• BIST 100

    14048,39%0,46
  • DOLAR

    42,67% 0,18
  • EURO

    50,08% -0,05
  • GRAM ALTIN

    5854,78% -0,02
  • Ç. ALTIN

    9291,43% 0,00

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
CHP
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezası alan DHKP-C'li avukat Ebru Timtik, örgütün talimatıyla girdiği ölüm orucunda can verdi. Timtik, Gazi Cemevi'ndeki tören sonrası dün toprağa verildi. Geçtiğimiz Eylül terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından olan ve gri listede aranan Kamile Kayır ile aynı bölmede yakalanıp tutuklanan Timtik'in ceza almasına neden olan eylemleri arasında DHKP-C'nin kuryeliğini yapması başta geliyor. Timtik'in örgüt talimatlarını yakalanan örgüt mensuplarına ilettiği, örgütle irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı yönündeki suçlamalar, yargılandığı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasında da yer aldı.

Bülent Turan'dan İstanbul Barosu'na sert tepki: Yazıklar olsun

SUİKAST TALİMATINI O VERDİ

FETÖ'cü polis şeflerinin DHKP-C içinde organize ettiği kaos timinin gerçekleştirmek istediği eylemlerden olan CHP'li Kağıthane İlçe Başkanı’na suikast girişiminde de Timtik'in ismi geçmişti. Örgüt üyesi Asuman Akça'nın talimatıyla eylemi gerçekleştirmek isteyen ancak başarısız olan İsmet Özdemir ifadesinde, örgüt talimatının avukat yapılanmasında yer alan Ebru Timtik vasıtasıyla elden verildiğini aktardı. Timtik'in kurye olarak görev yaptığını, eylemlerde kullanılacak silahı ise Hakan Kuşbeygi'den temin ettiğini aktardı.

SELİM KİRAZ'IN KATİLLERİYLE İRTİBATLI

Ebru Timtik, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerle, olay esnasında isteklerinin dile getirilmesi amacıyla görüşen isimlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Savcı Kiraz'ı şehit eden Şafak Yayla'nın cebinden çıkan 34 parçaya ayrılmış kağıtta Halkın Hukuk Bürosu'nda çalışan avukatların isimleri yazıyordu. Kağıdın ön yüzünde 'Halkın Hukuk Bürosu', arka yüzünde ise 'Avukat Aycan Çiçek, Avukat Ebru Timtik, Avukat Günay Dağ, Avukat Oya Aslan, Avukat Şükriye Erden' ve TC kimlik numaralarının yazılı olduğu tespit edilmişti.

CHP YASTA

Timtik'in hayatını kaybetmesine CHP'den tepki çeken mesajlar geldi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz akşam Halk TV ekranlarında ilginç ifadeler kullandı. Başlattıkları eylemde hayatını kaybeden ve terör örgütü DHKP-C üyesi olmak suçundan hüküm giyen Ebru Timtik üzerinden hükümeti hedef alan Tanrıkulu, 'Sadece adil yargılanma talep ettiler. İsyan etmemek mümkün değil. Buna ne zamana kadar katlanacağız' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter'dan '21'inci yüzyılda ölüm oruçlarında sanatçılarını, avukatlarını kaybeden bir ülke olmanın utanç yaftası hepimizin boynunda asılı duruyor. Aytaç Ünsal'ı yaşatmalıyız' paylaşımında bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat ise paylaşımında, 'İlk celse tahliye oldukları halde siyasi bir kararla tutukladılar. Sadece ve sadece adil yargılama hakkı talep eden bir avukat direnerek hayatını kaybetti. Bu zulüm er geç bitecek. Bu kantar er geç onu bozanı da tartacak' ifadelerini kullandı.

CHP'nin farklı illerden sosyal medya hesapları da terörist Ebru Timtik'in ölümüne ilişkin tepki çeken paylaşımlarda bulundu. Adana İl Başkanlığı, 'Onurlu avukatlık mesleğini icra ederken tutuklanan ve adaletsizliğe karşı bedenini açlığa yatıran Ebru Timtik'i kaybetmişiz... Devrimciler ölür Devrimler sürer...' derken, CHP Kartal Kadın Kolları, 'Lanet olsun adaletinize!! Sadece adil yargılanmaktı isteği. Ebru’yu da öldürdünüz' paylaşımında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: 'Kötüsünüz, çok kötüsünüz. Sadece adil yargılanmak istedi. Ebru Timtik, adalet isteyen yürek durdu.'

-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: 'Anayasa Mahkemesi Ebru Timtik tahliyesini 'ölüm riski' yok diyerek reddetmişti. İşte o karara imza atanlar vicdanlarını aklayıp bu gece başlarını yastığa rahat koyabilecekler mi?'

-CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: 'Ebru, adalet diye diye gitti! Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı yaşatmak için çağrılarımıza kör, sağır, dilsiz kalanlar sizlere yazıklar olsun! Vicdanınız da sizin peşinizi bırakmasın! Adaletiniz batsın!'

-CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: '238 gündür ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik vefat etti. Anayasa Mahkemesi 'ölüm riski yok' diyerek tahliyesini reddetmişti. Siyasallaşan yargı, cellatlaşan yargıdır. Hukuk yoksa sadece zulüm vardır. AKP rejimi adalete karşı işlediği suçlarla tarih ve millet önünde yargılanacak.'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Sorunlardan kaçmadan, çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıyoruz

UNRWA: Gazze'de insani felaket daha da derinleşti

Litvanya'da Alman Leopard tankları üretilecek

İşgal savaş uçakları güney Lübnan’a peş peşe hava saldırıları düzenledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan dere ıslah çağrısına destek

BESO Başkanı Çiftçi, kantinci esnafının sorunlarını kurumlarla paylaştı

Guterres: Tüm yerleşimler hukuksuz, hükümsüz ve uluslararası hukukun açık ihlali

Maduro: ABD’nin yaptığı yeni bir deniz eşkıyalığı dönemi

Yolcu, uçuş kapısını açmaya çalışınca gözaltına alındı

Kalp çarpıntısında acil yardım gerektiren belirtiler

Gaziantep'te araması bulunan 3 kişi yakalandı

Bursa'da döner işletmelerine denetim

Adıyaman'da araması bulunan 2 kişi yakalandı

HÜDA PAR’dan asgari ücret açıklaması: Lütuf değil, hakkaniyet

Ekimde toplanan inek sütü 895 bin ton oldu

Yapay zekâ, uzayda serbest uçuş yapan robotu başarıyla yönlendirdi

Cari denge ekimde 457 milyon dolar fazla verdi

Batman İl Müftülüğü sabah namazı programı düzenliyor

Tavuk eti üretimi ekimde yüzde 8,7 arttı

Doğal Şifa kaynağı: Sumak hem lezzet hem şifa sunuyor

Saadet Partisi'nden HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığına ziyaret

Güney Sudan Ordusu Heclic'e girdi: Kordofan'da çatışmalar tırmanıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

ALES sonuçları açıklandı

Lula'dan Trump'a " güçlünün hukuku" tepkisi

TEKNOFEST 2026 Şanlıurfa’da düzenlenecek

Arpaguş: Zorlu süreçten çıkışın yolu Kur’an ve Sünnete sarılmaktır

4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri keyifli etkinliklerle eğlenirken öğreniyor

Türkiye genelinde "Su Verimliliği Seferberliği" kapsamında yarışmalar düzenlenecek

Batman'da durdurulan tırda 38 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit: Sorunlardan kaçmadan, çözüm odaklı bir yaklaşımla çalışıyoruz

UNRWA: Gazze'de insani felaket daha da derinleşti

Litvanya'da Alman Leopard tankları üretilecek

İşgal savaş uçakları güney Lübnan’a peş peşe hava saldırıları düzenledi

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'ndan dere ıslah çağrısına destek

BESO Başkanı Çiftçi, kantinci esnafının sorunlarını kurumlarla paylaştı

Guterres: Tüm yerleşimler hukuksuz, hükümsüz ve uluslararası hukukun açık ihlali