• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

TBMM'de bu hafta

Kirlilik nedeniyle oluşan sis tabakası, Delhi'deki hava kirliliğini "tehlikeli" aşamaya çıkardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Gaziantep'te dolandırıcılıktan aranan hükümlü yakalandı

Ofer Hapishanesi’nde bir Filistinli esir daha şehit edildi

Kar altında aç kalan anne tilki ve yavrusu köye indi

Gazze'de bir güvenlik subayı suikastla şehit oldu

Gaziantep'te kaçak kazı: 3 gözaltı

Avustralya'da plajda silahlı saldırı: 10 ölü

Kamyonete çarpan elektrikli skuter sürücüsü hayatını kaybetti

Uzmanından ailelere uyarı: Ekran maruziyeti otizm belirtilerini tetikleyebiliyor!

Yerlikaya: Kırmızı bültenle aranan 24 suçlu Türkiye’ye getirildi

İşgal zindanlarında geçirdiği 25 yılı kitaplaştırdı

Çermik-Çüngüş yolu genişletme çalışması 2 yıldır tamamlanmayı bekliyor

Diyarbakır'da drift yapan sürücü yakalandı

Yolcu minibüsünün üzerine kaya düştü: 3 yaralı

Afganistan İçişleri Bakanı tebdil-i kıyafetle denetime çıktı, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı

HAMAS, Kassam Komutanı Raad Saad'ın şehit olduğunu duyurdu

Diyarbakır Kayapınar Şehir Hastanesi’nde örnek hasta odası tamamlandı

Naim Kasım: Tüm dünya Lübnan’ın üzerine gelse dahi silahları teslim etmeyeceğiz

Batman'da maddi hasarlı trafik kazası

HAMAS'tan hareketin kuruluş yıl dönümünde mesaj: Aksa Tufanı bir dönüm noktasıdır

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alımı yapacak

Guterres’ten Sudan’daki BM tesisine İHA saldırısına tepki

Bakan Göktaş’tan personel alımı müjdesi

Ortopedi ve Travmatoloji Doktoru Ünyılmaz Kozluk Devlet Hastanesinde Göreve Başladı

İşgalciler, Gazze'de ateşkes ihlalini sürdürüyor

Filistin: israil, işgal altındaki topraklarda etnik temizlik politikasını derinleştiriyor

Batman'da sabah namazı programı düzenlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


TBMM'de bu hafta

Kirlilik nedeniyle oluşan sis tabakası, Delhi'deki hava kirliliğini "tehlikeli" aşamaya çıkardı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, TBMM Genel Kurulu'nda Bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Çocuklardan Siyer Yarışması’na büyük ilgi: Asıl ödül Peygamberimizin hayatını öğrenmek

Gaziantep'te dolandırıcılıktan aranan hükümlü yakalandı

Ofer Hapishanesi’nde bir Filistinli esir daha şehit edildi

Kar altında aç kalan anne tilki ve yavrusu köye indi