-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,10% 0,06
-
EURO
50,89% -0,22
-
GRAM ALTIN
7210,68% -1,71
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Brent petrolün varil fiyatı 95,83 dolar
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Brent petrolün varil fiyatı 95,83 dolar
Küresel enerji krizinde fiyatların belirlenmesine aktif rol oynayan Brent petrolün varil fiyatı, sınırlı oranda düşüş ve yükselişlerle yatay seyrini koruyor.
Cuma günü 96,40 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 94,92 dolar seviyesinde tamamladı.
Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.15 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,95 artışla 95,83 dolar oldu.
Batı Teksas türü ham petrolün varili 89,75 dolarAynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 89,75 dolardan alıcı buldu.
Geçen hafta petrol talebine ilişkin endişelerin artmasıyla nisan başından bu yana en büyük haftalık düşüşünü kaydeden petrol fiyatları, yeni haftaya piyasalarda arz daralmasına ilişkin endişelerin zemin kazanmasıyla yükselişle başladı.
OPEC+ grubunun eylül ayı için aldığı karar arz endişelerini artırdıPetrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun geçen hafta eylül ayı için kısıtlı bir üretim artışı kararı alması arz endişelerini kuvvetlendirdi.
Uzmanlar, 5 Aralık'ta başlayacak Avrupa Birliği'nin Rus ham petrolüne yönelik kısmi ithalat yasağının, yoğun bir arz baskısı oluşturacağını öngörüyor.

Petrol sahası hizmetleri şirketi Baker Hughes'un yayınladığı haftalık verilere göre, dünyanın en büyük petrol üreticisi ABD'de petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı 30 Temmuz-5 Ağustos haftasında önceki haftaya göre 7 adet azalışla 598'e geriledi.
AA'nın haberine göre öte yandan, resesyon beklentilerinin yanı sıra dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de koronavirüs vaka sayılarında görülen artış ve getirilen kısıtlamalar, petrol talebine ilişkin endişelere yol açarak fiyatlar üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.
Destek ve direnç konumuBrent petrolde teknik olarak 95,85 ile 96,47 dolar aralığının direnç, 95,23 ile 94,61 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Yükleniyor






