• BIST 100

    17326,43%-0,02
  • DOLAR

    43,72% 0,05
  • EURO

    51,71% -0,24
  • GRAM ALTIN

    6916,95% -1,39
  • Ç. ALTIN

    11623,04% -0,43

Depremzedelere sosyal girişim desteği

25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
Depremzedelere sosyal girişim desteği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.
Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu oluşumunda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.
Şahin: Afetzede gençler yapılan çalışmalardan mutlu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”
Afet bölgesindeki gençlerin ihtiyaçları bir bir gideriliyor
Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek de merkezin depremzede vatandaşlara daha fazla sosyalleşme imkânı tanıyacağını ifade ederek, “Nurdağı’nda yaptığımız modelin aynısını daha iyi hale getirerek İslahiye’de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda daha sonra vereceğimiz hibelerle bu tesisten yararlanan kişiler işletmelerini kuracak, var olan işletmeler daha fazla kıymete binecek” dedi.
SEECO Projesi Koordinatörü Hande Kara, Nurdağı’nda hali hazırda hizmete giren merkezin depremzede vatandaşların geçiş sürecinde yanında olacaklarını belirtti. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, afetzedelerin 7’den 70’e zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir tesisi kurmak için toplandıklarına dikkati çekerek, iş birliklerinden dolayı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama

Diyarbakır-Silvan karayolundaki motosiklet kazası kameralara yansıdı

Ramazan öncesi Adanalılardan gençlere: Oruç tutun, maneviyata sarılın

Mardin'de Ramazan hazırlıkları için alışveriş yoğunluğu başladı

Gaziantep İl Müftüsü Soykök: Ramazanda herkesi camilerimize ve mukabeleye bekliyoruz

Şanlıurfa’da Ramazan hazırlıkları tamamlandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan Adalet Bakanı Gürlek’e hayırlı olsun ziyareti

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 1 tutuklama

Bakan Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede daha güçlü ve daha kararlı olacağız

DMM: Kayıp yabancı nüfus iddiası gerçeği yansıtmıyor

Batmanlı Aile Hekimleri Tek Çatı Altında: BATAHED Kuruldu

HAKSİAD Konya Şube Başkanı İhsan Dal: Ramazan paylaşma, merhamet ve kardeşlik duygularının zirveye ulaştığı müstesna bir zaman dilimidir

Bakan Gürlek: Güçlü adalet, güçlü ve huzurlu bir teşkilatla mümkündür

Şiddet, yalnızlık ve bağımlılık: Bilgisayar ve mobil oyunların toplumsal bedeli ağırlaşıyor

Mersin’de Ramazan coşkusu: Yardım kermesi ve şenlik bir arada

 Umut Kervanı’ndan Van’da Umut Kart ile alışveriş desteği

Beslenme ve Diyet Uzmanı Sara Ayyıldız: Oruç tutanlar daha doğru bir şekilde besleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Etiyopya’da

Türkiye dahil 8 ülkeden işgalin "Batı Şeria"da toprak gaspını derinleştirmesine tepki

HAMAS: İşgalin, "silahları teslim etme" açıklamalarını reddediyoruz

Türkiye’nin “Bilim Mirası Projesi” İstanbul’da tamamlandı

HÜDA PAR'dan çocuklu veya gebe kadın hükümlülere yönelik kanun teklifi

Bakan Göktaş: Aileyi güçlendiren her adım insan haklarını da güçlendirir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Arakçi: ABD ile temel ilkelerde anlaşmaya vardık

Meteorolojiden denizler çin kuvvetli fırtına uyarısı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Teknoloji Ekosistemi Stratejik Diyalog Toplantısı’na katıldı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye zulme ortak olanlara karşı hukuki sorumluluğunu yerine getirmeli

AB'den kritik yapay zeka adımı

İrlanda'da Grok'a "uygunsuz ve rızasız görüntüler üretme" soruşturması

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarını tamamladı