• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,60% 0,16
  • EURO

    51,57% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6942,61% 3,13
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

23 Mart 2023, Perşembe 15:35
23 Mart 2023, Perşembe 15:35
Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te hayatını kaybeden down sendromlu Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı. Programda Caner’in arkadaşlarının fotoğraflarına bakışı ve sarılması ise yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mutlu Kafe çalışanı down sendromlu Caner Çobanoğlu da hayatını kaybetti. Asrın felaketinde annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı.
Yapılan programda, annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu için ilahi dinletisi ve kuran tilaveti okundu. Programa Caner Çobanoğlu’nun babası Mehmet Çobanoğlu da katıldı. Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığınca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle yapılan etkinlikler ile anmada ayrıca down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturabilecek eğitim ve fırsat sağlandığında başarılı olabilecekleri mesajı verildi.
Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, “1 dakikada kişinin diline, dinine, mezhebine bakmadan insanları kaybettik. Aslında bizim bugün yaptığımız törende belki de 21 Mart’ı canlandıracak, çocuklarımızın bizden farkı olmadığını konuşacak, becerilerini ortaya koyacaktık. Caner bizim için kıymetliydi. Yalan bilmez, özü sözü birdi. Bu kafede çalışan çocuklarımız özel çocuklarımızdır. Onları eğittiğimiz, fırsat verdiğimiz zaman bizden bir farkı yok” diye konuştu.
Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendisini de çok üzdüğünü aktararak, “Onlar varsa biz varız. 21 Mart Down Sendromluları Günü. Bugünü farklı anlamla kutluyoruz. Depremzedeyiz hepimiz ama hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz var. Başta Caner kardeşimiz. Ben öncelikle babasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz Caner ve diğer deprem şehitlerimiz için. Bu sene bir kutlama değil anma olarak yapmak istedik. Çünkü Caner kardeşimizi kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk de programda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden Down Sendromlu Mutlu Kafe çalışanı Caner’in ailesine taziyelerini ileterek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Kendi ailemden 7 kişiyi kaybettim. Rabbim dayanma gücü versin. Down Sendromlular Günü’nü tebrik ediyorum çocuklarımızın” dedi.
Programa Mutlu Kafe ve Glutensiz Bir Başka Kafe personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü

Manisa'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Edirne’de Meriç Nehri’nin debisi düşüşe geçti

Şanlıurfa’da toplumsal sorunlar düzenlenen panelde ele alındı

Şanlıurfa aşiret liderleri ve kanaat önderlerinden kapsamlı basın açıklaması

Elazığ'da Siyer Yarışması heyecanı yaşandı

ABD, Orta Doğu'ya askeri malzeme transferini artırıyor

Tayland'da halk erken seçim için sandık başında

Siyer Yarışması'na katılan Bursalı çocuklar: Ödül değil, Peygamber Efendimizin hayatını öğrenmek için yarıştık

Ticaret Bakanlığı tavuk ihracatını durdurdu

Somali Cumhurbaşkanı, işgal rejiminin 'müdahalesini' kınadı ve Somaliland'da üs kurulmasını reddetti

Siyer Yarışması'na katılan Malatyalılar: Ödül değil, Peygamberimizi tanımak için girdik

Batman'da maddi hasarlı kaza

Diyarbakır'da siyer yarışması heyecanı kadrajlara yansıdı

İstanbul Havalimanı Avrupa hava trafiğinde ilk sırada

Rusya, Ukrayna'da 2 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Bakan Fidan, Azerbaycanlı mevkidaşıyla görüştü

Siyer Yarışmasına katılanlardan Peygamber Sevdalıları Vakfı'na teşekkür

Siyer Yarışması'na katılan küçük çocuklar: Peygamberimizin hayatını öğrenmenin mutluluğunu yaşıyoruz

Bingöl'de 2 otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Suriye sel can kayıplarına ve geniş kapsamlı hasara yol açtı

Hindistan'da lunapark kazası: 1 ölü, 13 yaralı

İstanbul'da hamsi festivali: 10 bin kişiye 5 ton hamsi ikram edildi

Bakan Kacır, CCPIT Başkanı Ren Hongbin ile İstanbul’da görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman Tarafsız Haber 12. Yayın Yılını Kutluyor

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan Siyer Yarışması teşekkür mesajı

Arakçi: Nükleer konusunda müzakereden başka yol yok

“O’nu oku, O’nu yaşa” Siyer Yarışması'na Mersin’den yoğun katılım

Aşiret liderlerinden ortak duruş: Gençliğimizi ve ailemizi korumak zorundayız

Şanlıurfa Halkı: Bu sınavın asıl ödülü Peygamber’i tanımaktır

Kars’ta Siyer sevdası, yüzlerce aday Peygamber Efendimizin hayatı için ter döktü