-
BIST 100
16081,35%0,79
-
DOLAR
44,19% 0,07
-
EURO
50,85% -0,03
-
GRAM ALTIN
7128,22% 0,27
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00
Çip krizinde yeni gelişme! Yavaş yavaş aşılıyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Çip krizinde yeni gelişme! Yavaş yavaş aşılıyor
Pandemiyle birlikte Avrupa'nın üretim üssü konumunu güçlendiren Türkiye, gizli sanayi devlerinin yatırımlarıyla bu iddiasını her geçen gün bir adım ileriye taşıyor. Küresel salgına rağmen yatırıma ara vermeyen firmalardan biri de 70 yıllık geçmişe sahip Bursa merkezli Coşkunöz Holding. Sac üretiminde yüzde 100 yerli en büyük otomotiv yan sanayi firması olan Coşkunöz, otomotiv devlerinin stratejik iş ortağı konumunu güçlendirirken, son yıllarda savunma ve havacılık alanındaki yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Geleneksel iş kolları olan otomotivin faaliyetleri arasında önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Coşkunöz Holding CEO'su Erdem Acay, 'Holdingimiz yerli ve milli savunma sanayi hamlesine destek veriyor. Hedefimiz bu alanda ihracatımızı artırmak' dedi. Pandemide dahi yatırımı durdurmadıklarını ve her yıl 30-35 milyon euroluk yatırım yaptıklarını söyleyen Acay, 'Bu yıl da aynı seviyede yatırım yapacağız' dedi.
Otomobilde ham madde kıtlığı çarkları durduruyor
Otomobil devlerinde kriz büyüyor
FİRMALARA AYAK UYDURUYORUZ
Otomotiv sektörünün yaşadığı çip krizini değerlendiren CEO Acay, 'Bir arabada binlerce parça var. Bunun biri bile olmasa o arabayı üretemiyorsunuz. Satış yönünde talep olsa bile tedarik ağında yaşanan en ufak bir aksama bütün zinciri etkiliyor. Şu anda işlerimizde yüzde 10-15'ler civarında bir dalgalanma var. Otomotiv şirketleri çip buldukça ürettiği için biz de onlara ayak uyduruyoruz. Süreci bir miktar stokla yönetiyoruz ya da fazla mesai ile gelen talepleri karşılıyoruz. Şu anda sıkıntı bir miktar devam ediyor, ancak sıkıntı rölantiye doğru geçerek etkisini azaltıyor. Bir şekilde bu sorun çözülecek' diye konuştu.
Tüm araç modellerinin dışında görünen bütün sac aksamı ve şasi parçalarını üreten Coşkunöz, Türkiye'de Renault, Tofaş, Fiat ve Ford gibi firmalarla çalışıyor. Romanya'da Dacia'ya, Rusya'da ise Ford, Pegueot Citroen'in yanı sıra lokal marka Kamaz'a yönelik üretim yapıyor. Bu yıl otomotivde satışların pandemi öncesi seviyeye dönmesini beklediklerini söyleyen Acay, 'Ekstra bir şey çıkmazsa talep patlaması bekliyoruz' dedi.
Acay, Türkiye'nin yerli otomobil projesi TOGG'da da birçok alanda tedarik ilişkisi içinde oldukları bilgisini verdi.
Toyota Aygo X Prologue konsepti tanıtıldı
Kocaeli’de aranan hükümlü yakalandı
Devrim Muhafızları: 57. Dalga operasyonu başarıyla gerçekleştirildi
Batman'da kaçakçılık operasyonu: 12 şüpheli gözaltına alındı
AYM’den iki ortaklı limited şirketlere ilişkin iptal kararı
Adana’da kavga: Biri ağır 2 yaralı
Bayram öncesinde benzine 2,17 liralık zam
Afyonkarahisar’da uyuşturucu operasyonu: Bir tutuklama
21 yıl sonra bulunan çalıntı traktör sahibine teslim edildi
Brent petrol 103,90 dolardan işlem görüyor
Siyonist işgalciler, Filistinlilerin 500 dönümlük arazisini çitle çevirdi
Batman'da orman suçlarına sıkı denetim
Yabancı yatırımların ihracattaki payı yüzde 30 oldu
İşgalciler Batı Şeria'da evleri bastı, Filistinlileri esir aldı
Gaziantep'te Kadir Gecesi dualarla idrak edildi
İran: Savaşı siz başlattınız, biz bitireceğiz
Ankara’da dolandırıcılık operasyonu: 103 gözaltı
Trump gözünü Venezuela’ya dikti, "51. eyalet" diye paylaştı
Tahıl tohumluklarında yeni dönem: Sertifikasyon işlemleri TYS üzerinden yürütülecek
Rad'a Gücü, siyonist rejime bağlı casus grubu hedef aldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Zalimin hasmı mazlumun dostu olacağız
Dolar ve Euro bugün ne kadar?
İstanbul Boğazı’nda gemi trafiği durduruldu
Altında yön yukarı döndü
Doğu ve güney bölgelerde yoğun yağış ve çığ tehlikesi uyarısı
ABD ve siyonist rejim İran karşısındaki kayıplarını açıklamakta zorluk çekiyor
İşgalciler Kadir Gecesi'nde Mescid-i Aksa'da ibadet ve itikafı engelledi
Trump: İran'ın saldırıları karşısında şok olduk, NATO bizi yalnız bıraktı
Kabil'de hastaneye saldırı: 400 sivil hayatını kaybetti
İran'dan Körfez'de geniş çaplı operasyonlar: ABD hedefleri vuruldu
Hizbullah'tan Nehariya'ya roket misillemesi: Yaralı işgalciler var
Yükleniyor






