• BIST 100

    16585,73%-1,05
  • DOLAR

    43,94% 0,15
  • EURO

    51,96% 0,13
  • GRAM ALTIN

    7396,17% 0,88
  • Ç. ALTIN

    11883,52% 0,57

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

15 Kasım 2022, Salı 13:45
15 Kasım 2022, Salı 13:45
Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.
Dicle Elektrik, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi öncesinde sorumluluk bölgesindeki şebekede arıza önleyici bakım ve onarım çalışması yapıyor. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışma ile şebekenin tamamı elden geçirilirken, kullanım ömrünü dolduran tesisat ve aksamlar yenileniyor. Çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman, zorlu arazi şartları nedeniyle malzemeleri kilometrelerce sırtlarında taşıyor.
Kış hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 145’i mühendis olmak üzere toplam 2 bin 54 personel ve 402 araç ile sahada olduklarını söyledi. Arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve abonelerin rahat bir kış geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Tüzün, alçak ve orta gerilim şebekelerini termal kamera ve kısmi deşarj cihazı gibi gelişmiş teknolojik cihazlar ile kontrol ettiklerini belirtti. Tüzün, “Bu kontroller sırasında 481 adet muhtemel arızayı önledik. Yeraltı iletim ağımızı ise bilgisayar destekli mobil kablo test araçlarımız ile gözden geçirerek kışa hazır hale getirdik” dedi.

“587 milyon 500 bin lira bakım çalışması yaptık”
Nedim Tüzün, geçtiğimiz aylarda şebeke bakımı için 587 milyon 500 bin liralık yatırım yaptıklarını bu yatırımın yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını ifade etti. Tüzün, “Bu bağlamda 2 bin 28 kilometre iletim hattı yenilenerek iyileştirildi, 9 bin 454 adet direk, 291 adet hücre montajı yapılırken, 424 adet pano yenilendi, 538 kesici ölçüm kabininde tadilat yapıldı. Toplamda 31 bin 83 kilometre iletim hattında gerekli kontroller yapılarak 12 bin 427 kilometrelik kısmında, ayrıca 7 bin 543 adet direk tipi ve 2 bin 79 adet de bina tipi trafoda bakım yapıldı. Büyük ölçüde tamamlanan bakım onarım çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Ağaç direğini sırtlarında taşıdılar
Kış hazırlıkları çerçevesinde Arıza Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri özellikle kırsal bölgelerde engebeli coğrafi şartlar nedeniyle zorlu görev yapıyor. Yolu bulunmayan dağlık bölgelerde kilometrelerce sırtlarında malzeme taşıyan AOB ekipleri, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünün 1400 rakımlı Guman mezrasında onlarca kilo ağırlığındaki ağaç direği sırtlarında taşıdı. Yapılan özverili çalışma sonunda mezradaki hat yenilendi.
[gallery ids=',59831,59832,59833']

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza

Siirt’te kar yağışı nedeniyle 6 araç zincirleme kazaya karıştı

Bot arızalandı, AFAD mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da geleneksel iftar buluşması

Suriye’de mayın patlaması: 3 ölü, 2 yaralı

Siirt’te kardan kapanan köylerdeki hastalar hastanelere ulaştırıldı

Filipinler, Japonya ve ABD'den Bashi Kanalı'nda tatbikat

Ukrayna ile Slovakya arasında Drujba petrol boru hattı gerginliği

Nijerya'da pazar yerine silahlı saldırı: 21 ölü, çok sayıda yaralı

İzmir'de çatı onarımı sırasında genç işçi yüksekten düşerek hayatını kaybetti

Siirt'te 9 kilo 300 gram kubar esrar ele geçirildi

Kongo'da 171 cesedin bulunduğu iki toplu mezar tespit edildi

Siyonist işgalciler Ramazan ayında da saldırıyor: Gazze'de 7 şehit çok sayıda yaralı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Malatya'da OSB sayısı 5'e yükseliyor

Afganistan-Pakistan geriliminin son dönemdeki tırmanışının ardında ne var?

Yollara Güvenle Çıkmak İçin Sanayide Hummalı Çalışma

Brezilya'daki sel ve toprak kayması: 59 ölü, 15 kayıp

Samsun'da otomobil şarampole devrildi: 4 yaralı

ABD, Venezuela petrolü taşıyan tankere tamamen el koymak istiyor

Hollanda Savunma Bakanı Yeşilgöz, barış sonrası Ukrayna'ya asker gönderebileceklerini ima etti

Rusya’dan Google’a rekor ceza

İran'daki İngiliz personeli geçici olarak geri çekildi

Sağlık Bakanlığı’ndan 'Okullarda Uyuşturucu Testi' iddialarına yalanlama

Venezuela’dan ABD'ye yaptırım çağrısı

Pakistan-Afganistan gerginliği devam ederken çatışmalar nedeniyle can kayıpları arttı

Ağrı’da Akşam ezanı 15 dakika gecikmeli okundu

Kazakistan'da kafede gaz patlaması: 7 ölü, 19 yaralı

Küçük iyilikler büyük mutluluklar getiriyor

Rusya, Ukrayna'da 4 yerleşim birimini ele geçirdiğini duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sahte polis çetesine eş zamanlı operasyon: 4 tutuklama

Aksaray’da yasa dışı avcılık yapan iki kişiye 191 bin TL ceza

Siirt’te kar yağışı nedeniyle 6 araç zincirleme kazaya karıştı

Bot arızalandı, AFAD mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı

Umut Kervanı ve Yetimler Vakfı'ndan Malatya'da geleneksel iftar buluşması

Suriye’de mayın patlaması: 3 ölü, 2 yaralı

Siirt’te kardan kapanan köylerdeki hastalar hastanelere ulaştırıldı