reklam
reklam
DOLAR 32,3375 % 0.16
EURO 35,1869 % -0.03
STERLIN 41,1243 % -0.06
FRANG 36,3792 % 0.02
ALTIN 2.240,46 % -0,14
BITCOIN 2.185.342 -3.813

ÇAYDAKİ HUZUR

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi : Google News

Dünyanın her tarafında sıcak çay soğuk çay içilir. Türkiye de Zihni derin 1923 yılında Rize ye getirir.
Uzun sohbetleri tatlandıran çayı hepimiz içiyoruz. Her gün her evde içilen çay vazgeçilmez bir içecek.
Annemin çocukluğundaki ilk çayla tanışması bir mucize eseri gibi var olmuş. Doğunun en ucra köşesinde köyün muhtarının kızı annem babasının akşam sohbetinde eve aldığı çayın çok nadir bir içecek olduğunu ve nasıl demleneceğini anlatan dedemi pür dikkat dinlemiş ilk kez çayı görüyor siyah bir ot nasıl içilir?
Dedemin çayla birlikte aldığı çiçekli demlikler ve iki kutu çay bardaklarına hayranlıkla bakmış yavaşça dokunmuş ilkler heyecan vericidir kalbi kıpır kıpır ilk kez çay içecek tadı nasıl rengi siyah mı? Çocukluğunun bayram gününden daha heyecan verici.
Annemden kaç kez dinledim çayla ilk tanışıp üzerimde bıraktığı etki hep aynı kaldı ve benim çay huzur heyecan neşe oldu.
Dedem özel konukları için aldığı çayı akşam demler. Çayı tepside duran bardaklara ilk çay doldurulur ah annemin küçük elleriyle yavaşca dokunup baklediği o çayı tatma duygusunu ilk yudumda çok güzel deyişi her çay bardağına iki şeker katılmış. İlk çay içildikten sonra dedeme her çocuğu çay hakkında farklı sorular sormuş. Dedem ilk şakasını yapmış bu çayı içenler acıkmazmış demiş.
Çay her sabah değil özel bir misafir geldiğinde demletilirmiş.
Annem sabah kahvaltısında herkese aaaa kahvaltı mı yapılacak ben acıkmadım der. Gün içinde anneannem kaç kez uyarır annemi gel ye artık yemeğini demesine rağmen çocukluk düşüncesiyle ben tokum deyip durur. Dedem en son annemi kucağına alır şaka yaptığını çayın bir içeçek olduğunu tok tutmadığını söyler çok acıkan annem nihayet yemeğini yer.
Çayı iyi demlemek lazım çayın renginde sevgi görüyorum. Çay kokusu bana hep sonbaharın sıcak günlerindekş ağaçtan kopan yaprakların bıraktığı o kokuyu verir.
Soğuk havada elimize aldığımız sımsıcak bir bardak çayın dokunuşu içimize sevgi sıcaklığı yaşatıyor. Evin balkonunda çay içişimiz çevreye pozitif bir enerji vermemizi sağlıyor. Bazen de yorgunluğumuzu alıyor.
Bir bardak çayın verdiği hazla bir ressam en güzel tablosunu çizdiğini bazen de bir şair in en güzel şiiri yazmasını sağlayan tılsımlı bir içecek.
Bütün çayları güzel demleyelim sevgiyle içelim.

YORUM YAP