• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

24 Mart 2023, Cuma 15:15
24 Mart 2023, Cuma 15:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatına uydu, her yıl yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım yapıyor

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarına uyması sonucu bölgede parmakla gösteriliyor. Son 3 yılda 45 bin aileye yardım ulaştıran Başkan Babat, bu yıl Ramazan ayında yaklaşık 15 bin aileye bir aylık yardım dağıtıyor.
Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde 3 yıldır seçilen AK Partili Belediye Başkanı Alihan Babat’ın hayata geçirdiği projeler, büyükşehir belediyelerini geçiyor. Başkan Babat, belde başta olmak üzere il genelinde yardıma muhtaç bütün ailelere ulaşıyor. Babat, seçildiği günden beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlarıyla yaptığı toplantılarda, ’Halkla iç içe olun, dertlerine derman olun’ dediği günden beri ortağı olduğu şirketten, belediyenin gelirleri olmamasına rağmen bütün ihtiyaçları karşılıyor.
Başkan Babat, kendi makam arabasına belediyenin hesabından mazot dahi almıyor. Son olarak Ramazan ayında belde başta olmak üzere il genelinde toplam 30 milyon maliyetinde gıda alıp iki depoda toplayan Başkan, yaklaşık 15 bin aileye erzak dağıtacak. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ni ilgilendiren eski kaçakçılık cezaları yüzünden binlerce ailenin mağduriyetine çözüm getirilmesi talebinde bulunan Başkan Babat, aynı zamanda vatandaşların cezalarını da karşılıyor.
Şenoba Belediye Başkanı Alihan Babat, seçimde belediye başkanlığı görevi verildiği günden beri bu çalışmaları yaptığını belirterek, maddi durumu olmayan, işi olmayan, durumu kötü olan ailelere her ay yardım yaptığını söyledi. Toplu olarak şimdiye kadar 45 bin aileye ulaştıklarını ifade eden Babat, 'Ankara Kızılcahamam’da Cumhurbaşkanı’mızın katıldığı bir toplantıda söylediği bütün sözleri sonrası bütün malım ve servetimle halkımın hizmetindeyim. Cumhurbaşkanı’nın tavsiyeleri bize örnek oldu. Allah’ın izniyle sosyal belediyecilikten daha fazla çalışma yapacağız' dedi.
Geçen ilkbaharda 25 bin insana yardım ulaştırdıklarını kaydeden Başkan Babat, 'Bazısına yardım kolisi, kapı pencere yardımı, mazot yardımı, iş makinesi yardımı yaptık. Belediyemiz borçludur, geliri çok azdır. Dışarıdan hiçbir gelir gelmiyor. Bazı aylarda personelimizin maaşlarını ben karşılıyorum. İki tane makam aracım var. Şimdiye kadar bir litre mazotu belediye hesabından kullanmadım. Neden böyle yapıyorum? İnanın reklam için yapmıyorum. Vicdanım rahat değil, bu para halkın parası. Camilerin nasıl parası yenmiyorsa belediyenin malı da öyledir' diye konuştu.
'Bu yaptığım çalışmalarım örnek olur diye düşünüyorum' diye konuşan Başkan Babat, 'Cumhurbaşkanı’mızın talimatları bizim için çok değerlidir. Cumhurbaşkanı’mıza buradan mesaj iletmek istiyorum. Doğu ve Güneydoğu illeri; Hakkari, Şırnak, Mardin illerinde sınır kaçakçılığı vardı eskiden. Vatandaşlar mecbur kaçakçılık yapıyordu. Bir karton sigarayla yakalandığı için ne bir meslek sahibi olabiliyor, ne de işe girebiliyor. Yüz binlerce vatandaşımız mağdur. Daha seçim olmadan bu gençlere çare bulsun istiyorum. Bazıları evlenmiş, bazısı evlenemiyor. Uyuşturucu ya da terör suçu değil diye düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı