• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
12 Şubat 2024, Pazartesi 15:20
Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Büyükşehir, “104. yılında Kahramanmaraş paneli ve sergisi” düzenledi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 12 Şubat Kahramanmaraş’ın kurtuluşu temalı panel ve sergi, 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’nde düzenlendi.
Panelde, “Antep Savunması ana kaynaklarında Maraş”, “Kurtuluş Savaşı’nda Antep ve Maraş beraberliği” ve “Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Mücadelesi” konu başlıkları ele alındı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Prof. Dr. Orhan Doğan ve 25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu katıldı.
Panelde Büyükşehir Belediyesi Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, bu panelin Gaziantep ve Kahramanmaraş birlikteliği ile ortaya konduğunu belirterek, “Bugün 12 Şubat, Maraş’ın kurtuluşu, tarihimizin önemli bölümlerinden birini içeriyor. Biz gençlerimizi çok önemsiyoruz. Burada bugün, farklı liselerden bu panele katılan öğrencilerimiz bulunuyor. Bütün birikimimiz siz değerli gençler için. Tarihimizi sizlere ne kadar iyi anlatabilirsek siz de geleceğe kendi tarihinizi o kadar iyi anlatma fırsatı bulacaksınız. Bugünkü paneli yalnızca Maraş Harbi olarak görülmemeli. Bugünkü panele Kurtuluş Savaşından bir kesit gibi bakacağız” dedi.
25 Aralık Kahramanlık Panoraması ve Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu ise, “Gaziantep ve Maraş’ın bulunduğu bölgeler Kurtuluş Savaşı’nın bir cephesidir, Güney cephesidir. Bu bölgede yaşanan her olay çok öncesinden görülmüştür. 30 Ocak 1918 Mondros Mütarekesi imzalamadan önce Mustafa Kemal Paşa 7. Ordu Komutanı iken yakın zamanda bölgenin Fransız ve İngilizler tarafından işgal edileceğini öngörmüş, uyarıda bulunmuş. Örgütlenip işgal güçlerine karşı direniş gösterilmesi konusunda bölgedeki yetkililere talimat vermiş” ifadelerini kullandı.
“100 yıl önce gerçekleşmiş olan dayanışma bugün burada yeni bir dayanışma örneği sergilenmesine vesile oluyor.” diyerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Orhan Doğan da, “12 Şubat çok önemli bir gün. 100 yıl önce olup biten hadiselerin günümüze yansımasını da bugün burada dikkate alacağız ancak u millet sömürgeci olmadı, esaret altında kalmayı da hiçbir zaman kabul etmedi. Bu panel ile bu tarihimizi tekrar gençlerimizle birlikte ele alıp katılımcılarımıza günün anlamına uygun şekilde bir panel gerçekleştirmeye çalışacağız” diye konuştu.
Panelin ardından Maraş Harbi ile ilgili belgelere ve dönemin şahidi fotoğrafları içeren sergi açılışı gerçekleştirildi.

Batman'da iş makinesi yangını

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suriye'deki anlaşma hükümlerinin hayata geçirilmesi sürecini takip edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Hamanei'ye saldırı "topyekün savaşa" eşdeğerdir

Türkiye'den Suriye ve YPG arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama

Libya, petrol nedeniyle parasının değerini yaklaşık yüzde 15 düşürdü

Siirt’te karla kaplı yollarda zamanla yarış: mahsur kalan aile ve yeni doğan bebek kurtarıldı

İstanbul'da yasak avlanan tekneye ceza

Yazar Yaman: Kadınla ilgili tek temiz düşünce var; İslam’dır

Batman'da acil hasta için kapanan yol açıldı

Şırnak'ta tünel içinde kaza: 1 ölü 8 yaralı

Suriye yönetimi ile YPG/SDG anlaşmaya vardı: SDG Fırat'ın doğusuna çekilecek, enerji kaynakları devletin kontrolüne geçti

Mikrofona Değil, Basın Özgürlüğüne Saldırı

AJet, 38 seferini iptal etti

Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü

Şırnak için kar ve çığ uyarısı

TEİAŞ ekipleri kış şartlarında çalışmalarını sürdürüyor

Siirt’te karla mücadele seferberliği: 2 metrelik kar tünelleri aşıldı, köy yolları açıldı

Bitlis-Van yolunda minibüs devrildi: 4 yaralı

Ağrı’da çatılar çöktü, vatandaş kaldırıma hasret kaldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da iş makinesi yangını

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Suriye'deki anlaşma hükümlerinin hayata geçirilmesi sürecini takip edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Hamanei'ye saldırı "topyekün savaşa" eşdeğerdir

Türkiye'den Suriye ve YPG arasındaki anlaşmaya ilişkin açıklama

Libya, petrol nedeniyle parasının değerini yaklaşık yüzde 15 düşürdü

Siirt’te karla kaplı yollarda zamanla yarış: mahsur kalan aile ve yeni doğan bebek kurtarıldı

İstanbul'da yasak avlanan tekneye ceza