• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
24 Mayıs 2023, Çarşamba 11:25
Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Deprem sonrası Diyarbakır’a dev yatırım: 10 bin kişi iş sahibi olacak

Diyarbakır’ın Karacadağ bölgesinde iş adamı Mustafa Çubuk’un ihale ile yaklaşık 560 milyon liraya aldığı bin dönümlük atıl araziye sanayi bölgesi kuruluyor. Bölgedeki yatırımın faaliyete girmesiyle 10 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde çalışmalar ve yatırımlar devam ediyor. Depremden etkilenen illerden Diyarbakır’da da Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi’nde TOKİ konutları yapımı devam ederken, TOKİ konutlarının tam karşısında yer alan Karacadağ bölgesindeki bin dönümlük atıl arazi ihaleyle satışa çıkartıldı. Yaklaşık 40 yıldır ailesiyle İstanbul’da olan Mustafa Çubuk, 3 yıl önce doğduğu şehre dönerek yatırımlar yaptı. Çubuk, arkadaşlarıyla yaptıkları istişare sonucu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından ihaleye çıkartılan bin dönümlük araziyi yaklaşık 560 milyon liraya aldı. Dün S.S Diyarbakır Hurdacılar Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Çubuk ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri arasında sözleşme imzalandı.
Arkadaşlarıyla toplantı yaptıklarını belirten Mustafa Çubuk, Diyarbakır için nasıl bir yatırım yapabileceklerini değerlendirerek, bir kooperatif kurduklarını söyledi.

“10 bin kişi iş sahibi olacak”
Karacadağ bölgesinde bin dönüm arazi olduğunu aktaran Çubuk, “Şu anda TOKİ konutlarının yapılacağı Oğlaklı köyündeki hazine arazisi için bakanlığımıza müracaat ettik. Araziyi ihale yoluyla aldık. Bugün de sözleşmesini yaptık. Burada yaklaşık 10 bin kişi iş sahibi olacak. Bu projemizde iş yerleri olacak. Benzin istasyonu, hastane, okul, geri dönüşüm tesisleri olacak. Bir şehirde bulunması gereken her şey olacak” dedi.

“Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz”
Alanın tarım arazisi olmadığının altını çizen Çubuk, “Yüzyıllardır o bölgede böyle bir iş yeri kurulmamış. Şu anda bin üyemiz var. Bin üyemizle beraber oraya çok güzel bir sanayi kuruyoruz. Sanayi kooperatif başkanı olarak elimizden gelen bütün yatırımları yapıyoruz. Bütün iş adamlarına da sesleniyorum. Batıda olan herkes gelsin. Diyarbakır’ımız çok güzel. Herkes gelip burada güzel yatırımlar yapsın, insanlarımız iş sahibi olsun. Diyarbakır’ımızda çok güzel bir huzur var. Arkadaşlarımızla birlikte böyle bir yatırım yapıyoruz” diye konuştu.

“Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey”
Bölgede buna benzer yatırımlar olması gerektiğini kaydeden Çubuk, “Karacadağ bölgesinde hiçbir yatırım yapılmamıştı. 10 bin insan iş sahibi olacak. Biz gelip böyle bir öncülük yaptık. İnşallah bundan sonra da devamı gelir. Depremden sonra böyle bir adım atılması çok güzel bir şey. Bir sürü insanımız evsiz, işsiz kaldı. Böyle bir işin olması çok güzel oldu. Bu konuda devlet büyüklerimizden de destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

RAMAZAN’A ÖZEL 30 GÜNLÜK HADİS PROGRAMI

TAB Başkanı Ali Demir: Koloni sayısı azaldı, bal üretimi arttı

Filistinli şehidin kardeşi Hamed: Tek oturuşta Kur'an hatmetti ve sonunda şehid oldu

Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yıldırım: Ramazan bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsattır

Bakan Ersoy, Batman'da 3 kütüphanenin toplu açılışını gerçekleştirdi

2025 Aile Yılı Kısa Film Yarışması’nda kazananlar belli oldu

On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti

OSTİMTECH 6'ncı Kariyer Fuarı yapıldı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Suiçer: Elazığ’ı TBMM’de gündeme taşıyoruz

Minik yürekler Kur'an-ı Kerim'le buluştu

Bakan Yumaklı'dan sağanak yağışın etkili olduğu kentlere ilişkin açıklama

Mersin’de beklenen yağışlar nedeniyle AFAD merkezi aktif hâle getirildi

Türkiye’nin dört bir yanında 6 Şubat depremlerinin 3. yılında onlarca etkinlik yapıldı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir satıcılarına karşı topyekûn mücadele etmek zorundayız

Bakan Tekin, Salim Düzgit İlkokulu ve Ortaokulunun açılışını yaptı

Yeşil Vatan etkinliklerinde Şubat teması: Sürdürülebilirlik

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu’nda basına destek kararları alındı

İşgal rejimi Gazze’de yıkımlarını sürdürüyor

Hizmet ihracatı 2025’te 122,6 milyar dolara ulaştı

İran: ABD ile müzakereler aşırı taleplerden uzak ve gerçekçi olmalı

Mersin’de ters yönde ilerleyen sürücüye 12 bin TL ceza

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Balkanlar’a Ramazan yardımı

Öğrenciler engelliler için tekerlekli sandalyeleri ücretsiz onarıyor

Bakan Tekin'den İstanbul ve İzmir belediyelerinin 6 yıl geciken okul taahhüdüne tepki

Ramazanda hurma alırken boykota dikkat

Kar hayatı olumsuz etkiledi

Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Aktan: Ramazan'ı son fırsat bilinciyle idrak edelim

Siirt’te baba-oğul tartışması silahlı olayla sonuçlandı

Van’da hatimle teravih namazı kılınacak camiler belli oldu

Mersin’de “Şehitleri Anma Gecesi” düzenlenecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


RAMAZAN’A ÖZEL 30 GÜNLÜK HADİS PROGRAMI

TAB Başkanı Ali Demir: Koloni sayısı azaldı, bal üretimi arttı

Filistinli şehidin kardeşi Hamed: Tek oturuşta Kur'an hatmetti ve sonunda şehid oldu

Yeşilay Adana Şube Başkanı Dr. Yıldırım: Ramazan bağımlılıklardan uzaklaşmak için fırsattır

Bakan Ersoy, Batman'da 3 kütüphanenin toplu açılışını gerçekleştirdi

2025 Aile Yılı Kısa Film Yarışması’nda kazananlar belli oldu

On binlerce Filistinli Şaban ayının son cumasını Mescidi Aksa’da eda etti