• BIST 100

    9747,07%3,80
  • DOLAR

    38,76% 0,02
  • EURO

    43,04% -1,36
  • GRAM ALTIN

    4030,97% -2,71
  • Ç. ALTIN

    6542,97% -2,62

Bir yılda yağan yağmurun dörtte biri bir gecede yağdı

GÜNDEM 18.03.2023 16:30:03 0
Bir yılda yağan yağmurun dörtte biri bir gecede yağdı

Bir yılda yağan yağmurun dörtte biri bir gecede yağdı

Son 24 saatte metrekareye 91,5 milimetre yağış düştüğü Gaziantep bir gecede, yıllık yağış miktarının dörtte biri oranında yağış aldı. Yaklaşık 4 bin belediye personelinin görev yaptığı gecede 45 kişi ise mahsur kaldığı alanlardan kurtarılarak güvenli noktalara taşındı.
Gaziantep’te yıl içerisinde yağan yağmurun dörtte biri dün gece 4 saatlik sürede şehri etkisi altına aldı. Son 24 saatte metrekareye 91.5 milimetrekare yağış ile rekorun kırıldığı şehirde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye, GASKİ ve fen işleri gibi toplam 4 bin personel görev yaparak, gece boyu nöbet tuttu. Kuvvetli yağış ve dolu nedeniyle meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına karşı önlem alan ekipler il genelindeki 45 kişiyi ise otopark, ev, araç içi gibi riskli alanlardan kurtararak, güvenli bölgelere taşıdı.
Tehlike geçmedi
Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı uyarıda, şiddetli yağışların devam edeceğini belirterek, sel ve su baskını gibi tehlikenin devam ettiğini duyurdu. Vali Gül, paylaşımında, 'Son 24 saatte Gaziantep merkezde metrekareye 91,5 milimetre yağış düştü. Bu oran, şehrimizin tarihindeki en yüksek miktardır. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız imkanlarını seferber etti. Yağışın devam etmesi beklenmektedir. Lütfen dikkatli olalım' ifadelerini kullandı.
Kuvvetli yağışların meydana geldiği gecenin ardından AFAD koordinasyon toplantısına katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirterek, 'Biz, gayretten sorumluyuz. Biz kendi görev alanımızdan sorumluyuz. 6 Şubat itibariyle bu yaşanan olayları her an bir kez daha olacakmış gibi düşünüp kurumsal kapasitemizi güçlendiriyoruz. Bu yüzden zayıf ve güçlü taraflarımızı çok geç olmadan belirlemeliyiz. Dolayısıyla şehrin güvenliği için afet krizlerine karşı para harcayıp ekipman teminini yapmamız lazım. Düzenli aralıklarla ekipman envanterimizi güçlendirip, yenileyerek personel sayımızı artırıyoruz. Bunun yanında kalifiye personel gücünü ve eğitici eğitimlerinin de yerinde ve zamanında yapıp şehrin güvenliğini her daim temin etmek hedefindeyiz” dedi.
İtfaiye 400 personeli ile sahadaydı
GBB İtfaiye Daire Başkanlığı, 390 personel, 65 araç ve 105 motopomp ile kent genelinde 65 noktada arama-kurtarma ve su tahliyesi operasyonu yürüttü. Operasyonlarda yaklaşık 45 vatandaş mahsur kaldığı otopark, ev, araç içi gibi riskli alanlardan kurtarılarak güvenli noktalara taşındı. Diğer yandan GASKİ ise 25 kılavuz ve vidanjör, 18 büyük pompa, 2 kanal görüntüleme, 12 dalgıç pompa ve 150 personel ile sağanak ve dolu nedeniyle kapanan yollara müdahale edildi. Ekipler, taşan logar ve kanalizasyonlara da zamanında müdahale ederek, sel ve su baskınlarının önüne geçti.

Gine'de seçim kararı

Rusya: Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz

Irak’ta kum fırtınası etkili oldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz’dan ‘Engelliler Haftası’ mesajı

Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

Muğla'da 23 düzensiz göçmen yakalandı

Terörsüz bir Türkiye, güçlü ekonominin yolunu açar

DSÖ: Gazze'deki insanlar açlıktan ölüyor, gıda ile ilaçlar ise sınırın hemen ötesinde

Iğdır'da uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

HAMAS, ABD'li siyonist esir İdan Alexander'ı serbest bıraktı

HAMAS'tan Gazze'de kıtlık uyarısı: Kıtlık felaket boyutunda

Dışişleri Bakanı Fidan, ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zelenski ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya-Ukrayna krizine çözüm bulmada katkı vermeye hazırız

Malatya'daki gıda işletmelerine karekod uygulaması uyarısı

Akaryakıta zam geliyor

Malatya'ya 40 yeni hekim atandı

Rusya: Donetsk yönünde ilerleyişimiz devam ediyor

Endonezya'da tekne kazası: 7 ölü, 34 yaralı

Çorum'da trafik kazası: 4 yaralı

Siirt'te "Gazze İçin İntifada” programı yoğun katılımla gerçekleşti

ANFİDAP: Soykırımcının sanatçısı sahneye çıkamaz!

Esnaf ve vatandaşlar: Akaryakıtın yüksek olması sebze ve meyve fiyatlarına yansıyor

TESK Genel Başkanı Palandöken: Toplumun refahında sosyal güvenlik kilit nokta

Polonya, Krakow'daki Rus konsolosluğunu kapattı

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nden gönüllülere afet ve yangın eğitimi

Meteorolojiden Malatya için kuvvetli yağış uyarısı

Boykot Çalışma Grubu Başkanı Okumuş: Boykot, israilin ekonomik can damarını hedef alıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ