının yatırım teşvik belgesinde öngörülen makine ve teçhizat tutarına oranı nispetinde enerji desteği kullandırılabilecek.

Kısmen işletmeye geçişe ilişkin tespit işlemi azami yılda bir defa yapılacak ve yatırım tamamlama vizesinden önce yararlanılabilecek toplam enerji desteği tutarı, destek kararında belirlenen azami enerji desteği tutarının yüzde 50'sini geçemeyecek.

YATIRIMCILAR, BAŞVURULARINI ELEKTRONİK ORTAMDAN YAPABİLECEK

Ayrıca, düzenleme kapsamında proje bazlı desteklerden yararlanmak isteyen yatırımcı firmaların başvurularını Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) üzerinden yapabilmesi sağlandı.

Proje bazlı desteklerden yararlanmak isteyen yatırımcı firmaların yatırımları hakkında daha ayrıntılı bilgi vermelerini temin etmek adına hazırlanan ekte de düzenlemeye gidildi.

Buna göre, söz konusu ekin bağımsız danışmanlık kuruluşları veya kalkınma/yatırım bankalarınca hazırlanması talep edildi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gaziantep'te 28 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Çin'de fabrika patlaması: 8 ölü

Gaziantep'te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ankara'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Siyer sevdası engel tanımadı, kırık ayağıyla Siyer Yarışmasına girdi

BA-MED’den Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Ziyaret

Bursa’da Siyer Yarışması başladı

Barış Kurulu, ilk zirvesini 19 Şubat'ta yapmayı planlıyor

Mardin’de soluk borusuna cisim kaçan çocuk hayatını kaybetti

Diyarbakır'da siyer yarışması başladı

Mardin’de Siyer Yarışması heyecanı 12 bini aşkın katılımcıyla başladı

HÜDA PAR Mardin’de “Ana Dilimi Seçiyorum” paneli düzenledi

Türkiye geneli yapılan Siyer Yarışması başladı

Sahte plakalı çalıntı araç operasyonunda 2 kişi gözaltına alındı

Afganistan'da ısınmak için kullanılan tüp patladı: 8 ölü

Kırmızı bültenle aranan 15 suçlu Türkiye’ye getirildi

Kudüs ve Ramallah'ta siyonist saldırılar

Batman Sera Organize Tarım Bölgesi uluslararası yatırımcıların ilgi odağında

Uzmanlar uyardı: Az sigara içmek de güvenli değil

Gaziantep’te Siyer-i Nebi yarışmasına binlerce kişi katılacak

Gübre yüklü tır devrildi: 4 yaralı

Japonya erken genel seçim için sandık başında

Elazığ'da 6 köy karantinaya alındı

Otomotivde yerli katkı oranı uygulamasına geçici istisna getirildi

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Emperyalist ABD’ye karşı bizim güçlü olma zamanımız gelmiştir

Meteoroloji'den 2 il için risk uyarısı

Erzurum'da zincirleme kaza: 9 yaralı

Siyer Yarışması bugün Türkiye genelinde düzenlenecek

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gaziantep'te 28 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Çin'de fabrika patlaması: 8 ölü

Gaziantep'te 18 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Ankara'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

Siyer sevdası engel tanımadı, kırık ayağıyla Siyer Yarışmasına girdi

BA-MED’den Esnaf ve Sanatkârlar Odası’na Ziyaret

Bursa’da Siyer Yarışması başladı