• BIST 100

    16190,73%0,15
  • DOLAR

    44,08% 0,05
  • EURO

    51,07% -0,24
  • GRAM ALTIN

    7332,01% -0,31
  • Ç. ALTIN

    11826,62% -0,32

Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar

07 Eylül 2020, Pazartesi 09:00
07 Eylül 2020, Pazartesi 09:00
Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Bankacılardan skandal! Müşteri bilgilerini satmışlar

Büyük bir bankanın çalışanlarının, müşteri bilgilerini para karşılığı sattıkları belirlenince banka yönetimi soluğu yargıda aldı. Banka, aralarında satış temsilcilerinin bulunduğu 39 çalışanının, müşterilerin kredi kayıt bilgilerini para karşılığında oto galericiliği, emlakçılık gibi işlerle uğraşan firma ve kişilere el altından satması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu. Skandal olay sonrası, bazı banka çalışanları hakkında dava açıldı. Sabah Gazetesi'nin ulaştığı belgelere göre olay şöyle gelişti: Geçtiğimiz yıl 17 Mayıs günü bankanın çağrı merkezini arayan bir şahıs, Kredi Kayıt Bürosu (KKB) bilgilerinin bankada yönetici konumundaki bir takım çalışanlar tarafından para karşılığı üçüncü kişilere satıldığını ihbar etti. İhbar sonrası söz konusu bilgilerin paylaşıldığını gösterir belgeler, bankanın kurumsal Whatsapp uygulama hattına iletildi. Banka söz konusu iddialar doğrultusunda, satış temsilcisi N.K.'nin beyanına başvurdu. N.K., suçunu itiraf ederek ayrıca bazı direkt satış ve tüketici finansmanı birimi personellerinin de müşteri KKB bilgilerini para karşılığında üçüncü kişilerle paylaştığını itiraf etti. Bu kapsamda direkt satış ve tüketici finansmanı birim çalışanı 39 personel soruşturmaya dâhil edildi.

KOMİSYON KARŞILIĞI...

Banka yönetimi iddialar üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturmada personelden KKB bilgisi talep eden şahısların oto galericiliği, emlakçılık vb. işlerle meşgul olduğu ve kredi kullandırmalarda aracılık ederek üçüncü şahıslardan komisyon aldıkları, bu amaçla banka personeline ilettikleri TC kimlik numaralarından KKB sorgulaması yaptırarak kişilerin kredibilitelerini anlamaya çalıştıklarının ortaya çıktı.

3'ER YIL HAPİS

Bankada ikinci yönetici konumundaki R.S.'nin soruşturma kapsamında ifadesine başvuruldu. R.S., 'Emlak ve galeri işleri ile uğraşan bir şahıstan gelen TC kimlik numaralarından bu kişilerin kredibilitelerini ölçerek bazı şahıslara yardımcı olduğunu, müsait olamadığı zamanlarda arkadaşı Ç.A.'dan destek aldığını, kendisinin ise elden nakit olarak para aldığını' itiraf etti. Şahsın soruşturma başlangıç tarihine kadar toplam 9 bin 389 adet KKB sorgulaması yaptığı, bu sorgulamaların bin 674 adedini mesai saatleri dışında gerçekleştirdiği belirlendi. Diğer yönetici Ç.A.'nın ise her ne kadar suçlamaları reddetse de 8 bin 149 adet sorgu yaptığı belirlendi. Bankanın Bakırköy şubesindeki yöneticisi N.K. ve 10 yönetici hakkında Bakırköy, Ankara ve İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıkları yürütülen tarafından soruşturma sürerken diğer yardımcı yöneticiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı. Üç şüpheli hakkında 3'er yıla kadar hapis ve 2 bin güne kadar adli para cezası istendi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran, savaş sürecinde rekor petrol ihracatı yaptı

Çin Savunma Bakanlığı, İran'a yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu

Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi

Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı

Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor

Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor

Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar

Van’da iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 3 yaralı!

Hafriyat kaldırma çalışması 4 binayı etkiledi: Bina sakinlerinden "mağduriyetimiz giderilsin" talebi

Sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı

HÜDA PAR: İran’a yönelik saldırlar bölgesel felaketin habercisi

İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD-siyonist rejime ait iki gemi füzelerle vuruldu

Batman'da fırın ve lokantalara sıkı takip

İstanbul’da "Yüzyılın Konut Projesi" için hak sahipleri bayram sonrası belirlenecek

Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı

Sason Balı'nın AB tescili için toplantı gerçekleştirildi

İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti

Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor

Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı

Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor

Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz

İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi

Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı

Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem

TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı

DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız

Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama

Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, savaş sürecinde rekor petrol ihracatı yaptı

Çin Savunma Bakanlığı, İran'a yönelik saldırılarının durdurulması çağrısında bulundu

Romanya, ABD birliklerinin topraklarında geçici olarak konuşlandırılmasına onay verdi

Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı

Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor

Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor

Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı