• BIST 100

    14238,36%0,49
  • DOLAR

    42,85% 0,06
  • EURO

    50,66% -0,03
  • GRAM ALTIN

    6179,27% -0,21
  • Ç. ALTIN

    10001,70% 0,24

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

23 Mart 2023, Perşembe 15:35
23 Mart 2023, Perşembe 15:35
Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te hayatını kaybeden down sendromlu Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı. Programda Caner’in arkadaşlarının fotoğraflarına bakışı ve sarılması ise yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mutlu Kafe çalışanı down sendromlu Caner Çobanoğlu da hayatını kaybetti. Asrın felaketinde annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı.
Yapılan programda, annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu için ilahi dinletisi ve kuran tilaveti okundu. Programa Caner Çobanoğlu’nun babası Mehmet Çobanoğlu da katıldı. Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığınca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle yapılan etkinlikler ile anmada ayrıca down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturabilecek eğitim ve fırsat sağlandığında başarılı olabilecekleri mesajı verildi.
Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, “1 dakikada kişinin diline, dinine, mezhebine bakmadan insanları kaybettik. Aslında bizim bugün yaptığımız törende belki de 21 Mart’ı canlandıracak, çocuklarımızın bizden farkı olmadığını konuşacak, becerilerini ortaya koyacaktık. Caner bizim için kıymetliydi. Yalan bilmez, özü sözü birdi. Bu kafede çalışan çocuklarımız özel çocuklarımızdır. Onları eğittiğimiz, fırsat verdiğimiz zaman bizden bir farkı yok” diye konuştu.
Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendisini de çok üzdüğünü aktararak, “Onlar varsa biz varız. 21 Mart Down Sendromluları Günü. Bugünü farklı anlamla kutluyoruz. Depremzedeyiz hepimiz ama hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz var. Başta Caner kardeşimiz. Ben öncelikle babasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz Caner ve diğer deprem şehitlerimiz için. Bu sene bir kutlama değil anma olarak yapmak istedik. Çünkü Caner kardeşimizi kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk de programda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden Down Sendromlu Mutlu Kafe çalışanı Caner’in ailesine taziyelerini ileterek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Kendi ailemden 7 kişiyi kaybettim. Rabbim dayanma gücü versin. Down Sendromlular Günü’nü tebrik ediyorum çocuklarımızın” dedi.
Programa Mutlu Kafe ve Glutensiz Bir Başka Kafe personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

TÜİK: Teknogirişimlerin en büyük engeli yüksek maliyetler

Düzce’de durdurulan 2 araçtan 46 bin 655 tabanca parçası çıktı: 6 gözaltı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Meteoroloji’den Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ordunun geçici genelkurmay başkanını atadı

Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları Komitesi toplandı

Genelkurmay Başkanı Bayraktaroğlu, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üç aylarda Filistin'e yardımlarımızı daha da artıracağız

Asgari ücreti yetersiz bulan Malatyalılar tepki gösterdi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Er'den Regaib Kandili mesajı

DUS 2. dönem ek yerleştirme tercih süreci başladı

Gaziantep Umut Kervanı üç aylar münasebetiyle yüzlerce ailenin yüzünü güldürdü

Dicle Üniversitesi'nde Mehmet Akif Ersoy anıldı

Dünyanın en prestijli uzay buluşmalarından IAC, 2026’da Antalya’da

Bitlis’te ilk defa yüz gerdirme ameliyatı başarıyla gerçekleştirildi

Bilim adamları: mRNA tedavisi, yaşlanan bağışıklık sistemini canlandırabilir

Filistin Âlimler Birliği’nden Arifan Külliyesi Vakfı’na ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile görüştü

Mardin’de durdurulan bir araçta uzun namlulu silahlar ele geçirildi

Hava kirliliği ve akciğer hasarı PM2.5 tehlikesine karşı düşük maliyetli önlem: C vitamini

Bakan Fidan, HAMAS heyetiyle Ankara’da görüştü

Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit'ten Regaip Kandili mesajı

Çocuklarda diş korkusunu önlemede erken kontroller önemli

Alzheimer’a erken müdahale umudu: Deneysel ilaç beyindeki hasarı azalttı

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı'ndan sulh ve uzlaşı raporu

Malatya'daki kütüphane gençlerin buluşma noktası oldu!

Siyonist işgalcilerin saldırılarında Gazze'de bir şehit, çok sayıda yaralı

Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun görev süresi uzatıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mardin’de silahlı kavga: 1’i ağır 4 yaralı

Arpaguş: Müslüman, tüm insanların hak ve özgürlüklerini mukaddes bilir

TÜİK: Teknogirişimlerin en büyük engeli yüksek maliyetler

Düzce’de durdurulan 2 araçtan 46 bin 655 tabanca parçası çıktı: 6 gözaltı

Sıfır atık yarışmasında Bursa birincisi olan okula "Çevre Beratı" ödülü

Meteoroloji’den Batı Karadeniz için fırtına uyarısı

Libya Cumhurbaşkanlığı Konseyi, ordunun geçici genelkurmay başkanını atadı