• BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,21% 0,06
  • EURO

    50,99% -0,04
  • GRAM ALTIN

    6935,88% -2,47
  • Ç. ALTIN

    11465,56% -1,02

Devletin imkânları İzmir için seferber

03 Kasım 2020, Salı 08:29
03 Kasım 2020, Salı 08:29
Devletin imkânları İzmir için seferber
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Devletin imkânları İzmir için seferber

Devlet kurumlarının depremin hemen ardından başlattığı çalışmalar İzmir’de yaraların hızla sarılmaya başlandığını gözler önüne seriyor. Bölgede devam eden müdahale ve iyileştirme çalışmaları için İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Jandarma Arama Kurtarma (JAK), sivil toplum kuruluşları ve belediyelerden toplam 7.907 personel, 25 arama kurtarma köpeği ile 1.111 araç görevlendirildi. Genelkurmay Başkanlığına ait 7 kargo uçağı ile personel ve araçların sevkiyatı 19 sorti ile gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı arama kurtarma çalışmalarına 186 personel, 15 sahil güvenlik botu, 3 helikopter ve 1 dalış timi ile katıldı. Ayrıca bölgeye 3 mobil koordinasyon tırı, 9 uçak, 1 insansız hava aracı, 15 sahil güvenlik botu, 6 helikopter, 1 dalış timi ile 292 emniyet personeli sevk edildi. Haberleşme altyapısında olumsuzluk yaşanmaması için bölgede 3 farklı operatör tarafından 38 mobil baz istasyonu kuruldu.

İKİ BİN ÇADIR KURULDU

Acil barınma ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla AFAD ve Türk Kızılay tarafından 3.569 çadır ile 57 genel maksat çadırı bölgeye sevk edilirken yaklaşık 2 bin çadırın kurulumu tamamlandı. Ayrıca, 24.382 battaniye, 13.280 yatak, 5.500 uyku seti, 2.657 mutfak seti şehre gönderildi. Beslenme hizmeti kapsamında, bölgede 232.917 kişilik yemek hizmeti 129 personel, 151 gönüllü ve 40 araç ile sürdürülüyor. UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 234 araç ve 835 personelin görev yaptığı bölgedeki hasar tespit çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 942, Tarım ve Orman Bakanlığından 256 personel ile yürütülüyor.

MAĞDURLARA PSİKOLOJİK DESTEK

Depremden etkilenen vatandaşlar için Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 2 mobil Sosyal Hizmet Merkezi bölgede bulunuyor. Sahada 270 personel, 25 araçla vatandaşlara psikososyal destek verilmesi için gece gündüz çalışıyor. Şu ana kadar 522 hanede depremden etkilenen 1.500’ü aşkın vatandaşla görüşüldü. Gönderilen ayni yardımlar İzmir merkezde, Kültürpark Fuar Alanı’nda 11.500 metrekarelik depoda kayıt altına alınarak buradan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

VATANDAŞA NAKTİ DESTEK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bayraklı’da 46.300 metrekarelik alanda altyapısı ve sosyal donatılarıyla AFAD tarafından 1000 kişilik konteyner kentin yaklaşık 20 gün içerisinde hazır olacağını açıkladı. Deprem bölgesine çalışmalarda kullanılmak üzere AFAD tarafından 13 milyon lira, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından 5 milyon lira, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6 milyon lira olmak üzere 24 milyon lira kaynak gönderildi. İzmir’de yıkılmış veya yıkılacak binalardan eşyasını alamayan vatandaşlara hane başına 30 bin lira eşya yardımı, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı evlerin sahiplerine 13 bin lira, bu durumdaki kiracılara 5 bin lira taşınma ve kira yardımı yapılacak. Seferihisar’daki hasar tespit çalışmaları da tamamlandı. Buna göre sahil bölgesinde depremden ve tsunamiden zarar gören esnafa yönelik kısmi ödemeler de Valilik tarafından başlatıldı.

DEPREMZEDELERE MANEVİ DESTEK

Türk Kızılay, İzmir'deki depremzedelere yönelik yardımlarını her geçen gün artırıyor. Kızılay ekipleri, yardım malzemeleri ve sıcak yemek ulaştırmanın yanı sıra depremden manevi olarak da ciddi şekilde etkilenen afetzedelerin, içinde bulundukları durumdan kurtulabilmeleri için psikososyal destek sağlıyor. Ekipler, şu ana kadar 600’ün üzerine kişiye ulaştı.

 

menderesvip escort menemen vip escort narlıdere vip escort

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti

Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!

İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi

Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat! 

Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü

Yapıcıoğlu: Müslümanlar birleşmeli, fitneden uzak durmalı

Devrim Muhafızları, 3 Körfez ülkesini "petrol tesisi" için uyardı: "Uzak durun!"

İran'da Dena müretteabatı ile Laricani için cenaze töreni düzenleniyor

Turgut Özal Gençlik Merkezi'nin temeli atma töreni gerçekleştirildi

HÜDA PAR: Bölge devletleri ABD askeri üslerini kapatmalıdır

BAMMED Başkanı Özcan: Bayramlar umudu büyütme zamanıdır

Vali Yavuz: Bayram süresince 2 bin 911 personel görev yapacak

Diyarbakır’da tatlıcılar yoğun mesai yapıyor

Gaziantep’te bayram öncesi gıda denetimleri arttı

AFAD’da değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

B personeli gibi arayan dolandırıcılara operasyon: 8 şüpheli tutuklandı

AFAD’dan afetlere karşı yeni rehber: YORA kitabı yayımlandı

DMM: "israile lojistik sağlanacağı" iddiaları dezenformasyon

Avukat Akşit: Süresiz nafaka ve 6284 sayılı kanun yeniden düzenlenmeli

73 ilde uyuşturucu operasyonu: 475 şüpheli tutuklandı

Uzmandan tavsiyeler: Bayramda sağlığınızı riske atmayın!

İçişleri Bakanlığından bayram öncesi trafik uyarısı

Pastanelerde gece gündüz bayram yoğunluğu mesaisi

Malatya'da spor salonunda çıkan yangın paniğe neden oldu

Bayram öncesi otogarda beklenen yoğunluk oluşmadı

Orta Doğu'da Savaşın 19. Günü

Mardin'de tatlı bayram telaşı esnafın yüzünü güldürüyor

Çanakkale Zaferi'nin 111'inci yıl dönümü Diyarbakır'da kutlandı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Önemli olan makam değil, hizmettir

İşgalciler, Ben Gurion Havalimanı'nda uçakların hasar gördüğünü itiraf etti

Bayramı keyifli geçirmek için beslenmeye dikkat!

İzmir’de bayramda toplu ulaşım düzenlemesi

Ara tatille birleşen bayram trafiğinde lastiğe dikkat! 

Umut Kervanı Van’da yüzleri güldürdü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Umman Sultanı görüştü