-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Cep telefonunda yeni düzenleme!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Cep telefonunda yeni düzenleme!
Uzun süre kullanılmayan cep telefonlarına, ‘IMEI numarası’ önlemi gelecek. Taslak düzenlemeye göre, 7 yıl süreyle kullanılmayan cep telefonlarının yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından veya ithalatçısından başvuru istenecek. Düzenlemeyle, yabancı diplomatların cep telefonları da kayıt altına alınacak.
Tatilde verileri korumanın 5 etkili yolu
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun taslağıyla, elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların, elektronik kimlik bilgilerinin kayıt altına alınması, kayıp, kaçak veya çalıntı cihazlara elektronik haberleşme hizmeti verilmesinin engellenmesi, elektronik kimlik bilgisi başka cihazlara kopyalanan cihazlara ilişkin düzenleme yapılması öngörülüyor.
Düzenleme, ses çağrısı yapmada kullanılan cep telefonlarıyla beraber, 112 araç içi acil çağrı sistemlerini de (e - Call) kapsıyor.
FİRMADAN İSTENECEK
Taslağa göre, 7 yıl süreyle elektronik haberleşme şebekelerinden hizmet almadığı için IMEI kaydı silinen cihazın yeniden aktif edilebilmesi için kullanıcısından başvuru istenecek.
Kullanıcının tespit edilememesi halinde, ithalatçı veya imalatçı tarafından kayıt işlemi yapılacak. Telefonun tekrar kayıtlı hale getirilmesi için her türlü hukuki, cezai, idari ve mali sorumluluğun kabul edilmesi istenecek.
Cihazın ithalatçısı veya imalatçısının faaliyetine son vermiş olması durumunda, cihazın kullanıcısı tarafından ithalatçı veya imalatçı firmanın faaliyetine son verdiğine dair belge talep edilecek.
DİPLOMATLARIN DA TELEFONLARI KAYIT ALTINDA
Yapılacak işlemlerin ardından IMEI numarası beyaz listeye alınacak, aksi halde kara listede kalarak kullanım dışı olacak. Taslağa göre, diplomatların cep telefonları da abone kayıt merkezleri üzerinden kayıt altına alınacak.
Buna göre, ‘yabancı misyon kimlik kartı’ taşıyan kişiler, cep telefonlarına ilişkin kayıt başvurusu işlemlerini abone kayıt merkezleri üzerinden yapabilecek.
Diplomatlardan cep telefonu kaydı için dilekçe, pasaport kimlik bilgilerinin bulunduğu sayfa ve yurda girişi gösterir sayfanın fotokopisi istenecek.Diğer kamu kurumlarının belirlediği diğer belgeler de yabancı misyon görevlilerinden talep edilebilecek.
Misyon görevlilerin işlemlerinde, işletmeci abone kayıt merkezinin yetkilisinin adı, soyadı ve ıslak imzası ile ‘aslı görülmüştür’ kaşesi ve ilgili kayıt merkezinin açık adres ve iletişim bilgileri yer alacak. İşletmeci abone kayıt merkezi, aldığı bilgi ve belgeleri BTK’ya gönderecek.
MİLLİYET
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti
Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
5'inci İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek
Peygamber Sevdalıları: Kudüs'ü özgürleştirmek tüm ümmetin ortak sorumluluğudur
Macaristan'da halk sandık başında: Oy verme işlemi devam ediyor
Aydın açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Amedi görevi devraldı
Pezeşkiyan ve Putin Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 33 şüpheliye işlem
Artvin’de 70 aranan şahıs yakalandı
Haiti'de Laferrière Kalesi'nde izdiham: 30 ölü
Muğla'da 11 suçtan aranan hükümlü yakalandı
Bakan Gürlek: Arabuluculukla uyuşmazlıkların yüzde 54’ü çözüldü
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 329'a yükseldi
Göktaş Hoca: Peygamber'in sünneti olmadan hiçbir yere varamayız
Diyarbakır Valiliği'nden uyarı: Barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılacak
Masayı deviren ABD’den İran’a suçlama
Siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'nın avlusunda talmudik ayin
Bingöl Karlıova'da jeotermale tepki
HÜDA PAR Yıldırım İlçe Kongresi gerçekleştirildi
Molla Emrullah: Gelin birleşelim, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım
Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk: Hastalar dikiş izi kalmadan sağlığına kavuşuyor.
Bingöl’de “Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi
Yükleniyor







