• BIST 100

    13913,56%-0,68
  • DOLAR

    42,94% 0,03
  • EURO

    50,60% 0,08
  • GRAM ALTIN

    6053,44% 1,18
  • Ç. ALTIN

    9886,70% 0,48

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

15 Kasım 2022, Salı 13:45
15 Kasım 2022, Salı 13:45
Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dicle Elektrik şebekeyi kışa hazırlıyor

Dicle Elektrik dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışmada şebekenin tamamı gözden geçirilerek kullanım ömrünü dolduran tesisatlar yenileniyor.
Dicle Elektrik, her yıl olduğu gibi bu yıl da kış mevsimi öncesinde sorumluluk bölgesindeki şebekede arıza önleyici bakım ve onarım çalışması yapıyor. Dağıtım bölgesindeki 6 ilde 2 bin 54 personel ve 402 araç ile gerçekleştirilen çalışma ile şebekenin tamamı elden geçirilirken, kullanım ömrünü dolduran tesisat ve aksamlar yenileniyor. Çalışmalar sırasında ekipler zaman zaman, zorlu arazi şartları nedeniyle malzemeleri kilometrelerce sırtlarında taşıyor.
Kış hazırlıklarıyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nedim Tüzün, 145’i mühendis olmak üzere toplam 2 bin 54 personel ve 402 araç ile sahada olduklarını söyledi. Arızaların gerçekleşmeden önlenmesi ve abonelerin rahat bir kış geçirmesi için çalıştıklarını ifade eden Tüzün, alçak ve orta gerilim şebekelerini termal kamera ve kısmi deşarj cihazı gibi gelişmiş teknolojik cihazlar ile kontrol ettiklerini belirtti. Tüzün, “Bu kontroller sırasında 481 adet muhtemel arızayı önledik. Yeraltı iletim ağımızı ise bilgisayar destekli mobil kablo test araçlarımız ile gözden geçirerek kışa hazır hale getirdik” dedi.

“587 milyon 500 bin lira bakım çalışması yaptık”
Nedim Tüzün, geçtiğimiz aylarda şebeke bakımı için 587 milyon 500 bin liralık yatırım yaptıklarını bu yatırımın yüzde 80’lik kısmının tamamlandığını ifade etti. Tüzün, “Bu bağlamda 2 bin 28 kilometre iletim hattı yenilenerek iyileştirildi, 9 bin 454 adet direk, 291 adet hücre montajı yapılırken, 424 adet pano yenilendi, 538 kesici ölçüm kabininde tadilat yapıldı. Toplamda 31 bin 83 kilometre iletim hattında gerekli kontroller yapılarak 12 bin 427 kilometrelik kısmında, ayrıca 7 bin 543 adet direk tipi ve 2 bin 79 adet de bina tipi trafoda bakım yapıldı. Büyük ölçüde tamamlanan bakım onarım çalışmaları planlanan şekilde devam ediyor” diye konuştu.

Ağaç direğini sırtlarında taşıdılar
Kış hazırlıkları çerçevesinde Arıza Onarım ve Bakım (AOB) ekipleri özellikle kırsal bölgelerde engebeli coğrafi şartlar nedeniyle zorlu görev yapıyor. Yolu bulunmayan dağlık bölgelerde kilometrelerce sırtlarında malzeme taşıyan AOB ekipleri, Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Güleçler köyünün 1400 rakımlı Guman mezrasında onlarca kilo ağırlığındaki ağaç direği sırtlarında taşıdı. Yapılan özverili çalışma sonunda mezradaki hat yenilendi.
[gallery ids=',59831,59832,59833']

Kızılay’dan Umut Kervanı Afet Yönetimine ziyaret

Usta sürüş eğitmenlerinden buzlu yollara karşı hayati uyarılar

Diyanet-Sen Batman: Yılbaşı eğlence değil, muhasebe zamanıdır

Yeni "Ebu Ubeyde"nin mesajı: Şahıslar değişir ama çizgi değişmez

YÖK ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Batman'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Adana Seyhan’da 694 aranan şahıs yakalandı

Şanlıurfa için kuvvetli kar yağışı uyarısı: 50 santimetreyi bulabilir

Devlet korumasındaki 605 genç kamu kurumlarına yerleştirildi

Adana Ceyhan’da aranan firari yakalandı

Kış aylarında eklem ve kas ağrılarına dikkat

Malatya'da dolandırıcılığa karşı farkındalık çalışması

Siyonist rejim neden şimdi Somaliland'ı tanıdı?

Batman'da park halindeki araçta yangın çıktı

Malatya'da "Torbacı" operasyonu: 2 gözaltı

Sosyal medyada çocuklar istismara açık: Devletin anayasal yükümlülüğü var

Uraloğlu: Sarıyer–Kilyos Tüneli’nde fiziki gerçekleşme yüzde 76’ya ulaştı

Bakan Tekin, Bingöl'de öğrenciler ve öğretmenlerle bir araya geldi

5 kamu kurumu toplamda 372 personel alacak

Kayapınar'da karla mücadele aralıksız sürüyor

Dr. Gökyar: Çocuklarda dikkat eksikliği sorunu yaygınlaşıyor

Hasankeyf'e 45 milyon TL'lik akaryakıt tesisi açıldı

İçişleri Bakanlığı ülke genelinde kapsamlı güvenlik tedbirleri aldı

Batman'da mahsur kalan hastalar kurtarıldı

Beyaza bürünen tarihi kent Mardin havadan görüntülendi

"Kütüphanelerdeyiz" etkinliğiyle öğrenciler, kütüphanelerde bilgi ve beceri kazanıyor

Şırnak Cizre’de kar yağışının yerini güneş aldı

Zorlu kış şartlarında hastaya UMKE desteğiyle zamanında müdahale

Vefa duygusu ciddi yara alıyor: Yeni dert ortağı ChatGPT

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kızılay’dan Umut Kervanı Afet Yönetimine ziyaret

Usta sürüş eğitmenlerinden buzlu yollara karşı hayati uyarılar

Diyanet-Sen Batman: Yılbaşı eğlence değil, muhasebe zamanıdır

Yeni "Ebu Ubeyde"nin mesajı: Şahıslar değişir ama çizgi değişmez

YÖK ile TUSAŞ arasında iş birliği protokolü imzalandı

Gizli buzlanma kazaya neden oldu: 1 yaralı

Batman'da yoğun kar yağışı bekleniyor