• BIST 100

    16649,43%-0,01
  • DOLAR

    43,48% 0,00
  • EURO

    51,58% -0,01
  • GRAM ALTIN

    6677,59% -1,62
  • Ç. ALTIN

    11383,46% -2,09

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

24 Mart 2023, Cuma 11:55
24 Mart 2023, Cuma 11:55
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
Alexandrite lazer, vücutta istenmeyen tüylerin giderilmesinde kullanılan lazer çeşitlerinden biri. Bu tipte lazerlere sahip cihazlar, yurt dışından tedarik ediliyor. Türk mühendis Hasan Ercan, bu alanda Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak bir cihaz üretti. Ercan, 755 nm dalga boyuna sahip “755 Pulse” adlı cihaz için, “Türkiye’nin ve dermatolojinin çok ihtiyacı olan bir alanda dışa bağımlılığımızı bitirecek olan projeyi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Harici bir soğuk hava üfleme cihazına gerek yok
Cihaz hakkında bilgiler paylaşan Hasan Ercan, “775 Pulse Alexandrite Lazer; 5-20 ms arasında atım uzunluğu, 24 mm2 atış alanı, 19J/Cm2 enerji miktarı ve 3Hz tekrarlama hızıyla Amerikan malı rakiplerine fark atıyor. Ayrıca soğuk hava üfleme cihazını bünyesinde barındıran 755 Pulse, bu özelliği sayesinde hekimlerin harici bir soğuk hava üfleme cihazı satın alma ihtiyacının önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

2023 sonuna kadar 150 adet üretilecek
Geliştirici firma AYQ Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural da 2023 yılı sonuna kadar bu cihazdan 150 adet üretileceğini ve ilk cihazları seçkin hekimlerin teslim alacağını açıkladı. Ahu Mural ayrıca, milli teknoloji hamlesinin ülkenin hem geleceği, hem refahı hem de bağımsızlığı olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yerli Alexandrite lazer epilasyon cihazı gibi projelerin desteklenmesini çok önemsediğini dile getirdi.

Amerikan malı cihazlar çok pahalı
Konuyla ilgili konuşan Dermatolog Dr. Münevver Aslan, “Bu proje, Alexandrite lazerleri daha ulaşılabilir hale getirecek. O nedenle tüm hekim arkadaşlarım adına mutluluk duyuyorum. AYQ Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra çok pahalı olan Amerikan malı Alexandrite lazerlere servet dökmemize gerek kalmayacak” dedi.

İki ayrı organizasyonda doktorlara tanıtılacak
755 Pulse, 27 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda yapılacak Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, 18 Ekim’de de Türk Dermatoloji Derneği tarafından düzenlenecek 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak. Düzenlenecek organizasyonlara Prof. Dermatolog Dr. Pelin Kartal, Prof. Dermatolog Dr. Zekayi Kutlubay, Prof. Dermatolog Dr. Müge Güler Özden, Prof. Dermatolog Dr. Şule Güngör, Doç. Dermatolog Dr. Pelin Üstüner, Doç. Dermatolog Dr. Erkin Pekmezci, Doç. Dermatolog Dr. İlteriş Oğuz Topal, Dermatolog Dr. Neslihan Dolar ve Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk de katılacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti

Şanlıurfa’da mısır silosunda iş kazası: 1 ölü

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Adana halkından madde bağımlılığına karşı ortak mücadele çağrısı

Suriye iç güvenlik güçleri Haseke’de konuşlanmaya başladı

Türkiye ile Mısır arasında tarım ve gıda sanayinde ekonomik iş birliği

GAİB 2026 yılının ilk ihracat verilerini açıkladı

Refah Sınır Kapısı faaliyete başladı

"Afganistan'da kadınların eğitiminden bahsedenler Gazze'de katledilen on binlerden söz etmiyor"

Onkoloji Uzmanları: Kanserin erken teşhisle tedavisi mümkün

Gaziantep'te aranan 524 şahıs yakalandı

Mersin merkezli kaçakçılık operasyonunda: 4 tutuklama

Memiş: Bazı insanlar İslam dinindeki kandillerle ilgili ifrat ve tefrite çok kaçmaktadır

Özkut Özdemir’den çok sert tepki: Şov yapmayın işinizi yapın

İran medyası: Pezeşkiyan, ABD ile nükleer mesele görüşmelerinin başlatılmasını istedi

Malatya Valisi Yavuz: Ocak ayında uyuşturucudan 67 kişi tutuklandı

Türkiye’nin yastık altı altın haritası açıklandı

Kayıp anne Nimet Kılıç için arama çalışmaları aralıksız sürüyor

Malatya'da sosyal yaşam merkezi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malatya'mızın arıtmayla ilgili bütün sorunlarını çözüyoruz

Belediye Başkanı Geçit: Berat Kandili birlik, beraberlik ve arınma gecesidir

Adana’da uyuşturucu hükümlüsü yakalandı

Rusya-ABD-Ukrayna görüşmelerinin ikinci turu belli oldu

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde devir teslim töreni

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Çorum'da tır ile cip çarpıştı: 4 yaralı

Madagaskar'da kasırga: 7 ölü

Şanlıurfa’da kuyumcuya silahlı soygun girişimi: 1 polis yaralandı

İngiltere Rus diplomatı sınır dışı etti

Diyarbakır'da zincirleme trafik kazası

Gaziantep'te hastalara refakatçi desteği verilecek

İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası facianın önüne geçti