• BIST 100

    16729,64%-1,45
  • DOLAR

    43,87% 0,07
  • EURO

    51,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    7300,76% 0,30
  • Ç. ALTIN

    11845,61% 0,03

Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı

13 Mayıs 2022, Cuma 09:48
13 Mayıs 2022, Cuma 09:48
Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet 13 Mayıs 2022 Cuma Hutbesi konusu ve metni: İş ve Çalışma Ahlakı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından duyurulan bu haftaki Cuma Hutbesinin konusu çalışma hayatında dikkat edilmesi gerekenler oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan cuma hutbesinin bu haftaki konusu açıklandı.

Cuma namazı için camiye gidecek olan vatandaşlar, her hafta farklı bir konuyu ele alan Cuma hutbesi konusu nedir? sorusuna yanıt aranıyor.

Cuma namazından önce okunan hutbenin bu haftaki konusu çalışma hayatı oldu.

Diyanet hutbe konu başlığını 'İş ve Çalışma Ahlakı' olarak duyurdu.

İşte 13 Mayıs 2022 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...

13 Mayıs Cuma Hutbesi metni

Muhterem Müslümanlar!

Yüce dinimiz İslam, helal ve meşru yollardan rızık kazanmayı emreder. Bu uğurda gösterilen çabayı, harcanan emeği, dökülen alın terini mukaddes görür. Allah rızası gözetilmeyen, helal-haram çizgisine riayet edilmeyen, yalan, aldatma ve haksızlık içeren her türlü iş ve ticareti ise yasaklar.

Aziz Müminler!

Her alanda olduğu gibi çalışma hayatında da bir ahlak vardır. İslam’ın iş ve ticaret ahlakının temeli doğruluktur, dürüstlüktür. Helal-haram duyarlılığıdır. Emeğe ve alın terine saygıdır. İnsan haysiyetini ve kamu hukukunu korumak, can güvenliğini tehlikeye atmamaktır.

Kıymetli Müslümanlar!

Kimimiz işçi kimimiz işveren, kimimiz çiftçi kimimiz tüccar; her birimiz emek ve fedakârlıkla dokunuyoruz birbirimizin hayatına. Hangi görevde olursak olalım İslam’ın iş ve ticaret ahlakını kuşanma sorumluluğumuz vardır. İş ve ticaret hayatında işverene düşen, huzurlu bir çalışma ortamı sağlamaktır.

Resûlüllah 'Çalışana ücretini alın teri kurumadan önce veriniz.” buyruğunca emeğin karşılığını tastamam ödemektir. Çalışanlarla kardeşçe, insaflı, sıcak ve samimi bir ilişki kurmaktır. İbadet ve dinlenme gibi ihtiyaçları için gerekli imkânları sunmaktır. Çalışanlarının sağlığını ve hayatını korumak, iş güvenliğine yönelik bütün tedbirleri almaktır.

Değerli Müminler!

İş ve ticaret hayatının işçiye ve memura yüklediği sorumluluklar da vardır. İşçi ve memur, Peygamberimiz (s.a.s)’in tavsiyesine uygun olarak işini sağlam ve güzel yapar. Verimli ve kaliteli iş üretir. Çalıştığı yeri, eşya ve malzemeleri kendi malı gibi korur. İş güvenliği ile ilgili kurallara titizlikle riayet eder. Kendisinin ve çalışma arkadaşlarının hayatını tehlikeye atmaz.

Aziz Müslümanlar!

Geliniz, çalışma hayatımızda Din-i Mübin-i İslam’ın hayat veren ilkelerine sımsıkı sarılalım. İşimizin ve ticaretimizin hakkını verelim; helal lokma uğrunda alın teri dökelim. Çalışma ve helal kazançla hayatımıza bereket ve huzur katalım. İş ve ticaret ahlakına riayet edenlerin hem nafakalarını helal yoldan temin edeceğini hem de Rabbimizin rızasına nail olacağını unutmayalım.

Sözlerimi, hutbemin başında okuduğum ayet-i kerimelerin meâliyle bitiriyorum: “İnsan için ancak çalışmasının karşılığı vardır. Çabası görülecek ve çalışmasının karşılığı kendisine mutlaka verilecektir.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor

Bilecik’te narkotik operasyonu: 4 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da marketlere Ramazan denetimleri

İstanbul’da kuvvetli rüzgar ve yer yer kar uyarısı

Cedit kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi

İftar sonrası tatlı tüketimine dikkat

Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 10 şüpheli yakalandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Malaya eskisinden çok daha güzel olacak

Bursa’da 20 milyonluk sahte soygun: 5 kişi tutuklandı

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş Batman'da

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Ulaşımla ilgili önemli çalışmalarımız olacak

Sumud ve Özgürlük Filosu yeniden yola çıkıyor

Öter: TMO'nun elindeki buğdayı satışa çıkarması tüketiciye bir katkısı olmadı

Batman'da İslam şehitleri resim sergisi açıldı

Mersin’de trafik denetimi gerçekleştirildi

Bursa'da 4 kuşaktır devam eden Ramazan helvası geleneği

Meteorolojiden Malatya için kar yağışı uyarısı

Siyonist barbarlık: 15 sağlık görevlisine 900’den fazla kurşun yağdırmışlar

19 özel okul hakkında "fahiş fiyat" soruşturması

100 milyon dolarlık soygundan aylar sonra Louvre Müzesi Müdürü Laurence des Cars istifa etti

Malatya'da kuyumcu soygunu girişimi ile ilgili 3 kişi tutuklandı

Doğu ve Güneydoğu'da kuvvetli yağış uyarısı

Battalgazi Belediyesi'nden alt serim çalışması yaptı

Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Göktaş: Bağımlılıkla mücadelede yeni bir dönemi başlattık

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Özgürlük adı altında ahlaki çöküşe göz yummak sorumsuzluktur

Hocalı Katliamı'nın 34. yılı nedeniyle Meclis'te anma programı düzenlendi

Marmaray’da Ramazana özel ek sefer

Konya'da "Kampüsten Mahalleye İyilik Sağlık Hareketi"

Türkiye, Avrupa’da zirvede: Hava trafiğinde tarihi seviyeye ulaştı

Gaziantep'te öğrenciler her gün birlikte mukabele okuyor