• BIST 100

    16113,64%-0,03
  • DOLAR

    44,32% 0,06
  • EURO

    51,40% 0,22
  • GRAM ALTIN

    6276,27% -2,02
  • Ç. ALTIN

    10625,37% -4,76

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

10 Mayıs 2020, Pazar 02:26
10 Mayıs 2020, Pazar 02:26
Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

BATMAN Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. Meclis, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırıldı. Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, Bayrama huzurlu girmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağını yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz. Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz. Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz. Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek dedi.

'VAKA SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Vali Şahin, yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar gördüklerini ifade ederek, Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz. Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak Pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer Cumartesi ve Pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca Cumartesi'den itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi mahallesindeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz diye konuştu.

Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı'nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Kaynak: DHA

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Akdağ: Dijitalleşmenin artmasıyla kumar bağımlılığı daha da artmaya başladı

Araştırmacı-Yazar Güneş: Hürmüz dünyaya 'Pürmüz' olacak

Bakan Fidan’dan telefon trafiği

Bursa’da Ramazan ayındaki gıda denetimlerinde 9 milyon TL ceza kesildi

Battalgazi Belediyesi'nden cadde ve sokaklarda temizlik çalışması

Mart yağışları Bursa barajlarına can suyu oldu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat sel sonrası ihmallere dikkat çekti

İzmir'de, kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

İranlı yetkili: Trump geri adım attı, müzakere söz konusu değil

Şanlıurfa'da husumetliler arasında kavga: Bir yaralı

İzmir’de “oto kokusu” cezası iddiası tartışma konusu oldu

32 ilde FETÖ operasyonu: 41 kişi tutuklandı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, personellerle bayramlaştı

Türkiye’nin en büyük "Engelsiz Yaşam Merkezi" Konya’da hasta kabulüne başladı

Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 263’e yükseldi

Trump yönetiminden tartışmalı hamle: ICE ajanları havalimanlarına gönderiliyor

Brent petrol sert düştü: Varil fiyatı 96,96 dolara geriledi

Darğın’ın “Seçme Metinler” Kitabı Okurlarla Buluştu

Konya LİMA’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçti

Tesettür giyimin bereketi ve manevi yönüyle 56 yıllık ticaret yolculuğu

Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 15 yaralı

Trump: İran'ın enerji altyapısına yönelik saldırıyı 5 gün erteledim

İran'dan ABD'ye "Basra Körfezi'ne mayın döşeriz" tehdidi

Siirt’te ambulans devrildi: Bir yaralı

Kurtalan’da gece yarısı ev yangını

40 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi

İstanbul Havalimanı, Avrupa’da haftanın en yoğun havalimanı oldu

Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama

Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Akdağ: Dijitalleşmenin artmasıyla kumar bağımlılığı daha da artmaya başladı

Araştırmacı-Yazar Güneş: Hürmüz dünyaya 'Pürmüz' olacak

Bakan Fidan’dan telefon trafiği

Bursa’da Ramazan ayındaki gıda denetimlerinde 9 milyon TL ceza kesildi

Battalgazi Belediyesi'nden cadde ve sokaklarda temizlik çalışması

Mart yağışları Bursa barajlarına can suyu oldu

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat sel sonrası ihmallere dikkat çekti