• BIST 100

    11206,44%1,81
  • DOLAR

    42,56% 0,08
  • EURO

    49,61% 0,11
  • GRAM ALTIN

    5749,87% 0,08
  • Ç. ALTIN

    9289,24% 0,09

Deprem Diyarbakır’da turizmi vurdu

16 Mart 2023, Perşembe 11:40
16 Mart 2023, Perşembe 11:40
Deprem Diyarbakır’da turizmi vurdu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem Diyarbakır’da turizmi vurdu

Kahramanmaraş merkezli iki yıkıcı deprem sonrası Diyarbakır’da turizm önemli derecede azaldı. Doluluk oranı yüzde 90 olan otellerin bu seneki yüzdeliği 15’e düştü.
Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden sonra yaralar birlik ve beraberlik içerisinde sarılmaya çalışılıyor. Yıkıcı depremden doğrudan etkilenen Diyarbakır, yerli ve yabancı turistlerin gözde şehirlerinden birisiydi. Depremin etkisiyle kentteki turist sayısının önemli derecede azaldığı görülürken işletmeciler Diyarbakır’da otellerin hasarsız olduğunu belirtti.
Yaşanan deprem nedeniyle afet bölgesindeki illerin bir kısmında turizm hareketlerinin başlamasının biraz zaman alacağını ifade eden Diyarbakır’da otel işletmecisi Abdulkadir Yentürk, turistlere çağrıda bulundu.

“Depremden dolayı işlerimiz bayağı düştü”
Yıkıcı depremin ardından bütün turların iptal edildiğini ve şimdiye kadar hiçbir başvuru olmadığına vurgu yapan Yentürk, “Maalesef deprem, afet bölgesi ilan edilen bölgeleri vurdu. Geçen senenin Mart ayında Diyarbakır’da turizm patlaması yaşıyorduk. Kente turistlerin akın ettiği bir dönemdi. Geçen seneye göre kıyaslarsak Diyarbakır’da otellerdeki doluluk oranı yüzde 90’dan bu sene maalesef 15’te seyretmektedir. Bütün turlarımız bu süreçte iptal edildi. Diyarbakır turlarla beraber şenleniyordu. Şu anki yüzde 15’lik dilim, sürekli gelip giden müşterilerimiz, günübirlik gelip giden ticaretçilerdir. Daha önce gelip otelimizde bir hafta kalanlar günübirlik kalıp gidiyor. Bu sene depremden dolayı bayağı işlerimiz düştü” dedi.
Diyarbakır’daki otellerde hasar durumunun söz konusu olmadığına değinen Yentürk, “Diyarbakır’daki otellerimizin hiçbirinde hasar durumu söz konusu değildir. Hepsinin detaylı bir şekilde incelemesi yapıldı. Kolonlardan duvarlarına kadar denetim gerçekleştirildi. Az hasarlı otelimiz dahi bulunmamaktadır. Turistlere çağrımız, her ne kadar Diyarbakır afet bölgesi ilan edilse dahi, şu anda Diyarbakır 11 il içerisinde en az etkilenen şehirlerden biridir. Bu durumdan güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Kentimizde herhangi bir olumsuzluk yok. Otelimizde gelen turistlerimizi ağırlamak için kapımızı açtık” diye konuştu.

DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı

Zelenskiy: Donbas konusunda hemfikir değiliz

Kayseri’de 15 arama kaydı ve 22 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli sağanak ve kar yağışı uyarısı

Hollanda'dan Ukrayna'ya ek askeri yardım

Benin'de darbeci askerler firar etti

Ordu’da trafiği tehlikeye atan sürücüye 14 bin lira ceza uygulandı

Hollanda’da dron paniği

Tayvan'da 5,5 büyüklüğünde deprem

E3 ülkelerinden Ukrayna'ya destek açıklaması

Venezuela'da orduya binlerce yeni asker katıldı

İletişim Başkanı Duran’dan Türkiye-Macaristan zirvesine dair açıklama

Kütahya'da zincirleme kaza: 4 yaralı

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Kırgızistan'da solunum yolu enfeksiyonlarının hızla artması sağlık krizine yol açtı

Kadim kent Mardin’de eşsiz kartpostallık görüntüler

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

AB'nin göç politikasında yeni dönem

Türkiye-Macaristan ticari iş birliği 5 milyar doları aşacak

HÜDA PAR yılsonu değerlendirme kampını Genel Başkan Yapıcıoğlu'nun katılımıyla Afyonkarahisar'da gerçekleştirdi

Gümrük teminat işlemlerinde yeni dönem

HDK, Sudan'daki önemli petrol merkezini ele geçirdi

Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı

Endonezya'daki yağışlar nedeniyle ölenlerin sayısı 961'e yükseldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM “İstanbul’da yeni ilçe kuruluyor” iddialarını yalanladı

Elazığ’a 250 milyon liralık yatırımla besi organize tarım bölgesi kuruluyor

Antalya’da trafik denetimlerinde 13 bin 267 sürücüye ceza uygulandı

BM: Gazze'de koşullar hala vahim durumda, insani yardımlar engelleniyor

Ağrı’da darp edilen kişi köprüden atıldı

Özbekistan'da 615 mahkum için af kararı

Arızalı telefonun bataryası aniden alev alarak patladı