• BIST 100

    14991,40%0,51
  • DOLAR

    43,14% 0,10
  • EURO

    50,34% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6377,90% 0,18
  • Ç. ALTIN

    10268,60% 0,00

Cep telefonunda yeni düzenleme!

09 Haziran 2021, Çarşamba 08:53
09 Haziran 2021, Çarşamba 08:53
Cep telefonunda yeni düzenleme!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cep telefonunda yeni düzenleme!

Uzun süre kullanılmayan cep telefonlarına, ‘IMEI numarası’ önlemi gelecek. Taslak düzenlemeye göre, 7 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından veya ithalatçısından başvuru istenecek. Düzenlemeyle, yabancı diplomatların cep telefonları da kayıt altına alınacak.
 

Tatilde verileri korumanın 5 etkili yolu


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun taslağıyla, elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların, elektronik kimlik bilgilerinin kayıt altına alınması, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi, elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanan cihazlara ilişkin düzenleme yapılması öngörülüyor.

Düzenleme, ses çağrısı yapmada kullanılan cep telefonlarıyla beraber, 112 araç içi acil çağrı sistemlerini de (e - Call) kapsıyor.

FİRMADAN İSTENECEK 

Taslağa göre, 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı için IMEI kaydı silinen cihazın yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından başvuru istenecek.

Kullanıcının tespit edilememesi halinde, ithalatçı veya imalatçı tarafından kayıt işlemi yapılacak. Telefonun tekrar kayıtlı hale getirilmesi için her türlü hukuki, cezai, idari ve mali sorumluluğun kabul edilmesi istenecek.

Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının faaliyetine son vermiş olması durumunda, cihazın kullanıcısı tarafından ithalatçı veya imalatçı firmanın faaliyetine son verdiğine dair belge talep edilecek.

DİPLOMATLARIN DA TELEFONLARI KAYIT ALTINDA 

Yapılacak işlemlerin ardından IMEI numarası beyaz listeye alınacak, aksi halde kara listede kalarak kullanım dışı olacak. Taslağa göre, diplomatların cep telefonları da abone kayıt merkezleri üzerinden kayıt altına alınacak.

Buna göre, ‘yabancı misyon kimlik kartı’ taşıyan kişiler, cep telefonlarına ilişkin kayıt başvurusu işlemlerini abone kayıt merkezleri üzerinden yapabilecek.

Diplomatlardan cep telefonu kaydı için dilekçe, pasaport kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa ve yurda girişi gösterir sayfanın fotokopisi istenecek.Diğer kamu kurumlarının belirlediği diğer belgeler de yabancı misyon görevlilerinden talep edilebilecek.

Misyon görevlilerin işlemlerinde, işletmeci abone kayıt merkezinin yetkilisinin adı, soyadı ve ıslak imzası ile ‘aslı görülmüştür’ kaşesi ve ilgili kayıt merkezinin açık adres ve iletişim bilgileri yer alacak. İşletmeci abone kayıt merkezi, aldığı bilgi ve belgeleri BTK’ya gönderecek.

MİLLİYET

Trump'tan İran'da kaos çağrısı: Protestolara devam edin, kurumları ele geçirin

Gazze'de barınaklar mezara dönüştü: 5 şehit

Konya merkezde eğitime 1 gün ara verildi

Iğdır’da 5 düzensiz göçmen yakalandı, 1 kişi tutuklandı

ABD ile Danimarka arasında Grönland diplomasisi

Malatya'da 6 ilçede eğitime kar engeli

Erzurum Havalimanı 1,1 milyon yolcuya hizmet verdi

Bakan Fidan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Barrack'ı kabul etti

BM: İran’daki gelişmeler konusunda BM’ye üye tüm devletler askeri söylem yerine diplomasiyi savunmalı

Ağrı'da okullar tatil edildi, idari izinler açıklandı

Ağrı'da ilk beyin tümörü ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Batman'da zincirleme kaza: Çok sayıda araçta maddi hasar

İzmir’de 65 kilogram esrar ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Gazze’de yağış ve fırtına insani felaketi derinleştiriyor

Mersin’de karla karışık yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi

Gümüşhane’de kar nedeniyle eğitime 1 gün ara

Batman-Bismil yolunda seyir halindeki otomobil alev aldı

Rusya, Ukrayna'daki enerji ve askeri tesisleri vurdu

Afyonkarahisar’da durdurulan araçta 335 adet sentetik ecza ele geçirildi

Eski Gürcistan Başbakanı Garibaşvili'ye hapis cezası

Japonya ile Güney Kore'den kritik görüşme

Malatya'da çok sayıda mahalle yolu ulaşıma açıldı

Malatya'da ruhsatsız silah operasyonu: 3 gözaltı

Konya Akşehir’de eğitime bir gün ara verildi

Mersin’de aile hekimlerine tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi verildi

Rusya: İran'ın iç siyasi süreçlerine yönelik yıkıcı dış müdahaleyi şiddetle kınıyoruz

Erzincan’da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

Kar tatili olan iller: 14 Ocak'ta hangi illerde okullar tatil

İzmir'de 8 bin uyuşturucu hap ele geçirildi: 1 tutukala

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump'tan İran'da kaos çağrısı: Protestolara devam edin, kurumları ele geçirin

Gazze'de barınaklar mezara dönüştü: 5 şehit

Konya merkezde eğitime 1 gün ara verildi

Iğdır’da 5 düzensiz göçmen yakalandı, 1 kişi tutuklandı

ABD ile Danimarka arasında Grönland diplomasisi

Malatya'da 6 ilçede eğitime kar engeli

Erzurum Havalimanı 1,1 milyon yolcuya hizmet verdi