• BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
CHP
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezası alan DHKP-C'li avukat Ebru Timtik, örgütün talimatıyla girdiği ölüm orucunda can verdi. Timtik, Gazi Cemevi'ndeki tören sonrası dün toprağa verildi. Geçtiğimiz Eylül terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından olan ve gri listede aranan Kamile Kayır ile aynı bölmede yakalanıp tutuklanan Timtik'in ceza almasına neden olan eylemleri arasında DHKP-C'nin kuryeliğini yapması başta geliyor. Timtik'in örgüt talimatlarını yakalanan örgüt mensuplarına ilettiği, örgütle irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı yönündeki suçlamalar, yargılandığı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasında da yer aldı.

Bülent Turan'dan İstanbul Barosu'na sert tepki: Yazıklar olsun

SUİKAST TALİMATINI O VERDİ

FETÖ'cü polis şeflerinin DHKP-C içinde organize ettiği kaos timinin gerçekleştirmek istediği eylemlerden olan CHP'li Kağıthane İlçe Başkanı’na suikast girişiminde de Timtik'in ismi geçmişti. Örgüt üyesi Asuman Akça'nın talimatıyla eylemi gerçekleştirmek isteyen ancak başarısız olan İsmet Özdemir ifadesinde, örgüt talimatının avukat yapılanmasında yer alan Ebru Timtik vasıtasıyla elden verildiğini aktardı. Timtik'in kurye olarak görev yaptığını, eylemlerde kullanılacak silahı ise Hakan Kuşbeygi'den temin ettiğini aktardı.

SELİM KİRAZ'IN KATİLLERİYLE İRTİBATLI

Ebru Timtik, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerle, olay esnasında isteklerinin dile getirilmesi amacıyla görüşen isimlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Savcı Kiraz'ı şehit eden Şafak Yayla'nın cebinden çıkan 34 parçaya ayrılmış kağıtta Halkın Hukuk Bürosu'nda çalışan avukatların isimleri yazıyordu. Kağıdın ön yüzünde 'Halkın Hukuk Bürosu', arka yüzünde ise 'Avukat Aycan Çiçek, Avukat Ebru Timtik, Avukat Günay Dağ, Avukat Oya Aslan, Avukat Şükriye Erden' ve TC kimlik numaralarının yazılı olduğu tespit edilmişti.

CHP YASTA

Timtik'in hayatını kaybetmesine CHP'den tepki çeken mesajlar geldi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz akşam Halk TV ekranlarında ilginç ifadeler kullandı. Başlattıkları eylemde hayatını kaybeden ve terör örgütü DHKP-C üyesi olmak suçundan hüküm giyen Ebru Timtik üzerinden hükümeti hedef alan Tanrıkulu, 'Sadece adil yargılanma talep ettiler. İsyan etmemek mümkün değil. Buna ne zamana kadar katlanacağız' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter'dan '21'inci yüzyılda ölüm oruçlarında sanatçılarını, avukatlarını kaybeden bir ülke olmanın utanç yaftası hepimizin boynunda asılı duruyor. Aytaç Ünsal'ı yaşatmalıyız' paylaşımında bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat ise paylaşımında, 'İlk celse tahliye oldukları halde siyasi bir kararla tutukladılar. Sadece ve sadece adil yargılama hakkı talep eden bir avukat direnerek hayatını kaybetti. Bu zulüm er geç bitecek. Bu kantar er geç onu bozanı da tartacak' ifadelerini kullandı.

CHP'nin farklı illerden sosyal medya hesapları da terörist Ebru Timtik'in ölümüne ilişkin tepki çeken paylaşımlarda bulundu. Adana İl Başkanlığı, 'Onurlu avukatlık mesleğini icra ederken tutuklanan ve adaletsizliğe karşı bedenini açlığa yatıran Ebru Timtik'i kaybetmişiz... Devrimciler ölür Devrimler sürer...' derken, CHP Kartal Kadın Kolları, 'Lanet olsun adaletinize!! Sadece adil yargılanmaktı isteği. Ebru’yu da öldürdünüz' paylaşımında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: 'Kötüsünüz, çok kötüsünüz. Sadece adil yargılanmak istedi. Ebru Timtik, adalet isteyen yürek durdu.'

-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: 'Anayasa Mahkemesi Ebru Timtik tahliyesini 'ölüm riski' yok diyerek reddetmişti. İşte o karara imza atanlar vicdanlarını aklayıp bu gece başlarını yastığa rahat koyabilecekler mi?'

-CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: 'Ebru, adalet diye diye gitti! Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı yaşatmak için çağrılarımıza kör, sağır, dilsiz kalanlar sizlere yazıklar olsun! Vicdanınız da sizin peşinizi bırakmasın! Adaletiniz batsın!'

-CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: '238 gündür ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik vefat etti. Anayasa Mahkemesi 'ölüm riski yok' diyerek tahliyesini reddetmişti. Siyasallaşan yargı, cellatlaşan yargıdır. Hukuk yoksa sadece zulüm vardır. AKP rejimi adalete karşı işlediği suçlarla tarih ve millet önünde yargılanacak.'

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Göktaş: Şehitler bu davanın haklılığının ve sürekliliğinin en güçlü şahitleridirler

Memiş: Şehadet, iman iddiasının ispatıdır

İlahiyatçı-Yazar Tutak: Şehadet bir bilinç ve direniş çağrısıdır

Konya’da kayıp Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Arjantin’de Milei karşıtı protestolarda sokaklar savaş alanına döndü

Japonya’da bıçaklı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Mersin’de Ramazan ayının gelişi coşkuyla karşılandı

Şanlıurfa'da tarım işçilerini taşıyan minibüs kaza yaptı: 15 yaralı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar’dan Mersin'e ziyaret

Batman'da baraj kapakları açılıyor, yetkililerden uyarı geldi

Cansuyu Derneği'nden Ramazan öncesi 400 aileye yardım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Muğla’da kuvvetli fırtına hayatı olumsuz etkiledi

Güney Afrika'da şap salgını: Ulusal afet hali ilan edildi

Nijerya'da yolcu otobüsüyle kamyonun çarpıştı: 11 ölü, 27 yaralı

Grönland gerilimi Münih Güvenlik Konferansı'na taşındı

Mardin’de evde çıkan yangında 3 kişi dumandan etkilendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır DEİK Dijital Teknolojiler İş Konseyi ile bir araya geldi

Umman'da başlayan nükleer müzakerelerin ikinci turu Cenevre'de

Meteorolojiden Ege Bölesi için toz taşınımı uyarısı

Orban ile Zelenskiy arasında AB üyeliği gerginliği

Kazakistan Anayasa değişikliği için referanduma hazırlanıyor

Bursa için toz taşınımı uyarısı

NATO: Savaştan sonra Rusya daha tehlikeli hale gelecek

Ankara için toz taşınımı uyarısı

Ürdün, Gazze'de mobil ev projesi başlattı

Antalya'da freni boşalan tır otomobile çarptı: 1 ölü, 3 yaralı

Çin'de havai fişek mağazasında patlama: 8 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Şanlıurfa’da bağımlılığa karşı yürüyüş ve basın açıklaması düzenlendi

Göktaş: Şehitler bu davanın haklılığının ve sürekliliğinin en güçlü şahitleridirler

Memiş: Şehadet, iman iddiasının ispatıdır

İlahiyatçı-Yazar Tutak: Şehadet bir bilinç ve direniş çağrısıdır

Konya’da kayıp Alzheimer hastası için arama çalışmaları sürüyor

Arjantin’de Milei karşıtı protestolarda sokaklar savaş alanına döndü