• BIST 100

    14169,30%0,02
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,69% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6187,83% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9975,22% 0,00

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
29 Ağustos 2020, Cumartesi 08:47
CHP
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

CHP'den skandal Ebru Timtik açıklamaları! Devlete akılalmaz suçlama

Silahlı terör örgütü üyeliği suçundan 13 yıl 9 ay hapis cezası alan DHKP-C'li avukat Ebru Timtik, örgütün talimatıyla girdiği ölüm orucunda can verdi. Timtik, Gazi Cemevi'ndeki tören sonrası dün toprağa verildi. Geçtiğimiz Eylül terör örgütü DHKP-C'nin Türkiye sorumlularından olan ve gri listede aranan Kamile Kayır ile aynı bölmede yakalanıp tutuklanan Timtik'in ceza almasına neden olan eylemleri arasında DHKP-C'nin kuryeliğini yapması başta geliyor. Timtik'in örgüt talimatlarını yakalanan örgüt mensuplarına ilettiği, örgütle irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı yönündeki suçlamalar, yargılandığı İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava dosyasında da yer aldı.

Bülent Turan'dan İstanbul Barosu'na sert tepki: Yazıklar olsun

SUİKAST TALİMATINI O VERDİ

FETÖ'cü polis şeflerinin DHKP-C içinde organize ettiği kaos timinin gerçekleştirmek istediği eylemlerden olan CHP'li Kağıthane İlçe Başkanı’na suikast girişiminde de Timtik'in ismi geçmişti. Örgüt üyesi Asuman Akça'nın talimatıyla eylemi gerçekleştirmek isteyen ancak başarısız olan İsmet Özdemir ifadesinde, örgüt talimatının avukat yapılanmasında yer alan Ebru Timtik vasıtasıyla elden verildiğini aktardı. Timtik'in kurye olarak görev yaptığını, eylemlerde kullanılacak silahı ise Hakan Kuşbeygi'den temin ettiğini aktardı.

SELİM KİRAZ'IN KATİLLERİYLE İRTİBATLI

Ebru Timtik, Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alan teröristlerle, olay esnasında isteklerinin dile getirilmesi amacıyla görüşen isimlerden biri olmasıyla dikkat çekiyor. Savcı Kiraz'ı şehit eden Şafak Yayla'nın cebinden çıkan 34 parçaya ayrılmış kağıtta Halkın Hukuk Bürosu'nda çalışan avukatların isimleri yazıyordu. Kağıdın ön yüzünde 'Halkın Hukuk Bürosu', arka yüzünde ise 'Avukat Aycan Çiçek, Avukat Ebru Timtik, Avukat Günay Dağ, Avukat Oya Aslan, Avukat Şükriye Erden' ve TC kimlik numaralarının yazılı olduğu tespit edilmişti.

CHP YASTA

Timtik'in hayatını kaybetmesine CHP'den tepki çeken mesajlar geldi. CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu, geçtiğimiz akşam Halk TV ekranlarında ilginç ifadeler kullandı. Başlattıkları eylemde hayatını kaybeden ve terör örgütü DHKP-C üyesi olmak suçundan hüküm giyen Ebru Timtik üzerinden hükümeti hedef alan Tanrıkulu, 'Sadece adil yargılanma talep ettiler. İsyan etmemek mümkün değil. Buna ne zamana kadar katlanacağız' ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise Twitter'dan '21'inci yüzyılda ölüm oruçlarında sanatçılarını, avukatlarını kaybeden bir ülke olmanın utanç yaftası hepimizin boynunda asılı duruyor. Aytaç Ünsal'ı yaşatmalıyız' paylaşımında bulundu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Özgür Karabat ise paylaşımında, 'İlk celse tahliye oldukları halde siyasi bir kararla tutukladılar. Sadece ve sadece adil yargılama hakkı talep eden bir avukat direnerek hayatını kaybetti. Bu zulüm er geç bitecek. Bu kantar er geç onu bozanı da tartacak' ifadelerini kullandı.

CHP'nin farklı illerden sosyal medya hesapları da terörist Ebru Timtik'in ölümüne ilişkin tepki çeken paylaşımlarda bulundu. Adana İl Başkanlığı, 'Onurlu avukatlık mesleğini icra ederken tutuklanan ve adaletsizliğe karşı bedenini açlığa yatıran Ebru Timtik'i kaybetmişiz... Devrimciler ölür Devrimler sürer...' derken, CHP Kartal Kadın Kolları, 'Lanet olsun adaletinize!! Sadece adil yargılanmaktı isteği. Ebru’yu da öldürdünüz' paylaşımında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen: 'Kötüsünüz, çok kötüsünüz. Sadece adil yargılanmak istedi. Ebru Timtik, adalet isteyen yürek durdu.'

-CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal: 'Anayasa Mahkemesi Ebru Timtik tahliyesini 'ölüm riski' yok diyerek reddetmişti. İşte o karara imza atanlar vicdanlarını aklayıp bu gece başlarını yastığa rahat koyabilecekler mi?'

-CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya: 'Ebru, adalet diye diye gitti! Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ı yaşatmak için çağrılarımıza kör, sağır, dilsiz kalanlar sizlere yazıklar olsun! Vicdanınız da sizin peşinizi bırakmasın! Adaletiniz batsın!'

-CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: '238 gündür ölüm orucunda olan Av. Ebru Timtik vefat etti. Anayasa Mahkemesi 'ölüm riski yok' diyerek tahliyesini reddetmişti. Siyasallaşan yargı, cellatlaşan yargıdır. Hukuk yoksa sadece zulüm vardır. AKP rejimi adalete karşı işlediği suçlarla tarih ve millet önünde yargılanacak.'

DMM, “Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu” iddialarını yalanladı

NASA’nın SPHEREx gözlemevi tüm gökyüzünün ilk haritasını çıkardı

İki siyasi partinin hukuki varlığı sona erdi

TÜİK: Girişimlerin yüzde 99,6’sı KOBİ

Uyuşturucu soruşturmasında 22 kişiye daha gözaltı kararı

Ayı tehlikesine yapay zekâlı önlem: Yaklaşan ayılar “B Alert” ile anında tespit edilecek

Moskova’da ikinci patlama: 2 polis ve 1 sivil öldü

Bakan Yerlikaya: Kara kutu ve ses kayıt cihazı bulundu

Finansal uyuşmazlıklara “Helalleşme (Uzlaştırma) Endeksi” önerisi

Sivas’ta okul servisi devrildi: 15 kişi yaralandı

Ateşkese rağmen işgal rejiminden Gazze’ye hava ve topçu saldırıları

Brent petrolün varili 61,97 dolardan işlem görüyor

Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Eren: Bu geceler tövbe ve istiğfar için birer fırsattır

Prof. Dr. Tekin: Yetersiz su tüketimi böbrek taşına yol açabiliyor

Kırşehir’de DAİŞ operasyonu: 10 tutuklama

Trump’tan Grönland çıkışı: Ulusal güvenlik için sahip olmalıyız

Bakan Göktaş: Çocukları dijital risklerden korumak için yasal düzenleme geliyor

Batman’da araçtan uyuşturucu ve silah çıktı

Şanlıurfa’da kaçak kripto para operasyonu: 1,5 milyon liralık düzenek ele geçirildi

"İyi ki doğ-Muş" sloganıyla köylerdeki çocuklara doğum günü sürprizi yapıyorlar

Batman'da trafik kazası: 2 yaralı

TBMM’de 11’inci yargı paketinin görüşülmesine başlandı

Çin bağlantılı siber casusların devlet kurumlarını hedef aldığı iddiası

15 günlük bebeği olan genç anne “Ölüm Yolu”nda can verdi

Pasaport ve ehliyete yüzde 19 zam

Ticaret Bakanlığı: Fahiş fiyat artışına izin verilmeyecek

Siyonist işgalciler Nablus'un kuzeyinde bir şehidin evini yıktı

Ticaret Bakanlığından fırsatçılara uyarı

Döviz kurlarında son durum

Gram ve ons altın kaç TL oldu?

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, “Karadeniz’de Türk gemisi vuruldu” iddialarını yalanladı

NASA’nın SPHEREx gözlemevi tüm gökyüzünün ilk haritasını çıkardı

İki siyasi partinin hukuki varlığı sona erdi

TÜİK: Girişimlerin yüzde 99,6’sı KOBİ

Uyuşturucu soruşturmasında 22 kişiye daha gözaltı kararı

Ayı tehlikesine yapay zekâlı önlem: Yaklaşan ayılar “B Alert” ile anında tespit edilecek

Moskova’da ikinci patlama: 2 polis ve 1 sivil öldü