• BIST 100

    16628,97%-0,21
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,84% -0,43
  • GRAM ALTIN

    7090,72% -5,83
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor

25 Mart 2023, Cumartesi 19:10
25 Mart 2023, Cumartesi 19:10
Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman’da eşi ve büyük oğlunu kaybeden baba, enkazdan çıkarıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede kaybolan oğlu için güzel haberi bekliyor.
Adıyaman’a bağlı Siteler Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın 3’üncü katında yaşayan Alsan ailesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkılan binada enkaz altında kaldı. Akrabaları ve komşuları tarafından enkazın altından yaralı olarak çıkarılan baba Uğur Alsan (44), oğlu Emir Berat (12) ve İbrahim Efe (6) hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Anne ve karnındaki çocuğu ile en büyük oğlu Melih Gazi (15) enkaz altından ölü olarak çıkarıldı.
Hastanede tedavisi tamamlanan baba Uğur Alsan’ın, Şanlıurfa’da ablasına ait evde tedavisi sürüyor. İki oğlu ile Şanlıurfa’daki yakınlarına ait evlerde yaşam mücadelesi veren Uğur Alsan, oğlu Furkan Alp’in (3) bulunmasını istiyor.
Yetkililerden oğlunun bulunması için yardım isteyen baba Uğur Alsan, 'İlk depremle birlikte bizim bina yıkıldı. Saat 04.17 gibi hatırladığım kadarıyla çocuk odasına geçtim, çocukları bir araya toplamaya çalışırken bina yıkıldı. O şekilde enkazın altında kaldık. Allah razı olsun, akrabalar ve komşular gelip bizi enkazın altından çıkardılar. Tamamen enkazın altındaydık, onların sayesinde çıktık, Allah razı olsun. Eşim ve büyük oğlum vefat etti. En küçük oğlum da kayıp, halen bulamadık. Hiçbir yerden de net bir dönüş alamadık. Depremin ilk günü enkazın altından çıkarılıp hastaneye götürüldü. Depremin ilk günü orada tedavi de görmüş, görenlerin söylediği şekilde yani, çocuğu orada görmüşler. Çocuğun sağlık durumunun da iyi olduğunu söylediler. İkinci depremde hastane hasar görünce, bütün çocukları oradan tahliye etmişler. Götürmüşler ama bir türlü oğluma ulaşamıyoruz. Oğlum nereye götürüldü, nereye gitti, kimin elinde bilgimiz yok. Yani bir hastaneye mi gitti, sevgi evine mi götürüldü, yurda mı götürüldü, hiçbir şeyden haberimiz yok. Bütün her tarafa bilgi verdik, 183’ü, 184’ü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı her yere güncel fotoğraflarını gönderdik. Hiçbir eşleşme yok, benim oğlum nerede, depremden beri hala arıyoruz. Oğlumu istiyorum, başka da hiçbir şey istemiyorum' ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zor günler yaşayan Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Pazarda sebze ve meyve fiyatları ne kadar? Diyarbakırlılar fiyatları nasıl karşılıyor?

Güney Afrika, siyonist diplomatı sınır dışı etti

Gaziantepli umreciler havaalanının işleyişinden dert yandı

Adıyaman İl İstihdam Toplantısı düzenlendi

Danimarka Şam Büyükelçiliğini yeniden açacak

HÜDA PAR Mersin İl Başkanı Salih Demir’den STK’lara ziyaret

Refah Sınır Kapısı, Pazar günü yaya geçişlerine açılacak

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenleyecek

Müftü Yardımcısı Aslan: Manevi çöküş toplumsal çöküşü beraberinde getirir

Hakkâri için kuvvetli yağış ve kar uyarısı

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Diyarbakır’da kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 9’uncu gününde

Bakan Güler, Gana’nın Ankara Büyükelçisi Nasiru-Deen’i kabul etti

Bursa’da hırsızlıktan 19 yıl cezası bulunan şahıs yakalandı

Şırnak'ta 10 yıldır kentsel dönüşüm bekleyen mahalle sakinleri yetkililerden yardım bekliyor

Konya’da Ramazan öncesi market denetimleri sıkılaştı

Konya’da ilçelerin yatırımları ve kamu hizmetleri masaya yatırıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama