• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,31% 0,24
  • EURO

    51,10% 0,61
  • GRAM ALTIN

    6550,21% -4,35
  • Ç. ALTIN

    11186,94% -2,43

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

24 Mart 2023, Cuma 11:55
24 Mart 2023, Cuma 11:55
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
Alexandrite lazer, vücutta istenmeyen tüylerin giderilmesinde kullanılan lazer çeşitlerinden biri. Bu tipte lazerlere sahip cihazlar, yurt dışından tedarik ediliyor. Türk mühendis Hasan Ercan, bu alanda Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak bir cihaz üretti. Ercan, 755 nm dalga boyuna sahip “755 Pulse” adlı cihaz için, “Türkiye’nin ve dermatolojinin çok ihtiyacı olan bir alanda dışa bağımlılığımızı bitirecek olan projeyi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Harici bir soğuk hava üfleme cihazına gerek yok
Cihaz hakkında bilgiler paylaşan Hasan Ercan, “775 Pulse Alexandrite Lazer; 5-20 ms arasında atım uzunluğu, 24 mm2 atış alanı, 19J/Cm2 enerji miktarı ve 3Hz tekrarlama hızıyla Amerikan malı rakiplerine fark atıyor. Ayrıca soğuk hava üfleme cihazını bünyesinde barındıran 755 Pulse, bu özelliği sayesinde hekimlerin harici bir soğuk hava üfleme cihazı satın alma ihtiyacının önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

2023 sonuna kadar 150 adet üretilecek
Geliştirici firma AYQ Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural da 2023 yılı sonuna kadar bu cihazdan 150 adet üretileceğini ve ilk cihazları seçkin hekimlerin teslim alacağını açıkladı. Ahu Mural ayrıca, milli teknoloji hamlesinin ülkenin hem geleceği, hem refahı hem de bağımsızlığı olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yerli Alexandrite lazer epilasyon cihazı gibi projelerin desteklenmesini çok önemsediğini dile getirdi.

Amerikan malı cihazlar çok pahalı
Konuyla ilgili konuşan Dermatolog Dr. Münevver Aslan, “Bu proje, Alexandrite lazerleri daha ulaşılabilir hale getirecek. O nedenle tüm hekim arkadaşlarım adına mutluluk duyuyorum. AYQ Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra çok pahalı olan Amerikan malı Alexandrite lazerlere servet dökmemize gerek kalmayacak” dedi.

İki ayrı organizasyonda doktorlara tanıtılacak
755 Pulse, 27 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda yapılacak Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, 18 Ekim’de de Türk Dermatoloji Derneği tarafından düzenlenecek 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak. Düzenlenecek organizasyonlara Prof. Dermatolog Dr. Pelin Kartal, Prof. Dermatolog Dr. Zekayi Kutlubay, Prof. Dermatolog Dr. Müge Güler Özden, Prof. Dermatolog Dr. Şule Güngör, Doç. Dermatolog Dr. Pelin Üstüner, Doç. Dermatolog Dr. Erkin Pekmezci, Doç. Dermatolog Dr. İlteriş Oğuz Topal, Dermatolog Dr. Neslihan Dolar ve Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk de katılacak.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Göçer: Bayramlar kardeşliğin ve ümmet bilincinin yeniden inşasıdır

Şırnak'ta bayram öncesi trafik seferberliği: 4 bin 300 personel sahada

AB: ABD ve israilin İran'a yönelik saldırıları uluslararası hukukta meşru bir zemine dayanmıyor

Erakçi: Altyapımıza yeniden saldırı olursa sınır tanımayacağız!

Danimarka ABD işgali ihtimaline karşı Grönland’a asker gönderdi

Pakistan ve Afganistan arasında ateşkes

Feribot seferlerine fırtına engeli

İşgal, Mescid-i Aksa'yı 20. gündür kapalı tutuyor: Yarın yüz binlerce kişi bayram namazı kılamayacak!

Er: Sıla-i rahim yalnızca bayram günlerinde değil, her zaman yerine getirilmesi gereken bir sorumluluk

Bayram hazırlığında ilk durak mezarlıklar oldu

Konya'da otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı

Siirt Valisi Kızılkaya’dan Ramazan Bayramı mesajı

Diyanet-Sen Batman: Ramazanın manevi iklimi bayramla taçlanıyor

Siirtlilerden bayram mesajı: Birlik ve barış istiyoruz

Nijerya’dan İngiltere’ye ziyaret: Terörle mücadele gerekçesiyle iş birliği çağrısı

HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Yumlu'dan bayram mesajı

 İran'a yönelik savaş, plastik sektörünü derinden etkiliyor

Söylemez: Bayram, umudu ve kardeşliği diri tutan en güzel iklimdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya Cumhurbaşkanı Subianto ile görüştü

Gazze'ye saldırıda 4 kişi şehit oldu

Mardin’de onlarca yetim bayramlık elbiselerle sevindi

18 ilde dolandırıcılık ve bahis operasyonu: 118 şüpheli yakalandı

İstanbul’da zimem defteri geleneğiyle borçlar kapatıldı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten Midyat’a ziyaret

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz: Bayramı vesile kılarak zulümlerin sona ermesi için dualar edelim

ABD’nin NATO’ya yönelik tehditleri sonrası Merz'den açıklama: Avrupa’nın önceliği savaşın sona ermesi

Yapıcıoğlu’ndan Ramazan Bayramı mesajı: Ümmetin ittihadı acil bir ihtiyaçtır

Meyvelerin raf ömrü doğal yağlarla uzatılıyor

Prof. Dr. Süleymanlı: Tüm zorluklara rağmen bayramlar varlığını sürdürüyor