• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,05
  • EURO

    51,21% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6268,11% -2,15
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı

09 Ekim 2022, Pazar 12:25
09 Ekim 2022, Pazar 12:25
Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Batman’da 15 günde 358 olay aydınlatıldı, 297 kişi yakalandı

Batman’da 15-30 Eylül tarihleri arasında meydana gelen 429 olaydan 358’inin aydınlatıldığı, 297 şahsın ise yakalandığı belirtildi.
Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, il genelinde suçların önlenmesi, suçluların yakalanması amacıyla, 15-30 Eylül tarih aralığında, ’Hırsızlık, Dolandırıcılık, Yankesicilik, Kasten Öldürme, Kasten Yaralama’ suçları başta olmak üzere çalışmaların yapıldığı belirtildi. 15 günde meydana gelen 429 olaydan 358 olayın aydınlatıldığı, 297 şahsın da yakalanarak adli makamlara sevk edildiği ifade edildi.
Şahıslardan; 13 tabanca, 11 kurusıkı tabanca, bir av tüfeği, 40 oyun pulu, 3 bin 750 TL kumardan elde edilen para, bir çalıntı jenaratör, bir çalıntı bilgisayar, bir ses sitemi, bir çalıntı cep telefonu, bir çalıntı tabanca, bir çalıntı otomobil ve 4 çalıntı motosiklet ele geçirildiği kaydedildi. 15-30 Eylül tarihleri arasında meydana gelen hırsızlık olaylarının yüzde 70’inin aydınlatıldığı belirtilen açıklamada, diğer hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.
İlde farklı zamanlarda meydana gelen hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edilen 47 şüpheli şahsın yakalanarak adli makamlara sevk edildiği, 6 şahsın ise adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ifade edildi.
Adli makamlarca haklarında yakalama kararı verilen şahıslara yönelik yapılan çalışmalarda ’Hırsızlık’ suçlarından 19 yıl 6 ay hapis cezası, 18 yıl 8 ay hapis cezası, 12 yıl 5 ay hapis cezası ve ’Kasten Öldürme’ suçundan 10 yıl hapis cezası bulunan şahıslar başta olmak üzere toplam 73 şahsın yakalandığı, 23 şahsın tutuklanarak cezaevine teslim edildiği ve 50 şahsın da adli makamlarca serbest bırakıldığı belirtildi. ’Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkan Sağlama’ suçundan 2 iş yerinin kapatıldığı, 5 şahsa kumar oynamaktan ayrı ayrı bin 819 TL olmak üzere toplam 7 bin 276 TL idari para cezası uygulandığı bildirildi. ’Fuhuşa Teşvik Aracılık veya Zorlama” suçundan 3 şahıs hakkında adli işlem başlatıldığı, bir şahsa bin 171 TL idari para cezası uygulandığı ifade edildi.’Günübirlik Kiralık Dairelere’ yönelik yapılan uygulamalarda ise 5 kiralık daire hakkında, daire sahiplerine “1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununa muhalefet suçundan şahıslara ayrı ayrı 26 bin 786 TL olmak üzere toplam 133 bin 930 TL idari para cezası uygulandığı kaydedildi.
İlde kayıp şahıs olarak aranan 23 şahıstan 20’sinin ise bulunduğu belirtildi.
[gallery ids=',48404,48405,48406,48407']
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi

Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı

İran'dan savaşta yeni strateji

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Pakistan'dan Hindistan'a " İndus Suları Anlaşması'nı uygulayın" çağrısı

Adıyaman’da sele kapılan 4 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

Ağrı Dağı’nda tipiye yakalanan dağcılar için ekipler harekete geçti

Şanlıurfa’da sağanak sonrası sel: Evleri su bastı

İran: Enerji santrallerimize saldırı olursa bölgedeki tüm enerji santralleri hedefimiz olur

Bangladeş'te otobüs ile tren çarpıştı: 12 ölü, 26 yaralı

Erzurum'da kontrolden çıkan otomobil şarampole uçtu: 2 ölü, 5 yaralı

Fatih’te 2 bina çöktü: Enkaz altından kurtarılan bir kişi hayatını kaybetti

İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak

Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşında son durum

İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı

Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı

Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Slovenya'da genel seçim heyecanı

Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü

Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı

Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanacak

Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Hakkari'de eğitime bir gün ara verildi

Siirt’te bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 2 yaralı

İran'dan savaşta yeni strateji

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Pakistan'dan Hindistan'a " İndus Suları Anlaşması'nı uygulayın" çağrısı