• BIST 100

    16799,77%0,62
  • DOLAR

    43,51% 0,06
  • EURO

    51,45% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7042,80% 1,95
  • Ç. ALTIN

    12002,65% 1,83

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

18 Eylül 2020, Cuma 11:29
18 Eylül 2020, Cuma 11:29
Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Çipli kimlik kartında yeni dönem başladı! Ücretsiz olacak

Bakan Soylu, ehliyetlerin kimlik kartına yüklenmesi projesi lansmanında konuştu. Soylu ''Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarımı tebrik ediyorum.'' dedi

Bakan Soylu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde:

Yeni nesil sürücü belgelerinin, T.C. kartlarına yüklenmesi projesi vesilesiyle sizlerle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Teknolojinin bütün haliyle birlikte vatandaşımızın işlerini kolaylaştırması konusunda kullanılmasını sağlayan ve hakikaten her yıl milyonlarca nüfus ve vatandaşlık işlerine giren hizmet alan milyonlarca vatandaşımızın memnuniyetini sağlamak için çaba sarf eden, büyük bir devrimi gerçekleştiren arkadaşlarıma sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum.

Türkiye'de çok kısa zamanda çok büyük değişiklik gerçekleştirdiğimizi ifade etmek isterim.

1995'te ben ilçe başkanıydım. Bana her gelen 10 şikayetin üçü, nüfus idarelerinin önünde günlerce kuyruk bekleyen insanlardı.

Şimdi Nüfus Genel Müdürümüz gösterseydi sevinecektim; yeni konseptimiz zannediyorum Ankara'dan başlamış olmalıyız. Vatandaşımızın girdiğinde teknolojinin tüm imkanlarını sağlaması bizim açımızdan olağanüstü bir gelişme. Şunu ifade etmek istiyorum, nüfus idarelerimiz Türkiye'nin teknolojik modern yüzünü temsil etmektedir. Onun için sizinle gurur duyuyoruz.

Vatandaşımız bir günde randevu alıyor. Özellikle biz bir sıralama yapmıştık. İşte 70 gün, 50 gün, 30 gün randevu veren ilçeler... 20-25 gün randevu veren ilçeler bizim için normaldi. 70'leri 90'ları nasıl aşağı düşüreceğiz diye bir gayret sarf ettik.

Dedik ki, üçünü bir araya getirelim. Başladık, nedeni ne? Vatandaşımız emniyete gidip pasaportla karşı karşıya kalmasın. Emniyetin işi pasaport vermek değildir. Veya trafik tescil belgesi vermek değildir. Veya ehliyet vermek değil. Neticede bir gün verdik. Dedik ki 2 Nisan 2018. Üçünü bir arada vereceğiz. Emniyetten oraya bir günde geçecek bütün sistem, pasaport-ehliyet sistemi. Entegre olacak ve aynı zamanda vatandaşa hizmet vermeye başlayacak. Bu deli cesareti midir bilmiyorum. Bugünkü aklım olsa yapmam. Onun için burada hakikaten belki 4-5 gün ufak tefek aksaklıklar yaşanmadı değil, ama bir sonraki Pazartesi gününe kadar sonlanmış oldu. Ve hakikaten vatandaşımıza yönelik bir kolaylaştırma sağlandı.

Maksimum 8-9 dakika. Yaşlılarımızda parmak izi alırken bazen sıkıntı oluyor. Arkadaşlarımız biraz daha vakit ayırmak zorunda kalıyorlar. Maksimum 8 dakikada bir işlem yapılırsa bu gerçekleşiyor. Peki daha sonra ne oluyor? Ehliyet için git parmak izi ver, pasaport için parmak izi ver... Şimdi hepsi birbirine entegre oldu. Olaylarla ilgili parmak izi konusunda bizi o kadar rahatlattı ki, milyonlarca meselenin dosyalar arasında aranmaktan teknolojik olarak entegre edilmesi aynı zamanda binlerce olayın aydınlatılmasını da sağladı.

BU DA BİR DEVRİM: KİMLİK DOĞRULAMA CİHAZI...

Önümüzdeki yılın ilk zaman dilimlerinde inşallah elektronik kimlik doğrulama sistemini getiriyoruz. Bu da bir devrim, değişim. Bu teknoloji olarak bizi başka bir noktaya götüren husus. Notere gidiyorsunuz nüfus kağıdı veriyorsunuz, siz misiniz değil misiniz... Çok dolandırıcılık oldu. Keza bankalar, kamu kurumları, özel sektör de dahil. Basit bir şey. Ufak bir kimlik doğrulama cihazı. Gidecek kimliğini oradan geçirecek, parmağını oradan koyacak. Karşı tarafta noterdeki şahsa diyecek ki bu benim; bitti. Yüzüne bakacak, resmine bakacak. Bu sağlandığı andan itibaren bir başka noktaya daha geçiyor tüm Türkiye. Dolandırıcılığın, sahteciliğin engellendiği işlem kolaylığının olduğu ve bütün kurumların bu konuda kontrol mekanizması açısından çok ciddi bir noktaya getirecek bir yapıya ulaştırılmış olacak. Bütün altyapı bitti, yazılımlar bitti, düzenlemeler bitti. Şimdi atacağımız adımlar ile birlikte inşallah 2021'de; ehliyet kimlik meselesinden sonra inşallah adım atılmış olacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Ameliyat sırasında depreme yakalandılar, hastaneyi terk etmeyip hastayı korudular

Şanlıurfa’da kuyumcu soygununda 6 şüpheli yakalandı

Umre yolcuları Ağrı’dan kutsal topraklara uğurlandı

Şanlıurfa’da SSK Caddesi 5 gün trafiğe kapanacak

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Özyaramış: Epstein dosyaları küresel elitlere verilen bir mesajdır

Malatya'da Kanalboyu ve Orduzu’da temizlik çalışması

Doç. Dr. Ocak: Kanser kader değildir, temel alışkanlık riski azaltıyor

Siyonist rejimin son saldırılarında 21 Filistinli şehit oldu: Şehit sayısı 71 bin 824’e yükseldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er: "En büyük başarı çalışmak ve işini iyi yapmaktır"

Batı taklitçilerinin idama götürdüğü şehid: İskilipli Atıf Hoca

Vatandaş selden etkilenen mezarları kendisi onarıyor

İskilipli Atıf Hoca şehadetinin 100. yıldönümünde anıldı

Mersin genelinde denetim: 502 aranan şahıs yakalandı

Batman'da Kuyumcu Kent projesi hayata geçiyor

Öğrenci yurtlarında kitap okuma etkinlikleri sürüyor

Batman'da sağlık hizmetleri sivil toplumla görüşüldü

Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ecemiş: Günlük alışkanlıklar kanser riskini yüzde 30-40 artırıyor

Batman'da kapalı alanlarda sigara denetimleri sürüyor

Batman'ın ilçelerinde bağımlılıkla mücadele eğitimleri tamamlandı

Uzmandan sosyal medya uyarısı: 15 yaş sınırı önemli ama denetim şart

Şanlıurfa’da Ramazan öncesi gıda denetimi

Şanlıurfa’da sokak ortasında silahlı kavga: Bir yaralı

Şanlıurfa’da dolu yağışı kazaya neden oldu: 2 yaralı

Şanlıurfa’da 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Gaziantep'te deprem sonrası 131 okul hizmete açıldı

Şanlıurfa’da sahipsiz köpek saldırısında 6 yaşındaki çocuk yaralandı

HAKSİAD, genişletilmiş yönetim toplantısını Yassıada’da gerçekleştirdi

Şanlıurfa’da yağış sonrası kaza: 2 yaralı

Şanlıurfa’da 5 Şubat’ta planlı elektrik kesintisi uygulanacak

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 5 bin sentetik hap ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ameliyat sırasında depreme yakalandılar, hastaneyi terk etmeyip hastayı korudular

Şanlıurfa’da kuyumcu soygununda 6 şüpheli yakalandı

Umre yolcuları Ağrı’dan kutsal topraklara uğurlandı

Şanlıurfa’da SSK Caddesi 5 gün trafiğe kapanacak

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Özyaramış: Epstein dosyaları küresel elitlere verilen bir mesajdır

Malatya'da Kanalboyu ve Orduzu’da temizlik çalışması

Doç. Dr. Ocak: Kanser kader değildir, temel alışkanlık riski azaltıyor