• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

24 Mart 2023, Cuma 11:55
24 Mart 2023, Cuma 11:55
Dermatolojide milli teknoloji hamlesi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dermatolojide milli teknoloji hamlesi

Türk mühendis Hasan Ercan, 755 nm dalga boyunda bir Alexandrite lazer epilasyon cihazı geliştirdi. Ercan, “755 Pulse” adını verdiği cihaz için “Dermatoloji alanında Türkiye’nin dışa bağımlılığını bitirecek bir projeye imza atmanın gururunu yaşıyorum” dedi. Cihaz, nisan ayında Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, ekim ayında da 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak.
Alexandrite lazer, vücutta istenmeyen tüylerin giderilmesinde kullanılan lazer çeşitlerinden biri. Bu tipte lazerlere sahip cihazlar, yurt dışından tedarik ediliyor. Türk mühendis Hasan Ercan, bu alanda Türkiye’nin dışa bağımlılığını ortadan kaldıracak bir cihaz üretti. Ercan, 755 nm dalga boyuna sahip “755 Pulse” adlı cihaz için, “Türkiye’nin ve dermatolojinin çok ihtiyacı olan bir alanda dışa bağımlılığımızı bitirecek olan projeyi tamamlamış olmanın gururunu yaşıyorum” şeklinde konuştu.

Harici bir soğuk hava üfleme cihazına gerek yok
Cihaz hakkında bilgiler paylaşan Hasan Ercan, “775 Pulse Alexandrite Lazer; 5-20 ms arasında atım uzunluğu, 24 mm2 atış alanı, 19J/Cm2 enerji miktarı ve 3Hz tekrarlama hızıyla Amerikan malı rakiplerine fark atıyor. Ayrıca soğuk hava üfleme cihazını bünyesinde barındıran 755 Pulse, bu özelliği sayesinde hekimlerin harici bir soğuk hava üfleme cihazı satın alma ihtiyacının önüne geçiyor” ifadelerini kullandı.

2023 sonuna kadar 150 adet üretilecek
Geliştirici firma AYQ Teknoloji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural da 2023 yılı sonuna kadar bu cihazdan 150 adet üretileceğini ve ilk cihazları seçkin hekimlerin teslim alacağını açıkladı. Ahu Mural ayrıca, milli teknoloji hamlesinin ülkenin hem geleceği, hem refahı hem de bağımsızlığı olduğunu belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yerli Alexandrite lazer epilasyon cihazı gibi projelerin desteklenmesini çok önemsediğini dile getirdi.

Amerikan malı cihazlar çok pahalı
Konuyla ilgili konuşan Dermatolog Dr. Münevver Aslan, “Bu proje, Alexandrite lazerleri daha ulaşılabilir hale getirecek. O nedenle tüm hekim arkadaşlarım adına mutluluk duyuyorum. AYQ Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Mural’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonra çok pahalı olan Amerikan malı Alexandrite lazerlere servet dökmemize gerek kalmayacak” dedi.

İki ayrı organizasyonda doktorlara tanıtılacak
755 Pulse, 27 Nisan’da Lütfi Kırdar Kongre Salonu’nda yapılacak Güzellik ve Bakım Fuarı’nda, 18 Ekim’de de Türk Dermatoloji Derneği tarafından düzenlenecek 31. Ulusal Dermatoloji Kongresi’nde tanıtılacak. Düzenlenecek organizasyonlara Prof. Dermatolog Dr. Pelin Kartal, Prof. Dermatolog Dr. Zekayi Kutlubay, Prof. Dermatolog Dr. Müge Güler Özden, Prof. Dermatolog Dr. Şule Güngör, Doç. Dermatolog Dr. Pelin Üstüner, Doç. Dermatolog Dr. Erkin Pekmezci, Doç. Dermatolog Dr. İlteriş Oğuz Topal, Dermatolog Dr. Neslihan Dolar ve Dermatolog Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk de katılacak.

Bakanlıktan Aralık 2025’te 542 firmaya dahilde işleme izni

Ankara'da karşılıksız çek iddiası: 12 tutuklama

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesine usulsüzlük operasyonu: 5 tutuklama

İstanbul'da servis minibüsü yan yattı: 11 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, rüzgar ve çığ uyarısı

Uganda'da Museveni yeniden cumhurbaşkanı seçildi

Çanakkale açıklarında 8 düzensiz göçmen kurtarıldı

Berlin sokaklarında tarım politikalarına traktörlü tepki

ABD ve Pakistan’dan ortak askeri tatbikat

AB-MERCOSUR ticaret anlaşması 25 yıllık müzakerelerin ardından imzalandı

Pakistan'da feci kaza: 24 ölü, 45 yaralı

Trump'un gümrük vergisi kararına ilk tepki İsveç'ten: Şantaja boyun eğmeyeceğiz

Konya-Beyşehir yolunda araç yayaya çarptı

Bakan Yumaklı: Almanya ile kooperatifçilik alanında Ortak Niyet Beyanı imzaladık

Suriye ordusu stratejik önemdeki Tabka'ya girdi

Gazze'de can kaybı 71 bin 548'e yükseldi

Ukrayna'da nükleer santral için bölgesel ateşkes

Bingöl-Erzurum kara yolunda tır ve yolcu otobüsü çarpıştı: 3 yaralı

Malatya'da sahte altın dolandırıcılığı: 3 tutuklama

Rusya: Donetsk ve Zaporijya'da 2 yerleşim yerini ele geçirdik

 Trump, Grönland planını desteklemeyen 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Manisa’da 18 yaşındaki Firari Yakalandı

DMM, “Türkiye’nin Suriye’de Kürtlere hasmane tutum sergilediği” iddialarını yalanladı

Konya’da yeni çevre yolu projesinde sona yaklaşıldı

Konya için soğuk hava uyarısı: Buzlanma ve don bekleniyor

Siyer Yarışması kayıt süresi uzatıldı

Konya'da ekmek fiyatına zam

Güney Marmara'da feribot seferlerine fırtına engeli

Sivas-Erzincan yolu çığ nedeniyle ulaşıma kapandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakanlıktan Aralık 2025’te 542 firmaya dahilde işleme izni

Ankara'da karşılıksız çek iddiası: 12 tutuklama

Meteoroloji'den denizlerde fırtına uyarısı

Antalya Büyükşehir Belediyesine usulsüzlük operasyonu: 5 tutuklama

İstanbul'da servis minibüsü yan yattı: 11 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış, rüzgar ve çığ uyarısı

Uganda'da Museveni yeniden cumhurbaşkanı seçildi