-
BIST 100
17322,16%-0,30
-
DOLAR
44,71% 0,23
-
EURO
52,34% -0,22
-
GRAM ALTIN
6789,52% -0,33
-
Ç. ALTIN
10887,16% -0,74
Batman’da köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi
24 Ocak 2023, Salı 11:10
24 Ocak 2023, Salı 11:10
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Batman’da köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi
Batman’da ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Aile Okulu' projesi dahilinde muhtarlara eğitim verildi.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Aile Okulu' Projesi dahilinde aile içi iletişim yönetimi, teknoloji kullanımı, ahlaki gelişim, stres yönetimi, sağlıklı beslenme, çevre ve ilk yardım gibi birçok konuda köy ve mahalle muhtarlarına eğitim verildi. Batman Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen ‘Aile Okulu’ eğitimi ‘Aile Okulu’ Eğiticisi Ömer Çiftçi tarafından verildi.
Eğitimin düzenlendiği salonda muhtarların eğitimine katılan Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, verilen eğitimin muhtarlar sayesinde tüm tabana yayılarak her kademedeki vatandaşa ulaşacağını belirtti. Kurtaran, “Ailelerin farklı eğitimlerle çok yönlü desteklenmesi; aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocukların davranış yönetimlerine rehberlik edilmesi amacıyla Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan ‘Aile Okulu’ projesinin amacı geleceğimiz olan çocuklarımızı her türlü tehlike ve bağımlılığa karşı korumaktır.' dedi.
Anne velilerin ağırlıklı olarak almasını arzuladıkları eğitimleri okulların önemli bir stratejik ortağı olan mahalle ve köy muhtarların da bu eğitimden faydalanması için planlama yapıldığını ifade eden Kurtaran, 'Ülkemizin aydınlık yarınlarını inşa edecek olan çocuklarımızın eğitim gördüğü okullarımızın daha sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşturulması hepimizin olduğu gibi mahalle ve köy muhtarlarımızın da önemli bir sorumluğudur. Biliyoruz ki eğitim ve öğretimin yapıldığı okullarımız tüm paydaşların iş birliği ile daha ileriye taşınabilir. Sizden bir talebimiz de mahallelerimizde ve köylerinizde ‘Aile Okulu’ eğitimlerinin önemini velilere anlatmanız ve bu eğitimi almayan velilerimizin kalmamasıdır. Eğitim camiasına sunacağınız katkılarınız için şimdiden hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
[gallery ids=',81518,81519']
işgalci rejim, ABD’nin abluka kararını desteklemede gecikmedi
56 ilde DAİŞ operasyonu: 525 kişi gözaltına alındı
Peskov: Macaristan ile ilişkiler sürecek
İran, ABD’nin Hürmüz teklifini reddetti
LGS ve YKS adayları, tecrübelerini paylaştı
Bakan Yumaklı: Küçükbaşa Destek Projesi ile yıllık 180 bin lira destek
Kuruyan göl yeniden kuşlara yuva oldu
Çorum’da binlerce sentetik ecza ele geçirildi: Bir tutuklama
Starmer: Sosyal medyanın bağımlılık oluşturan kaydırma sistemleri kaldırılmalı
Şırnak'ta yağan kar sonrası şehir beyaza büründü
ABD’den Endonezya hava sahasına geniş erişim isteği
Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatı ilk çeyrekte yüzde 35 arttı
Siirt’te düğünden dönenleri taşıyan kamyonet devrildi: 3 yaralı
Malatya'da beton mikserinin çarptığı kadın ağır yaralandı
Rusya: Ukrayna, Paskalya ateşkesini 6 bin 500’den fazla kez ihlal etti
Malatya'da şeker çuvallarının içinde uyuşturucu ele geçirildi
Mevlid-i Nebi mitingine katılan kadınlar: Peygamberimizin aşkından bizi hiçbir engel tutamıyor
Şanlıurfa'da bağ evi hırsızlığı aydınlatıldı: 2 tutuklama
Şanlıurfa'da aranan 4 hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da sahte şampuan operasyonu: 6 bin 879 ürün ele geçirildi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, yol yenileme çalışmalarını inceledi
Öğr. Üyesi Dr. Kurşun: İdam uygulaması uluslararası hukuka aykırı
İngiltere: Ne kadar baskı olursa olsun bu savaşa çekilmeyeceğiz
Yeşilyurt Belediyesi 8 taşınmazı ihaleyle kiraya verecek
Cansuyu’ndan özel öğrencilere anlamlı destek
Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 70,29’a yükseldi
Çin, Hürmüz ablukasına dair sükunet çağrısı yaptı
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 333’e yükseldi
İşgal, Lübnan'a geceden beri saldırdı: 6 şehit 19 yaralı
Yükleniyor







