• BIST 100

    16659,11%-3,25
  • DOLAR

    43,77% 0,02
  • EURO

    51,58% -0,05
  • GRAM ALTIN

    7027,93% 0,22
  • Ç. ALTIN

    11672,32% 0,25

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

23 Mart 2023, Perşembe 10:20
23 Mart 2023, Perşembe 10:20
Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

Kastamonu Belediyesi’nin deprem bölgelerinde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirdiği “mobil tiyatro tırı” Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki çocukların neşe kaynağı oldu. İlçedeki depremzede çocuklar, mobil tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle doyasıya eğlendi.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirilen “mobil tiyatro tırı” projesi çocukların yüzünü güldürüyor. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun talimatları ile bölgeye gönderilen mobil tiyatro tırı, depremlerden etkilenen illerde ateşbaz, bubble şov, jonglör, sihirbaz gösterisi, maskotlar, palyaçolar, çocuk eğlenceleri, yarışmalar ve Hacıvat-Karagöz gösterileriyle deprem bölgesindeki çocuklara neşe kaynağı oluyor.

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesindeki il ve ilçeleri tek tek gezerek etkinlikler düzenleyen mobil tiyatro tırının bu seferki durağı ise Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlçedeki çadır ve konteyner kent alanına kurulan tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle depremzede çocuklar doyasıya eğlenerek bir nebze de olsa yaşadığı acılar ile travmaları unuttu. Çocuklar ve aileleri, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve emeği geçenlere ise teşekkür etti.

“Çocukların yüzlerinin gülmesi için mobil tiyatro tırı hazırlandı”
Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Fırat Küçükoğlu, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afetinin ardından Kastamonu Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları istiksmetinde ekiplerimiz afet bölgelerinde önemli çalışmalara imza attı. İlimizden çok sayıda yardımı afet bölgelerine ulaştırdık. Ayrıca yine başkanımızın talimatları ile bölgedeki çocukların yüzlerinin gülmesi için ‘mobil tiyatro tırı’ hazırlandı. Bizler de bu tır ile afet bölgelerini geziyoruz. 40 kişilik ekibimiz var. Çadır kentlerde kalan çocuklarımızla buluşuyoruz. Onlar güldüğünde, mutlu olduğunda tüm yorgunluğumuz, üzüntülerimiz kayboluyor. Önümüzdeki süreçte Başkanımızın talimatı ile etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

“Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz”
Deprem bölgesindeki çocukların bu tarz etkinliklerle moral bulduğunu ifade eden Yunus Mesut Osmanoğlu isimli vatandaş, “Çocukların mutluluğu bizim için çok önemli. Böyle bir durumda çocuklar gülünce biz gülüyoruz. Acımız çok. Buradan Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz. Büyük bir afet yaşadık, yakınlarımızı kaybettik. Böyle bir afet olacağını tahmin edemezdik, oldu Allah’tan geldi” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Kastamonu Belediyesi’ne teşekkür
Etkinlikte gönüllerince eğlenen Eyüp Yılmaz isimli çocuk, “Kastamonu Belediyesi bize bir etkinlik getirmiş. Çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi. Sude Aslan isimli çocuk ise, “Çok eğlendim. Horon filan teptik. Burada temel amca ve keloğlan vardı. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Depremden etkilenen çocukların böyle etkinlikler ihtiyacı var”
Okul Öncesi Öğretmeni Fatmanur Yaşar ise çocukların bu gibi etkinlikler ve eğlencelerle yüzlerinin güldüğünü ifade ederek, “Çocuklar depremden çok etkilendi. Onun için böyle etkinliklere çok ihtiyaçları var. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor

Zekât ve fitre bilinci Ramazan ayında yeniden gündemde

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 4 kilo sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Nijerya, 38 kişinin öldüğü maden kazasını soruşturuyor

Battalgazi zabıta ekiplerinden fahiş fiyat denetimi

Savunma sanayiinde 2026 hedefleri masaya yatırıldı

Muğla’da uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli tutuklandı

Epstein davasında adı geçen Kral III. Charles'ın kardeşi İngiltere'de gözaltına alındı

Sahil Güvenlik’ten yasa dışı avcılığa 47 milyon TL ceza

Yeryüzü Doktorları'ndan açlıkla mücadele projesi

Afganistan önemli yol yapımı için 33 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Okullarda Ramazan coşkusu: Çocuklar oruçla tanıştı

Elazığ’da silahlı saldırı operasyonu: 4 tutuklama

İran ve Rusya, Umman Körfezi'nde ortak deniz tatbikatı düzenledi

O yaya geçidinde yine kaza oldu

Gaziantep'te ters yön kullanan 639 sürücüye ceza kesildi

Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesindeki yükümlüler Ulu Camii’de Ramazan temizliği yaptı

Diyarbakır’da Ramazan ayının ilk mukabelesinde camiler doldu taştı

Batman'da Ramazan coşkusu: Camilerde mukabeleye yoğun ilgi

Kooperatif Bilgi Sistemi’ne kayıt için süre daralıyor

Mardin’de 17 yaşındaki çocuğa şiddet uygulayan şahıs tutuklandı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kuraklık mağduru çiftçilerimiz ödeme bekliyor

İstanbul'da okullar Ramazan için süslenip aydınlandı

Şanlıurfa’da Maarif Modeli kapsamında okullarda Ramazan coşkusu yaşanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt Üniversitesi merkez kampüsü tarihe karışıyor

Görme engelli kardeşlerin azmi ilham veriyor

Malatya'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinden anlamlı etkinlik

Şanlıurfa’da GAP Havalimanı yolcu trafiği ocakta 100 bini aştı

Konya Kayalıpark’ta Ramazan geleneği devam ediyor

Ramazanda anlamlı program: 4–6 yaş grubundan Kur’an’a ilk adım

TAB ile MYK arasında iş birliği: Arıcılığa ulusal meslek standardı geliyor