• BIST 100

    16124,69%0,46
  • DOLAR

    44,35% 0,04
  • EURO

    51,37% 0,25
  • GRAM ALTIN

    6434,75% 0,19
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 0,00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

24 Mart 2023, Cuma 15:15
24 Mart 2023, Cuma 15:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor. Son 3 yılda 45 bin aileye yardım ulaştıran Başkan Babat, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım dağıtıyor.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 3 yıldır seçilen AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat’ın hayata geçirdiği projeler, büyükşehir belediyelerini geçiyor. Başkan Babat, belde başta olmak üzere il genelinde yardıma muhtaç bütün ailelere ulaşıyor. Babat, seçildiği günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılarda, ’Halkla iç içe olun, dertlerine derman olun’ dediği günden beri ortağı olduğu şirketten, belediyenin gelirleri olmamasına rağmen bütün ihtiyaçları karşılıyor.
Başkan Babat, kendi makam arabasına belediyenin hesabından mazot dahi almıyor. Son olarak Ramazan ayında belde başta olmak üzere il genelinde toplam 30 milyon maliyetinde gıda alıp iki depoda toplayan Başkan, yaklaşık 15 bin aileye erzak dağıtacak. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ni ilgilendiren eski kaçakçılık cezaları yüzünden binlerce ailenin mağduriyetine çözüm getirilmesi talebinde bulunan Başkan Babat, aynı zamanda vatandaşların cezalarını da karşılıyor.
Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, seçimde belediye başkanlığı görevi verildiği günden beri bu çalışmaları yaptığını belirterek, maddi durumu olmayan, işi olmayan, durumu kötü olan ailelere her ay yardım yaptığını söyledi. Toplu olarak şimdiye kadar 45 bin aileye ulaştıklarını ifade eden Babat, 'Ankara Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı’mızın katıldığı bir toplantıda söylediği bütün sözleri sonrası bütün malım ve servetimle halkımın hizmetindeyim. Cumhurbaşkanı’nın tavsiyeleri bize örnek oldu. Allah’ın izniyle sosyal belediyecilikten daha fazla çalışma yapacağız' dedi.
Geçen ilkbaharda 25 bin insana yardım ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Babat, 'Bazısına yardım kolisi, kapı pencere yardımı, mazot yardımı, iş makinesi yardımı yaptık. Belediyemiz borçludur, geliri çok azdır. Dışarıdan hiçbir gelir gelmiyor. Bazı aylarda personelimizin maaşlarını ben karşılıyorum. İki tane makam aracım var. Şimdiye kadar bir litre mazotu belediye hesabından kullanmadım. Neden böyle yapıyorum? İnanın reklam için yapmıyorum. Vicdanım rahat değil, bu para halkın parası. Camilerin nasıl parası yenmiyorsa belediyenin malı da öyledir' diye konuştu.
'Bu yaptığım çalışmalarım örnek olur diye düşünüyorum' diye konuşan Başkan Babat, 'Cumhurbaşkanı’mızın talimatları bizim için çok değerlidir. Cumhurbaşkanı’mıza buradan mesaj iletmek istiyorum. Doğu ve Güneydoğu illeri; Hakkari, Şırnak, Mardin illerinde sınır kaçakçılığı vardı eskiden. Vatandaşlar mecbur kaçakçılık yapıyordu. Bir karton sigarayla yakalandığı için ne bir meslek sahibi olabiliyor, ne de işe girebiliyor. Yüz binlerce vatandaşımız mağdur. Daha seçim olmadan bu gençlere çare bulsun istiyorum. Bazıları evlenmiş, bazısı evlenemiyor. Uyuşturucu ya da terör suçu değil diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı

İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak

Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda

Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu

Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor

Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği

MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük

Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi

Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın

Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor

Danimarka Başbakanı istifa etti  

HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı

Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez

Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu

Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor

Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı

Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü

Almanya ordusu yapay zekâ ile savaş kararlarını hızlandırmayı planlıyor

Bursa'da kaçak kazı yapan 2 kişi suçüstü yakalandı

Milli Eğitim Akademisi hazırlık eğitimi kayıt süreci başladı

Bakan Fidan, Çinli mevkidaşı Wang Yi ile görüştü

Enerji krizinin ortasında Güney Sudan petrol üretimini genişletmeye hazırlanıyor

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı

İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak

Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda

Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu