• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

BDDK'dan bankalara 11 maddelik talimat: Emekliye sms ile kredi!

09 Temmuz 2020, Perşembe 09:16
09 Temmuz 2020, Perşembe 09:16
BDDK
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

BDDK'dan bankalara 11 maddelik talimat: Emekliye sms ile kredi!

Kurum, ticari ve bireysel kredilerde yaşanan suistimallerin normalleşme döneminde yaşanmaması için bankalara yönelik 11 maddelik talimat hazırladı.

Bankalardan bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlamasını isteyen BDDK'ın talepleri kısaca şöyle: 

- Vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını ve ötelenen nakit akışları için güncel piyasa şartlarına uygun fiyatlama yapın. 

- Kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle erteleyin.

- Makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalarda hakkında mevzuatın dışına çıkmayın.

- Uygulamalarınızda Tüketicinin Korunması Hakkında Kanununa ve ilgili alt düzenlemelere uygun hareket edin. 

- Krediye bağlı sigorta poliçelerinde temerrüt hâli gerçekleşince tazmin koşulları oluşup oluşmadığının kendiliğinden sorgulanması, varsa kredi geri ödemesinin sigorta poliçesinden kolayca karşılanmasını sağlayacak bir sistemi işletin. 

- 60 yaşın üzerindeki müşterilerin maaşlarını ATM'den tek seferde aylıklarını çekebilmeleri, şubelerden ve çağrı merkezlerinden hızlı ve yeterli hizmet almaları sağlanmalı. 

- Emeklilerin bankalarını değiştirmesi durumunda fiili engeller kaldırılmalı ve zamanında yerine getirilmeli.

Hazine Bakanı Albayrak:  Büyümeye ivme kazandıracak 

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabından yaptığı açıklamada BDDK'nin aldığı kararı değerlendirdi. Türkiye'nin dünyadaki örneklere kıyasla çok güzel bir sınav vermeye devam ettiğini belirten Albayrak, 'İyi günde sürdürdüğümüz birlik ve beraberliği zor zamanlarda sürdürme vakti. Türkiye kalkınma hedeflerine emin adımlarla ilerlerken bankalarımızın vatandaşlarımıza olan desteği büyümemize ivme katacaktır' dedi.


EMEKLİYE SMS İLE 80 BİN LİRA KREDİ

Covid-19 salgını sürecinde 10 milyondan fazla vatandaşa hizmet veren PTTBank emekliler için kredi musluğunu açtı. PTTBank yeni dönemde emekli maaş müşterilerine 1.250 lira ile 80 bin lira aralığında, 60 aya kadar vade seçenekleri ve uygun faiz oranlarıyla kredi imkânı sunuyor. Bu kapsamda nakit ihtiyacı olan emekli müşterilerin kredi talepleri 'PTT SMS Kredi' hizmetiyle SMS kanalı üzerinden alınmaya başladı. Emekli müşterilerin PTT yazıp boşluk bıraktıktan sonra T.C. kimlik numarası bilgilerini ekleyerek 3050'ye SMS olarak göndermesi gerekiyor. Başvuru onay sürecinin tamamlanmasının ardından kredi tutarları, şirket nezdindeki PTTBank hesaplarına aktarılarak kullanıma sunuluyor. PTT ayrıca kredi başvuru taleplerini yakın zamanda PTT ATM, PTT Mobil ve PTT İnternet Bankacılığı üzerinden de almaya başlayacağını açıkladı. 

3,7 MİLYON HANEYE YARDIM GÖTÜRDÜ

Öte yandan PTTBank, Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinin başladığı mart ayından bugüne kadar 3,7 milyon adedi konutta teslim olmak üzere, 10 milyonu aşkın vatandaşa sosyal yardım ödemesi gerçekleştirdi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile şirket arasında yapılan iş birliği kapsamında sosyal yardım ödemeleri, posta dağıtıcıları, kolluk kuvvetleri ve bekçilerle teslim edildi. Covid-19 salgınının Türkiye'de görüldüğü mart ayından bugüne kadar konutta 3,7 milyon adet ödeme konutta yapıldı. Vatandaşlar ayrıca 4 bine yakın PTT ATM'si ile birlikte toplam 19 bin 600'e yakın kamu ATM'sinden de ödemelerini kolaylıkla temin etti.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Gazze Şehit Aileleri Sözcüsü Dr. Aldali: Şehitler veren bir dava asla yenilmez

Ramazan ayının sessiz tanığı imsakiye dijitalleşmeye yeniliyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatırılmaya başlandı

Moğolistan'da 100 yaşını aşan 166 kişi yaşıyor

Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı

Sahte belgelerle ikamet soruşturmasında 78 şüpheli yakalandı

HÜDA PAR Antalya Teşkilatından, Kumluca'da sektör temsilcileri ve üreticilere ziyaret 

Çin, düşük doğum oranlarına karşı tedbirler alacak

Antalya Teknokent’e 235 milyon liralık yeni Ar-Ge binası

Gaziantep’te haklarında 10 yıl hapis cezası bulunan 2 şahıs yakalandı

Diyarbakır’da camiler Ramazan’a hazır

HAKSİAD’ın Avrupa turu Hollanda ziyaretiyle tamamlandı

ABD Adalet Bakanlığı, Epstein dosyalarındaki isimleri Kongre’ye gönderdi

Pakistan'da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü

Karadaği: Ümmetin birliği bugün fiili zorunluluk haline gelmiştir

Başkan Kaplan’dan Ramazan Çağrısı Alışverişimiz Yerel Esnaftan Yapalım

Batman'da direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü kaza yaptı

Brezilya’da yolcu teknesi battı: 2 ölü 7 kayıp

Batman'da park halindeki otomobil alev aldı

Fransız savcılar, Epstein dosyalarını incelemek üzere özel bir ekip kurdu

Meteoroloji’den fırtına ve toz taşınımı uyarısı

Bayraktar TB-3 NATO tatbikatında hedefi tam isabet vurdu

Zelenski’den seçim mesajı: Önce ateşkes ve güvenlik

Gazze’nin kuzeyinde çadıra İHA saldırısı: En az 8 şehid

Prof. Dr. Kansoy: Çocukluk çağı kanserlerinin üçte biri lösemi

EPDK’dan doğal gazda tüketiciye yeni haklar

Ticaret Bakanlığı operasyonlarda 85 bin 342 canlı hayvan ele geçirdi

Elazığ'da "Şehitler Gecesi" programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Gazze Şehit Aileleri Sözcüsü Dr. Aldali: Şehitler veren bir dava asla yenilmez

Ramazan ayının sessiz tanığı imsakiye dijitalleşmeye yeniliyor

Evde Bakım Yardımı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatırılmaya başlandı

Moğolistan'da 100 yaşını aşan 166 kişi yaşıyor

Afgan ve Dağıstanlı tüccarlardan iş birliği

Diyarbakır Valiliği'nden Dicle Barajı uyarısı

Pakistan’da otobüs ile tır çarpıştı: 11 ölü, 8 yaralı