• BIST 100

    16667,46%2,52
  • DOLAR

    43,42% 0,06
  • EURO

    52,07% 0,38
  • GRAM ALTIN

    7708,96% 2,75
  • Ç. ALTIN

    12794,92% 5,28

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

15 Kasım 2022, Salı 13:45
15 Kasım 2022, Salı 13:45
Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.
Dicle Elektrik, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi öncesinde sorumluluk bölgesindeki şebekede arıza önleyici bakım ve onarım çalışması yapıyor. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışma ile şebekenin tamamı elden geçirilirken, kullanım ömrünü dolduran tesisat ve aksamlar yenileniyor. Çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman, zorlu arazi şartları nedeniyle malzemeleri kilometrelerce sırtlarında taşıyor.
Kış hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 145’i mühendis olmak üzere toplam 2 bin 54 personel ve 402 araç ile sahada olduklarını söyledi. Arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve abonelerin rahat bir kış geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Tüzün, alçak ve orta gerilim şebekelerini termal kamera ve kısmi deşarj cihazı gibi gelişmiş teknolojik cihazlar ile kontrol ettiklerini belirtti. Tüzün, “Bu kontroller sırasında 481 adet muhtemel arızayı önledik. Yeraltı iletim ağımızı ise bilgisayar destekli mobil kablo test araçlarımız ile gözden geçirerek kışa hazır hale getirdik” dedi.

“587 milyon 500 bin lira bakım çalışması yaptık”
Nedim Tüzün, geçtiğimiz aylarda şebeke bakımı için 587 milyon 500 bin liralık yatırım yaptıklarını bu yatırımın yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını ifade etti. Tüzün, “Bu bağlamda 2 bin 28 kilometre iletim hattı yenilenerek iyileştirildi, 9 bin 454 adet direk, 291 adet hücre montajı yapılırken, 424 adet pano yenilendi, 538 kesici ölçüm kabininde tadilat yapıldı. Toplamda 31 bin 83 kilometre iletim hattında gerekli kontroller yapılarak 12 bin 427 kilometrelik kısmında, ayrıca 7 bin 543 adet direk tipi ve 2 bin 79 adet de bina tipi trafoda bakım yapıldı. Büyük ölçüde tamamlanan bakım onarım çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Ağaç direğini sırtlarında taşıdılar
Kış hazırlıkları çerçevesinde Arıza Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri özellikle kırsal bölgelerde engebeli coğrafi şartlar nedeniyle zorlu görev yapıyor. Yolu bulunmayan dağlık bölgelerde kilometrelerce sırtlarında malzeme taşıyan AOB ekipleri, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünün 1400 rakımlı Guman mezrasında onlarca kilo ağırlığındaki ağaç direği sırtlarında taşıdı. Yapılan özverili çalışma sonunda mezradaki hat yenilendi.
[gallery ids=',59831,59832,59833']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Van'da yoğun mesai

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden KKTC’ye Ramazan yardımı

HÜDA PAR'dan Bingöl'de zor zamanlar yaşayan hayvan sahiplerine  ziyaret

HÜDA PAR'dan Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Özdoğan’a hayırlı olsun ziyareti

Çiftçi: Bağımlılık bir bataklıktır, ciddi halk sağlığı problemidir

45. İl Müftüleri İstişare Toplantısı sonuç bildirgesi yayımlandı

Milletvekili Babacan'dan Avrupa Konseyi'nde Gazze vurgusu: Bu, sistematik bir zulüm politikasıdır

Gaziantep'te 55 litre sıvı metamfetamin ele geçirildi: 3 tutuklama

80 yaşındaki berber Arkın'dan 64 yıllık meslek hayatı ile ilgili önemli tavsiyeler

Fizyoterapist Çelik: Kış aylarında düzenli egzersiz hayati önem taşıyor

Batman'da Ocak ayında 272 gıda işletmesi denetlendi

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Çocuk esirgeme yurtlarında denetimler daha etkin ve şeffaf olmalı

Beyaza bürünen tarihi Mağara Köyü fotoğrafçıların uğrak noktası oldu

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Salih’le görüştü

Gaziantep'te "Basınç Ülseri Yönetimine Yönelik Multidisipliner ve Teknoloji Temelli Çalıştay" düzenlendi

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev Ankara’da

Vali Mustafa Yavuz: Kaçak yapılaşmaya asla müsaade etmeyeceğiz

Zengin: Çocuklarımızı israf konusunda duyarlı nesiller olarak yetiştirmeliyiz

Adana’da toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları ile güzergâhlar belirlendi

Gümrük Birliği’nde 15 başlıkta uzlaşı sağlandı

Ankara genelinde kuvvetli rüzgar uyarısı

Elazığ’ın ilçeleri için kuvvetli yağış uyarısı

Meteorolojiden kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısı

Siirt’ten kutsal topraklara 35 umreci dualarla uğurlandı

Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Suriye'ye yardım çağrısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran, protestolarda ölenlerin ismini açıklayacak

Malatya'da aranan 3 hükümlü yakalandı

Ağrı'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Umut Kervanı Genel Başkan Yardımcısı Elibüyük'ten Van'da yoğun mesai

HÜDA PAR Şırnak'ta "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli düzenleyecek

Cezaevi nakil aracı devrildi: 19 yaralı

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden KKTC’ye Ramazan yardımı