• BIST 100

    10954,34%0,46
  • DOLAR

    42,36% 0,04
  • EURO

    48,92% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5540,78% -0,17
  • Ç. ALTIN

    9301,82% 0,00

Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor

22 Mart 2023, Çarşamba 16:30
22 Mart 2023, Çarşamba 16:30
Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut şantiye alanındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada kalıcı konutlar için 11 ilde eş zamanlı temel atma töreni yapılacağını ve Kahramanmaraş’taki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut şantiye alanında incelemelerde bulundu. Bakan Murat Kurum, kalıcı konut inşaat alanındaki incelemelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada kalıcı konut inşa çalışmalarının son sürat devam ettiğini ve 11 ilde eş zamanlı temel atma töreni yapılacağını söyledi. Kurum, 11 il ile eş zamanlı olarak Kahramanmaraş’ta yapılacak temel atma törenine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını açıkladı.

“Milletimize söz verdiğimiz afet konutlarının temelini atıyoruz”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, “Yeni yerleşim yerlerine ilişkin çalışmaları ve ilerlemeleri yerinde görmek için Nurdağı’na geldik. Burada ilk temellerini atacağımız yeni yerleşim yerlerinin kararlarını vatandaşlarımızla istişare içerisinde alıyoruz. Yarın itibariyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle milletimize söz verdiğimiz afet konutlarına ilişkin depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temelleri atacağız” dedi.

“Toplamda 46 bin 327 konutu sözleşmesini yaptık ve sahada fiilen başlamış olduk”
Afetin yaşandığı andan itibaren başlayan çalışmalar sonucunda şu ana kadar 46 bin 327 konutun sözleşmesinin yapıldığını da belirten Bakan Murat Kurum, “Toplamda 46 bin 327 konutu sözleşmesini yaptık ve sahada fiilen başlamış olduk. Depremin üzerinden sadece 46 gün geçti. Bu süre içerisinde bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyacını giderirken, geçici barınma alanlarının inşasın yürütürken diğer taraftan da kalıcı konutların yapımı için bilim insanlarımızla, vatandaşlarımızla depremin ilk anından beri sergilediğimiz el ele duruşu, gönül gönüle duruşu sergilemeye devam ediyoruz. Biz milletimize söz verdik ve bu sözü tutmak adına da tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Şu an itibariyle 46 bin 300 konutumuzda inşaat çalışmaları başlamış oldu” ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 11 ile eş zamanlı temel atma töreni yapacağız”
Bakan Murat Kurum, depremden etkilenen 11 ilde Kahramanmaraş merkezli temel atma töreni düzenleneceğini açıklayarak, “Yarın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Kahramanmaraş’ta ve depremden etkilenen bütün illerimizde eş zamanlı olarak temellerimiz atacağız ve yarın itibariyle de 17 bin 912 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş’ta atıyor olacağız. Depremin ilk anıyla birlikte hüzne boğulduğumuz süreci vatandaşlarımızı bir, bir saat önce yerlerine yerleştirebilmek amacıyla, inancıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Etap etap 650 bin konutun yapımını tamamlayacağız”
Depremden etkilenen illerde etap etap yapılacak çalışmalarla 650 bin konutun inşa edileceğini de ifaden sözlerine ekleyen Bakan Kurum, “Söz verdiğimiz gibi 2-3 ay içerisinde 11 ilimizde toplamda 319 bin konutun yapımını başlatacağız. Ardından da etap etap 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde, ilçelerimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Devletimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde güçlüdür. Daha önceki afetlerde olduğu gibi, önceki afetlerde ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları yürüteceğiz ve vatandaşlarımıza sözlerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için onlarla birlikte konutlarımızın inşasını yürütüyor olacağız” diye konuştu.

Venezuelada petrol tesisinde patlama

Malatya'da kamyonet ile kamyon çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplam doğurganlık hızında felaketi yaşıyoruz

Kamboçya'da otobüs kazası: 13 ölü, 24 yaralı

"Dünyanın değer olarak kabul ettiği tüm metinler Gazze'de yok sayıldı"

Erzincan’da Ergan Dağı ağaçlandırma planı masaya yatırıldı

ABD yönetimi TikTok ve medya üzerindeki kontrolü artırıyor

DUS sınavı 2026'da iki defa yapılacak

Mardin Ovası'nda mısır hasadı başladı: Verim iyi, fiyat çiftçiyi hayal kırıklığına uğrattı

Ağrı'da düzenlenen operasyonda 3 tondan fazla kaçak motorin ele geçirildi

KOBİ’ler İçin Dijitalleşme Fırsatları Konferansı Mersin’de düzenlendi

Edirne'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

Motorine 1,78 TL zam geliyor

Ukrayna, Rusya’dan 1000 askerin cenazesini teslim aldı

Diyarbakır’da 3 aracın karıştığı kaza: Ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi'nden hafta sonu vezne hizmeti

Diyarbakır’da 3 aracın karıştığı kaza: 2 ölü, 3 yaralı

HAMAS sözcüsü Kasım, garantör devletleri müdahaleye davet etti

7 ilde yapılması planlanan afetlere hazırlık tatbikatı iptal edildi

Bayraktar Kızılelma önemli testi başarıyla geçti: F-16’ya kilitlendi, simüle atışta tam isabet

Bilim insanları: Parmak ucu kan testi, hastalıkları 10 yıl önceden tespit edebilecek

Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Anlamlı Ziyaret

7 Ekim'den bu yana siyonist rejime bin uçak ve 150 gemi ile silah sevkiyatı

Merkez Bsı rezervleri açıklandı

Nijerya'da Lassa ateşi nedeniyle ölenlerin sayısı 177'ye yükseldi

Rusya, Veseloye yerleşim birimini kontrol altına aldıklarını duyurdu

Akkuyu NGS’nin yeni mühendis adayları Rus üniversitelerinde eğitime başladı

Eski belediye başkanı müebbet aldı: Çin casusluğu, insan kaçakçılığı ve dolandırıcılık üssü

Siyonist Yahudilerden yeni provokasyon: Mescid-i Aksa'ya bugün de baskın

Siirt’te ölümle sonuçlanan kazada şoföre ev hapsi verildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Venezuelada petrol tesisinde patlama

Malatya'da kamyonet ile kamyon çarpıştı: 1 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toplam doğurganlık hızında felaketi yaşıyoruz

Kamboçya'da otobüs kazası: 13 ölü, 24 yaralı

"Dünyanın değer olarak kabul ettiği tüm metinler Gazze'de yok sayıldı"

Erzincan’da Ergan Dağı ağaçlandırma planı masaya yatırıldı

ABD yönetimi TikTok ve medya üzerindeki kontrolü artırıyor