• BIST 100

    17375,05%2,41
  • DOLAR

    44,65% 0,17
  • EURO

    52,17% -0,51
  • GRAM ALTIN

    6690,39% -1,78
  • Ç. ALTIN

    10958,40% 0,00

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti

24 Mart 2023, Cuma 14:55
24 Mart 2023, Cuma 14:55
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversite (GİBTÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Şehmus Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Rektör Demir’e görevinde başarılar dileyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, GİBTÜ’nün çıtayı yükselterek diğer üniversitelere örnek olacağına inandığını vurguladı. Erbaş, kendisinin de daha önceleri rektörlük görevinde bulunduğunu, tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunun altını çizdi. Erbaş, “Rektörümüz Prof. Dr. Şehmus Demir’in görevine yeni başlamış olması bizleri oldukça mutlu etmiştir. GİBTÜ’nün daha da ilerlemesi, hem öğretim üyesi hem öğrenci kalitesinin gelişmesi konusunda Sayın Rektör’ümüzden büyük gayretler bekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu hususta üzerimize düşen vazifeyi yerine getirme noktasında her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
'Üniversite gençliğinin haberdar olması lazım'
Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “ Avrupa’da ortaya çıkan ilimlerin çoğunun temelinin İslam dünyasında atıldığını hepimiz biliyoruz. Bu birikimden üniversite gençliğinin haberdar olması lazım. İnşallah GİBTÜ de İslamin ilime ve bilime verdiği önemi en güzel şekilde anlatacaktır. Geldiğimiz noktadaki ilmin üzerine ilaveler yapacak, en iyi seviyelere ulaşacaktır. GİBTÜ diğer üniversitelere de örnek olur inşallah. GİBTÜ uluslararası bir üniversite konumundadır. Çıtasını daha da yukarıya taşıyacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.
GİBTÜ öncülük yapacak
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin stratejik konumun çok önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, yabancı uyruklu öğrencilerin gözdesinin Türkiye olduğunu kaydetti. Erbaş, “Hemen hemen Türkiye’deki bütün üniversitelerde yabancı uyruklu öğrenci var. Biz buna misafir öğrenci diyoruz. Türkiye yurtdışından gelen öğrenciler için cazibe merkezi konumunda. Dolayısıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bu noktada Ortadoğu’ya yakın olmasından dolayı bölgedeki gençlerin buraya çekilmesi çok önemli. Türkiye’ye yurt dışından gelip üniversitelerimizde öğrenim gören öğrenci sayısı 300 bine yaklaştı. Bu sayı her yıl da artış gösteriyor. Biz gittiğimiz yerde şunu söylüyoruz. ‘Öğrencilerinizi Avrupa’ya, Amerika’ya göndereceğinize Türkiye’ye gönderin.’ Orta Asya’dan Ortadoğu’dan, Uzakdoğu’dan öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi kendileri açısından çok daha avantajlı olacaktır. İnşallah siz Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Rektörü olarak buna öncülük yaparsınız” şeklinde konuştu.
Ortadoğu’ya hitap eden bir üniversite olma hedefimiz var
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti: “Biz GİBTÜ olarak Ortadoğu’ya açılan kapıyız. Ortadoğu’ya hitap eden bir üniversite olma hedefimiz var. İslam, bilim ve teknolojinin bir arada olduğu ilk ve tek üniversiteyiz. Ortadoğu’dan öğrenci çekmeye çabalayacağız. GİBTÜ Rektörlüğü görevini yerine getirirken ilgili kurumların tecrübeleri, bilgi birikimleri ve donanımlarından faydalanarak onlarla iş birliği, dayanışma ve fikir alışverişi yaparak Üniversitemizi çok daha ileri seviyelere taşıyamaya çabalayacağız. Üniversite olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’yla her zaman işbirliğinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle nazik ziyaretlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza teşekkür eder, kendilerine en kalbi duygularımla saygılarımı, şükranlarımı ve muhabbetlerimi sunarım” diye konuştu.
admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi

Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı

Elazığ'da inşaatta iskele çöktü: 4 işçi yaralandı

Netanyahu Mossad başkanını değiştirdi

Macaristan'da genel seçimi Magyar önde götürüyor

Van'da kafes avcılığı yapan kişiye 86 bin lira ceza kesildi

Trump'ın tehdidine Kalibaf'tan yanıt: Savaşırsanız, savaşırız

Batman’da iki aracın çarpıştığı kazada maddi hasar oluştu

Müzakerelerden sonuç çıkmadı: Gözler Hürmüz Boğazı'nda

CHP Ankara İl Başkanı Erkol'un da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı

Vahdet ve Kurtuluş Önderimiz Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi vesellem)

Nijerya'da pazar yerine hava saldırısı: 56 ölü, 14 yaralı

TŞOF heyetinin ziyaretinde trafik güvenliği ve APP plakalar ele alındı

Batman'da on binlerin katıldığı Mevlid-i Nebi programı için teşekkür mesajı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Lufthansa'da yeni grev dalgası: Yüzlerce uçuş iptal

Dışişleri Bakanı Fidan, Pakistanlı mevkidaşı Dar ile görüştü

Siyonist rejim Lübnan'da 248 kadın ve 165 çocuğu katletti

Yapıcıoğlu: Netanyahu hakkında derhal yakalama kararı çıkarılmalıdır

Türkiye'ye Afrika sıcak hava dalgası geliyor

HAMAS Sözcüsü Kasım: Gazze’de aç bırakma politikası yeniden devrede

İDEV Başkanı Şakir: Bu birliktelik bütün İslam alemi için güzel bir örnektir

Zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Nisan'da sona eriyor

Fotoğraf kareleriyle Batman Mevlid-i Nebi etkinliği

Batman'daki Mevlid-i Nebi mitinginden vahdet çağrısı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


DMM, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen ifadeler asılsızdır

Malatya'da Mescid-i Aksa ve Filistinli esirlere yönelik idam kararlarına tepki için araç konvoyu

Lübnan Başbakanı Selam: Ülkenin güneyi yalnızlığa terk edilmeyecek

Isparta'da 21 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı

Macaristan'da Victor Orban dönemi sona erdi

Malatya'da işçi servisi şarampole yuvarlandı: 2 ölü, 10 yaralı

Kahramanmaraş’ta uyuşturucu operasyonunda 2 kişi tutuklandı