• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı

13 Mayıs 2022, Cuma 09:48
13 Mayıs 2022, Cuma 09:48
Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan bu haftaki Cuma Hutbesinin konusu çalışma hayatında dikkat edilmesi gerekenler oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan cuma hutbesinin bu haftaki konusu açıklandı.

Cuma namazı için camiye gidecek olan vatandaşlar, her hafta farklı bir konuyu ele alan Cuma hutbesi konusu nedir? sorusuna yanıt aranıyor.

Cuma namazından önce okunan hutbenin bu haftaki konusu çalışma hayatı oldu.

Diyanet hutbe konu başlığını 'İş ve Çalışma Ahlakı' olarak duyurdu.

İşte 13 Mayıs 2022 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...

13 Mayıs Cuma Hutbesi metni

Muhterem Müslümanlar!

Yüce dinimiz İslam, helal ve meşru yollardan rızık kazanmayı emreder. Bu uğurda gösterilen çabayı, harcanan emeği, dökülen alın terini mukaddes görür. Allah rızası gözetilmeyen, helal-haram çizgisine riayet edilmeyen, yalan, aldatma ve haksızlık içeren her türlü iş ve ticareti ise yasaklar.

Aziz Müminler!

Her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da bir ahlak vardır. İslam’ın iş ve ticaret ahlakının temeli doğruluktur, dürüstlüktür. Helal-haram duyarlılığıdır. Emeğe ve alın terine saygıdır. İnsan haysiyetini ve kamu hukukunu korumak, can güvenliğini tehlikeye atmamaktır.

Kıymetli Müslümanlar!

Kimimiz işçi kimimiz işveren, kimimiz çiftçi kimimiz tüccar; her birimiz emek ve fedakârlıkla dokunuyoruz birbirimizin hayatına. Hangi görevde olursak olalım İslam’ın iş ve ticaret ahlakını kuşanma sorumluluğumuz vardır. İş ve ticaret hayatında işverene düşen, huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaktır.

Resûlüllah 'Çalışana ücretini alın teri kurumadan önce veriniz.” buyruğunca emeğin karşılığını tastamam ödemektir. Çalışanlarla kardeşçe, insaflı, sıcak ve samimi bir ilişki kurmaktır. İbadet ve dinlenme gibi ihtiyaçları için gerekli imkânları sunmaktır. Çalışanlarının sağlığını ve hayatını korumak, iş güvenliğine yönelik bütün tedbirleri almaktır.

Değerli Müminler!

İş ve ticaret hayatının işçiye ve memura yüklediği sorumluluklar da vardır. İşçi ve memur, Peygamberimiz (s.a.s)’in tavsiyesine uygun olarak işini sağlam ve güzel yapar. Verimli ve kaliteli iş üretir. Çalıştığı yeri, eşya ve malzemeleri kendi malı gibi korur. İş güvenliği ile ilgili kurallara titizlikle riayet eder. Kendisinin ve çalışma arkadaşlarının hayatını tehlikeye atmaz.

Aziz Müslümanlar!

Geliniz, çalışma hayatımızda Din-i Mübin-i İslam’ın hayat veren ilkelerine sımsıkı sarılalım. İşimizin ve ticaretimizin hakkını verelim; helal lokma uğrunda alın teri dökelim. Çalışma ve helal kazançla hayatımıza bereket ve huzur katalım. İş ve ticaret ahlakına riayet edenlerin hem nafakalarını helal yoldan temin edeceğini hem de Rabbimizin rızasına nail olacağını unutmayalım.

Sözlerimi, hutbemin başında okuduğum ayet-i kerimelerin meâliyle bitiriyorum: “İnsan için ancak çalışmasının karşılığı vardır. Çabası görülecek ve çalışmasının karşılığı kendisine mutlaka verilecektir.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

"Gerald Ford" Cebelitarık'tan geçti: Akdeniz'de yeni askeri denklem

Gazze'de ateşkes yine çiğnendi: Beyt Lahiya'da bir kadın şehit oldu

On binler Aksa'da: Kısıtlamalara rağmen 50 bin mümin kıyamda

Aydın’da denizde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

İzmir açıklarında lastik bottaki 33 düzensiz göçmen yakalandı

Antalya’da yapılan denetimler kapsamında 219 şahıs tutuklandı

Edirne’de taşkın tehlikesi nedeniyle Tunca Köprüsü ulaşıma kapatıldı

İstanbul Valiliği: "Kuduz vakalarında patlama" iddialarını yalanladı

Bakan Gürlek'ten Yalova’daki saldırıya ilişkin açıklama

Siirt’te park isimleri silindi iddiasına belediyeden açıklama

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonunda 5 şüphelinin mal varlıklarına el konuldu

Muğla'da şap karantinası

Mardin’de minibüs ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Erzurum'da taşımalı eğitime ara verildi

Elazığ'ın gizli hazinesi: 40 metreden dökülen görsel şölen

İstanbul Valisi Gül: Toplumu sapkınlığa sevk eden hiçbir faaliyeti kabul etmemiz mümkün değil

ABD'de çığ felaketi: Ölü sayısı 9’a yükseldi

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 yaralı

Meksika'da kartel liderinin öldürülmesinin ardından çatışmalar çıktı

Batman'da otomobil uçuruma yuvarlandı: 1 ölü

Malatya'da sokak satıcılarına operasyon: 2 tutuklama

AB'den ABD'ye ticaret anlaşması mesajı: Taahhütlere sadık kalınmalı

İran ile Rusya arasında 500 milyon euroluk füze anlaşması

Malezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem

İran ile ABD nükleer görüşmeleri Cenevre'de devam edecek

Ülke genelinde yağışlı havanın etkili olması bekleniyor

Malezya'da 7,1 büyüklüğünde deprem

Batman’da uzun namlulu silahlı saldırı: 3 yaralı

ABD-İran görüşmeleri Cuma günü yeniden başlayabilir

FSB: Korgeneral Alekseyev'e yönelik suikast girişimi soruşturmasında İngiliz bağlantısı ortaya çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


"Gerald Ford" Cebelitarık'tan geçti: Akdeniz'de yeni askeri denklem

Gazze'de ateşkes yine çiğnendi: Beyt Lahiya'da bir kadın şehit oldu

On binler Aksa'da: Kısıtlamalara rağmen 50 bin mümin kıyamda

Aydın’da denizde mahsur kalan 2 kişi kurtarıldı

İzmir açıklarında lastik bottaki 33 düzensiz göçmen yakalandı

Antalya’da yapılan denetimler kapsamında 219 şahıs tutuklandı

Edirne’de taşkın tehlikesi nedeniyle Tunca Köprüsü ulaşıma kapatıldı