• BIST 100

    16139,48%-2,69
  • DOLAR

    43,96% 0,05
  • EURO

    51,49% -0,88
  • GRAM ALTIN

    7590,72% 2,09
  • Ç. ALTIN

    12213,23% -2,50

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

23 Mart 2023, Perşembe 15:35
23 Mart 2023, Perşembe 15:35
Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te hayatını kaybeden down sendromlu Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı. Programda Caner’in arkadaşlarının fotoğraflarına bakışı ve sarılması ise yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mutlu Kafe çalışanı down sendromlu Caner Çobanoğlu da hayatını kaybetti. Asrın felaketinde annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı.
Yapılan programda, annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu için ilahi dinletisi ve kuran tilaveti okundu. Programa Caner Çobanoğlu’nun babası Mehmet Çobanoğlu da katıldı. Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığınca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle yapılan etkinlikler ile anmada ayrıca down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturabilecek eğitim ve fırsat sağlandığında başarılı olabilecekleri mesajı verildi.
Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, “1 dakikada kişinin diline, dinine, mezhebine bakmadan insanları kaybettik. Aslında bizim bugün yaptığımız törende belki de 21 Mart’ı canlandıracak, çocuklarımızın bizden farkı olmadığını konuşacak, becerilerini ortaya koyacaktık. Caner bizim için kıymetliydi. Yalan bilmez, özü sözü birdi. Bu kafede çalışan çocuklarımız özel çocuklarımızdır. Onları eğittiğimiz, fırsat verdiğimiz zaman bizden bir farkı yok” diye konuştu.
Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendisini de çok üzdüğünü aktararak, “Onlar varsa biz varız. 21 Mart Down Sendromluları Günü. Bugünü farklı anlamla kutluyoruz. Depremzedeyiz hepimiz ama hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz var. Başta Caner kardeşimiz. Ben öncelikle babasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz Caner ve diğer deprem şehitlerimiz için. Bu sene bir kutlama değil anma olarak yapmak istedik. Çünkü Caner kardeşimizi kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk de programda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden Down Sendromlu Mutlu Kafe çalışanı Caner’in ailesine taziyelerini ileterek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Kendi ailemden 7 kişiyi kaybettim. Rabbim dayanma gücü versin. Down Sendromlular Günü’nü tebrik ediyorum çocuklarımızın” dedi.
Programa Mutlu Kafe ve Glutensiz Bir Başka Kafe personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"

Genç Umut Kervanı’nın Ramazan ayı yardımları devam ediyor

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek

İran Devrim Muhafızlarından "Hürmüz Boğazı" uyarısı

İran'ın avladığı IHA'lar düşmanın savaş aklını felç ediyor

Hürmüz Boğazı krizi Avrupa'yı vurdu: Gaz fiyatları gün içinde yüzde 48 yükseldi

Petro'dan Orta Doğu için acil barış çağrısı: Bir an önce uluslararası hukuka saygı ilkesine geri dönülmeli

Milli Eğitim Bakanlığından Çekmeköy’deki olaya ilişkin açıklama

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve yardımcısı tutuklandı

BAE ve Katar, ABD'yi ikna etmeye çalışıyor

Nijerya'da Lassa ateşi salgın alarmı: 10 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

Ankara'da 16 yıldır Ramazan ayı boyunca yüzlerce öğrenciye ücretsiz iftar veriliyor

Pezeşkiyan: Savaş koşullarında hizmet vermek bir cihat örneğidir

Fransa'dan nükleer silah açıklaması: Nükleer başlık sayısı artırılacak

İran, savaşta 500'den fazla noktayı hedef aldı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı

Benzin ve motorine zam bekleniyor

İsviçre: Diplomatik kanallar halen aktif

Katar doğal gaz üretimini askıya aldı

Umman Körfezi'nde beş gemiye yönelik saldırıda 2 ölü

Rusya, Ukrayna'da 3 yerleşim yerini ele geçirdiğini duyurdu

NATO Genel Sekreteri: İran'a yönelik harekatlara katılmayacağız

Balıkesir'de iki otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Siirt’te fıstık ağaçları kuruyor, ekipler alarmda

Devrim Muhafızları: ABD'ye ait yakıt ikmal tankerini vurduk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Rutte ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir’de 28 düzensiz göçmen yakalandı

Şubat ayı enflasyon verileri bugün açıklanacak

Günlük kanser tarama sayısı en yüksek seviyeye ulaştı

İran operasyonunda 6 Amerikalı asker öldü

İran, operasyonun 13'üncü dalgasını başlattı: "Düşman için güzel günleri sona erdi"

Genç Umut Kervanı’nın Ramazan ayı yardımları devam ediyor

Bakan Gürlek’ten Fatma Nur Çelik paylaşımı: Sorumlular hukuk önünde hesap verecek