-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,53% 0,13
-
GRAM ALTIN
7122,61% -0,18
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
06 Şubat 2023, Pazartesi 16:25
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman’da 1’i ağır 20 yaralı
Batman’da 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi oluşturulduğunu belirten Vali Canalp, 2 bina ağır hasarlı, 38 bina ise az hasarlıdır” dedi.
Batman'ın Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman'da yaşanan depremin ardından toplumsal yardımları organize etmek için çalışmalar yürüttüklerini açıkladı.
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp “Devletimizin tarihinde yaşamış olduğu en ağır tabii afetlerinden birini maalesef şu anda yaşıyoruz. Cumhurbaşkanımız da az önce açıklama yaptı, çok büyük bir deprem. Şu anda, bu deprem Batman’ımızda da hissedildi ve Batman’daki durum ile genel olarak ben kısa bir bilgi vermek istiyorum. 1’i ağır olmak üzere 20 hafif yaralımız var. Hafif yaralı olan vatandaşlarımız da ayakta tedavileri yapıldı, herhangi bir sıkıntılı durumları yok. Ağır yaralı olan tek bir vatandaşımız var o da balkondan atlamak suretiyle yaralanmış durumdadır. Şuana kadar 111 bina ile ilgili hasar tespit talebi gelmiş durumdadır. Bu binaların içerisinden tespiti yapılmış olan 40 bina var. 2 bina ağır hasarlıdır, 38 bina ise az hasarlı durumdadır. Biz Batman olarak durumumuzu sabah erken saatlerde hemen afetin vuku bulmasından sonra genel değerlendirmemizi 112 AFAD binamızda hızlı ve seri bir şekilde yaptık ve Batman’la ilgili kendi yapacağımız işleri organize ettikten sonra temel bir sorumluluk olarak diğer illere, afetten en fazla etkilenmiş olan diğer illere yardım amaçlı bir organizasyonun içerisine girdik ve bu çerçeve içerisinde de acil olaraktan 4 UMKE ekibimiz, 8 ambulansımızı, 47 personelimizle beraber; Adıyaman, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Urfa illerimize gönderdik. Diyarbakır’a da 12 araç ve 138 personeli destek için gönderdik. Şu anda ise bulunmuş olduğumuz bu ortamda 55 aracımız ve 293 personelimizle beraber Batman Belediyemizin, Batman İl Özel İdaremizin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın, Devlet Su İşleri’nin, AFAD’ın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın, Kızılay’ın ve aynı şekilde ilçe belediyelerimizden de Kozluk Belediyemizin ve Beşiri Belediyemizin kurmuş oldukları ekiplerle beraber hali hazırda şu anda Antep için yola çıkıyoruz. Vatandaşlarımızdan son bir duyuruda bulunmak istiyorum, yapacakları yardımlarla ilgili, yani her şeyimizin düzenli, organize ve panik yapmaksızın ama tıkır tıkır işliyor olması gerekiyor. Yardım çalışmaları da buna dahildir.
Yani yardımları da gelişigüzel yapmamız, yardımların organizasyonların da büyük sıkıntılara sebebiyet veriyor. Bazen de yapılmak istenilen yardımlar gerçekten de heba olmasına da sebebiyet veriyor. Bu çerçeve içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi, Batman’da da yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız bizim AFAD’ın organizasyonu çerçevesinde, Vali Yardımcımız Murtaza Ersöz’ün yönetimi altında ve bir ve bütün olarak ve organize şekilde toplanacak ve elde edilmiş olan yardımlar da AFAD’ın yönetimi altında nerede, neye ihtiyaç varsa o şekilde yönlendirme yapılmış olacaktır. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum, Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi.
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Trump Hürmüz'de çıkmazda: Uluslararası destek arayışına girdi
İran misillemeleri sonrası işgal altındaki topraklarda iç göç dalgası
İHA ile vurulan Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçuşlar askıya alındı
İran'dan işgal altındaki topraklara yeni füze dalgası
Antalya’da yakalanan 253 şüpheli tutuklandı
İç sularda sazangiller için av yasağı başladı
Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulanan 5 şahıs yakalandı
Malatya'da ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'e yoğun ilgi
Ankara'da minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 12 yaralı
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Yükleniyor






