DOLAR 32,3245 % 0.21
EURO 35,1555 % 0.02
STERLIN 41,0370 % 0.02
FRANG 35,7849 % 0.18
ALTIN 2.300,19 % 0,99
BITCOIN 2.288.589 -0.332

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

Batman’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ Programı Gerçekleştirildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Batman’da 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ Programı Gerçekleştirildi
Şanlı tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan ve kahraman ecdadımızın topraklarımıza göz dikenlere karşı yazdığı şanlı destan olan “18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü’’ vesilesiyle düzenlenen programda canları pahasına yurt savunması yapan aziz şehitlerimiz saygıyla anıldı.
Valilik bahçesinde Atatürk Anıtına; Valilik, Garnizon Komutanlığı, Batman Belediyesi ve Türkiye Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin çelenk sunma töreni ile başlayan program, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliklerle devam etti.
Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’’ nedeni ile yayınladığı mesajın okunması, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından program, öğrenciler tarafından okunan şiir ve hazırlanan tiyatro gösterileri ile sona erdi.
Etkinliklerin ardından programda; 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeni ile düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Programa; Vali Vekili Kadir Kılıç, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Adem Taşkın, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, siyasi partilerin İl Başkanları, kamu kurum yöneticileri, gazilerimiz, şehit yakınları, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

YORUM YAP