• BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,52% 0,04
  • EURO

    51,42% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6895,57% -0,18
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 0,00

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

07 Ocak 2022, Cuma 11:02
07 Ocak 2022, Cuma 11:02
Başkan Şahin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

Başkan Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Ekonominin ve kalkınmanın önemli bir parçası olan inşaat sektörüne destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi’yle bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Başkan Şahin, sektör temsilcilerine imar raporu harcı ile GASKİ’nin şantiye aboneliği için aldığı depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU İNDİRİMLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan GBB Başkanı Şahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeşlik modeli olduğunu anımsatarak, “İyi günde, kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olmalıyız. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel alışkanlıklar ciddi bir değişime ve dönüşüme uğradı. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgından farklı bir şekilde etkileniyor. İnşaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle derneğimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunları konuştuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla da bir araya geldik.

Raporlarımızı oluşturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konuşulması için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düşen görevlerimiz var. İnşaat sektörü ekonomi için can suyu. İstihdam üretiyor. Farklı farklı sektörlerin çalışmasına ve dinamik kalmasına yol açıyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkın dönmesi lazım. İnşaat sektörünü bir beton sektörü olarak değil, kalkınmanın bir parçası olarak görmeliyiz. Yaptığımız istişareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düşürme kararı aldık.

Bu bir duruştur. Bu diğer kurumlara da örnek olmaktır. Özetle bizimle ilgili kısımlarda imar raporu harcında hali hazırda aldığımız ücreti yüzde 50 düşürüyoruz. Hayırlı olsun. Bunun yanında GASKİ’nin şantiye aboneliği için istediğimiz depozitoyu da yüzde 50 düşürüyoruz. Diğer maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düşürme kararı aldık. Biz bu yaptığımız çalışmanın aynısını diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu duruşu göstermeyenler, yarının iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz.” diye konuştu.

KANEVETÇİ: BAŞKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi ise daha önce yaptıkları toplantıdan çıkan talepleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Başkanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı. İnşaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. İstihdama ve ekonomiye katkısı çok büyük. Bugünlerde de desteğe ihtiyacımız var. Başkanımızdan da destek talebinde bulunduk. Sağ olsunlar yaptığımız toplantı neticesinde de Başkanımız Fatma Şahin’in bizlere önemli destekleri olacak.” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Kızıltepe Umut Kervanı’ndan evi yanan aile için acil yardım çağrısı

Washington Post’ta büyük tasfiye: Bezos, çalışanların üçte birini işten çıkardı

Malatya'da şantiye alanında korkutan yangın

"Bereketin sembolü" olan GAP Şelalesi 2 yılın ardından tekrar eski ihtişamına kavuştu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kahramanmaraş'ta depremzede Özdemir ailesine ziyaret

Uzmanlar uyardı: Bursa depremde en büyük hasarı alabilecek ilk 5 ilden biri

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı

BM Genel Sekreteri Guterres'ten Rusya ve ABD'ye nükleer anlaşma "START" çağrısı

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları ödenmeye başlandı

Antibiyotik direncine karşı sentetik virüs umudu

Arjantin, Maduro’nun ABD’den iadesini resmen talep etti

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan selden zarar gören çiftçiler için destek çağrısı

Altın fiyatlarındaki dalgalanma esnafı ve vatandaşı kararsız bırakıyor

Türkiye’de avukat başına düşen kişi sayısı 430 oldu

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

YKS başvuru süreci yarın başlıyor

Ramazan öncesi gıda denetimleri artırıldı

Brent petrol 67,75 dolardan işlem görüyor

Futbolda bahis ve şike soruşturması: 52 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı

KEP ile yasal süreler güvence altına alınıyor

Meteoroloji’den 7 il kuvvetli sağanak için alarm

7 il için sarı uyarı: Şiddetli yağış ve fırtına kapıda

Trafik cezalarını artıran kanun teklifinde 6 madde kabul edildi

Bursa'da alkol üretimine yönelik operasyon

Buca Belediyesi’ne rüşvet soruşturması: 25 gözaltı

3 ilde uyuşturucu operasyonu: 123 şüpheli yakalandı

Dolar kuru bugün ne kadar?

Altında ibre aşağı yönlü

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Ramazan öncesi fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı denetimler artırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızıltepe Umut Kervanı’ndan evi yanan aile için acil yardım çağrısı

Washington Post’ta büyük tasfiye: Bezos, çalışanların üçte birini işten çıkardı

Malatya'da şantiye alanında korkutan yangın

"Bereketin sembolü" olan GAP Şelalesi 2 yılın ardından tekrar eski ihtişamına kavuştu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Kahramanmaraş'ta depremzede Özdemir ailesine ziyaret

Uzmanlar uyardı: Bursa depremde en büyük hasarı alabilecek ilk 5 ilden biri

Şubat ayı yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırılmaya başlandı