• BIST 100

    15932,29%0,76
  • DOLAR

    43,37% 0,03
  • EURO

    51,40% 0,21
  • GRAM ALTIN

    7083,96% 2,00
  • Ç. ALTIN

    11659,05% 2,93

Depremzedelere sosyal girişim desteği

25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
25 Mayıs 2023, Perşembe 17:30
Depremzedelere sosyal girişim desteği
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Depremzedelere sosyal girişim desteği

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği ile İslahiye Kaymakamlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü iş birliğinde, SEECO (Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi) projesi oluşumunda depremden etkilenen İslahiye ilçesinde İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi açılacak.
Kadın ve gençlere hizmet verecek merkez; kütüphane, bilgisayar odası, sosyalleşme ortamı, beceri atölyelerinden oluşacak. Bu oluşumunda merkezde bireylerin sosyoekonomik hayata katılımının artması, dijital hizmete erişim, beceri geliştirme ve iletişimi güçlendirme arasındaki uçurumun kapatılması hedeflenirken, ortaöğretim ve lise çağındaki gençlere ise akademik, toplumsal duyarlılık, iletişimde beceri ve çevre hassasiyeti konusunda tecrübe kazandırmak planlanıyor.
Şahin: Afetzede gençler yapılan çalışmalardan mutlu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yaptığı konuşmada, Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin çok önemli bir amaca hizmet edeceğini belirterek, şunları söyledi: “Ağır bir imtihandan geçtik. İnsanımızın canını korumak için büyük bir gayret gösterdik. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacını karşıladık. Kalıcı konutlara geçmeyle ilgili çok önemli çalışma yapıldı. İyileşme sürecindeyiz. Deprem bölgesinde insanların ticari hayatını geliştirerek çok hızlı eskiye dönmemiz ve normalleşmemiz gerekiyordu. Bunun için ciddi bir fon gerekiyordu. Ticari hayatın gelişmesi için kalkınma ajansımızdan çok ciddi destek aldık. Bizim açımızdan beşeri sermaye çok önemli. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak valiliğimiz ile eğitim ve spor şehri Gaziantep için çalışıyoruz. Şartlar ne olursa olsun çok hızlı toparlanmamız gerekiyor. İhtiyaçların giderilmesi için şimdi altyapı hazırlanıyor. Gençlerimiz yapılan çalışmalardan ziyadesiyle mutlu.”
Afet bölgesindeki gençlerin ihtiyaçları bir bir gideriliyor
Gaziantep Valisi Davut Gül ise merkez ile depremde zarar gören afetzedelerin birçok ihtiyacına cevap verileceğini dile getirerek, “İhtiyaçların giderildiği, ticaretinin normalleştiği, hayatın normalleştiği bir Nurdağı ve İslahiye olsun istiyorduk. Büyükşehir Belediyemizle birlikte yaptığımız binaya bugün bu protokolle birlikte Sosyal Girişimcilik Merkezi’nin donanımları yapılmış olacak. Böylece şehir merkezindeki gençler neye ulaşabiliyorsa İslahiye’deki gençler de istediğine ulaşabilecek” diye konuştu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şimşek de merkezin depremzede vatandaşlara daha fazla sosyalleşme imkânı tanıyacağını ifade ederek, “Nurdağı’nda yaptığımız modelin aynısını daha iyi hale getirerek İslahiye’de gerçekleştireceğiz. Aynı zamanda daha sonra vereceğimiz hibelerle bu tesisten yararlanan kişiler işletmelerini kuracak, var olan işletmeler daha fazla kıymete binecek” dedi.
SEECO Projesi Koordinatörü Hande Kara, Nurdağı’nda hali hazırda hizmete giren merkezin depremzede vatandaşların geçiş sürecinde yanında olacaklarını belirtti. İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, afetzedelerin 7’den 70’e zamanlarını verimli geçirebilecekleri bir tesisi kurmak için toplandıklarına dikkati çekerek, iş birliklerinden dolayı paydaş kurumlara teşekkürlerini sundu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Rusya Kamışlı'daki üssünü boşaltıyor

Mardin’de gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına 5 günlük yasak

ABD'nin tarife tehdidine Çin'den tepki

Yunanistan'da patlama: 4 ölü bir kayıp

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

Adalet Bakanı Tunç Doha Hukuk Forumu’na katıldı

Marangoz ustası Duyan: Rızkı veren Allah’tır. Kişi yeter ki, gayret etsin

Siirt’te 60 yaşındaki şahıs evinde ölü bulundu

Gaziantep'te unutulmaya yüz tutmuş sedef kakma işlemeciliği açılan kursla yaşatılmaya çalışılıyor

İşgal ordusu, Gazze'de esir alınan son askerinin cesedinin bulunduğunu duyurdu

45'inci İl Müftüleri İstişare Toplantısı başladı

Dubai Gulfood 2026 Uluslararası Gıda Fuarı kapılarını açtı

YDUS uzmanlık dalı değişikliği yerleştirme sonuçları açıklandı

Gaziantep'te tarihi eser kaçakçılığı: 5 gözaltı

Gaziantep’te uyuşturucu satıcılığından aranan 2 hükümlü yakalandı

Gaziantep’te ruhsatsız silah ve uyuşturucu operasyonu: 3 şüpheli yakalandı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatının yasaklanmasını onayladı

İslami düğünlere ilgi artıyor: "Helal dairesi geniştir"

Fransa Dışişleri Bakanı Barrot Türkiye'ye geliyor

Endonezya'da bir aile, bebeklerinin ağlayışı sayesinde devasa heyelandan kurtuldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İspanya Temsilciler Meclisi Başkanı Armengol ile ortak basın toplantısı

Adana'da trafik denetimlerinde 19 bin 391 cezai işlem uygulandı

Adana'da asayiş uygulamalarında 442 aranan şahıs yakalandı

Konya'nın toplu ulaşım filosu güçleniyor

Çiftçi: Müslümanlar, Kudüs ve Mescid-i Aksa davasını diri tutmakla mükelleftir

Nijerya Cumhurbaşkanı Tinubu Türkiye’ye geliyor

Ürdün hükümetinden, Türkiye ve Suriye ile ulaştırma sektörünün geliştirilmesine yönelik mutabakat zaptı

Afgan hükümeti, geri dönen on binlerce aile için yardım programı başlattı

Umut Kervanından Ağrı’da onlarca aileye kömür desteği

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Hawaii'deki Kilauea Yanardağı'nda volkanik hareketlilik

Rusya Kamışlı'daki üssünü boşaltıyor

Mardin’de gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarına 5 günlük yasak

ABD'nin tarife tehdidine Çin'den tepki

Yunanistan'da patlama: 4 ölü bir kayıp

İran: Herhangi bir saldırıya "kapsamlı ve pişmanlık uyandıracak" bir yanıt vereceğiz

Adalet Bakanı Tunç Doha Hukuk Forumu’na katıldı