• BIST 100

    16698,39%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,02
  • EURO

    51,80% -0,23
  • GRAM ALTIN

    7100,76% 0,64
  • Ç. ALTIN

    11727,26% 0,35

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

23 Mart 2023, Perşembe 10:20
23 Mart 2023, Perşembe 10:20
Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzede çocukların yüzü “mobil tiyatro tırı” ile gülüyor

Kastamonu Belediyesi’nin deprem bölgelerinde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirdiği “mobil tiyatro tırı” Gaziantep’in Nurdağı ilçesindeki çocukların neşe kaynağı oldu. İlçedeki depremzede çocuklar, mobil tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle doyasıya eğlendi.
Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerden etkilenen bölgelerde ciddi travmalar yaşayan çocuklara acılarını unutturmak için hayata geçirilen “mobil tiyatro tırı” projesi çocukların yüzünü güldürüyor. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Galip Vidinlioğlu’nun talimatları ile bölgeye gönderilen mobil tiyatro tırı, depremlerden etkilenen illerde ateşbaz, bubble şov, jonglör, sihirbaz gösterisi, maskotlar, palyaçolar, çocuk eğlenceleri, yarışmalar ve Hacıvat-Karagöz gösterileriyle deprem bölgesindeki çocuklara neşe kaynağı oluyor.

Asrın felaketinin ardından deprem bölgesindeki il ve ilçeleri tek tek gezerek etkinlikler düzenleyen mobil tiyatro tırının bu seferki durağı ise Gaziantep’in Nurdağı ilçesi oldu. İlçedeki çadır ve konteyner kent alanına kurulan tiyatro tırında yapılan etkinlikler ve çalınan müziklerle depremzede çocuklar doyasıya eğlenerek bir nebze de olsa yaşadığı acılar ile travmaları unuttu. Çocuklar ve aileleri, Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve emeği geçenlere ise teşekkür etti.

“Çocukların yüzlerinin gülmesi için mobil tiyatro tırı hazırlandı”
Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli Fırat Küçükoğlu, “Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem afetinin ardından Kastamonu Belediye Başkanımız Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu’nun talimatları istiksmetinde ekiplerimiz afet bölgelerinde önemli çalışmalara imza attı. İlimizden çok sayıda yardımı afet bölgelerine ulaştırdık. Ayrıca yine başkanımızın talimatları ile bölgedeki çocukların yüzlerinin gülmesi için ‘mobil tiyatro tırı’ hazırlandı. Bizler de bu tır ile afet bölgelerini geziyoruz. 40 kişilik ekibimiz var. Çadır kentlerde kalan çocuklarımızla buluşuyoruz. Onlar güldüğünde, mutlu olduğunda tüm yorgunluğumuz, üzüntülerimiz kayboluyor. Önümüzdeki süreçte Başkanımızın talimatı ile etkinliklerimiz devam edecektir” dedi.

“Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz”
Deprem bölgesindeki çocukların bu tarz etkinliklerle moral bulduğunu ifade eden Yunus Mesut Osmanoğlu isimli vatandaş, “Çocukların mutluluğu bizim için çok önemli. Böyle bir durumda çocuklar gülünce biz gülüyoruz. Acımız çok. Buradan Kastamonu Belediye başkanımıza bu etkinlik için gönülden teşekkür ediyoruz. Büyük bir afet yaşadık, yakınlarımızı kaybettik. Böyle bir afet olacağını tahmin edemezdik, oldu Allah’tan geldi” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Kastamonu Belediyesi’ne teşekkür
Etkinlikte gönüllerince eğlenen Eyüp Yılmaz isimli çocuk, “Kastamonu Belediyesi bize bir etkinlik getirmiş. Çok teşekkür ederiz. Çok mutluyuz” dedi. Sude Aslan isimli çocuk ise, “Çok eğlendim. Horon filan teptik. Burada temel amca ve keloğlan vardı. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

“Depremden etkilenen çocukların böyle etkinlikler ihtiyacı var”
Okul Öncesi Öğretmeni Fatmanur Yaşar ise çocukların bu gibi etkinlikler ve eğlencelerle yüzlerinin güldüğünü ifade ederek, “Çocuklar depremden çok etkilendi. Onun için böyle etkinliklere çok ihtiyaçları var. Kastamonu Belediyesine teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hatay’da 5 kilo 450 gram skunk ele geçirildi

Sudan'da yolcu feribotu battı: 15 ölü

Batman'da Elma Sokağı aydınlatıldı

Şanlıurfa’da iş yeri yangını paniğe neden oldu

Batman'da kuyumcu soygununda 5 kişi tutuklandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den nükleer açıklaması

Bangladeş seçimlerinde oy verme işlemi başladı

Brent petrol 69,10 dolardan işlem görüyor

Yetimler Vakfı’ndan Diyarbakır’da Ramazan öncesi yüzlerce aileye yardım

İtalya'dan göçmen teknelerine karşı "deniz ablukası" yasası

Bursa’da balıkçı dükkânında yangın: İş yeri kullanılamaz hale geldi

Rusya, WhatsApp’ı kalıcı olarak yasaklamaya hazırlanıyor iddiası

ABD'den 21 ülke için vatandaşlarına “Seyahat etmeyin” uyarısı

Malatya Radyocular Derneği Başkanı Cavlak: Radyolara sahip çıkın ki sesiniz olabilsinler

Cenevre İnsan Hakları Akademisi: Gazze'de can kaybı 200 bini aşmış olabilir

Gaziantep'te insan ticareti operasyonu: 4 tutuklama

HAKSİAD Avrupa turunu sürdürüyor: İtalya’dan Almanya’ya ticaret köprüsü

Dicle Elektrik, 2025 yılı yatırımlarını ve hedeflerini paylaştı

Siyonist rejim kadınları hedef alıyor: 7 Ekim'den bu yana 680'den fazla esir

Suriye Hükümeti, ABD’nin çekildiği stratejik Tenef Üssü’nü devraldı

Döviz kurları bugün ne kadar?

Ticaret Bakanlığı serbest bölgelerin dijital altyapısını güçlendiriyor

Çocuk suçluluğu tüm boyutlarıyla masaya yatırıldı

Altın fiyatlarında son durum

Mardin’de yoğun sis: Görüş mesafesi 10 metreye düştü

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Hızlı Destek Güçleri'nden Kadugli ve Kurmuk'a İHA saldırısı

Filistin Ulusal Komitesi Gazze'ye neden giremiyor?

HAMAS'tan "istikrar gücü" ve silah müzakereleri açıklaması: Vesayet kabul etmeyiz

Pentagon Orta Doğu'ya ikinci uçak gemisi göndermeye hazırlanıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hatay’da 5 kilo 450 gram skunk ele geçirildi

Sudan'da yolcu feribotu battı: 15 ölü

Batman'da Elma Sokağı aydınlatıldı

Şanlıurfa’da iş yeri yangını paniğe neden oldu

Batman'da kuyumcu soygununda 5 kişi tutuklandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den nükleer açıklaması

Bangladeş seçimlerinde oy verme işlemi başladı