• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

07 Ocak 2022, Cuma 11:02
07 Ocak 2022, Cuma 11:02
Başkan Şahin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

Başkan Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Ekonominin ve kalkınmanın önemli bir parçası olan inşaat sektörüne destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi’yle bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Başkan Şahin, sektör temsilcilerine imar raporu harcı ile GASKİ’nin şantiye aboneliği için aldığı depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU İNDİRİMLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan GBB Başkanı Şahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeşlik modeli olduğunu anımsatarak, “İyi günde, kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olmalıyız. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel alışkanlıklar ciddi bir değişime ve dönüşüme uğradı. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgından farklı bir şekilde etkileniyor. İnşaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle derneğimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunları konuştuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla da bir araya geldik.

Raporlarımızı oluşturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konuşulması için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düşen görevlerimiz var. İnşaat sektörü ekonomi için can suyu. İstihdam üretiyor. Farklı farklı sektörlerin çalışmasına ve dinamik kalmasına yol açıyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkın dönmesi lazım. İnşaat sektörünü bir beton sektörü olarak değil, kalkınmanın bir parçası olarak görmeliyiz. Yaptığımız istişareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düşürme kararı aldık.

Bu bir duruştur. Bu diğer kurumlara da örnek olmaktır. Özetle bizimle ilgili kısımlarda imar raporu harcında hali hazırda aldığımız ücreti yüzde 50 düşürüyoruz. Hayırlı olsun. Bunun yanında GASKİ’nin şantiye aboneliği için istediğimiz depozitoyu da yüzde 50 düşürüyoruz. Diğer maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düşürme kararı aldık. Biz bu yaptığımız çalışmanın aynısını diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu duruşu göstermeyenler, yarının iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz.” diye konuştu.

KANEVETÇİ: BAŞKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi ise daha önce yaptıkları toplantıdan çıkan talepleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Başkanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı. İnşaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. İstihdama ve ekonomiye katkısı çok büyük. Bugünlerde de desteğe ihtiyacımız var. Başkanımızdan da destek talebinde bulunduk. Sağ olsunlar yaptığımız toplantı neticesinde de Başkanımız Fatma Şahin’in bizlere önemli destekleri olacak.” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD'de şiddetli soğuklar can alıyor: 3 kişinin cesedine ulaşıldı

Çanakkale’de 39 düzensiz göçmen yakalandı

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Cansuyu Derneği’nden Batman’da 310 Aileye Giyim Yardımı

Anahtar Partili Korkmaz’dan Doğu Ekspresi Çağrısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ölü, 4 yaralı

İran'da çığ altında kalan 3 kişi hayatını kaybetti

HÜR Gençlik’ten Mersin’de uyuşturucuya karşı farkındalık çalışması

Diyarbakır'da yoğun sis etkili oluyor

Pakistan’da bir otelde yangın faciası: 3 ölü

Gaziantep'te 4,1 büyüklüğünde deprem

Gümrüklerde 1,7 milyar liralık uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya Dışişleri Bakanı Tuggar Türkiye'ye geliyor

ABD'de bir kişinin federal ajanlar tarafından vurularak öldürülmesinin ardından geniş çaplı protestolar düzenledi

Feribot seferlerine fırtına engeli

Güney Afrika, çete şiddetiyle mücadele için ordu konuşlandırmayı değerlendiriyor

İtalya, İsviçre Büyükelçisi Cornado'yu geri çağırdı

Endonezya'daki heyelanda ölü sayısı 25'e yükseldi

Uzman uyardı: Donma ile hipotermiyi ayırt etmek hayat kurtarıyor

Lübnan'a işgal saldırısında bir şehit

Rusya’nın Belgorod kentine yoğun füze saldırısı

İçişleri Bakanlığı: Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürüyor

Sağanak ile kuvvetli fırtına nedeniyle 9 il için sarı kodlu uyarı

İşgalci ordu, Gazze Şeridi'ndeki yeni işbirlikçi "milisleri" nasıl destekliyor?

Çin'de üst düzey generallere soruşturma

DMM’den proje okullarıyla ilgili iddialara yalanlama

Küba'da askeri tatbikat hareketliliği!

HAMAS, Belçika'nın kararını memnuniyetle karşıladı

Ukrayna ile Litvanya arasında enerji ve savunma alanında iş birliği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'de şiddetli soğuklar can alıyor: 3 kişinin cesedine ulaşıldı

Çanakkale’de 39 düzensiz göçmen yakalandı

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı protesto

Kilauea Yanardağı yeniden faaliyete geçti

Cansuyu Derneği’nden Batman’da 310 Aileye Giyim Yardımı

Anahtar Partili Korkmaz’dan Doğu Ekspresi Çağrısı

Pakistan'da şiddetli yağışlar nedeniyle 5 ölü, 4 yaralı