• BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,75% 0,36
  • EURO

    43,61% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4148,82% 1,11
  • Ç. ALTIN

    6729,79% 0,00

Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor

GÜNDEM 25.03.2023 19:10:02 0
Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor

Depremzede baba kayıp oğlunu arıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Adıyaman’da eşi ve büyük oğlunu kaybeden baba, enkazdan çıkarıldıktan sonra kaldırıldığı hastanede kaybolan oğlu için güzel haberi bekliyor.
Adıyaman’a bağlı Siteler Mahallesi’ndeki 4 katlı binanın 3’üncü katında yaşayan Alsan ailesi, Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki ilk depremde yıkılan binada enkaz altında kaldı. Akrabaları ve komşuları tarafından enkazın altından yaralı olarak çıkarılan baba Uğur Alsan (44), oğlu Emir Berat (12) ve İbrahim Efe (6) hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı. Anne ve karnındaki çocuğu ile en büyük oğlu Melih Gazi (15) enkaz altından ölü olarak çıkarıldı.
Hastanede tedavisi tamamlanan baba Uğur Alsan’ın, Şanlıurfa’da ablasına ait evde tedavisi sürüyor. İki oğlu ile Şanlıurfa’daki yakınlarına ait evlerde yaşam mücadelesi veren Uğur Alsan, oğlu Furkan Alp’in (3) bulunmasını istiyor.
Yetkililerden oğlunun bulunması için yardım isteyen baba Uğur Alsan, 'İlk depremle birlikte bizim bina yıkıldı. Saat 04.17 gibi hatırladığım kadarıyla çocuk odasına geçtim, çocukları bir araya toplamaya çalışırken bina yıkıldı. O şekilde enkazın altında kaldık. Allah razı olsun, akrabalar ve komşular gelip bizi enkazın altından çıkardılar. Tamamen enkazın altındaydık, onların sayesinde çıktık, Allah razı olsun. Eşim ve büyük oğlum vefat etti. En küçük oğlum da kayıp, halen bulamadık. Hiçbir yerden de net bir dönüş alamadık. Depremin ilk günü enkazın altından çıkarılıp hastaneye götürüldü. Depremin ilk günü orada tedavi de görmüş, görenlerin söylediği şekilde yani, çocuğu orada görmüşler. Çocuğun sağlık durumunun da iyi olduğunu söylediler. İkinci depremde hastane hasar görünce, bütün çocukları oradan tahliye etmişler. Götürmüşler ama bir türlü oğluma ulaşamıyoruz. Oğlum nereye götürüldü, nereye gitti, kimin elinde bilgimiz yok. Yani bir hastaneye mi gitti, sevgi evine mi götürüldü, yurda mı götürüldü, hiçbir şeyden haberimiz yok. Bütün her tarafa bilgi verdik, 183’ü, 184’ü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı her yere güncel fotoğraflarını gönderdik. Hiçbir eşleşme yok, benim oğlum nerede, depremden beri hala arıyoruz. Oğlumu istiyorum, başka da hiçbir şey istemiyorum' ifadelerini kullandı.

Sri L'da askeri helikopter düştü: 6 ölü 6 yaralı

Rehber Gençlik Topluluğu öğrencilere aile mefhumunu aşılıyor

Bilim insanları uyarıyor: "Mardin ovası obruk tehlikesiyle karşı karşıya"

Ensarullah lideri El Husi: Önceliğimiz Gazze'ye destektir

Malatya şehir merkezinde ateş semenderi görüldü

"Huzur İstanbul" uygulaması: 982 gözaltı

İşgal ordusu, Refah'taki çatışmalarda iki siyonistin öldürüldüğünü kabul etti ve ayrıntıları açıkladı

Batman'da İnşaatta İş Güvenliği Alarmı: Çatıda Emniyetsiz Çalışma Kamerada

Batman, mercimek üretiminde Türkiye üçüncüsü oldu

Kassam, Refah'ta işgalcilere ait iki birliği vurdu: 19 ölü ve yaralı

Balkondan düşen bebek hayatını kaybetti

DSİ'den uyarı: Su yapılarına girmek tehlikeli ve yasak

Fransa İçişleri Bakanı Retailleau üniversitelerde başörtüsü yasağını savundu

BBC'ye Gazze soykırımı protestosu: Batı basını gerçekleri gizliyor

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Döviz kurlarında son durum

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Dışişleri Bakanlığı'ndan Sudan'a yönelik seyahat ve güvenlik uyarısı

Yahudi çeteler Filistinli çocukları kaçırıyor

Trump'tan Suudi Arabistan'a "nükleer" onayı: Tel Aviv'le normalleşme şartı yok

Eski esir Mu'tasım Raddad şehit oldu

Gazze'deki yardım kuruluşları: Tüm siyasi, diplomatik ve ekonomik yollar denenmeli, insanlığımızı kaybediyoruz

Gazze'de katliam devam ediyor: 16 şehit, sayısız yaralı

ABD ile Japonya F-35 anlaşmasını duyurdu

Kongo'da M çiçeği virüsü vaka sayısında artış

Karabük'te tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından, ailenin korunmasına dair kanun teklifi için STK'lara ziyaret

Bakan Bayraktar: Suriye'ye günlük 6 milyon metreküp doğal gaz gönderilecek

Yeni Kaledonya’da yeni kriz!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ