• BIST 100

    15571,06%0,33
  • DOLAR

    43,30% 0,03
  • EURO

    50,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    6727,69% 0,14
  • Ç. ALTIN

    11020,92% 0,00

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

18 Eylül 2020, Cuma 11:29
18 Eylül 2020, Cuma 11:29
Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

Bakan Soylu, ehliyetlerin kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuştu. Soylu ''Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum.'' dedi

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yeni nesil sürücü belgelerinin, T.C. kartlarına yüklenmesi projesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.

Türkiye'de çok kısa zamanda çok büyük değişiklik gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim.

1995'te ben ilçe başkanıydım. Bana her gelen 10 şikayetin üçü, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardı.

Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz gösterseydi sevinecektim; yeni konseptimiz zannediyorum Ankara'dan başlamış olmalıyız. Vatandaşımızın girdiğinde teknolojinin tüm imkanlarını sağlaması bizim açımızdan olağanüstü bir gelişme. Şunu ifade etmek istiyorum, nüfus idarelerimiz Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil etmektedir. Onun için sizinle gurur duyuyoruz.

Vatandaşımız bir günde randevu alıyor. Özellikle biz bir sıralama yapmıştık. İşte 70 gün, 50 gün, 30 gün randevu veren ilçeler... 20-25 gün randevu veren ilçeler bizim için normaldi. 70'leri 90'ları nasıl aşağı düşüreceğiz diye bir gayret sarf ettik.

Dedik ki, üçünü bir araya getirelim. Başladık, nedeni ne? Vatandaşımız emniyete gidip pasaportla karşı karşıya kalmasın. Emniyetin işi pasaport vermek değildir. Veya trafik tescil belgesi vermek değildir. Veya ehliyet vermek değil. Neticede bir gün verdik. Dedik ki 2 Nisan 2018. Üçünü bir arada vereceğiz. Emniyetten oraya bir günde geçecek bütün sistem, pasaport-ehliyet sistemi. Entegre olacak ve aynı zamanda vatandaşa hizmet vermeye başlayacak. Bu deli cesareti midir bilmiyorum. Bugünkü aklım olsa yapmam. Onun için burada hakikaten belki 4-5 gün ufak tefek aksaklıklar yaşanmadı değil, ama bir sonraki Pazartesi gününe kadar sonlanmış oldu. Ve hakikaten vatandaşımıza yönelik bir kolaylaştırma sağlandı.

Maksimum 8-9 dakika. Yaşlılarımızda parmak izi alırken bazen sıkıntı oluyor. Arkadaşlarımız biraz daha vakit ayırmak zorunda kalıyorlar. Maksimum 8 dakikada bir işlem yapılırsa bu gerçekleşiyor. Peki daha sonra ne oluyor? Ehliyet için git parmak izi ver, pasaport için parmak izi ver... Şimdi hepsi birbirine entegre oldu. Olaylarla ilgili parmak izi konusunda bizi o kadar rahatlattı ki, milyonlarca meselenin dosyalar arasında aranmaktan teknolojik olarak entegre edilmesi aynı zamanda binlerce olayın aydınlatılmasını da sağladı.

BU DA BİR DEVRİM: KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI...

Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz, siz misiniz değil misiniz... Çok dolandırıcılık oldu. Keza bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Karşı tarafta noterdeki şahsa diyecek ki bu benim; bitti. Yüzüne bakacak, resmine bakacak. Bu sağlandığı andan itibaren bir başka noktaya daha geçiyor tüm Türkiye. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti. Şimdi atacağımız adımlar ile birlikte inşallah 2021'de; ehliyet kimlik meselesinden sonra inşallah adım atılmış olacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yeşilyurt Belediyesi personelleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Filistin diasporası: ABD yaptırımları meşru hak arayışını ve sivil faaliyetleri hedef aldı

Hakkari'de 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gazze Belediyesi: Kentin yüzde 85’i susuz, altyapı çökme noktasında

Adana'da iki ilçede operasyon: İki hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 84’e yükseldi

Libya askeri heyetini taşıyan uçakla ilgili ön rapor açıklandı

YÖK himayesinde kurulan Enerji Akademisi’ne kayıtlar başladı

Irak, Suriye sınırına güvenlik duvarı örüyor

Uzm. Dr. Özdemir: Çocuklarda yüksek ateşte panik yapılmamalı

Tunus ve Fas’ta şiddetli yağışlar: 8 ölü

Gazze’de soğuktan 3 aylık bebek şehit oldu

MSB haftalık basın bilgilendirme toplantısı yapıldı

Sömestr tatilinde gençlere değerler eğitimi dolu kamp

Batman Valiliği: Kahvehanedeki terör propagandasına 1 gözaltı

Konya Selçuklu Tepekent Barajı’nda su tutuldu

Chevron ile anlaşma şubatta İstanbul’da imzalanacak

Diyarbakır semt pazarlarında satışlar durma noktasında

Yabancıya konut satışında azalma kaydedildi

Anavatan Partisi Batman İl Başkanı Doğan, Doğunun Nabzı’nı kutladı

Ekrem Tüzün’den Gazetemize kuruluş yıl dönümü mesajı

Yılın üçüncü çeyreğinde seyahatlerin çoğu akraba ziyareti için yapıldı

İşgal rejimi Gazze’nin farklı noktalarına hava ve kara saldırıları düzenledi

İran: Protestolarda 3 bin 117 kişi hayatını kaybetti

Gaziantep’te toplu taşıma yarın ücretsiz olacak

Mil Diyanet Sen binlerce caminin kadrolu görevlisi olmadan Ramazana gireceğini açıkladı

Avustralya’da silahlı saldırı: 3 ölü, 1 yaralı

HAMAS'tan ABD'ye tepki: Yaptırımlar siyonist rejimin suçlarına ortaklıktır

BM: Gazze’de 4 bini çocuk yaklaşık 18 bin hasta acil tıbbi tahliye bekliyor

Gaziantep'te 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yeşilyurt Belediyesi personelleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Filistin diasporası: ABD yaptırımları meşru hak arayışını ve sivil faaliyetleri hedef aldı

Hakkari'de 860 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Gazze Belediyesi: Kentin yüzde 85’i susuz, altyapı çökme noktasında

Adana'da iki ilçede operasyon: İki hükümlü yakalandı

Şanlıurfa’da okul öncesi eğitimde okullaşma oranı yüzde 84’e yükseldi

Libya askeri heyetini taşıyan uçakla ilgili ön rapor açıklandı