-
BIST 100
16018,80%-0,43
-
DOLAR
44,18% -0,08
-
EURO
50,77% 0,49
-
GRAM ALTIN
7132,50% -0,04
-
Ç. ALTIN
11527,20% -0,36
Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Artık 2 ayrı ceza verilemeyecek
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Bütün çalışanları ilgilendiriyor! Artık 2 ayrı ceza verilemeyecek
Yargıtay 9.Hukuk Dairesi, işçiye bir eylemi sebebiyle iki ayrı ceza verilemeyeceğini hüküm altına aldı. İş Mahkemesi’ne başvuran bir işçi, dört senedir çalıştığı fabrikadan kavga olayına karıştığı gerekçesiyle çıkartıldığını öne sürdü. Kıdem ve ihbar tazminatları ile yıllık izin ücreti, fazla mesai ücreti ve ulusal bayram genel tatil ücreti alacaklarının davalıdan tahsilini istedi.
Davalı işveren ise davacının belirttiği tarihlerde davalı işyerinde döşeme elemanı olarak çalıştığını, işyerinde bir kavgaya karıştığı için haklı nedenle işten çıkartıldığını, kavganın oluşma nedeninin davacının davranışları olduğunu dile getirdi. Davacının kavgacı ve geçimsiz yapıda olduğunu, sundukları tutanak ve cd içeriği ile bunun kanıtlanacağını ve herhangi bir alacağı olmadığına dair ibraname imzaladığını savunarak, davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme, işçinin tazminat taleplerini reddetti, davanın kısmen kabulüne hükmetti. Kararı hem davacı hem de davalı avukatları temyiz etti.
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçiye önce kınama cezası verildiğine bir süre sonra aynı eylemden dolayı işten çıkartma cezası verildiğine dikkat çekti.
Kararda, “Kavgadan dolayı işçinin savunmasının alındığı ve 2 gün izin verildiğini, izin dönüşü kınama cezası verilerek işine devam ettiği, sonrasında rapor alan davacının rapor bitiminde işe başladığında işine son verildiği anlaşılmaktadır. Kınama cezası verilen davacının aynı sebeple bu kez işten çıkartılmasının hukuka aykırı olduğunu iddia etmiştir. Dosyadaki bilgi ve belgelerden, davacı ile iş arkadaşına kavgadan sonra kınama cezası verildiği, 5 gün sonra bu kez davacı için fesih ihbarı düzenlenerek davacının iş akdinin olay gerekçe yapılarak haklı nedenle feshedildiği anlaşılmaktadır.
Böylece iş arkadaşı ile yaşadığı tartışma ve kavga olayı nedeniyle önce kınama cezası ile cezalandırılan davacının iş akti sonrasında aynı nedenle feshedilmiştir. Aynı eyleme iki ayrı ceza verilemeyeceğinden davacının iş akdinin feshi haksız olup, kıdem ve ihbar tazminatı taleplerinin kabulü gerekirken yazılı gerekçe ile reddi hatalıdır. Temyiz olunan kararın bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir” ifadeleri yer aldı.
Mustazaflar Cemiyeti: Halepçe’de masumları katleden zihniyet İslam ümmetini hedef almaya devam ediyor
HÜDA PAR İl Başkanı Şahin'den Kadir Gecesi Mesajı: Müstekbirlerin alaşağı edildiği bir fethe vesile olsun
AB’de savaş paniği: Kubilius’un açıklamaları yeni silahlanma çağrısı olarak eleştiriliyor
Batman'da bir evde çıkan yangında ev eşyaları kullanılamaz hale geldi
Konya Aksaray yolunda uyuşturucu operasyonu
Konya’da jandarma tarihi eser operasyonu
Süresiz nafaka ve 6284 mağdurları: Yasalar adil bir şekilde düzenlenmeli
Umut Kervanı Muradiye’de ayni ve nakdi yardım dağıttı
Şanlıurfa’da bayram öncesi gıda denetimi
Yetimler Vakfı Van'daki yetimlerin bayram sevincine ortak oldu
Yapıcıoğlu'ndan Kadir Gecesi mesajı: Hayatımızı Kur’an’ın rehberliğinde yeniden gözden geçirelim
Şanlıurfa’da HÜDA PAR’ın iftar programına yoğun katılım
Irak, hava sahasını kapalı tutmaya devam edecek
HÜDA PAR’dan ‘Halepçe Katliamı’ mesajı: Coğrafyalar değişse de katliamlar devam ediyor
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Fransa’nın eski lideri yeniden mahkemede: Sarkozy için 10 yıla kadar hapis ihtimali
8 ilde organize suç örgütlerine operasyon: 34 kişi tutuklandı
Rusya’dan Telegram ve Apple’a 38,5 milyon ruble para cezası
Halepçe Katliamı’nın üzerinden 38 yıl geçti
Eczacılar: İlaç fiyat kararnamesi yetersiz, arz sorunu sürüyor
Avrupa Yetim Eli bayramlık kıyafetlerle yetimleri sevindirdi
Batman'da bölgesel göçebe hayvancılık çalıştayı düzenlenecek
Vali Canalp: Bayramda güvenlik ve trafik denetimleri artırılacak
Mısır ve Umman, bölgesel gerilimi görüştü
Memur-Sen İl Başkanı Önlü: Halepçe insanlık vicdanında silinmeyen bir yaradır
Engin: Kadir Gecesi kalplerimizi Kur'an'la yeniden diriltme fırsatıdır
Battalgazi Devlet Hastanesi otoparkı yenilendi
HÜDA PAR: Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatmak İslam ümmetine karşı açık bir savaş ilanıdır
Diyarbakır’da çok sayıda silah ele geçirildi
MEB, ikinci dönem birinci ortak yazılı sınavlar için kılavuz yayımladı
Yükleniyor






