• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

23 Mart 2023, Perşembe 10:20
23 Mart 2023, Perşembe 10:20
Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

Kastamonu Belediyesi’nin deprem bölgelerinde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirdiği “mobil tiyatro tırı” Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki çocukların neşe kaynağı oldu. İlçedeki depremzede çocuklar, mobil tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle doyasıya eğlendi.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirilen “mobil tiyatro tırı” projesi çocukların yüzünü güldürüyor. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun talimatları ile bölgeye gönderilen mobil tiyatro tırı, depremlerden etkilenen illerde ateşbaz, bubble şov, jonglör, sihirbaz gösterisi, maskotlar, palyaçolar, çocuk eğlenceleri, yarışmalar ve Hacıvat-Karagöz gösterileriyle deprem bölgesindeki çocuklara neşe kaynağı oluyor.

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesindeki il ve ilçeleri tek tek gezerek etkinlikler düzenleyen mobil tiyatro tırının bu seferki durağı ise Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlçedeki çadır ve konteyner kent alanına kurulan tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle depremzede çocuklar doyasıya eğlenerek bir nebze de olsa yaşadığı acılar ile travmaları unuttu. Çocuklar ve aileleri, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve emeği geçenlere ise teşekkür etti.

“Çocukların yüzlerinin gülmesi için mobil tiyatro tırı hazırlandı”
Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Fırat Küçükoğlu, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afetinin ardından Kastamonu Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları istiksmetinde ekiplerimiz afet bölgelerinde önemli çalışmalara imza attı. İlimizden çok sayıda yardımı afet bölgelerine ulaştırdık. Ayrıca yine başkanımızın talimatları ile bölgedeki çocukların yüzlerinin gülmesi için ‘mobil tiyatro tırı’ hazırlandı. Bizler de bu tır ile afet bölgelerini geziyoruz. 40 kişilik ekibimiz var. Çadır kentlerde kalan çocuklarımızla buluşuyoruz. Onlar güldüğünde, mutlu olduğunda tüm yorgunluğumuz, üzüntülerimiz kayboluyor. Önümüzdeki süreçte Başkanımızın talimatı ile etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

“Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz”
Deprem bölgesindeki çocukların bu tarz etkinliklerle moral bulduğunu ifade eden Yunus Mesut Osmanoğlu isimli vatandaş, “Çocukların mutluluğu bizim için çok önemli. Böyle bir durumda çocuklar gülünce biz gülüyoruz. Acımız çok. Buradan Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz. Büyük bir afet yaşadık, yakınlarımızı kaybettik. Böyle bir afet olacağını tahmin edemezdik, oldu Allah’tan geldi” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Kastamonu Belediyesi’ne teşekkür
Etkinlikte gönüllerince eğlenen Eyüp Yılmaz isimli çocuk, “Kastamonu Belediyesi bize bir etkinlik getirmiş. Çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi. Sude Aslan isimli çocuk ise, “Çok eğlendim. Horon filan teptik. Burada temel amca ve keloğlan vardı. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Depremden etkilenen çocukların böyle etkinlikler ihtiyacı var”
Okul Öncesi Öğretmeni Fatmanur Yaşar ise çocukların bu gibi etkinlikler ve eğlencelerle yüzlerinin güldüğünü ifade ederek, “Çocuklar depremden çok etkilendi. Onun için böyle etkinliklere çok ihtiyaçları var. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

Kastamonu’da 11 bin adet sentetik ecza hapı ele geçirildi: 6 tutuklama

Japonya'da kar felaketi: 27 ölü, 290 yaralı

Mersin Valiliği’nden feci kazaya ilişkin açıklama

Berat Kandili Bursa'da dualarla ihya edildi

Mersin'de Hür Gençlik tarafından Berat Kandili’nde cami cemaatine ikram

Hakkari’de yasa dışı avcılığa ağır para cezası

Gaziantep’te hatalı şerit değiştiren 775 sürücüye ceza

Mersin'de kontrolden çıkan araç yayalara çarptı: 3 ölü, 4 yaralı

İran’dan zenginleştirilmiş uranyum transferi iddialarına yalanlama

İstanbul Havalimanı’nda 200 bin adet kaçak tıbbi sülük ele geçirildi

Mardin’de yangında ölen evli çift yan yana defnedildi

Trump: Hindistan, Rusya'dan petrol alımını durdurdu, gümrük vergisi düşürülecek

Berat Kandili Siirt’te üç dilde mevlidlerle ihya edildi

Mardin’de Ramazan ayının müjdecisi Berat Kandili idrak edildi

Malatya'da Beraat Kandili coşkuyla idrak edildi

Beraat Kandili Cizre’de dualarla ihya edildi

Mersin'de mevzuata aykırı egzoz ve plakasız araç kullanan sürücüye ceza

Rusya'dan ABD-İran müzakerelerinde 'uranyum depolama' önerisi

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya'da iki otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan ve Mısır’ı ziyaret edecek

Axios: Witkoff ile Arakçi nükleer anlaşmayı İstanbul'da görüşecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 22 düzensiz göçmen yakalandı

Muş’ta kaçak avcılığa para cezası

Yılın ilk enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Muğla’da 3’ü çocuk 37 düzensiz göçmen yakalandı

Adana’da Berat Kandili coşkuyla idrak edildi

BM'den siyionist rejimin Gazze'de gerçekleştirdiği katliama kınama

Berat Gecesi Büyük Çamlıca Camii'nde dualarla ihya edildi