• BIST 100

    14183,03%0,27
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,18% 0,01
  • GRAM ALTIN

    5943,69% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9579,44% -0,27

Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar

07 Eylül 2020, Pazartesi 09:00
07 Eylül 2020, Pazartesi 09:00
Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar

Büyük bir bankanın çalışanlarının, müşteri bilgilerini para karşılığı sattıkları belirlenince banka yönetimi soluğu yargıda aldı. Banka, aralarında satış temsilcilerinin bulunduğu 39 çalışanının, müşterilerin kredi kayıt bilgilerini para karşılığında oto galericiliği, emlakçılık gibi işlerle uğraşan firma ve kişilere el altından satması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Skandal olay sonrası, bazı banka çalışanları hakkında dava açıldı. Sabah Gazetesi'nin ulaştığı belgelere göre olay şöyle gelişti: Geçtiğimiz yıl 17 Mayıs günü bankanın çağrı merkezini arayan bir şahıs, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) bilgilerinin bankada yönetici konumundaki bir takım çalışanlar tarafından para karşılığı üçüncü kişilere satıldığını ihbar etti. İhbar sonrası söz konusu bilgilerin paylaşıldığını gösterir belgeler, bankanın kurumsal Whatsapp uygulama hattına iletildi. Banka söz konusu iddialar doğrultusunda, satış temsilcisi N.K.'nin beyanına başvurdu. N.K., suçunu itiraf ederek ayrıca bazı direkt satış ve tüketici finansmanı birimi personellerinin de müşteri KKB bilgilerini para karşılığında üçüncü kişilerle paylaştığını itiraf etti. Bu kapsamda direkt satış ve tüketici finansmanı birim çalışanı 39 personel soruşturmaya dâhil edildi.

KOMİSYON KARŞILIĞI...

Banka yönetimi iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturmada personelden KKB bilgisi talep eden şahısların oto galericiliği, emlakçılık vb. işlerle meşgul olduğu ve kredi kullandırmalarda aracılık ederek üçüncü şahıslardan komisyon aldıkları, bu amaçla banka personeline ilettikleri TC kimlik numaralarından KKB sorgulaması yaptırarak kişilerin kredibilitelerini anlamaya çalıştıklarının ortaya çıktı.

3'ER YIL HAPİS

Bankada ikinci yönetici konumundaki R.S.'nin soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu. R.S., 'Emlak ve galeri işleri ile uğraşan bir şahıstan gelen TC kimlik numaralarından bu kişilerin kredibilitelerini ölçerek bazı şahıslara yardımcı olduğunu, müsait olamadığı zamanlarda arkadaşı Ç.A.'dan destek aldığını, kendisinin ise elden nakit olarak para aldığını' itiraf etti. Şahsın soruşturma başlangıç tarihine kadar toplam 9 bin 389 adet KKB sorgulaması yaptığı, bu sorgulamaların bin 674 adedini mesai saatleri dışında gerçekleştirdiği belirlendi. Diğer yönetici Ç.A.'nın ise her ne kadar suçlamaları reddetse de 8 bin 149 adet sorgu yaptığı belirlendi. Bankanın Bakırköy şubesindeki yöneticisi N.K. ve 10 yönetici hakkında Bakırköy, Ankara ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıkları yürütülen tarafından soruşturma sürerken diğer yardımcı yöneticiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Üç şüpheli hakkında 3'er yıla kadar hapis ve 2 bin güne kadar adli para cezası istendi.

Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret

AB’den Rusya’nın gölge filo tankerlerine yaptırım

Bingöl’de camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Bingöl Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinden Filistin için anlamlı bağış

Kahramanmaraş’ta 1288 sentetik ecza hapı ele geçirildi

BMGK, Venezuela'nn talebi üzerine acil toplantı kararı aldı

Ramanlı: Bütçe açığı borçlanmayı, borçlanma faizi, faiz ise yoksulluğu büyütmektedir

Posta ve hızlı kargo taşımacılığında gümrük işlemlerine yeni düzenleme

Trump, Senegal ve Fildişi Sahili vatandaşlarının ABD'ye girişini yasakladı

Hakkında 90 yıl hapis cezası bulunan hükümlü İstanbul’da yakalandı

ABD’de özel bir jet piste çakıldı: 5 ölü

Rusya: Sözde barış güçleri, Rusya Silahlı Kuvvetleri için meşru hedef haline gelecek

Kurtulmuş’tan Güney Kore’ye Filistin çağrısı: Tarihin doğru tarafında yer alın

Konya-İstanbul YHT Hattı 11 yılda 13 milyon yolcuya hizmet verdi

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te basınla bir araya geldi

Peskov, Türkiye'nin Rusya'ya S-400 sistemlerini iade edeceği iddialarını yalanladı

OGM ülke genelinde orman denetimlerini sürdürüyor

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir Gaziantep'te çeşitli ziyaretlerde bulundu

Bakan Fidan, Gazze konulu toplantıya katılmak üzere ABD'ye gidiyor

Gaziantep'te haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi yakalandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da su kuyusu açtı, ekmek ve sıcak yemek dağıttı

Adıyaman'da aranan 3 şahıs yakalandı

Gaziantep'te kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Almanya: Ukrayna'ya destek için dondurulan Rus varlıkları kullanılmalı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze için ABD, Katar, Mısır ve Türkiye cuma günü masada

Antalya’da yüklü miktarda uyuşturucu ele geçirildi

Almanya’da 50 milyar euroluk silah alımı paketi Meclis’ten geçti

İzmir açıklarında 79 düzensiz göçmen yakalandı

Afyonkarahisar’da araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Zeytinburnu'nda bir bina kısmen çöktü: 3 araç kullanılamaz hale geldi

HÜDA PAR heyetinden Gökçeli (Talwarı) Köyü Derneğine ziyaret