• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Dikkat çeken dolar tahmini! İşte yeni hedef...

31 Ocak 2021, Pazar 15:11
31 Ocak 2021, Pazar 15:11
Dikkat çeken dolar tahmini! İşte yeni hedef...
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dikkat çeken dolar tahmini! İşte yeni hedef...

Piyasalar 2021’e olumlu başladı ancak son hafta sert dalgalanma yaşadı. Borsadaki satışların düzeltme niteliğinde kalabilmesi finansal veriler ve TCMB’nin adımlarına bağlı

Piyasalar ocak ayına güçlü başladı. Fakat ayın son haftasında oldukça volatil bir görünüm sergilendi. Borsada ekim ayından bu yana en kötü performans gözlenirken BIST 100 Endeksi 50 günlük ortalamasını test etti.Aynı şekilde haftalık bazda da sekiz haftalık ortalamalara geriledi. Endeksin haftalık verileri zirve dönüşlerinde iki ya da üç hafta düşüş yaşanabileceğini gösteriyor. Sonrasındaysa hızlı toparlanma gerçekleşmemişse gelinen seviyelerde bir süre yatay hareket gündeme geliyor.

Ocak ayında borsa yüzde 0,22 oranında değer kaybetti.Dolar kuru 7,43 TL’den başladığı ayı 7,31’den tamamladı. Yüzde 1,56 değer kaybetti. Euro’daki değer kaybı yüzde 3 oldu. Altının onsu 1.892 dolardan başladığı ocak ayını 1.865 dolardan tamamladı ve yüzde 1,46 değer kaybetti. Gümüşün onsu ise 26 dolardan 26,48 dolara yükseldi ve yüzde 1,85 değerlendi. Borsada ise hisse bazında güçlü hareketler görülüyor.

​BORSADA HİKÂYE SÜRÜYOR 
Endeks son üç haftadır kademeli artan bir satış baskısı altında. Buna göre üç olasılık öne çıkıyor. Endeks; 1) Bu hafta 1.510’u aşabilir ve yeniden yükselen trendine döner. 2) 1.510 seviyesini aşamaz ve yatay hareket eder. Bu halde güç toplar.3) Geri çekilir, 1.438 seviyesinin altına kayar ve 100 günlük ortalaması 1.345 test edilir. Ancak 1.345 seviyesi aşağı kırılmadıkça her geri çekilme alım fırsatı olarak değerlendirilir.

​ENFLASYON VE HEDEFLER 

Türkiye’de para piyasaları için önemli gelişmelerden biri de TCMB’nin gerçekleştirdiği 2021’in ilk Enflasyon Raporu sunumu oldu. Enflasyon raporunda 2021 ve 2022 tahminleri yüzde 9,4 ve yüzde 7 seviyelerinde korunurken, orta vadeli hedef ise yüzde 5 seviyesinde. TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın sıkı para politikası duruşuna her toplantıda vurgu yapması, ihtiyatlı duruşu hedeflere ulaşılmadaki kararlılık konusunda umut verici.

GÜMÜŞTE YÖN YUKARI 

Gümüş bu yılın favori emtiaları arasında yer alıyor. Geçtiğimiz haftayı 26,48 dolardan tamamladı. 29’lu seviyelerin aşılması ile yükselişin ivme kazandığı görülebilir. Yıl içerisinde yükseliş eğilimini sürdürmesi beklenmeli.

​SPEKÜLATİF HİSSELERE DİKKAT 

Sosyal ağ üzerinden gruplar oluşturulması ve özellikle de küçük hisselerde manipülatif hareketlere yol açılması Türkiye kadar global piyasalarda da sorun yaratıyor. Bu durum bireysel yatırımcıların olası mağduriyet riskini artırıyor. Aşırı oynaklığın yaşandığı hisse senetlerindeki hareketler ve bunlara ilişkin düzenleme ihtimali, teşvik paketlerine ilişkin belirsizlik yaşanması ve likidite problemleri global piyasalardaki ana gündem başlıkları olarak ortaya çıkıyor.Aynı şekilde ABD borsasında GameStop hisselerindeki aşırı oynaklık ve sonrasında yaşanan gelişmeler, Çin kaynaklı likidite sorunu ve ABD’nin teşvik paketine ilişkin belirsizlikler, dünya borsalarında satıcılı bir seyir izlenmesinde etkili oluyor.

​DOLAR KURUNDA 7.20 GÖRÜLÜR MÜ? 

Dolar kurunda 7,20 ve 7,50 bandı içerisindeki hareket sürüyor. Kısa vadede 7,50 önemli. Bu seviyenin altındaki seyir yeniden 7,24; 6,80 ve 6,50’yi gündemde tutuyor. 7,50 aşılmadıkça TL varlıklar için ilginin sürdüğü gözlenecek.7,50’nin aşılması yükseliş yönündeki beklentiyi güçlendirecek. TL’ye yönelik olumlu değerlendirmeler devam ediyor. Kurumlar değerlendirmelerinde Merkez Bankasının adımlarını izlediklerini belirtiyor. Kur için de yıllık 7 TL seviyesindeki hedef fiyatlarını koruyorlar. Bununla birlikte temkinli yaklaşanlar da var. Deutsche Bank: “Türkiye’de bazı değişikliklerin olduğunu görüyoruz ve bu ileride çok ilgi çekici olabilir fakat şu an için değil. Faiz oranları ve kur tarafında biraz daha kesinlik görmek istiyoruz.” diyor. İstikrarlı adımlar arttıkça etkilerinin de fiyatlar üzerinde kalıcı bir seyir izlediği gözlenebilecektir.

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

H3N2 Türkiye'de yayılıyor: Uzmanlardan aşı, maske ve vitamin uyarısı

Fransa'da çiftçiler kamu binalarının önüne gübre döktü, lastikler yaktı

İngiltere ile ABD arasındaki teknoloji anlaşması müzakereleri askıya alındı

İstanbul’da yiyecek-içecek işletmelerine kapsamlı denetim: Milyonlarca liralık ceza

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Gazze’de insani kriz derinleşiyor

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’nun makam odasında dinleme cihazı bulundu

Rusya, uzaktan kumandalı uzay robotu Teledroid'i 2026'da fırlatacak

İngiltere'den Rusya'ya sert tepki

Dijital Dünyada Aile Çalıştayı'nın sonuç bildirgesi açıklandı

Bulgaristan'da bütçe tasarısı ve yolsuluk iddiaları protestolara yol açtı

EPDK ekim ayı LPG piyasası verilerini açıkladı

Bitlis merkezli operasyonda gözaltına alınan 62 şüpheliden 46’sı tutuklandı

Mersin’de uyuşturucu operasyonlarında 205 şüpheli gözaltına alındı

Epilepsinin en sinsi belirtisi: Sessiz ve kısa nöbetler! 

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile PARHAD arasında ortak çalışma protokolü imzalandı

Siirt'te grup köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Şanlıurfa’da 3 bin 900 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

Dr. Hüseyin Sudan: Kumarın ciddi psikolojik ve toplumsal zararları var

Afetlere hazırlık için deprem ve yangın tatbikatı yapıldı

Sudan, Uluslararası Kurtarma Komitesi’nin “Kriz İzleme Listesinin” başında yer alıyor

Gazze'de can kaybı 70 bin 667'ye yükseldi

Dr. Ülker: Grip, bağışıklık sistemi zayıf kişiler ve kronik hastalığı bulunanlarda daha ağır seyredebilmektedir

Adana’da uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu