-
BIST 100
15953,44%-0,84
-
DOLAR
44,19% -0,07
-
EURO
50,61% 0,16
-
GRAM ALTIN
7090,75% -0,62
-
Ç. ALTIN
11476,08% -0,80
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun son toplantısında 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırılmasından sonra, yapılan gözlemler masaya yatırıldı. Eşsiz yaşam barındıran büyük sitelerin olduğu ilçemizde beylikdüzü escort kadınlarına web sayfamızdan oldukça kolay bulaşacaksınız. Kurul üyeleri, özellikle büyükşehirlerde 1 Haziran’da başlayan yeni normal hayata ve salgınla mücadelede tedbirlere en fazla 65 yaş üstü vatandaşların uyduğuna yönelik tespitleri paylaştı.
Gençler arasında ‘bana bir şey olmaz’ algının oluşturduğu ‘Öz güven patlaması’ nedeniyle maske ve fiziki mesafe kuralına uyumun düşük aldığı belirtildi. Üyeler “Virüsle mücadelede 65 yaş üstü daha dikkatli davranıyor. Maske ve mesafe kuralına en çok onlar uyuyor. Gençler bu konuda daha duyarsız. Âdeta öz güven patlaması yaşayıp ‘Ben gencim bana bir şey olmaz’ algısı nedeniyle fiziki mesafe ve maske takma kuralına uymuyor. Toplumda, kurallara uymayanların oranı %20’nin üzerinde, bu kesimin büyük bölümünü de gençler oluşturuyor. Parklarda bahçelerde, sokaklarda maskesiz dolaşanları görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Toplum Bilimleri Kurulunun virüsle mücadele konusunda alınan tedbirlere uyumun artırılması konusunda farkındalık çalışmaları yapacağı ifade edildi.
%100’E YAKIN KORUYOR
Bilim Kurulunun yaptığı tespitlere göre yanyana 2 kişide maske varsa virüse karşı %90 koruyuculuk sağlıyor. Bu iki kişi hem maske takıp hem fiziki mesafeyi koruyorsa, virüsün bulaşma ihtimali %0’a yakın. İki kişiden sadece 1’i maske takıyorsa, virüsten korunma oranı %60. Maske takmayıp fiziki mesafe kuralına uyuluyorsa %80 koruma söz konusu. Maske takmayıp fiziki mesafeye de uyulmuyorsa bulaşma ihtimali %100.
900 LİRA PARA CEZASI
İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara bugünden itibaren 900 lira ceza kesilecek. Maskenin, 48 şehirde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu hâlde bulunduğu iş yerlerinde takılma zorunluluğu var. Bu arada, yaptırım açıklamalarından sonra kuralı ihlal edenlerin de azaldığı ifade edildi.
TÜRKİYE GAZETESİ
Trump yalnızlaşıyor: Japonya, İngiltere ve Avustralya da askeri desteği reddetti
Battalgazi Belediye Başkanı Taşkın'dan Kadir Gecesi mesajı
Şanlıurfa’da kaçak akaryakıt operasyonu
Şanlıurfa’da Umut Kervanı’ndan Ramazan boyunca yardım seferberliği
MEB’den lise öğrencilerine Ramazan temalı ara tatil rehberi
Dışişleri Bakanlığı’ndan Kırım açıklaması: Uluslararası hukuka aykırı
Mardinli çiftçilerden uyarı: Destek olmazsa ekim durur
Trafikteki araç sayısı şubatta 117 bin 570 arttı
Gazze'de bombardımanda hasar gören bina çöktü: Biri çocuk üç şehit
Müftü Durmuş: Kadir Gecesi bir ömre bedel olan bir gecedir
Almanya’dan Trump’ın İran planına ret: Bu savaşa girmeyeceğiz!
Tarım ÜFE şubat ayında arttı
Batman Diyanet-Sen: Bu gece bir ömre bedel muhasebe fırsatıdır
İşgalciler Batı Şeria'da camilere saldırdı, çok sayıda Filistinli esir alındı
Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri sürüyor
Askon’dan İhtiyaç Sahibi Ailelere Gıda Yardımı
ASELSAN’dan 166 milyon dolarlık sözleşme
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Kadir Gecesi mesajı
Brent petrol 104,61 dolardan işlem görüyor
HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer'den Kadir Gecesi mesajı
Akdeniz’de 4,8 büyüklüğünde deprem
"İtikâf Müslümanın kendini yenilediği önemli bir ibadettir"
Filistinli esirlere siyonist zindanlarda sistematik işkence
Siyonist rejim Lübnan'ın güneyine kara saldırısı başlattı
Kudüs askeri abluka altında: Mescid-i Aksa Kadir Gecesi'nde kapalı
Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek: Müminler dualarla ihya edecek
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı
Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve çığ uyarısı
Avrupalı müttefikler Trump'a baskı yapıyor: İran savaşının hedefi belirsiz
Yükleniyor






