-
BIST 100
16260,10%0,87
-
DOLAR
44,31% 0,03
-
EURO
51,46% 0,34
-
GRAM ALTIN
6307,38% -1,54
-
Ç. ALTIN
10757,95% -3,57
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
Batman’da 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi oluşturulduğunu belirten Vali Canalp, 2 bina ağır hasarlı, 38 bina ise az hasarlıdır” dedi.
Batman'ın Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman'da yaşanan depremin ardından toplumsal yardımları organize etmek için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Devletimizin tarihinde yaşamış olduğu en ağır tabii afetlerinden birini maalesef şu anda yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız da az önce açıklama yaptı, çok büyük bir deprem. Şu anda, bu deprem Batman’ımızda da hissedildi ve Batman’daki durum ile genel olarak ben kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1’i ağır olmak üzere 20 hafif yaralımız var. Hafif yaralı olan vatandaşlarımız da ayakta tedavileri yapıldı, herhangi bir sıkıntılı durumları yok. Ağır yaralı olan tek bir vatandaşımız var o da balkondan atlamak suretiyle yaralanmış durumdadır. Şuana kadar 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi gelmiş durumdadır. Bu binaların içerisinden tespiti yapılmış olan 40 bina var. 2 bina ağır hasarlıdır, 38 bina ise az hasarlı durumdadır. Biz Batman olarak durumumuzu sabah erken saatlerde hemen afetin vuku bulmasından sonra genel değerlendirmemizi 112 AFAD binamızda hızlı ve seri bir şekilde yaptık ve Batman’la ilgili kendi yapacağımız işleri organize ettikten sonra temel bir sorumluluk olarak diğer illere, afetten en fazla etkilenmiş olan diğer illere yardım amaçlı bir organizasyonun içerisine girdik ve bu çerçeve içerisinde de acil olaraktan 4 UMKE ekibimiz, 8 ambulansımızı, 47 personelimizle beraber; Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Urfa illerimize gönderdik. Diyarbakır’a da 12 araç ve 138 personeli destek için gönderdik. Şu anda ise bulunmuş olduğumuz bu ortamda 55 aracımız ve 293 personelimizle beraber Batman Belediyemizin, Batman İl Özel İdaremizin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Devlet Su İşleri’nin, AFAD’ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Kızılay’ın ve aynı şekilde ilçe belediyelerimizden de Kozluk Belediyemizin ve Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları ekiplerle beraber hali hazırda şu anda Antep için yola çıkıyoruz. Vatandaşlarımızdan son bir duyuruda bulunmak istiyorum, yapacakları yardımlarla ilgili, yani her şeyimizin düzenli, organize ve panik yapmaksızın ama tıkır tıkır işliyor olması gerekiyor. Yardım çalışmaları da buna dahildir.
Yani yardımları da gelişigüzel yapmamız, yardımların organizasyonların da büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bazen de yapılmak istenilen yardımlar gerçekten de heba olmasına da sebebiyet veriyor. Bu çerçeve içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi, Batman’da da yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız bizim AFAD’ın organizasyonu çerçevesinde, Vali Yardımcımız Murtaza Ersöz’ün yönetimi altında ve bir ve bütün olarak ve organize şekilde toplanacak ve elde edilmiş olan yardımlar da AFAD’ın yönetimi altında nerede, neye ihtiyaç varsa o şekilde yönlendirme yapılmış olacaktır. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.
Mardin’de seyir halindeki öğrenci servisi alev aldı
Mersin’de güvenlik ve asayiş toplantısı yapıldı
Kolombiya'da askeri uçak düştü: 90 kişi hayatını kaybetti
Ramazan Bayramı tatilinde 31 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
LGS başvuruları başladı
Ambulans uçak yenidoğan bebek için havalandı
Şırnak-Hakkâri kara yoluna çığ düştü
Mardin'de devrilen yolcu midibüsünde 13 kişi yaralandı
Şırnak'ta jandarmadan asayiş operasyonu: 67 gözaltı
Ağrı Dağı'nda kaybolan kadın dağcı için arama çalışması devam ediyor
Havalimanına iniş yapan uçak itfaiye aracına çarptı
Siirt’te kar ve heyelan nedeniyle yollar kapandı, mahsur kalanlar kurtarıldı
Şanlıurfa’da Bediüzzaman Said Nursi için çağrı: Naaşı eski yerine getirilsin
Prof. Dr. Tarhan: Basit ama anlamlı bir yaşam tarzı sürmek, uzun ömrün sırrıdır
Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 16 yaşındaki sürücü ağır yaralandı
Şanlıurfa’da Vali Şıldak Balıklıgöl’de incelemelerde bulundu
Mardin’de 47 çift dualar eşliğinde umreye uğurlandı
Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Şanlıurfa’da trafo patladı: 3 araç küle döndü
DMM'den “araç içinde telefon tutucu ve koku yasaklandı” iddialarına yalanlama
Yeme bozuklukları, içsel denge ve çatışmanın bir yansıması!
Moskova-Tahran hattında yeni görüşme: Nükleer tesislere yönelik saldırılar kabul edilemez
Slovenya'da akaryakıt satışına kısıtlama
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er personelle bayramlaştı
Sudani: Irak olarak, İran ve ABD arasında arabuluculuk yapabiliriz
Fransa'da yerel seçimlerin ikinci turunda sonuçlar netleşti
Borçlandırma işlemleri için son 3 gün uyarısı
Uludağ'da "kar" bilançosu rakamlara yansıdı: 58 yaralı, 83 mahsur
Demir-Çelik ihracatında şubat verileri açıklandı
Samsun'da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Yükleniyor







