-
BIST 100
16024,60%-0,88
-
DOLAR
44,08% 0,06
-
EURO
51,18% -0,06
-
GRAM ALTIN
7356,26% 0,02
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan borsa ve dolar kuru açıklaması!
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan borsa ve dolar kuru açıklaması!
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 2'nci yılının değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.
'SPEKÜLATİF KUR SALDIRILARINA KARŞI ÖNLEMLERİMİZİ ALIYORUZ'
Hazine ve Maliye alanı en çok mücadele ettiğimiz alan. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sonrası ülkemiz çok sayıda küresel spekülatif saldırılarla karşı karşıya kaldı. Bu spekülatif saldırılara karşı önlemlerimizi alıyoruz.
'SWAP PİYASASINDAKİ ÖNLEMLER İLE ART NİYETLİ GİRİŞİMLERİ SINIRLADIK'
Orta Vadeli Programı, Yeni Ekonomi Programı olarak kurguladık. Swap piyasasındaki önlemler ile art niyetli girişimleri sınırladık. Enflasyon-Kur-Faiz sarmalına karşı tedbirleri geliştirdik. Sektörlere karşı sağladığımız finansman destekleri ile ÖTV ve KDV indirimleri yaptık.
'BORSADAKİ KULLANICI SAYISINI 1.5 MİLYONA ÇIKARDIK'
BİST çatısı altında Türk Lirası referans faizi dönemini başlattık. Yüzde 24'lere çıkan politika faizini, yüzde 8,25'e kadar gerilettik. Spekülatif ataklarla yüzde 25'in üzerine çıkan enflasyonu tek hanelere indirdik. Tarihin en uygun faiz oranı ile ev ve araç kredisini kullanıma sunduk. Yurt dışındaki vatandaşlarımız için dövizle emeklilik sistemi kurduk. BİST'in verdiği güvenle borsadaki kullanıcı sayısını 1.5 milyona çıkardık.
'EXİMBANK 90.2 MİLYAR LİRA DESTEK VERDİ'
Vergi kaçağı ile mücadele için Risk Analizi Genel Müdürlüğü'nü kurduk. İhracatta son 2 yılda yüzde 6.5 artış göstermiştir. Dış ticaretimiz azalmıştır. İhracata yönelik mevcut ve yeni destek paketleri ile ihracatçılara 6.1 milyar TL destek sağladık. Eximbank 90.2 milyar lira tutarında destek verdi. İhracatın daha geniş tabana yayılması için pek çok projeyi hayata geçirdik.
Son 2 yılda 6.2 milyar lira değerinde kaçak eşya yakalandı.
'YERLİ OTOMOBİL FABRİKAMIZIN TEMELİNİ ATTIK'
Yerli otomobili hayalini hayata geçiriyoruz. 2019'un son günlerinde milletimizin taktirine sunduğumuz Türkiye'nin otomobili için fabrikanın temelini attık. İnşallah 2022'de banttan inecek. Ülkedeki şarj altyapısını genişleterek, ülkemizin ülke içinde her yerde kullanılabilmesini sağlayacağız. Milli YHT'yi de kısa sürede raylar ile buluşturmayı hedefliyoruz. Planlı sanayileşme politikamız kapsamında 7 ayrı OSB projemizi tamamlamıştı.
Bu yılın ilk yarısında Konya teknoloji ve Toros teknoloji bölgelerini ilan ettik. Ceyhan-Filyos-Karapınar endüstri bölgesinde inşallah yılın ikinci yarısında yatırımların başlamasını bekliyoruz.
Girişimlerimiz ile 62 bin yeni işletme kuruldu. Adeta sıfırdan inşa ettiğimiz AR-GE'nin meyvelerini toplamaya başladık. Kocaeli'den İzmir'e bir teknoloji koridoru kuruyoruz. Alanında öncü üst düzey 127 araştırmacıyı ülkemize getirdik. Son 2 yılda 79 gencimiz Uluslararası Bilim Organizasyonu'ndan 105 madalya ile döndü. Geleceğin teknoloji yıldızları projemiz kapsamında başlattığımız Dene-Yap çalışmamız kapsamında 81 ilde 100 atölyede 50 bin gencimizi yetiştireceğiz.
'YERLİ SOLUNUM CİHAZLARI İLE ÜLKEMİZ VE DÜNYAYA NEFES OLDUK'
Sanayi ve Teknoloji'ye geliyorum. 2023 Sanayi ve Teknoloji Strateji Belgesi'ni açıkladık. Sağlık alanında yenilikçi ürünler geliştirdik. Rekabetimizi ortaya koyduk. Yerli solunum cihazımız ile ülkemize ve dünyaya nefes olduk. Sanayileşme ve milli teknoloji hamlesi hedeflerimiz için komitemizi kuruyoruz.
Devrim Muhafızları: El Udeyri Üssü'ne yönelik saldırımızda 100 ABD personeli yaralandı
Avrupa Yetim Eli Gazze'de binlerce kişiye ulaşmaya devam ediyor
Cadde üzerindeki çukur tepki topladı: Vatandaş çözüm bekliyor
Batman girişinde tır devrildi: 1 kişi yaralandı
HÜDA PAR Elazığ Kadın Kollarından Gazze’de 1000 kişilik iftar
Van’da iki grup arasında bıçaklı ve sopalı kavga: 1’i ağır 3 yaralı!
Hafriyat kaldırma çalışması 4 binayı etkiledi: Bina sakinlerinden "mağduriyetimiz giderilsin" talebi
Sözleşmeli öğretmen ek atama sonuçları açıklandı
HÜDA PAR: İran’a yönelik saldırlar bölgesel felaketin habercisi
İran Devrim Muhafızları: Hürmüz Boğazı’nda ABD-siyonist rejime ait iki gemi füzelerle vuruldu
Batman'da fırın ve lokantalara sıkı takip
İstanbul’da "Yüzyılın Konut Projesi" için hak sahipleri bayram sonrası belirlenecek
Minik yürekler ilk seccadeleriyle namazla tanıştı
Sason Balı'nın AB tescili için toplantı gerçekleştirildi
İspanya, Tel Aviv'deki büyükelçisini geri çekti
Müftü Durmuş: İtikaf sünnetini ihya etmek büyük önem taşıyor
Pervari’de heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı
Malatya'da YKS adaylarına ücretsiz ve nitelikli eğitim sağlıyor
Bakan Gürlek: Mahkeme salonları siyaset arenası değildir, şov yapılamaz
İzmir’de 1 ton 346 kilogram skunk ele geçirildi
Bakan Fidan, Polonyalı mevkidaşı Sikorski ile görüştü
Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 135’e ulaştı
Kahramanmaraş’ta 4 büyüklüğünde deprem
TUS uzmanlık dalı değişikliği tercihleri başladı
DMM: İmam Hatip Lisesi’ndeki yurt projesine ilişkin iddialar asılsız
Elazığ’da uyuşturucu operasyonu: 14 tutuklama
Oto aksesuar esnafı: Bu yasakla dükkanlar kapanır
Petrol fiyatları 90 doların üzerine çıktı
Diyarbakır kırsalına füze başlığı düştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kardeş İran halkına 'bu Şii'dir, bu Sünni'dir' diye bakmadık ve bakmıyoruz
Yükleniyor






