• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluşu temalı panel ve sergi, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlendi.
Panelde, “Antep Savunması ana kaynaklarında Maraş”, “Kurtuluş Savaşı’nda Antep ve Maraş beraberliği” ve “Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Mücadelesi” konu başlıkları ele alındı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Doğan ve 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu katıldı.
Panelde Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, bu panelin Gaziantep ve Kahramanmaraş birlikteliği ile ortaya konduğunu belirterek, “Bugün 12 Şubat, Maraş’ın kurtuluşu, tarihimizin önemli bölümlerinden birini içeriyor. Biz gençlerimizi çok önemsiyoruz. Burada bugün, farklı liselerden bu panele katılan öğrencilerimiz bulunuyor. Bütün birikimimiz siz değerli gençler için. Tarihimizi sizlere ne kadar iyi anlatabilirsek siz de geleceğe kendi tarihinizi o kadar iyi anlatma fırsatı bulacaksınız. Bugünkü paneli yalnızca Maraş Harbi olarak görülmemeli. Bugünkü panele Kurtuluş Savaşından bir kesit gibi bakacağız” dedi.
25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu ise, “Gaziantep ve Maraş’ın bulunduğu bölgeler Kurtuluş Savaşı’nın bir cephesidir, Güney cephesidir. Bu bölgede yaşanan her olay çok öncesinden görülmüştür. 30 Ocak 1918 Mondros Mütarekesi imzalamadan önce Mustafa Kemal Paşa 7. Ordu Komutanı iken yakın zamanda bölgenin Fransız ve İngilizler tarafından işgal edileceğini öngörmüş, uyarıda bulunmuş. Örgütlenip işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi konusunda bölgedeki yetkililere talimat vermiş” ifadelerini kullandı.
“100 yıl önce gerçekleşmiş olan dayanışma bugün burada yeni bir dayanışma örneği sergilenmesine vesile oluyor.” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Orhan Doğan da, “12 Şubat çok önemli bir gün. 100 yıl önce olup biten hadiselerin günümüze yansımasını da bugün burada dikkate alacağız ancak u millet sömürgeci olmadı, esaret altında kalmayı da hiçbir zaman kabul etmedi. Bu panel ile bu tarihimizi tekrar gençlerimizle birlikte ele alıp katılımcılarımıza günün anlamına uygun şekilde bir panel gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Panelin ardından Maraş Harbi ile ilgili belgelere ve dönemin şahidi fotoğrafları içeren sergi açılışı gerçekleştirildi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

Siyer Yarışması'na katılan küçük çocuklar: Peygamberimizin hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bingöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye sel can kayıplarına ve geniş kapsamlı hasara yol açtı

Hindistan'da lunapark kazası: 1 ölü, 13 yaralı

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Fransa'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

İstanbul Havalimanı’nda 90 bin canlı tıbbi sülük ele geçirildi

Çocuklardan siyer yarışması mesajı: En güzel hediye Peygamberimizi tanımak

İran: ABD, gerekli ciddiyeti gösterirse nükleer görüşmeler sürer

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması