-
BIST 100
16355,91%1,37
-
DOLAR
44,58% 0,00
-
EURO
51,52% 0,13
-
GRAM ALTIN
6676,89% -0,40
-
Ç. ALTIN
10800,37% -0,81
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
22 Haziran 2020, Pazartesi 09:30
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Büyükler söz dinledi, gençler oralı bile değil
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun son toplantısında 65 yaş üstü için sokağa çıkma yasağı uygulamasının kaldırılmasından sonra, yapılan gözlemler masaya yatırıldı. Eşsiz yaşam barındıran büyük sitelerin olduğu ilçemizde beylikdüzü escort kadınlarına web sayfamızdan oldukça kolay bulaşacaksınız. Kurul üyeleri, özellikle büyükşehirlerde 1 Haziran’da başlayan yeni normal hayata ve salgınla mücadelede tedbirlere en fazla 65 yaş üstü vatandaşların uyduğuna yönelik tespitleri paylaştı.
Gençler arasında ‘bana bir şey olmaz’ algının oluşturduğu ‘Öz güven patlaması’ nedeniyle maske ve fiziki mesafe kuralına uyumun düşük aldığı belirtildi. Üyeler “Virüsle mücadelede 65 yaş üstü daha dikkatli davranıyor. Maske ve mesafe kuralına en çok onlar uyuyor. Gençler bu konuda daha duyarsız. Âdeta öz güven patlaması yaşayıp ‘Ben gencim bana bir şey olmaz’ algısı nedeniyle fiziki mesafe ve maske takma kuralına uymuyor. Toplumda, kurallara uymayanların oranı %20’nin üzerinde, bu kesimin büyük bölümünü de gençler oluşturuyor. Parklarda bahçelerde, sokaklarda maskesiz dolaşanları görüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Sağlık Bakanlığı bünyesinde oluşturulan Toplum Bilimleri Kurulunun virüsle mücadele konusunda alınan tedbirlere uyumun artırılması konusunda farkındalık çalışmaları yapacağı ifade edildi.
%100’E YAKIN KORUYOR
Bilim Kurulunun yaptığı tespitlere göre yanyana 2 kişide maske varsa virüse karşı %90 koruyuculuk sağlıyor. Bu iki kişi hem maske takıp hem fiziki mesafeyi koruyorsa, virüsün bulaşma ihtimali %0’a yakın. İki kişiden sadece 1’i maske takıyorsa, virüsten korunma oranı %60. Maske takmayıp fiziki mesafe kuralına uyuluyorsa %80 koruma söz konusu. Maske takmayıp fiziki mesafeye de uyulmuyorsa bulaşma ihtimali %100.
900 LİRA PARA CEZASI
İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği talimat doğrultusunda, maske takma zorunluluğuna uymayanlara bugünden itibaren 900 lira ceza kesilecek. Maskenin, 48 şehirde hayatın tüm alanlarında, 33 ilde ise alışveriş merkezi, market, restoran, kafe ve kuaför gibi insanların toplu hâlde bulunduğu iş yerlerinde takılma zorunluluğu var. Bu arada, yaptırım açıklamalarından sonra kuralı ihlal edenlerin de azaldığı ifade edildi.
TÜRKİYE GAZETESİ
Şanlıurfa'da feci kaza: 3 ölü, 1 yaralı
Antalya'da 11 adrese düzenlenen operasyonda çok sayıda silah ele geçirildi
Hindistan'da bir dönme dolap aşırı yük nedeniyle devrildi: 40 yaralı
Algida'dan boykottan kaçış hilesi: Marketlerde Oando markasıyla görünmeye başladı
Hastanede büyük mağduriyet: Yeni anneler merdivenle bebeklerine ulaşıyor
Bakan Uraloğlu: Bölünmüş yol ağımızı 30 bin kilometrenin üzerine çıkardık
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Adalet kurumlarında bile kuzuyu kurda emanet etmişsek tuz kokmuştur
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enerji arz güvenliği, tedariki ve depolama noktasında bir sorunumuz yok
Siyonist Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'ya saldırdı
Bangladeş'te kızamık kaynaklı ölümlerde artış
Bakan Memişoğlu: GÖKBEY ambulansımız gökyüzüyle buluştu
İran: ABD, uranyum çalmak için 'aldatma operasyonu' yapmış olabilir
Orban: Türk Akım’ı patlatma girişimi Ukrayna’nın eylemleriyle örtüşüyor
Mersin'den siyonist rejimin Filistinli esirlere yönelik idam kararına tepki
Narin Güran cinayeti davasında Nevzat Bahtiyar yeniden hâkim karşısında: Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi
Lübnan’dan siyonist rejim’e sert mesaj: Askeri varlık kabul edilemez
Sosyal medyada ‘tetikçi borsası’: 38 kişi adliyeye sevk edildi
Benzin ve motorin zammı iptal edildi
Trump: Kanada’ya askeri müdahale planımız yok
Gazzeli Dr. Abu Shaaban: Siyonistler sadece Mescid-i Aksa’yı kapatmakla kalmıyor, Kudüs halkına karşı şiddeti de artırıyor
Lavrov: Ortadoğu krizinde Rusya-İslam diyaloğu kritik önem taşıyor
Peskov: TürkAkım ve Mavi Akım’a yönelik saldırılar tehlikeli boyutta
Dijitalde en büyük risk ‘Bana bir şey olmaz’ algısı!
Gaziantep'te Kutsal Emanetler Sergisi açıldı
Malatya'da traktör kazası: Sürücü hayatını kaybetti
Mevsim değişimi, ruh sağlığını da değiştiriyor!
Meteorolojiden Konya ve çevresi için zirai don uyarısı
Batman'da toprak kayması yaşandı
Karanlık yapıların adamı Yalçın Küçük öldü
Petrolcity’de İstikrar Sürüyor: Keleş Yeniden Yola Devam
Yükleniyor







