-
BIST 100
17375,05%2,41
-
DOLAR
44,60% 0,11
-
EURO
52,35% 0,46
-
GRAM ALTIN
6811,84% -0,26
-
Ç. ALTIN
10994,46% 0,29
Covid salgını kahvaltı alışkanlıklarını da değiştirdi!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Covid salgını kahvaltı alışkanlıklarını da değiştirdi!
Pandeminin etkisi ile 2020 yılında %70’in üzerinde büyüyen online gıda alışveriş harcamaları 2021 yılında da hız kesmeden artış gösteriyor. Kısıtlamalardan dolayı fiziki mağazaların cirodaki payı düşerken, e-ticaret kanalları üzerinden satış ve hizmet ağı büyümeye devam ediyor.
Bünyesindeki 3 üretim tesisi ile Türkiye’nin önemli kahvaltılık üreticilerinden biri olan Peynirci Baba’nın online satışlarını bir önceki yıla göre %50 oranında arttı.
ŞİRDEN MAYALI PEYNİRLER GÖZDE
Küresel salgın sebebiyle evden çalışanların sayısı arttıkça evde geçirilen süreler de artmaya başladı. Değişen bu durum evdeki gıda alışverişlerinin de artmasına sebep oldu. Salgın öncesinde ortalama bir çeşit olan geleneksel kahvaltı sofralarındaki peynir çeşidi sayısı üçe çıktı. www.peynircibaba.com e-ticaret sitesi üzerinden derlenen verilere göre; hazmetmesi kolay, bağışıklık sistemini destekleyen ve şirden mayalı beyaz peynirlere büyük ilgi gösteriliyor.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ BELİRLEYİCİ
Her üç tüketiciden biri şirden mayalı peyniri tercih ederken, keyif veren kahvaltılık soslar, şarküteri ürünleri, pekmezler, reçeller ve ballar sofralarda daha çok yer almaya başladı. Olgunlaştırılmış beyaz peynirlerin daha rağbet gördüğü e-ticaret siparişlerinde yine bağışıklığa olan katkıları bilimsel olarak ortaya konan turşu çeşitleri ve özellikle de sarımsak turşusu yemek masalarının yeni yıldızı oldu. Karadut özü ve keçiboynuzu gibi pekmezlerin immün sistemine olan katkıları bilindiği için bu ürünlerin satış istatistikleri bir yıl öncesine nazaran % 40 oranında arttı.

ONLİNE SATIŞLAR ARTIYOR
Pandemi öncesinde e-ticaretin toplam ticaret içindeki payının yaklaşık olarak yüzde 10 olduğunu küresel salgın sonrası ise bu oranın %20’lere yükseldiğini ifade eden Peynirci Baba Yönetim Kurulu Başkanı Ali Keskin, “Temassız, güvenilir bir alışveriş yöntemi olan e-ticaretin payı giderek artıyor. Kapanmalarla birlikte özellikle perakende sektöründe dijital dönüşümün etkilerini gördük. Biz de bu alana yatırımlarımızı artırmaya başladık. Evde daha fazla vakit geçirenler, kahvaltıya daha çok önem veriyor. Ayrıca kahvaltı sofralarındaki çeşit sayısı da ortalama 6 ürüne yükseldi” dedi.
HER İKİ MÜŞTERİDEN BİRİ YENİ
Pandemi döneminde yeni müşteri sayısında önemli değişimler gördüklerini aktaran Ali Keskin, “%50’nin biraz daha üzerinde yeni müşteri kazandık. Yeni müşteri kazanmamızda günlük teslimat hizmetimizin de başlaması etkin rol aldı. Şimdilik İstanbul Anadolu Yakası, Gebze’nin tamamı ve Kocaeli’nin bir bölümü ile Sakarya’da günlük teslimat hizmetimiz bulunuyor. Müşterilerimiz bu bölgelerde online mağazamızdan aldıkları ürünlerin teslim edilmesini istediği saat aralığını da kendileri seçebiliyor. Seçtikleri ürünler mağazalarımızdaki tazeliği ile zahmetsizce kapılarına teslim ediliyor. Gıda alışverişlerine olan yoğun ilgiden dolayı online pazaryerlerinin de bu alana yöneldiğini görüyoruz. E-ticarette planladığımız yol haritasına göre pazaryerlerinde de inovatif ürün ve hizmetlerle yer alacağız, 2021 yılında bu yatırımlarımızı artıracağız. Hedefimiz e-ticaret kanalımızın yakaladığı bu satış grafiğini devam ettirmek. Bu nedenle online kanalımıza sistemsel altyapı ve reklam yatırımı yapmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

ONLİNE TİCARETTE EN FAZLA İLGİ GÖSTERİLEN ÜRÜNLER:
Süt ürünleri (günlük süt, peynir çeşitleri, tereyağı, yoğurt, ayran ve kefir)
Zeytin ve turşu çeşitleri
Şarküteri çeşitleri
Bal ve Pekmez çeşitleri
Bitkisel çaylar
Bakliyat, sirke, salça, çay ve kahve
SATIŞI EN FAZLA ARTAN ÜRÜNLER:
Sarımsak Turşusu % 50
Şirden mayalı peynir çeşitleri % 42
Günlük çiğ süt satışı % 40
Pekmez % 35
Şarküteri ürünleri % 30
Zeytin % 30
Turşu çeşitleri % 22
Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü
Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti
Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır
Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor
HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede
İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir
Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor
Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği
Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı
5'inci İstanbul Uluslararası Su Forumu İstanbul’da düzenlenecek
Peygamber Sevdalıları: Kudüs'ü özgürleştirmek tüm ümmetin ortak sorumluluğudur
Macaristan'da halk sandık başında: Oy verme işlemi devam ediyor
Aydın açıklarında 10 düzensiz göçmen yakalandı
Irak'ın yeni Cumhurbaşkanı Amedi görevi devraldı
Pezeşkiyan ve Putin Orta Doğu’daki gelişmeleri görüştü
Isparta’da uyuşturucu operasyonlarında 33 şüpheliye işlem
Artvin’de 70 aranan şahıs yakalandı
Haiti'de Laferrière Kalesi'nde izdiham: 30 ölü
Muğla'da 11 suçtan aranan hükümlü yakalandı
Bakan Gürlek: Arabuluculukla uyuşmazlıkların yüzde 54’ü çözüldü
Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında can kaybı 72 bin 329'a yükseldi
Göktaş Hoca: Peygamber'in sünneti olmadan hiçbir yere varamayız
Diyarbakır Valiliği'nden uyarı: Barajlarda kontrollü su tahliyesi yapılacak
Masayı deviren ABD’den İran’a suçlama
Siyonist Ben-Gvir'den yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'nın avlusunda talmudik ayin
Bingöl Karlıova'da jeotermale tepki
HÜDA PAR Yıldırım İlçe Kongresi gerçekleştirildi
Molla Emrullah: Gelin birleşelim, Allah'ın ipine sımsıkı sarılalım
Bingöl Devlet Hastanesi’nde bir ilk: Hastalar dikiş izi kalmadan sağlığına kavuşuyor.
Bingöl’de “Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması” düzenlendi
Yükleniyor







