-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
51,04% 0,06
-
GRAM ALTIN
6946,19% -2,33
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02
Dev şirket kurtarılamadı! Uçuşlarını durduruyor
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dev şirket kurtarılamadı! Uçuşlarını durduruyor
İtalya’nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Alitaila, artık bilet düzenlemeyeceğini duyurdu. 15 Ekim'den sonraki uçuşlara bilet satmayı duran Alitaila'nın yerini farklı bir logoya sahip daha küçük bir şirket olan ITA alacak.
75 YIL ÖNCE KURULMUŞTU
CNN'in haberine göre 75 yıl önce kurulan Alitalia, bir zamanlar İtalyanlar tarafından 'kanatlı ok' olarak biliniyordu. Uçaklarında İtalyan bayrağı gibi renklendirilmiş büyük 'A' harfli popüler logosu vardı. Bu logo İtalya'nın denizaşırı ülkelerdeki en tanınmış sembollerinden biriydi.
Alitalia, İtalyan tarzı ve yemekleriyle gurur duyuyordu. 1950'lerde uçuş görevlileri, moda evi Sorelle Fontana tarafından tasarlanan zarif üniformalar giyiyordu. Daha sonraki yıllarda Delia Biagiotti, Alberto Fabiani, Renato Balestra ve hatta Giorgio Armani'den oluşan etkileyici bir kadro, şık kıyafetler ve konforlu koltuklar yarattı.
İFLAS KAÇINILMAZ OLDU
Alitalia uzun süredir mali sorunlarla boğuşuyordu. Son 30 yılda İtalya hükümeti, havayolunu yok olmaktan kurtarmak ve çalışanlarını işte tutmak için milyarlarca avro yardımda bulundu.
Şirket Mayıs 2017’de iflas ilan etti. Buna ek olarak, pandeninin ardından şirket iyice zora düştü. 2020’de uzun süre uçuşların olmaması, corona virüsü yasakları gevşedikten sonra ise yolcu sayılarının eski seviyelere dönememesi, iflasın içerisinde olan şirkete tam anlamıyla son noktayı koydu.
ÇALIŞANLARA NE OLACAK BELLİ DEĞİL
2019’da 21,3 milyon yolcu taşıyan Alitalia, yaklaşık 10 bin çalışana istihdam sağlıyor. Bu çalışanlara ne olacağı belli değil. 2008’e kadar tamamen devlete ait olan şirket, 2013’ten beri dolaylı olarak devlete ait bir şirket aracılığıyla kontrol ediliyordu.
YENİ ŞİRKET ITA
Italia Transporto Aereo (ITA), İtalya’nın yeni bayrak taşıyıcı firması olacak. ITA; Milano ve Roma’dan New York’a ve Roma’dan Tokyo, Boston ve Miami’ye uçuşlar düzenlemeyi planladığını söyledi.
İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti
Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!
İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi
Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat!
Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü
Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı
Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"
İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor
Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi
HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır
BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır
Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak
Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor
Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı
AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi
B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı
AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı
DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon
Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli
73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı
Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!
İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı
Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi
Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu
Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı
Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü
Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor
Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı
MSB: Uluslararası toplumun sorumluluğunu yerine getirmesi çağrımızı yineliyoruz
Yükleniyor







