• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10’da

24 Mart 2023, Cuma 14:10
24 Mart 2023, Cuma 14:10
Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Diyarbakırlı öğrencilerin projesi 116 ülkeden bin 290 takım içinde ilk 10’da

The Earth Foundation tarafından düzenlenen The Earth Prize, bu yıl 116 farklı ülkeden bin 290 takımın katılımıyla, çevresel sorunlar için hazırlanan projeler arasında başarılı 10 projeyi seçerek finalistlerini belirledi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden oluşan Delavo ve Hemi Change takımları, hazırladıkları sürdürülebilirlik projeleri ile The Earth Prize 2023’te başarılı ilk 10 takım arasına girerek finalist oldu.
Peter McGarry tarafından kurulan İsviçre merkezli The Earth Foundation’ın bir girişimi olan The Earth Prize, her sene dünya genelinde düzenlediği çevresel sürdürülebilirlik yarışması ile 13-19 yaş arasındaki öğrencilerin dünya toplumlarının yaşadığı çevre sorunları için ürettikleri projelerini destekliyor. Program, her yıl başarılı ilk dört takıma ve yılın eğitimcisi seçilen öğretmenlere çeşitli ödüller vererek projelerin geliştirmesine olanak sağlıyor.
The Earth Foundation tarafından düzenlenen The Earth Prize, bu yıl 116 farklı ülkeden bin 290 takımın katılımıyla, çevresel sorunlar için hazırlanan projeler arasında başarılı 10 projeyi seçerek finalistlerini belirledi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin kurduğu Delavo ve Hemi Change takımları, hazırladıkları sürdürülebilirlik projeleri ile The Earth Prize 2023’te başarılı ilk 10 takım arasına girerek finalist oldu. Ayrıca, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Global Education Center danışmanı Cemil Yıldız ise, takımlara olan katkılarından dolayı “Yılın Eğitmeni” ödülü için finale kalmaya hak kazandı.
The Earth Prize 2023 finalist takımlarından biri olan Delavo takımı, yaşadıkları dünya üzerinde olumlu etkiler bırakmayı hedefleyerek hazırladıkları ECaundry projeleri ile çamaşır makinelerinin su ve elektrik tüketimini düşürmek amacıyla geliştirilmiş bir ek sistem oluşturduklarını belirterek, çamaşır makinelerinde kullanılan suyun arıtılması ve tekrar kullanılmasına olanak sağladıklarını vurguladı. Takım üyelerinin yapmış olduğu hesaplamalar sonucu, projelerinin hayata geçmesiyle bir makinenin yılda yaklaşık 8 bin 200 litre su tasarrufu sağlayabileceğini ve kısa sürede oluşturulan sistemin maliyetini telafi edebileceğini ifade etti.
Bir diğer finalist takım Hemi Change ise, plastik kirliliğinin olumsuz etkilerini azaltmayı ve günümüzde kullanılan plastiğin yerine geçecek çevre dostu bir alternatif sunmayı hedeflediğini söyledi. Finalist takımların üyeleri, hedeflerinin The Earth Prize tarafından seçilecek en iyi 4 proje arasına girdikten sonra projelerini hayata geçirmek olduğunu belirtti.
Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, “The Earth Prize tarafından düzenlenen çevresel sürdürülebilirlik yarışmasında finalist olmaya hak kazanan takımlar arasında okulumuzu ve ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz adına mutluluk duyuyor, başarılarıyla gururlanıyoruz. Öğrencilerimizin hazırladıkları projelerle dünyanın geleceği için değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve final yolunda kendilerine başarılar diliyorum' dedi.

HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Adana'da işçileri taşıyan minibüs karda devrildi: Yaralılar var

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Direnişin silahının tartışılması boş bir çıkış

Bazı ilçelerde afet ve acil durum yönetim merkezi kurulacak

Afet ve Acil Durum Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği Resmî Gazete'de

İstanbul Gazze için ayakta: Büyük yürüyüş Galata Köprüsü'nde

Hamburg'da Mekke Fethi programı

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi