• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Depremzedelere sosyal girişim desteği

25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
Depremzedelere sosyal girişim desteği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.
Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu oluşumunda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.
Şahin: Afetzede gençler yapılan çalışmalardan mutlu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”
Afet bölgesindeki gençlerin ihtiyaçları bir bir gideriliyor
Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek de merkezin depremzede vatandaşlara daha fazla sosyalleşme imkânı tanıyacağını ifade ederek, “Nurdağı’nda yaptığımız modelin aynısını daha iyi hale getirerek İslahiye’de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda daha sonra vereceğimiz hibelerle bu tesisten yararlanan kişiler işletmelerini kuracak, var olan işletmeler daha fazla kıymete binecek” dedi.
SEECO Projesi Koordinatörü Hande Kara, Nurdağı’nda hali hazırda hizmete giren merkezin depremzede vatandaşların geçiş sürecinde yanında olacaklarını belirtti. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, afetzedelerin 7’den 70’e zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir tesisi kurmak için toplandıklarına dikkati çekerek, iş birliklerinden dolayı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

STK'ların ortak çalışmasıyla hazırlanan "Suriye Raporu" kamuoyu ile paylaşıldı

Malatya'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı

HAMAS: İşgal rejiminin asılsız iddiaları katliamlarını meşrulaştırma girişimi

Aliyev ile Pezeşkiyan bölgesel konuları görüştü

İngiltere Başbakanı Starmer, Japonya’da

HÜDA PAR Diyarbakır'da "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenledi

Şırnak'ta 142 kilogram uyuşturucu ele geçirildi

Mozambik'te kolera salgını kaynaklı can kayıplarında artış

Mardin’de otobüste epilepsi nöbeti geçiren yaşlı adam öldü

ABD'de on binler göçmen polisinin uygulamalarını protesto için meydanlarda

Karabük'te servis minibüsü kaza yaptı: 17 yaralı

Küba lideri Diaz-Canel'den Trump’a "gümrük vergisi" tepkisi

Orban: Ukrayna’nın Avrupa Birliği’ne (AB) katılımı birlik topraklarına savaş getirir

Umut Kervanından Ağrı’ya sosyal market, Suriye’ye yardım köprüsü

ABD'den Suudi Arabistan'a 9 milyar dolarlık Patriot satışı

Şırnak'ta trafik kazası: 5 yaralı

Kars'ta otomobil refüje çarptı: 4 yaralı

İran'da 2 ayrı patlama: 5 ölü, 14 yaralı

Feribot seferlerine fırtına engeli

Malatya'da "Dünya Esirler ile Dayanışma Günü" yürüyüşü

Mardin’de iki grup arasında silahlı kavga 1’i ağır 4 yaralı

Prof. Dr. Öztürkmen: Gelecek nesiller için toprak, su ve doğanın sürdürülebilir şekilde kullanılması gerekir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki