• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    50,84% 0,09
  • GRAM ALTIN

    6912,41% 0,93
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluşu temalı panel ve sergi, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlendi.
Panelde, “Antep Savunması ana kaynaklarında Maraş”, “Kurtuluş Savaşı’nda Antep ve Maraş beraberliği” ve “Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Mücadelesi” konu başlıkları ele alındı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Doğan ve 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu katıldı.
Panelde Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, bu panelin Gaziantep ve Kahramanmaraş birlikteliği ile ortaya konduğunu belirterek, “Bugün 12 Şubat, Maraş’ın kurtuluşu, tarihimizin önemli bölümlerinden birini içeriyor. Biz gençlerimizi çok önemsiyoruz. Burada bugün, farklı liselerden bu panele katılan öğrencilerimiz bulunuyor. Bütün birikimimiz siz değerli gençler için. Tarihimizi sizlere ne kadar iyi anlatabilirsek siz de geleceğe kendi tarihinizi o kadar iyi anlatma fırsatı bulacaksınız. Bugünkü paneli yalnızca Maraş Harbi olarak görülmemeli. Bugünkü panele Kurtuluş Savaşından bir kesit gibi bakacağız” dedi.
25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu ise, “Gaziantep ve Maraş’ın bulunduğu bölgeler Kurtuluş Savaşı’nın bir cephesidir, Güney cephesidir. Bu bölgede yaşanan her olay çok öncesinden görülmüştür. 30 Ocak 1918 Mondros Mütarekesi imzalamadan önce Mustafa Kemal Paşa 7. Ordu Komutanı iken yakın zamanda bölgenin Fransız ve İngilizler tarafından işgal edileceğini öngörmüş, uyarıda bulunmuş. Örgütlenip işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi konusunda bölgedeki yetkililere talimat vermiş” ifadelerini kullandı.
“100 yıl önce gerçekleşmiş olan dayanışma bugün burada yeni bir dayanışma örneği sergilenmesine vesile oluyor.” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Orhan Doğan da, “12 Şubat çok önemli bir gün. 100 yıl önce olup biten hadiselerin günümüze yansımasını da bugün burada dikkate alacağız ancak u millet sömürgeci olmadı, esaret altında kalmayı da hiçbir zaman kabul etmedi. Bu panel ile bu tarihimizi tekrar gençlerimizle birlikte ele alıp katılımcılarımıza günün anlamına uygun şekilde bir panel gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Panelin ardından Maraş Harbi ile ilgili belgelere ve dönemin şahidi fotoğrafları içeren sergi açılışı gerçekleştirildi.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı

Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme

4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı

Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi

Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı

Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti

Adalet Bakanlığı'nda çok sayıda genel müdür görevden alındı

Mescid-i Aksa'nın ibadete kapatılmasına STK'lardan ortak tepki

İletişim Başkanı Duran: Eğitim, ülkemizin yarınlarını inşa edecek en temel unsurdur

Malatya'da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 tutuklama

Rusya, ticaret gemileri için silahlı refakatçi bulundurmayı değerlendiriyor

Bakan Güler Katarlı mevkidaşı Al Sani ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Öğretmene kalkan el, geleceğimize kalkmış demektir

Dışişleri Bakanlığı'ndan Afganistan-Pakistan ateşkesine ilişkin açıklama

Irak, Kerkük petrol ihracatına Ceyhan limanı üzerinden yeniden başladı

Bakan Şimşek Siirt’te temaslarda bulundu

Katar: İran'ın attığı 5 füzeden biri Ras Laffan'a düştü

İran Cumhurbaşkanı: Enerji altyapımıza saldırının etkileri tüm dünyayı etkileyebilir

Siirt’te kamyonet şarampole yuvarlandı: Bir ölü, 2 yaralı

İran'ın uyarısının ardından Katar ve Suudi'de patlamalar yaşandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti

Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!

İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi

Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat! 

Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü

Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hizbullah operasyonlarını işgal rejiminin derinliklerine kadar uzattı

Körfez'de gerilim tırmandı: İran'dan enerji hatlarına misilleme

4 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı

Siverekli öğrenciler Yetimler Vakfı aracılığıyla Bangladeş’te iftar verdi

Adana'da ATM'ye levyeyle zarar veren şüpheli yakalandı

Yılmaz'dan ateşkes açıklaması: Memnuniyet duyuyoruz

HSK kararnamesiyle 12 hakim ve savcının görev yerleri değişti