• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor

22 Mart 2023, Çarşamba 16:30
22 Mart 2023, Çarşamba 16:30
Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremden etkilenen 11 ilde kalıcı konutların temeli atılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut şantiye alanındaki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada kalıcı konutlar için 11 ilde eş zamanlı temel atma töreni yapılacağını ve Kahramanmaraş’taki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını açıkladı.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ciddi hasar alan Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki kalıcı konut şantiye alanında incelemelerde bulundu. Bakan Murat Kurum, kalıcı konut inşaat alanındaki incelemelerinin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, yaptığı açıklamada kalıcı konut inşa çalışmalarının son sürat devam ettiğini ve 11 ilde eş zamanlı temel atma töreni yapılacağını söyledi. Kurum, 11 il ile eş zamanlı olarak Kahramanmaraş’ta yapılacak temel atma törenine ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağını açıkladı.

“Milletimize söz verdiğimiz afet konutlarının temelini atıyoruz”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada, “Yeni yerleşim yerlerine ilişkin çalışmaları ve ilerlemeleri yerinde görmek için Nurdağı’na geldik. Burada ilk temellerini atacağımız yeni yerleşim yerlerinin kararlarını vatandaşlarımızla istişare içerisinde alıyoruz. Yarın itibariyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle milletimize söz verdiğimiz afet konutlarına ilişkin depremden etkilenen 11 ilde eş zamanlı olarak temelleri atacağız” dedi.

“Toplamda 46 bin 327 konutu sözleşmesini yaptık ve sahada fiilen başlamış olduk”
Afetin yaşandığı andan itibaren başlayan çalışmalar sonucunda şu ana kadar 46 bin 327 konutun sözleşmesinin yapıldığını da belirten Bakan Murat Kurum, “Toplamda 46 bin 327 konutu sözleşmesini yaptık ve sahada fiilen başlamış olduk. Depremin üzerinden sadece 46 gün geçti. Bu süre içerisinde bir taraftan vatandaşlarımızın ihtiyacını giderirken, geçici barınma alanlarının inşasın yürütürken diğer taraftan da kalıcı konutların yapımı için bilim insanlarımızla, vatandaşlarımızla depremin ilk anından beri sergilediğimiz el ele duruşu, gönül gönüle duruşu sergilemeye devam ediyoruz. Biz milletimize söz verdik ve bu sözü tutmak adına da tüm ekibimizle birlikte gece gündüz çalışıyoruz. Şu an itibariyle 46 bin 300 konutumuzda inşaat çalışmaları başlamış oldu” ifadelerine yer verdi.

“Cumhurbaşkanımızın katılımıyla 11 ile eş zamanlı temel atma töreni yapacağız”
Bakan Murat Kurum, depremden etkilenen 11 ilde Kahramanmaraş merkezli temel atma töreni düzenleneceğini açıklayarak, “Yarın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Kahramanmaraş’ta ve depremden etkilenen bütün illerimizde eş zamanlı olarak temellerimiz atacağız ve yarın itibariyle de 17 bin 912 konutumuzun temelini depremden 46 gün sonra Kahramanmaraş’ta atıyor olacağız. Depremin ilk anıyla birlikte hüzne boğulduğumuz süreci vatandaşlarımızı bir, bir saat önce yerlerine yerleştirebilmek amacıyla, inancıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Etap etap 650 bin konutun yapımını tamamlayacağız”
Depremden etkilenen illerde etap etap yapılacak çalışmalarla 650 bin konutun inşa edileceğini de ifaden sözlerine ekleyen Bakan Kurum, “Söz verdiğimiz gibi 2-3 ay içerisinde 11 ilimizde toplamda 319 bin konutun yapımını başlatacağız. Ardından da etap etap 650 bin konutun yapımını hem merkezlerimizde hem de köylerimizde, ilçelerimizde eş zamanlı olarak yürütüyor olacağız. Milletimizin başını öne eğdirmeyeceğiz. Devletimiz Cumhurbaşkanımız liderliğinde güçlüdür. Daha önceki afetlerde olduğu gibi, önceki afetlerde ne yaptıysak aynı anlayışla bu çalışmaları yürüteceğiz ve vatandaşlarımıza sözlerimizi eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için onlarla birlikte konutlarımızın inşasını yürütüyor olacağız” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor

Çalıntı araçları parçalayarak satışa sunan 8 kişi yakalandı

Samsun'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

Merkez Bsından 4 ödeme ve elektronik para şirketine iptal kararı

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor