• BIST 100

    15873,27%-1,56
  • DOLAR

    44,35% 0,02
  • EURO

    51,25% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6279,42% -2,22
  • Ç. ALTIN

    10614,40% -3,08

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

23 Mart 2023, Perşembe 15:35
23 Mart 2023, Perşembe 15:35
Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te hayatını kaybeden down sendromlu Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı. Programda Caner’in arkadaşlarının fotoğraflarına bakışı ve sarılması ise yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mutlu Kafe çalışanı down sendromlu Caner Çobanoğlu da hayatını kaybetti. Asrın felaketinde annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı.
Yapılan programda, annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu için ilahi dinletisi ve kuran tilaveti okundu. Programa Caner Çobanoğlu’nun babası Mehmet Çobanoğlu da katıldı. Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığınca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle yapılan etkinlikler ile anmada ayrıca down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturabilecek eğitim ve fırsat sağlandığında başarılı olabilecekleri mesajı verildi.
Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, “1 dakikada kişinin diline, dinine, mezhebine bakmadan insanları kaybettik. Aslında bizim bugün yaptığımız törende belki de 21 Mart’ı canlandıracak, çocuklarımızın bizden farkı olmadığını konuşacak, becerilerini ortaya koyacaktık. Caner bizim için kıymetliydi. Yalan bilmez, özü sözü birdi. Bu kafede çalışan çocuklarımız özel çocuklarımızdır. Onları eğittiğimiz, fırsat verdiğimiz zaman bizden bir farkı yok” diye konuştu.
Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendisini de çok üzdüğünü aktararak, “Onlar varsa biz varız. 21 Mart Down Sendromluları Günü. Bugünü farklı anlamla kutluyoruz. Depremzedeyiz hepimiz ama hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz var. Başta Caner kardeşimiz. Ben öncelikle babasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz Caner ve diğer deprem şehitlerimiz için. Bu sene bir kutlama değil anma olarak yapmak istedik. Çünkü Caner kardeşimizi kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk de programda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden Down Sendromlu Mutlu Kafe çalışanı Caner’in ailesine taziyelerini ileterek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Kendi ailemden 7 kişiyi kaybettim. Rabbim dayanma gücü versin. Down Sendromlular Günü’nü tebrik ediyorum çocuklarımızın” dedi.
Programa Mutlu Kafe ve Glutensiz Bir Başka Kafe personeli aileleriyle birlikte katıldı.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız

İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor

Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!

Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü

Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı

Pezeşkiyan'dan bölgedeki ABD üslerini hedef almalarına ilişkin İslam ülkelerine çağrı

Doğu Akdeniz'de fırtına bekleniyor

Türkiye'den Karadeniz'de Türklerin işlettiği gemiye yönelik saldırıya tepki

Mersin'de metruk bina park halindeki aracın üzerine çöktü

Belediye Başkanı Taşkın: Önümüzdeki hafta 3 bin işyeri hemşerilerimizle buluşacak

Ordu'da sahile insansız deniz veya hava aracı vurdu

İran, ABD'nin 15 maddelik dayatmasına resmi yanıtını iletti

İstanbul’da mevzuata aykırı uzatma ağlarına el konuldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Saldırganların nazarında Şii veya Sünni olmamızın bir farkı var mı?

Malatya'da şap alarmı: TİGEM işletmesi karantinaya alındı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Meclis'te Ali Şükrü Bey'i andı

Muş’ta "dur" ihtarına uymayan sürücüye 215 bin TL ceza

Bakan Uraloğlu: 31 Mart’a kadar kapalı havalimanlarına uçuş yapılmayacak

Ukrayna krizi derinleşiyor: Kiev’den belirsiz suçlamalar ve Donbas pazarlığı

Enfeksiyon Uzmanı Dr. Demir: Çamurlu suda enfeksiyonların bulaşma riski yüksek

Milli Eğitim Bakanlığı Kültür Eserleri Çalıştayı Bursa'da yapıldı

Şanlıurfa'da otomobil şarampole yuvarlandı: 1 yaralı

Prof. Dr. Çağın: Bağırsak sağlığı ihmal edilmemeli

Fırtına nedeniyle Gökçeada ve Bozcaada feribot seferleri iptal edildi

Malezya, yükselen petrol fiyatları nedeniyle yakıt kontrol önlemleri açıkladı

Lukaşenko’dan Kim Jong Un’a dikkat çeken silah hediyesi

Rusya: Ukrayna görüşmelerinde kilit konularda ilerleme yok

Sağlıkçılardan Avrupa Parlamentosu’na tepki: Göç denetiminin bir aracı olmayı reddediyoruz

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Trump: İran'ın enerji santralini 10 gün boyunca vurmayacağız

İletişim Başkanlığı ev sahipliğinde STRATCOM Zirvesi başlıyor

Siyonist genelkurmay başkanı: israil "ordusu" çöküşün eşiğinde!

Ticaret Bakanı Bolat: Bakan Kyle ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik

İranlı general Şikarçi: Operasyonlarımızda 1321 siyonist ve 800 Amerikan öldü

Müftü Aruk: Diziler toplumsal ahlakı olumsuz etkiliyor

Kapıkule'de 2 yolcunun montunda 12 kilo uyuşturucu yakalandı