• BIST 100

    14110,37%-0,51
  • DOLAR

    42,93% 0,07
  • EURO

    50,59% 0,07
  • GRAM ALTIN

    6172,79% -1,23
  • Ç. ALTIN

    10106,29% 0,00

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde iş adamı Mustafa Çubuk’un ihale ile yaklaşık 560 milyon liraya aldığı bin dönümlük atıl araziye sanayi bölgesi kuruluyor. Bölgedeki yatırımın faaliyete girmesiyle 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Depremden etkilenen illerden Diyarbakır’da da Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde TOKİ konutları yapımı devam ederken, TOKİ konutlarının tam karşısında yer alan Karacadağ bölgesindeki bin dönümlük atıl arazi ihaleyle satışa çıkartıldı. Yaklaşık 40 yıldır ailesiyle İstanbul’da olan Mustafa Çubuk, 3 yıl önce doğduğu şehre dönerek yatırımlar yaptı. Çubuk, arkadaşlarıyla yaptıkları istişare sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya aldı. Dün S.S Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.
Arkadaşlarıyla toplantı yaptıklarını belirten Mustafa Çubuk, Diyarbakır için nasıl bir yatırım yapabileceklerini değerlendirerek, bir kooperatif kurduklarını söyledi.

“10 bin kişi iş sahibi olacak”
Karacadağ bölgesinde bin dönüm arazi olduğunu aktaran Çubuk, “Şu anda TOKİ konutlarının yapılacağı Oğlaklı köyündeki hazine arazisi için bakanlığımıza müracaat ettik. Araziyi ihale yoluyla aldık. Bugün de sözleşmesini yaptık. Burada yaklaşık 10 bin kişi iş sahibi olacak. Bu projemizde iş yerleri olacak. Benzin istasyonu, hastane, okul, geri dönüşüm tesisleri olacak. Bir şehirde bulunması gereken her şey olacak” dedi.

“Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz”
Alanın tarım arazisi olmadığının altını çizen Çubuk, “Yüzyıllardır o bölgede böyle bir iş yeri kurulmamış. Şu anda bin üyemiz var. Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz. Sanayi kooperatif başkanı olarak elimizden gelen bütün yatırımları yapıyoruz. Bütün iş adamlarına da sesleniyorum. Batıda olan herkes gelsin. Diyarbakır’ımız çok güzel. Herkes gelip burada güzel yatırımlar yapsın, insanlarımız iş sahibi olsun. Diyarbakır’ımızda çok güzel bir huzur var. Arkadaşlarımızla birlikte böyle bir yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

“Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey”
Bölgede buna benzer yatırımlar olması gerektiğini kaydeden Çubuk, “Karacadağ bölgesinde hiçbir yatırım yapılmamıştı. 10 bin insan iş sahibi olacak. Biz gelip böyle bir öncülük yaptık. İnşallah bundan sonra da devamı gelir. Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey. Bir sürü insanımız evsiz, işsiz kaldı. Böyle bir işin olması çok güzel oldu. Bu konuda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İran, Yemen'deki durumu Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü

Siirt’te kar sevinci: Kent beyaza büründü, vatandaşlar sokaklara akın etti

Diyarbakır’da kar sonrası kartpostallık manzaralar

Diyarbakır’da tehlikeli kar oyunu: Sürücüler zor anlar yaşadı

Batman'da karla mücadele hazırlıkları tamamlandı

Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı

Batman’da okul çıkışında öğrencilerden kar sevinci

Batman'da resmî ve özel eğitim kurumları tatil edildi

Malatya'da gizli buzlanma kazalara yol açtı

Diyarbakır’da yoğun kar yağışı etkisini sürdürüyor

Battalgazi'de karla mücadele sürüyor

Doğu Anadolu illerinde dondurucu soğuk etkili oluyor

Siirt'te "Staghorn" böbrek taşı tek seansta temizlendi

Gündüz: Müslümanların hiçbir kutsalıyla kimse alay edemez. Bu hiç kimsenin haddine değildir. Taviz tavizi doğurur!

Ağrı'da rahatsızlanan hastalar için ekipler harekete geçti

Dargeçit’te kar yağışına "hazırlıksız" yakalanan belediyeye tepki: Ulaşımda aksama oldu

Şanlıurfa’da otomobil sulama kanalına düştü: Baba ve 3 çocuğu için arama çalışması başlatıldı

Yahudi çeteler Kudüs'te yol kapattı

Siirt’te eğitime kar tatili

Adana’da asayiş uygulamalarndaı 454 aranan şahıs yakalandı

Soğuk ve yağmur Gazze'de felaketi büyütüyor

Malatya’da yüz yüze ve çevrim içi katılımlı cerrahi kursu düzenlendi

Şırnak’ta yollar buz pistine döndü

Yerlikaya: Yalova'daki DEAŞ operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu

Tuz tanesi kadar robot: Algılıyor, düşünüyor, hareket ediyor

Okul servisi şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

İşgalciler Batı Şeria'da eğitimi hedef aldı

Yeşilyurt Belediyesi'den karla mücadelede çalışması

Mardin ve ilçelerinde kar yağışı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, Yemen'deki durumu Suudi Arabistan ve BAE ile görüştü

Siirt’te kar sevinci: Kent beyaza büründü, vatandaşlar sokaklara akın etti

Diyarbakır’da kar sonrası kartpostallık manzaralar

Diyarbakır’da tehlikeli kar oyunu: Sürücüler zor anlar yaşadı

Batman'da karla mücadele hazırlıkları tamamlandı

Netanyahu neden Gazze anlaşmasının ikinci aşamasından korkuyor?

Batman'da kar nedeniyle 20'den fazla köy yolu kapandı