• BIST 100

    10622,60%-0,91
  • DOLAR

    41,80% -0,07
  • EURO

    48,50% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5480,27% 1,41
  • Ç. ALTIN

    9015,83% 0,00

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti

24 Mart 2023, Cuma 14:55
24 Mart 2023, Cuma 14:55
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Rektör Demir’e hayırlı olsun ziyareti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversite (GİBTÜ) Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Şehmus Demir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Rektör Demir’e görevinde başarılar dileyen Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, GİBTÜ’nün çıtayı yükselterek diğer üniversitelere örnek olacağına inandığını vurguladı. Erbaş, kendisinin de daha önceleri rektörlük görevinde bulunduğunu, tecrübelerini paylaşmaya hazır olduğunun altını çizdi. Erbaş, “Rektörümüz Prof. Dr. Şehmus Demir’in görevine yeni başlamış olması bizleri oldukça mutlu etmiştir. GİBTÜ’nün daha da ilerlemesi, hem öğretim üyesi hem öğrenci kalitesinin gelişmesi konusunda Sayın Rektör’ümüzden büyük gayretler bekliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu hususta üzerimize düşen vazifeyi yerine getirme noktasında her zaman hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.
'Üniversite gençliğinin haberdar olması lazım'
Ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “ Avrupa’da ortaya çıkan ilimlerin çoğunun temelinin İslam dünyasında atıldığını hepimiz biliyoruz. Bu birikimden üniversite gençliğinin haberdar olması lazım. İnşallah GİBTÜ de İslamin ilime ve bilime verdiği önemi en güzel şekilde anlatacaktır. Geldiğimiz noktadaki ilmin üzerine ilaveler yapacak, en iyi seviyelere ulaşacaktır. GİBTÜ diğer üniversitelere de örnek olur inşallah. GİBTÜ uluslararası bir üniversite konumundadır. Çıtasını daha da yukarıya taşıyacağından hiç şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.
GİBTÜ öncülük yapacak
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin stratejik konumun çok önemli olduğunu vurgulayan Erbaş, yabancı uyruklu öğrencilerin gözdesinin Türkiye olduğunu kaydetti. Erbaş, “Hemen hemen Türkiye’deki bütün üniversitelerde yabancı uyruklu öğrenci var. Biz buna misafir öğrenci diyoruz. Türkiye yurtdışından gelen öğrenciler için cazibe merkezi konumunda. Dolayısıyla Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bu noktada Ortadoğu’ya yakın olmasından dolayı bölgedeki gençlerin buraya çekilmesi çok önemli. Türkiye’ye yurt dışından gelip üniversitelerimizde öğrenim gören öğrenci sayısı 300 bine yaklaştı. Bu sayı her yıl da artış gösteriyor. Biz gittiğimiz yerde şunu söylüyoruz. ‘Öğrencilerinizi Avrupa’ya, Amerika’ya göndereceğinize Türkiye’ye gönderin.’ Orta Asya’dan Ortadoğu’dan, Uzakdoğu’dan öğrencilerin Türkiye’ye gelmesi kendileri açısından çok daha avantajlı olacaktır. İnşallah siz Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Rektörü olarak buna öncülük yaparsınız” şeklinde konuştu.
Ortadoğu’ya hitap eden bir üniversite olma hedefimiz var
GİBTÜ Rektörü Prof. Dr. Şehmus Demir de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek şunları kaydetti: “Biz GİBTÜ olarak Ortadoğu’ya açılan kapıyız. Ortadoğu’ya hitap eden bir üniversite olma hedefimiz var. İslam, bilim ve teknolojinin bir arada olduğu ilk ve tek üniversiteyiz. Ortadoğu’dan öğrenci çekmeye çabalayacağız. GİBTÜ Rektörlüğü görevini yerine getirirken ilgili kurumların tecrübeleri, bilgi birikimleri ve donanımlarından faydalanarak onlarla iş birliği, dayanışma ve fikir alışverişi yaparak Üniversitemizi çok daha ileri seviyelere taşıyamaya çabalayacağız. Üniversite olarak Diyanet İşleri Başkanlığı’yla her zaman işbirliğinde olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle nazik ziyaretlerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Hocamıza teşekkür eder, kendilerine en kalbi duygularımla saygılarımı, şükranlarımı ve muhabbetlerimi sunarım” diye konuştu.

İstanbul'da 12 saatlik su kesintisi

DSÖ: Gazze’nin sağlık sisteminin yeniden inşa edilmesi gerekiyor

Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Malatya'da anıldı

Ege Denizi'nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Kars'ta feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Sami Ebu Zuhri: Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz

Ağrı’da ambulans ile kamyonet çarpıştı: 7 yaralı

Kurtulmuş: Netanyahu ve çetesi insanlık suçlarının hesabını vermeli

ASTP Kurucu Başkanı Kır: Kudüs esarette olduğu müddetçe Filistin sorunu bitti demek inancımıza aykırıdır

Şırnak’ta 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yol kontrolünde bir araçta 5 kilogram külçe altın ele geçirildi

Karabük’te kaçak kazı yapan 4 kişi suçüstü yakalandı

Meksika’da sel felaketi: 64 ölü, 65 kişi kayıp

OPEC+ ülkeleri üretimi yükseltti

Rusya: Tomawahk füzelerinin Ukrayna'ya verilmesinin kötü sonuçları olur

Altının kilogramı 5 milyon 670 bin liraya yükseldi

Samsun’da temizlik aracının çarptığı yaya hayatını kaybetti

Malatya’da dilencilere 1 milyon 453 bin TL para cezası uygulandı

Batman-Bismil yolunda iki otomobil kafa kafaya çarpıştı

"Hatay'da hala çadırda kalan depremzedeler var" iddiası yalanlandı

Doğru: Tren hattındaki güvenlik eksikleri giderilmeli

İzmir’de yıkım çalışmasında 17 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Bingöl’de trenin çarptığı büyükbaş hayvan telef oldu

Mısır'da Gazze için düzenlenen zirvede imzalar atıldı

Alice Fırtınası, İspanya'nın doğu kıyılarını ve Balear Adaları'nı vurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şarm el-Şeyh’te 3 liderle görüştü

Gazze'de enkazlardan 60 şehidin daha naaşına ulaşıldı

Madagaskar'da kriz derinleyşiyor

Samsun'da şap hastalığı karantinası

Uzun süren ses kısıklığına dikkat!

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul'da 12 saatlik su kesintisi

DSÖ: Gazze’nin sağlık sisteminin yeniden inşa edilmesi gerekiyor

Şehit Yasin Börü ve arkadaşları Malatya'da anıldı

Ege Denizi'nde 3.5 Büyüklüğünde Deprem

Kars'ta feci kaza: 1 ölü, 3 yaralı

Sami Ebu Zuhri: Kudüs özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemize devam edeceğiz

Ağrı’da ambulans ile kamyonet çarpıştı: 7 yaralı