• BIST 100

    15773,54%-2,14
  • DOLAR

    44,33% 0,07
  • EURO

    51,23% -0,12
  • GRAM ALTIN

    6026,41% -5,92
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Depremzedelere sosyal girişim desteği

25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
Depremzedelere sosyal girişim desteği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.
Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu oluşumunda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.
Şahin: Afetzede gençler yapılan çalışmalardan mutlu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”
Afet bölgesindeki gençlerin ihtiyaçları bir bir gideriliyor
Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek de merkezin depremzede vatandaşlara daha fazla sosyalleşme imkânı tanıyacağını ifade ederek, “Nurdağı’nda yaptığımız modelin aynısını daha iyi hale getirerek İslahiye’de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda daha sonra vereceğimiz hibelerle bu tesisten yararlanan kişiler işletmelerini kuracak, var olan işletmeler daha fazla kıymete binecek” dedi.
SEECO Projesi Koordinatörü Hande Kara, Nurdağı’nda hali hazırda hizmete giren merkezin depremzede vatandaşların geçiş sürecinde yanında olacaklarını belirtti. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, afetzedelerin 7’den 70’e zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir tesisi kurmak için toplandıklarına dikkati çekerek, iş birliklerinden dolayı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 28 tutuklama

Sınır hattındaki demiryolu yeniden açılıyor

Moskova'da yangın: 3 ölü 4 yaralı

Batı Şeria’da 18 binden fazla saldırı: 34 şehit, 616 yaralı

İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar

Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz

ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor

Hatem’ül‑Enbiya Karargâhı: Biz sadece kendimizi için savaşmıyoruz, ümmetin payını da savunuyoruz

Batman'da özel hastane ücretlerine tepki: Vatandaşlar mağdur ediliyor

Brent petrol 108,57 dolardan işlem görüyor

Enerji Ajansı Direktörü: Bölgedeki savaş küresel ekonomiyi büyük tehlikeye atıyor

Filistinlilerin araçları kundaklandı: Yahudi çeteler saldırılarını artırdı

Zelenskiy: Esir takası ihtimali var

Şanlıurfa'da elektrik direğini oyup kaçak hat çektiler

Tekirdağ’da uyuşturucu operasyonu: 6 gözaltı

Okullarda ikinci ara tatil sona erdi: 18 milyon öğrenci ders başı yaptı

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Erzurum’da kayganlaşan yolda kaza: 2 ölü, 5 yaralı

Altın sert çakıldı, 4 ayın dibini gördü

New York LaGuardia Havalimanı’nda uçak ile araba çarpıştı

Ülke genelinde yağışlı hava etkili olacak

Filistinli esirler sistematik işkence izleriyle özgürlüğe kavuştu

ABD'nin Hark Adası planına İran'dan sert uyarı: Misilleme genişler

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilerin köylerine saldırdı: 9 yaralı

Lübnan'da siyonist rejim saldırılarında 1029 kişi şehit oldu

Siyonist rejim Gazze'de polis aracını vurdu: 3 şehit

Trieste'de yüzlerce muhacir bir araya geldi

İran'dan misilleme: Tel Aviv çevresi vuruldu, ağır hasar oluştu

İşgal ordusu Lübnan'da fosfor bombası kullandı

MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle görüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ankara’da uyuşturucu operasyonu: 28 tutuklama

Sınır hattındaki demiryolu yeniden açılıyor

Moskova'da yangın: 3 ölü 4 yaralı

Batı Şeria’da 18 binden fazla saldırı: 34 şehit, 616 yaralı

İngiltere'de siyonist rejime silah desteğine karşı protestolar

Devrim Muhafızları: Her tehdide caydırıcılık seviyesinde karşılık vereceğiz

ABD "oyunun sonu"ndan söz ediyor, İran uzun savaşa hazırlanıyor