• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,92% 0,12
  • EURO

    51,91% 0,09
  • GRAM ALTIN

    7434,92% 1,41
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

23 Mart 2023, Perşembe 15:35
23 Mart 2023, Perşembe 15:35
Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremde hayatını kaybeden Caner, down sendromlular gününde anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Gaziantep’te hayatını kaybeden down sendromlu Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı. Programda Caner’in arkadaşlarının fotoğraflarına bakışı ve sarılması ise yürekleri dağladı.
Kahramanmaraş merkezli depremde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mutlu Kafe çalışanı down sendromlu Caner Çobanoğlu da hayatını kaybetti. Asrın felaketinde annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü için düzenlenen programda anıldı.
Yapılan programda, annesi ve kardeşleriyle birlikte hayatını kaybeden Caner Çobanoğlu için ilahi dinletisi ve kuran tilaveti okundu. Programa Caner Çobanoğlu’nun babası Mehmet Çobanoğlu da katıldı. Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanlığınca Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü vesilesiyle yapılan etkinlikler ile anmada ayrıca down sendromlu bireyler için farkındalık oluşturabilecek eğitim ve fırsat sağlandığında başarılı olabilecekleri mesajı verildi.
Engelliler ve Yaşlılar Şube Müdürü Yusuf Çelebi yaptığı konuşmada deprem felaketinin herkesi derinden etkilediğini belirterek, “1 dakikada kişinin diline, dinine, mezhebine bakmadan insanları kaybettik. Aslında bizim bugün yaptığımız törende belki de 21 Mart’ı canlandıracak, çocuklarımızın bizden farkı olmadığını konuşacak, becerilerini ortaya koyacaktık. Caner bizim için kıymetliydi. Yalan bilmez, özü sözü birdi. Bu kafede çalışan çocuklarımız özel çocuklarımızdır. Onları eğittiğimiz, fırsat verdiğimiz zaman bizden bir farkı yok” diye konuştu.
Sağlık ve Engelli Yaşlı Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Serdar Tolay ise deprem felaketinin herkesi olduğu gibi kendisini de çok üzdüğünü aktararak, “Onlar varsa biz varız. 21 Mart Down Sendromluları Günü. Bugünü farklı anlamla kutluyoruz. Depremzedeyiz hepimiz ama hayatını kaybeden deprem şehitlerimiz var. Başta Caner kardeşimiz. Ben öncelikle babasına ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz Caner ve diğer deprem şehitlerimiz için. Bu sene bir kutlama değil anma olarak yapmak istedik. Çünkü Caner kardeşimizi kaybetmiştik” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Berk de programda yaptığı konuşmada depremde hayatını kaybeden Down Sendromlu Mutlu Kafe çalışanı Caner’in ailesine taziyelerini ileterek, “Ateş düştüğü yeri yakar. Kendi ailemden 7 kişiyi kaybettim. Rabbim dayanma gücü versin. Down Sendromlular Günü’nü tebrik ediyorum çocuklarımızın” dedi.
Programa Mutlu Kafe ve Glutensiz Bir Başka Kafe personeli aileleriyle birlikte katıldı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Malatya'da sokak satıcılarına operasyon: 8 tutuklama

Pakistan ve Irak'ta siyonist-ABD karşıtlarının protestosunda 22 kişi öldürüldü

İngiltere: ABD saldırılar için üslerimizi kullanabilir

Küba Devlet Başkanı, Hamanei suikastını kınadı

Trump: Saldırılarımız 4 haftaya kadar sürebilir

Umman, İran'ın gerilimin azaltılmasına ve diyaloğa açık olduğunu belirtti

Malatya'da görme engelliler iftarda buluştu

Siyonist-ABD saldırısında Tahran'daki bir hastane hedef alındı

1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verildi

Siyonistlere ait THAAD radar sistemi BAE'de imha edildi

Avrupa'nın iki yüzlülüğü: E3 ülkelerinden İran aleyhine ortak bildiri

Ağrı'nın Patnos ilçesinde çıkan yangın korkuttu

İran füzeleri siyonistlerin Beyt Şemeş bölgesine düştü: 9 ölü çok sayıda yaralı ve kayıp

TCMB Türk lirası uzlaşmalı vadeli döviz satım işlemlerine başlayacak

Erakçi: Savaşın zamanı ve nasıl sona ereceğini biz belirleyeceğiz

Finansal İstikrar Komitesinde jeopolitik gelişmeler ele alındı

Sakarya'da iki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

ABD'de silahlı saldırı: 3 ölü, 14 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan AB Komisyonu Başkanı ile görüştü

DMM’den "Türkiye-İran sınır hattındaki 80 bin mayın temizlendi" iddiasına yalanlama

Siyonist işgalcilerin ateşkes ihlali devam ediyor: Gazze'de 2 şehit

Tahran'da gece hava saldırıları; TV yayınları kesintiye uğradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Hamanei için taziye mesajı

Belçika, Rusya'ya ait petrol tankerine el koydu

Hindistan'da fabrikada patlama: 17 ölü, 18 yaralı

Mersin’de düzenlenen “Şehitler Sergisi” etkinliğine yoğun ilgi

Savaş meydanlarından siyasi karar merkezlerine: Ali Şemhani

Batman’da baraj gölüne gömülen araç 3 gün sonra bulundu

Bakan Memişoğlu: Kolorektal kanser tarama hedefi aşıldı

İran'ın misillemelerinde 3 ABD askeri öldü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da sokak satıcılarına operasyon: 8 tutuklama

Pakistan ve Irak'ta siyonist-ABD karşıtlarının protestosunda 22 kişi öldürüldü

İngiltere: ABD saldırılar için üslerimizi kullanabilir

Küba Devlet Başkanı, Hamanei suikastını kınadı

Trump: Saldırılarımız 4 haftaya kadar sürebilir

Umman, İran'ın gerilimin azaltılmasına ve diyaloğa açık olduğunu belirtti

Malatya'da görme engelliler iftarda buluştu