• BIST 100

    14146,33%-0,26
  • DOLAR

    42,80% 0,19
  • EURO

    50,16% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5956,40% 0,03
  • Ç. ALTIN

    9601,11% -0,09

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

10 Mayıs 2020, Pazar 02:26
10 Mayıs 2020, Pazar 02:26
Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

Batman Valisi Bayramda sokağa çıkma yasağı önerebiliriz

BATMAN Valisi Hulusi Şahin, kentte artan koronavirüs vakalarına dikkat çekerek, radikal kararlar alma zorunda olduklarını ve Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı uygulanması için hükümete öneride bulunabileceklerini söyledi.

Batman İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Hulusi Şahin başkanlığında toplandı. Meclis, koronavirüs vakalarında artış yaşanan kentte yeni önlemler alınmasını kararlaştırıldı. Alınan yeni tedbirleri açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, Bayrama huzurlu girmek istiyorsak tedbirlere uymamız gerekiyor. Yoksa bayramda daha ağır tedbirler alabiliriz. Böyle devam ederse hükümetimize diğer büyükşehirlerde olduğu gibi sokağa çıkma yasağına ilimizi de alma hususunda teklifte bulunabiliriz. Ciddi tedbirler alınmazsa böyle giderse bayram zehir olabilir. Radikal kararlar almak zorundayız. Bayramda sokağa çıkma yasağını yasağı önerisini de hükümete sunabiliriz. Tedbirleri sıkı alırsak buna gerek kalmaz. Yarından itibaren tek ve çift plaka uygulamasına geçiyoruz. Yani tek haneli günlerde plakasının sonu tek olan araçlar, çift haneli günlerde de çift rakamlı araçlar trafiğe çıkacak. Ayrıca 5 büyük ekip kuruyoruz. Bunlar Batman'daki tüm marketleri denetleyecek. Bu ekipler alınan tedbirlere uyulup uyulmayacağını denetleyecek dedi.

'VAKA SAYIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Vali Şahin, yapılan değerlendirmeler sonucunda kentte ciddi dalgalanmalar gördüklerini ifade ederek, Yaptığımız değerlendirmelerde Batman'da ciddi bir dalgalanma olduğunu gördük. İlk haftalarda vaka sayılarında iyi noktadaydık ama son haftalarda yeniden bir yükselişin olduğu ve trend de çıkış yönünde. Türkiye genelinde hastalığın gevşemeye başladığına yönelik süreç Batman'da rehavete neden olduğunu söyleyebiliriz. Vaka sayımız gün geçtikçe artıyor. Radikal kararlar almaya mecbur kalıyoruz. Şehrin ana arterlerinde Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nda özellikle iftar saati sonrası yoğunluğun olduğu ve sosyal mesafeye uyulmadığını gözlemliyoruz. Bunun dışında Alo Tevşo Pazarı, Tabla Başı ve Elma sokağında da yoğunlukları sizler zaten yazıyorsunuz. Vatandaşlarımızın bu rahatlığı bizi daha zor günlere sevk ettiriyor. Arkadaşlarımızın tavsiyesi doğrultusunda yeni kararlar almak zorunda kaldık. Özellikle Alo Tevşo ve Elma sokağında bu şekilde devam edilemeyeceğinden esnafın da aldığı ürünleri göz önünde bulundurarak Pazartesi'ye kadar elindeki ürünü bitirmesini bekleyeceğiz. Pazartesi'den sonra o bölgelerle birlikte tabla başını 5 gün süreyle kapatacağız. Eğer Cumartesi ve Pazar günü esnaflar tedbirlere tam manasıyla uyarsa kararımızı yeniden gözden geçiririz. Ayrıca Cumartesi'den itibaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı'nı saat 20.00 ila 03.00 arasında yaya trafiğine kapatıyoruz. Aynı şekilde Cudi mahallesindeki Cizre Bulvarı'nı da kapatıyoruz diye konuştu.

Ramazan Bayramı nedir? Ramazan Bayramı ile ilgili hadis ve ayetler neler? Ramazan Bayramı'nda alınacak hediyeler ve bayrama özel beslenme tavsiyeleri nelerdir?

Kaynak: DHA

Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Coğrafi işaretli tiftiği ilmek ilmek dokuyarak sanatta dönüştürüyorlar

Ankara Valiliği: “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” kararlılıkla sürdürülüyor

Başkan Gülpınar: Biz artık günü kurtaran değil, şehri geleceğe hazırlayan adımlar atıyoruz

Uluslararası Af Örgütü'nden Tunus'a çağrı: Ayachi Hammami'nin hapis cezaları iptal edilsin

​Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Üç aylar Ramazan'a hazırlık için büyük bir fırsattır

siyonist çeteden ChatGPT, sosyal medya ve arama motorlarına 6 milyon dolarlık propaganda yatırımı

​İşgal rejimine ait araştırma kuruluşu: Hizbullah'ın en az 20 bin füzesi bulunuyor

İşletmelere kişi başına 3 bin 500 TL teşvik verilecek

Bakan Tekin, "Aile Yılı" etkinlikleri kapsamında öğretmenlerle doğa yürüyüşü yaptı

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye mal ve hizmet sektöründe dünyanın enleri arasında

HAKSİAD’dan hizmet sektörü zirvesi

Gazze Şeridi’nde tıbbi tahliye bekleyen 1000 hasta şehit oldu

Türkiye’den Filistin ekonomisine yeni destek

Adalet Bakanı Tunç: Bin hâkim ve savcı yardımcısı alınacak

İran'da Mossad ajanı idam edildi

​ EPDK 2026 lisans bedellerini açıkladı: Enerji piyasalarında yeni tarifeler

Şanlıurfa’da baba-oğul sabah namazı buluşmaları düzenlendi

Prof. Dr. Zelka: Her yıl yaklaşık 1,5 milyar ton gıda israf ediliyor

​Mübarek üç aylar yarın başlıyor

HAMAS: Ateşkes açıkça çiğneniyor

Görme kaybına karşı yeni nesil teknoloji: MagnoVision

İhlal durumunda uygulanacak idari para cezaları belirlendi

Perakende ticarette ihlallere milyonluk cezalar: Yeni tutarlar açıklandı

İngiltere'de "Filistin İttifakı"ndan protesto baskısına sert tepki

Yıldızlararası kuyruklu yıldız 3I/ATLAS Dünya’nın yakınından geçti

Siyonist işgalciler Ramallah yakınlarında saldırdı: Filistinli genç ağır yaralandı

İzmir'de 99 düzensiz göçmen yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya Odesa'yı vurdu: 8 ölü, 27 yaralı

Gaziantep'te 12 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Coğrafi işaretli tiftiği ilmek ilmek dokuyarak sanatta dönüştürüyorlar

Ankara Valiliği: “Kimsesizlerin Kimsesi Olma Projesi” kararlılıkla sürdürülüyor

Başkan Gülpınar: Biz artık günü kurtaran değil, şehri geleceğe hazırlayan adımlar atıyoruz

Uluslararası Af Örgütü'nden Tunus'a çağrı: Ayachi Hammami'nin hapis cezaları iptal edilsin

​Rusya, Ukrayna'yı vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var