-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74
Batman OSB, binlerce kişi istihdam edecek şekilde iyileştirildi
24 Mayıs 2023, Çarşamba 14:25
24 Mayıs 2023, Çarşamba 14:25
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman OSB, binlerce kişi istihdam edecek şekilde iyileştirildi
Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri çerçevesinde Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’ın katılımıyla Atatürk Parkı’nda Mesleki Eğitim Tanıtım Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Vali Bilgin, OSB’lerin iyileştirilmesiyle binlerce kişinin istihdam edilecek duruma getirildiğini söyledi.
Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri etkinliğiyle, mesleki ve teknik eğitimin değeri vurgulanarak, gençleri gelecekteki kariyer seçimlerinde bilinçli adımlar atmaları konusunda teşvik etmek hedefleniyor. Atatürk Parkı’nda düzenlenen fuar, meslek ve teknik eğitim alanında önemli bir platform sunumu oluşturdu. Mesleki Eğitim Tanıtım Günleri Fuarı 24-25 Mayıs tarihlerini kapsayacak şekilde 2 gün sürecek.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, stantları tek tek dolaşarak detaylı incelemelerde bulunup çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Etkinlikte konuşana Vali Canalp, işin refah, zenginlik, istihdam olduğunu belirterek, 'İstihdam demek her eve bir-iki tane maaş girmesi demektir. Düzenli gelir demektir. Düzenli sosyal güvenlik demektir ve ileride emekli olabilmek demektir. Bu şekilde bütün hanelere gelir girdiği zaman da büyüklüğü bütün olarak da şehrin de ekonomisi canlı ve diri olur, güçlü olur. İnsanlara refahı, zenginliği getirmekle mükellefiz, kendimizi bu şekilde sayıyoruz' dedi.
Batman’daki en büyük ihtiyacın da istihdam olduğunu vurgulayan Vali Canalp, 'Çıkış noktamız da burası olacaktır. Bunun için de elimizdeki en önemli manivela nedir derseniz, o da organize sanayilerdir. Organize sanayilerde çünkü binlerce değil, on binlerce insan istihdam ediliyor ve on binlerce haneye de gelir giriyor. Düzenli şekilde her ay sistematik, kesintisiz şekilde. Şu anda beş yeni OSB için bir çaba başlatmıştık. Bir OSB’nin kuruluş aşaması, aşama aşamadır, istasyon istasyonudur. Bu istasyonlardan bir tanesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alacağımız yer tahsis onaylarıdır. Biz şu anda OSB’lerimizle ilgili yer tahsis onaylarımızı aldık. Bundan sonra mera ile ilgili olan kısımlar var. Onunla ilgili süreçleri Tarım ve Orman Bakanlığı üzerinden takip edeceğiz ama hiç merayla ilgili olmayıp da doğrudan işlem yapabileceğimiz olan bir OSB’miz daha var. Orayı da tekstil kent olarak da inşallah faaliyete geçireceğiz' diye konuştu.
OSB’nin kısa ve orta vadede 40 bin kişiyi, uzun vadede de 65 bin kişiyi istihdam edebilecek kapasitede olduğunu vurgulayan Vali Canalp, sözlerini şöyle sürdürdü:
'OSB’leri Batman’ımıza taşıyacağız ve refahı da zenginliği de getireceğiz. Şunu gördük ki, Batman’ın içerisinde, şehrin içerisinde imalathaneler var. Yedi tane ayrı sektör var. Bu yedi ayrı sektörden kimisi apartmanların bodrum katlarında, kimisi binaların kıyısında, köşesinde imalat yapmaya çalışan çok sayıda bu şekilde imalatçı var. Bu insanların bu şekilde işlerini büyütmesine imkan yok. Zaten şehri de boğuyor, şehri de rahatsız ediyor.'
Kurulacak OSB’lerden iki tanesini organize sanayi bölgesi olarak değil, küçük sanayi alanları olarak bu şekildeki işletmeleri taşıyacakları alanlar olarak modernize ettiklerini kaydeden Vali Canalp, 'Dolayısıyla da bu beş OSB’den iki tanesini de inşallah bu şekildeki kentin içerisindeki küçük imalathaneleri taşıyacağımız alanlar olarak dizayn ediyoruz. Bizim için fark etmiyor. İstersen organize sanayi olmuş, isterseniz bu şekilde küçük sanayi olmuş. Çünkü her ikisi de istihdam demek. Her ikisi de kentin ekonomisinin canlanması ve dirilmesi demek. Adının ne olduğu bizim açımızdan çok bir önemi yok' şeklinde konuştu.
Fuar açılışına Vali Ekrem Canalp’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Albay İhsan Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Sağlık İl Müdürü Semih Canpolat, İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın ile Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı Sıddık Çiftçi katıldı.
Gazze'de can kaybı 72 bin 278'e yükseldi
İçişleri Bakanlığından 18 il için kar ve sağanak uyarısı
Slovakya’dan AB’ye veto tehdidi
Harkov Bölgesi'nde bir yerleşim yeri daha Rusya'nın kontrolüne geçti
Yapıcıoğlu'ndan IKBY Başkanı Barzani'ye "geçmiş olsun" telefonu
Uzmandan obezite uyarısı: Hareketsiz yaşam obezite riskini artırıyor
Mardin’de kuyumcudan 60 bin liralık yüzük çalındı: O anlar güvenlik kamerasına yansıdı
Siirt’te uyuşturucu operasyonu: 9 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Gaziantep’te çocuklar camide buluştu
Malatya'da zincirleme kaza: 1 ölü, 1 yaralı
Ankara'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı
Gaziantep’te çok sayıda elektronik ürün ele geçirildi: 1 gözaltı
Ticaret Bakanlığı: israil ile ticaret iddiaları yalandır
Malatya'da "Bölgemizde işgalci israil ve ABD askerlerini İstemiyoruz" yürüyüşü
İran’dan ABD’ye uyarı: "Abraham Lincoln" menzile girerse füzelerle karşılık verilecek
Çin'de yüksek katlı binada yangın: 3 ölü, 23 yaralı
İran, Beerşeba kentindeki fabrikayı vurdu: İşgal rejiminde kimyasal sızıntı tehlikesi
İşgal rejimi ve ABD saldırılarına karşı İstanbul'da yürüyüş
Gazze'de sağlık krizi derinleşiyor: Yakıt, ilaç ve tıbbi malzeme yetersizliği nedeniyle hizmetler durma noktasına geldi
İSKİ Pendik’teki olayla ilgili iddiaları yalanladı
Dışişleri Bakanı Fidan mevkidaşlarıyla bir araya geldi
Ceza infaz kurumlarında manevi rehberlik çalışmalarına destek mesajı
Dünya genelinde gıda israfı artıyor: Üretilen gıdanın üçte biri çöpe gidiyor
BTB Başkanı Matlı: Orta Doğu'daki gelişmeler sadece enerji piyasalarını değil tarım ve gıda zincirinin tamamını etkiliyor
İstanbul’da hava trafiğine yağış engeli
Koşuyolu Hastanesinin satılacağı iddiası yalanlandı
İran Meclis Başkanı Kalibaf: Düşman kara saldırısı planlıyor
Batman'da FETÖ hükümlüsü firari yakalandı
Ceza infaz kurumlarında hafız sayısı 170’e yükseldi
Ceza infaz kurumlarında 976 diyanet görevlisi görev yapıyor
Yükleniyor







