• BIST 100

    17122,83%1,72
  • DOLAR

    43,83% 0,00
  • EURO

    51,84% 0,29
  • GRAM ALTIN

    7238,73% 0,79
  • Ç. ALTIN

    11844,53% 0,00

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

07 Ocak 2022, Cuma 11:02
07 Ocak 2022, Cuma 11:02
Başkan Şahin
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Başkan Şahin'den inşaat sektörüne indirim müjdesi

Başkan Fatma Şahin, inşaat sektörüne destek eli uzattı ve imar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyenin aldığı ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacağını müjdeledi.

Ekonominin ve kalkınmanın önemli bir parçası olan inşaat sektörüne destek olmak amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi’yle bir araya geldi. Yapılan toplantının ardından Başkan Şahin, sektör temsilcilerine imar raporu harcı ile GASKİ’nin şantiye aboneliği için aldığı depozitoda yüzde 50, hafriyat giderleri için de yüzde 20 oranında indirim yapılacağını açıkladı.

BAŞKAN ŞAHİN: BU İNDİRİMLERİ DİĞER BELEDİYELERİMİZDEN DE BEKLİYORUZ

Toplantının ardından açıklamada bulunan GBB Başkanı Şahin, Gaziantep Modeli’nin bir kardeşlik modeli olduğunu anımsatarak, “İyi günde, kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraber olmalıyız. Dünya çok zor bir dönemden geçiyor. Pandemi ile birlikte ekonomik ve çevresel alışkanlıklar ciddi bir değişime ve dönüşüme uğradı. Bu yeni dünya düzeninde her sektör salgından farklı bir şekilde etkileniyor. İnşaat sektörünün de özellikle maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle derneğimizin merkezi yönetimden ve belediyemizden talepleri var. Biraz önce bunları konuştuk. Bununla birlikte Gaziantep’te taleplerin yerine getirilmesi için milletvekillerimiz ve bakanlarımızla da bir araya geldik.

Raporlarımızı oluşturup Ankara’ya gönderdik. Önümüzdeki hafta da zaten Ankara’ya bu sektör taleplerinin konuşulması için bir ziyaretimiz olacak. Gaziantep özelinde yerel çapta belediye olarak bizim de üzerimize düşen görevlerimiz var. İnşaat sektörü ekonomi için can suyu. İstihdam üretiyor. Farklı farklı sektörlerin çalışmasına ve dinamik kalmasına yol açıyor. Bu sektör bir çark. Bu çarkın dönmesi lazım. İnşaat sektörünü bir beton sektörü olarak değil, kalkınmanın bir parçası olarak görmeliyiz. Yaptığımız istişareler sonunda belediye olarak bizi ilgilendiren maliyetleri düşürme kararı aldık.

Bu bir duruştur. Bu diğer kurumlara da örnek olmaktır. Özetle bizimle ilgili kısımlarda imar raporu harcında hali hazırda aldığımız ücreti yüzde 50 düşürüyoruz. Hayırlı olsun. Bunun yanında GASKİ’nin şantiye aboneliği için istediğimiz depozitoyu da yüzde 50 düşürüyoruz. Diğer maliyet olan hafriyat giderlerinde de yüzde 20 düşürme kararı aldık. Biz bu yaptığımız çalışmanın aynısını diğer belediyelerimizden de bekliyoruz. Bugün bu duruşu göstermeyenler, yarının iyi gününde kimsenin yüzüne bakamaz.” diye konuştu.

KANEVETÇİ: BAŞKANIMIZ TALEPLERİMİZE KAYITSIZ KALMADI

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği (GAİMDER) Başkanı Bora Kanevetçi ise daha önce yaptıkları toplantıdan çıkan talepleri Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e arz ettiklerini ifade ederek, “Başkanımız taleplerimize kayıtsız kalmadı. İnşaat sektörü ekonominin önemli sektörlerinden bir tanesi. İstihdama ve ekonomiye katkısı çok büyük. Bugünlerde de desteğe ihtiyacımız var. Başkanımızdan da destek talebinde bulunduk. Sağ olsunlar yaptığımız toplantı neticesinde de Başkanımız Fatma Şahin’in bizlere önemli destekleri olacak.” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Karacadağ Bölgesindeki mahalle yolları kullanılamaz durumda

88 yaşındaki kalaycı ustası tüm sebatıyla orucunu tutmaya devam ediyor

Batman'da sağlıklı menopoz okulu

Malatya'da 5 bin 465 kişiye trafik cezası

Yeşilay Şırnak’ta annelere bağımlılığı anlattı

Ramazan sofralarının gözdesi: Batman'da ev yapımı şalgama yoğun ilgi

Şırnak asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 27 tutuklama

Şehit Mustafa Çoban şehadetinin yıl dönümünde kabri başında yad edildi

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan Antalya’daki Belediyelere Ramazan etkinlikleri çağrısı

Psikolog Atalay: Ramazanda maneviyat için bilinçli teknoloji kullanımı şart

Ağrı'da uyuşturucu operasyonu: 7'si yabancı uyruklu 8 tutuklama

Psikolojik Danışman Kaya: Oruç beyni yeniliyor, zihni güçlendiriyor

Dr. Horasan: İftar ile sahur arasında yeterli su tüketin

Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu: 406 kilogram madde ele geçirildi

Minik yürekler kumbaralarını Gazze için açtı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 3 şüpheli hakkında işlem

Gaziantep'te araması bulunan şahıs yakalandı

Van’da camiler mukabele halkalarıyla doldu

Suç örgütüne bilgi sızdıran 14 şahıs tutuklandı

Brent petrol 70,59 dolardan işlem görüyor

Şubat 2026 güven endeksleri açıklandı: Perakende yükseldi, inşaat geriledi

Türkiye’den Meksika’daki vatandaşlarına güvenlik uyarısı

Hamideti'nin Afrika turu: Askerî güç mü tahkim ediyor, siyasi zemin mi arıyor?

Batman Valiliği: Uzun namlulu silahla ateş açan şüpheli yakalandı

İşgal ordusu ile Yahudi çeteler birlikte hareket ediyor: Batı Şeria'da sistematik şiddet

Rusya ile İran arasında 500 milyon euroluk gizli "hava savunma" anlaşması

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Altın fiyatları haftaya yükselişle başladı

Meteoroloji'den kar, sağanak ve çığ uyarısı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karacadağ Bölgesindeki mahalle yolları kullanılamaz durumda

88 yaşındaki kalaycı ustası tüm sebatıyla orucunu tutmaya devam ediyor

Batman'da sağlıklı menopoz okulu

Malatya'da 5 bin 465 kişiye trafik cezası

Yeşilay Şırnak’ta annelere bağımlılığı anlattı

Ramazan sofralarının gözdesi: Batman'da ev yapımı şalgama yoğun ilgi

Şırnak asayiş ve kaçakçılık operasyonları: 27 tutuklama