-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,06
-
EURO
50,50% 0,00
-
GRAM ALTIN
7122,07% -0,18
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dental sektör bu etkinlikte buluştu
Geceye ORTHERO ile birlikte çalışan ortodontistler, diş hekimleri, yatırımcılar, ORTHERO’nun iş ortakları ve basın mensuplarının da yer aldığı 300’e yakın seçkin davetli katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan ORTHERO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz İrtem, “2012 yılında İTÜ ARI Teknokent bünyesinde kurulan şirketimiz, 2014’de ülkemizin ilk dijital ortodonti yazılımını hayata geçirdi. Aradan geçen 5 yılda çok büyük mesafe katettik. Bugün artık 60 kişiyi aşan ekibimiz ve üretim kapasitemizle Türkiye’nin en büyük 3D üretim merkeziyiz. Tüm Türkiye’de 70’den fazla ilde diş klinikleriyle çalışıyor; Orthero ile gülümseyen kişi sayısını gün geçtikçe artıyoruz. Bugüne kadar 20 bini aşkın vakayı başarıyla tamamlayan, 2 binden fazla diş hekimiyle iş birliği yapan, 500 bin aparey üreten şirketimiz, geçen yılı toplamda yüzde 250’lik bir büyümeyle kapattı. Önümüzdeki iki yılda 10 kat büyüme hedefimiz var.
Dental sektöre getirdiğimiz yenilikçi bakış açısıyla, Türkiye’deki dijital dönüşümün öncü firmalarından biri olarak ülkemizde ürettiğimiz şeffaf apareylerimizi yurt dışına ihraç etmeye başladık. Bugün artık Almanya’dan Polonya’ya, Benelüks ülkelerinden Azerbaycan, Ukrayna ve Filipinler’e kadar çok geniş bir coğrafyada ortodonti hastaları, ORTHERO şeffaf apareyleriyle tedavi görüyor. 2020’de birden çok ülkeye ORTHERO markasını taşımak istiyoruz. Bu ülkelere yalnızca ürünümüzü değil, üretim merkezlerimizi de taşımak istiyoruz. Ar-Ge merkezimiz Türkiye’de olmak üzere farklı ülkelerdeki üretim merkezlerimizle ilerleyeceğiz” dedi.
Prof. Dr. Pamuk: “Rehber plaklarla daha az ağrılı bir süreç hastayı bekliyor”
Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Onursal Başkanı Prof. Dr. Selim Pamuk, ORTHERO’nun yeni ürünü olan ORTHERO Guide hakkında bilgi verdi. Dr. Pamuk, “İmplantın güvenli planlanması ve en ideal yere hızlıca yerleştirilmesini sağlayan ORTHERO Guide, rehber plaklar ile tomografi ve model yardımıyla implantların kemikte en ideal konuma yerleştirilmesini sağlıyor. Rehber plaklar her hasta için özel olarak tasarlanıp, 3D yazıcılar ile üretiliyor.
Rehber plakların, anatomik yapılara implant yerleştirilme riskini minimuma indirmesi sayesinde günümüzde daha çok kullanıldığını görüyoruz. Rehber plakların kullanımıyla hastalar daha az ağrılı, kanamasız ve çabuk iyileştikleri bir tedavi süreci yaşıyor. Böylelikle hasta memnuniyeti daha da artıyor. Rehber plaklar hekimler için de birçok avantaj sunuyor. Tersine planlamayla hekimler optimum sonuç alırken, zaman kaybının da önüne geçiliyor. Ayrıca dokümantasyon ve öngörülebilir maliyet avantajı da sağlıyor” diye konuştu.
Dr. Galip Gürel: “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyeti”
Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD) Kurucusu ve Onursal Başkanı Dr. Galip Gürel, estetik diş hekimliğindeki yeni gelişmeler ve ORTHERO şeffaf apareyleri hakkında bilgi verdi. Estetik diş hekimliğinin dünyadaki en önemli isimlerinden biri olan Dr. Gürel şunları söyledi; “Estetik gülüş tasarımında önemli olan hasta memnuniyetidir. Hasta estetik olarak mutlu değilse bunun başarısız bir tasarım olduğunu söyleyebiliriz. Yapılacak olan porselen dişlerle finaldeki doğal görünümlü estetik sonucu yakalamak ne kadar önemliyse, bu sonucu elde etmek için dişlerin minimal kesimleri ya da düzeltilmeleri de o kadar önemlidir. Günümüzde pek çok kişinin dişlerinde az ya da çok çapraşıklıklar bulunmakta ve bunların doğrudan kesilerek porselen yapraklarla estetik restorasyonları maalesef aşırı ve gereksiz diş kesimine sebep oluyor. Bunun önlemi de çarpık dişlerin protez uygulamaları öncesinde düzeltilmesi ve sonrasında minimal ya da hiç diş kesmeden bu restorasyonları uygulayabilmekten geçiyor. İşte bu noktada ORTHERO gibi tel takmadan uygulanabilen ortodontik uygulamalar dişlerin minimal kesimleri açısından çok önem kazanıyor. Yani ORTHERO gibi 'aligner' yaklaşımları çocuklardaki çapraşıklıkları düzeltmenin yanı sıra günümüzde erişkinlerde de çok büyük oranda kullanım alanları oluşturuyor.”
Polonya’daki İlk ORTHERO uygulayıcısı olan Ortodontist Dr. Michal Wilk etkinlikte yaptığı konuşmada ORTHERO’nun Polonya’daki faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.
Etkinlik kapsamında Türk Aligner Derneği Eğitim Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hakan Göğen’in yönetiminde ORTHERO Genel Müdürü Yonca Eldener ve ORTHERO Kurucu Ortağı Aydın Dikkulak’ın katılımıyla ortodontistlere özel bir grup toplantısı da gerçekleştirildi. Önemli üniversitelerin ortodonti anabilim başkanları ve eğitmenleri toplantıya yoğun ilgi gösterdi. ORTHERO’daki yeniliklerin aktarıldığı toplantıda konuşan Göğen, “ORTHERO ile yaptığımız ortodontik tedavileri en iyi şekilde gerçekleştirmek için dünyada konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip ederek, hemen uygulamaya geçiyoruz. Yenilikleri uygulama konusunda hep önlerde yer alarak hekimlere ve dolayısıyla hastalara en üst düzeyde hizmet sağlayabiliyoruz” diye konuştu.
Aile Hareketi Başkanı Ergincan: Aileyi yıkan kanunların kaldırılması için mücadelemiz devam edecek
Ticaret Bakanlığından tüketici haklarına yönelik açıklama
Siirt’te sağanak yağış sonrası yol çöktü
Kurtalan’da sel ve su baskınlarına 21 araç ve 59 personelle müdahale
Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı
Mescid-i Aksa'nın statüsü sistematik olarak değiştiriliyor: Mescidin kapatılmasının siyasi ve toplumsal arka planı
ABD ve Çin ekonomi müzakereleri için masada
Dışişleri Bakanı Fidan Suudi Arabistanlı mevkidaşı Bin Ferhan ile görüştü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Macron görüştü
Siyoinst işgalciler Lübnan'da bir savaş suçu daha işledi: Sivil yerleşim yerine fosfor bombası kullandı
HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanlığından ‘Kardeşlik İftarı’
Çığ nedeniyle ulaşım dururken mahsur kalan 40 yolcu kurtarıldı
Yoğun sis kazaya neden oldu: İş makinesi kontrolden çıktı
Diyarbakır’da sağanak yağış: Cadde ve sokaklar göle döndü
Şırnak’ta sel ve heyelan: Evler zarar gördü, çok sayıda hayvan telef oldu
Batman’da site içinde park halindeki araç alev aldı
Fransa’da yerel seçimlerin ilk turu yapıldı
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesinde yolsuzluk operasyonu: 7 kişi tutuklandı
Kuveyt'teki İtalya-ABD hava üssüne insansız hava aracıyla saldırı düzenlendi
Aksaray'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Kadir Gecesi mesajı
Kadir Gecesi’nde “Hediyem Kur’an Olsun” programı: Vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edilecek
Macaristan: Ukrayna AB'ye katılmayacak
Bayram yolculuğuna çıkacaklar öneri ve uyarılar
DSÖ: Hastane veya okul bombalamak savaş suçudur
İran Dışişleri Bakanı: Asla ateşkes ve müzakere talebinde bulunmadık
Hark Adası'nda petrol yüklemesi devam ediyor
İran ve Fransa Dışişleri Bakanları görüştü
Fransa gemileri İran'a karşı hiçbir saldırıya katılmayacak
Gaziantep'te otoombil bariyere çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
Yükleniyor






