• BIST 100

    15954,59%-0,83
  • DOLAR

    44,17% 0,04
  • EURO

    50,64% -0,01
  • GRAM ALTIN

    7106,19% -0,03
  • Ç. ALTIN

    11534,35% 0,00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

24 Mart 2023, Cuma 15:15
24 Mart 2023, Cuma 15:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor. Son 3 yılda 45 bin aileye yardım ulaştıran Başkan Babat, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım dağıtıyor.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 3 yıldır seçilen AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat’ın hayata geçirdiği projeler, büyükşehir belediyelerini geçiyor. Başkan Babat, belde başta olmak üzere il genelinde yardıma muhtaç bütün ailelere ulaşıyor. Babat, seçildiği günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılarda, ’Halkla iç içe olun, dertlerine derman olun’ dediği günden beri ortağı olduğu şirketten, belediyenin gelirleri olmamasına rağmen bütün ihtiyaçları karşılıyor.
Başkan Babat, kendi makam arabasına belediyenin hesabından mazot dahi almıyor. Son olarak Ramazan ayında belde başta olmak üzere il genelinde toplam 30 milyon maliyetinde gıda alıp iki depoda toplayan Başkan, yaklaşık 15 bin aileye erzak dağıtacak. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ni ilgilendiren eski kaçakçılık cezaları yüzünden binlerce ailenin mağduriyetine çözüm getirilmesi talebinde bulunan Başkan Babat, aynı zamanda vatandaşların cezalarını da karşılıyor.
Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, seçimde belediye başkanlığı görevi verildiği günden beri bu çalışmaları yaptığını belirterek, maddi durumu olmayan, işi olmayan, durumu kötü olan ailelere her ay yardım yaptığını söyledi. Toplu olarak şimdiye kadar 45 bin aileye ulaştıklarını ifade eden Babat, 'Ankara Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı’mızın katıldığı bir toplantıda söylediği bütün sözleri sonrası bütün malım ve servetimle halkımın hizmetindeyim. Cumhurbaşkanı’nın tavsiyeleri bize örnek oldu. Allah’ın izniyle sosyal belediyecilikten daha fazla çalışma yapacağız' dedi.
Geçen ilkbaharda 25 bin insana yardım ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Babat, 'Bazısına yardım kolisi, kapı pencere yardımı, mazot yardımı, iş makinesi yardımı yaptık. Belediyemiz borçludur, geliri çok azdır. Dışarıdan hiçbir gelir gelmiyor. Bazı aylarda personelimizin maaşlarını ben karşılıyorum. İki tane makam aracım var. Şimdiye kadar bir litre mazotu belediye hesabından kullanmadım. Neden böyle yapıyorum? İnanın reklam için yapmıyorum. Vicdanım rahat değil, bu para halkın parası. Camilerin nasıl parası yenmiyorsa belediyenin malı da öyledir' diye konuştu.
'Bu yaptığım çalışmalarım örnek olur diye düşünüyorum' diye konuşan Başkan Babat, 'Cumhurbaşkanı’mızın talimatları bizim için çok değerlidir. Cumhurbaşkanı’mıza buradan mesaj iletmek istiyorum. Doğu ve Güneydoğu illeri; Hakkari, Şırnak, Mardin illerinde sınır kaçakçılığı vardı eskiden. Vatandaşlar mecbur kaçakçılık yapıyordu. Bir karton sigarayla yakalandığı için ne bir meslek sahibi olabiliyor, ne de işe girebiliyor. Yüz binlerce vatandaşımız mağdur. Daha seçim olmadan bu gençlere çare bulsun istiyorum. Bazıları evlenmiş, bazısı evlenemiyor. Uyuşturucu ya da terör suçu değil diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı

Adana'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

Kadir Gecesi Cizre'de dualarla idrak edildi

Konya’da Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi

Kadri Gecesi Ayasofya'da dua ve zikirlerle ihya edildi

Kadir Gecesi’ni camilerde ihya eden Mardinliler: Bu mübarek gecede özellikle Gazze unutulmamalı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a başlattığı kara harekatını en güçlü şekilde kınıyoruz

Gazze'de siyonistlerin saldırıları devam ediyor: Can kaybı 72 bini aştı

Siirt’te Kadir Gecesi’nde camiler doldu taştı

Kuşadası Belediye Başkanı rüşvet soruşturması kapsamında tutuklandı

Diyarbakır'da Kadir Gecesi dualarla ihya edildi

CHP’li Kuşadası Belediye Başkanı tutuklandı

HÜDA PAR İzmir Hür Gençlik Kolları’ndan Kadir Gecesi’nde camilerde ikram

Yapıcıoğlu: Siyonist işgal rejimi bölge barışının önündeki en büyük engeldir

Almanya, Hürmüz Boğazı'nda askeri saldırılara katılmayacak

Kadir Gecesi'nde Malatya'da camiler doldu taştı

Kadir Gecesi’nde Bursalılar camilere akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kadir Gecesi mesajı

Pakistan'dan Afganistan'ın başkenti Kabil'e hava saldırısı

Batman'da Kadir Gecesi ibadet ve duayla idrak edildi

ABD'de kar fırtınası uyarısı: 100 milyonu aşkın kişi etkilendi

ABD ve Çin tarifelerin korunmasında anlaştı

Kanada Dışişleri Bakanı Anand, yarın Ankara’ya geliyor

AB'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya'da kaçak avcılara 1 milyon 42 bin lira ceza

Umut Kervanından Ceylanpınar'da çocuklara bayram öncesi giyim yardımı

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden seyahat uyarısı

Kadir Gecesi tüm yurtta dualarla idrak edildi

Pakistan, Afganistan’da bağımlıların tedavi edildiği hastaneyi vurdu: 200 kişi hayatını kaybetti

Avrupa Yetim Eli Hatay'da bayram öncesi çocukların yüzünü güldürdü

Konya’da sazan ve sazangiller için av yasağı başladı