• BIST 100

    16948,77%-0,40
  • DOLAR

    43,85% 0,04
  • EURO

    51,70% -0,03
  • GRAM ALTIN

    7264,08% -1,56
  • Ç. ALTIN

    11848,32% -0,30

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
20 Mayıs 2020, Çarşamba 00:09
Doğu Perinçek’ten  “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Doğu Perinçek’ten “Ordu ne hale düştü” eleştirisine tepki: TSK aslanlar gibi savaşıyor!

Doğu Perinçek, “Ordunun bir yere düştüğü yok. Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor.​ İçindeki Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için, ordumuz Türkiye’nin son 50 yılının en kuvvetli ordusudur” dedi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın Genelkurmay’ın emrine verilmesinin ardından istifa etmesi, TSK’ya karşı algı yönetimi yürütenlerin iddialarını tartışma konusu yaptı.

TSK’nın iradesini zaaf içinde göstermek isteyenlerin ürettiği “Orduda FETÖ ile mücadele edenler tasfiye ediliyor” algısı, bazı çevrelerde yayılmaya başladı.

CHP'Lİ ATICI'YA PERİNÇEK'TEN CEVAP

Habertürk’te Didem Arslan Yılmaz’ın sunduğu programda CHP’li Aytuğ Atıcı’nın kullandığı, “Yaycı’nın istifası, ordunun ne duruma geldiğini gözler önüne seriyor” sözlerine tepki, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’ten geldi.

TÜRKİYE'NİN SON 50 YILDAKİ EN KUVVETLİ ORDUSU

Doğu Perinçek, TSK’da bir zafiyetin değil, aksine FETÖ’ye ve diğer düşmanlara karşı en güçlü dönemin yaşandığını belirtti: “Türk Ordusu’nun bir yere düştüğü yok. TSK, Amerikan Gladyosu FETÖ temizlendiği için Türkiye’nin son 50 yıllık tarihinin en kuvvetli ordusudur. Bundan daha esaslı bir olay olabilir mi? TSK aslanlar gibi savaşıyor. Ordumuz, zaferden zafere koşuyor.”

MAVİ VATAN’DA KARARLILIK

“Mavi Vatan'daki kararlılık devam ediyor. Bu konudaki hurafeler, dedikodular son derece yanlıştır. Libya ile Türkiye’nin işbirliği zafere gidiyor. Libya'da Türkiye’nin gayreti sayesinde Amerikancı Hafter bozguna uğramış durumda. Şimdi Türkiye’nin Libya ile kurduğu işbirliği Doğu Akdeniz'de başka ülkelerle de yapılacak, hepimiz göreceğiz. TSK’da FETÖ temizlendiği için FETÖ’nün müttefikleri, bu durumdan rahatsız. 'Ordu düştü' gibi laflarının hepsi psikolojik harekât kapsamı içindeki laflardır.”

“TSK’NIN İÇ MESELESİNE KARIŞMAYIN”

Perinçek, Yaycı’nın istifasının TSK’nın bir iç meselesinin olduğunun ve karışılmaması gerektiğinin altını çizdi: “Sayın Cihat Yaycı tabii ki değerli bir amiral. Bugün Türk Ordusu'nda bütün amirallerimiz, generallerimiz değerli. Değerlendirme doğrudur, değildir, buralara kimse burnunu sokmasın. Bunlar çok büyük yanlıştır. TSK'ya hiçbir siyasi tavırla müdahale edilemez. TSK'da bir atama yapılmışsa demek ki TSK bunu uygun görmüştür ve burada mütalaa yürütmek, değerlendirme yapmak, onu almak, silkelemek, vurmak, kırmak ciddi tutumlar değildir. Hiçbir siyasi güç, hiçbir siyasi parti hatta hiçbir vatandaş bu atamalara müdahale etmemelidir. Hiçbir kimse de tivit atarak TSK'nın işlerine müdahale etmemelidir.”

Vatan Partisi Genel Başkanı son olarak, “Türk Ordusu bu tür propagandalara geçmişte de uğramış ancak kendine güvenen ve yetenekleri üstün bir silahlı kuvvettir. Onun için bu tür propagandaları da ezer, geçer” dedi.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

ABD'nin yeni küresel gümrük vergileri yürürlüğe girdi

Diyarbakır'da feci kaza: 4 ölü

Putin: TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları hedef alınıyor

İran'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 6 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kendi yazılımını üreten ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye var

Almanya'da toplu taşıma çalışanlarından 2 günlük grev kararı

İşgalciler, Lübnan'da ordu birliğine ateş açtı

Brezilya'dasel felaketi: 14 ölü

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den ‘laiklik bildirisi’ne tepki: Milletin hayat tarzına hücum ediliyor!

ABD ile Fransa arasında yeni gerginlik

Batman’da alev alan kasalı pikap kullanılamaz hale geldi

Afgan ve Pakistan güçleri arasında sınır boyunca çatışmalar çıktı

Dışişleri Bakanı Fidan, Ukrayna Ulusal Güvenlik Sekreteri Umerov ile görüştü

Gazze'de ateşkesin yeni ihlali sonucu şehit sayısı 72 bin 73'e yükseldi

İller bazında 2025 yılı Türkiye arıcılık istatistikleri açıklandı

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD'nin doğu kıyılarını kar fırtınası vurdu: 600 bin kişi elektriksiz kaldı

İran Devrim Muhafızları, güney kıyılarda tatbikat düzenledi

Kastamonu'da aranan 27 şahıs yakalandı

Avrupa Yetim Eli’nden Sudan’a insani yardım

Meteorolojiden bazı iller için "sarı" kodlu uyarı

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: STK ve esnaf odalarımızın görüş ve önerilerini dikkate alıyoruz

Yapıcıoğlu: Aile kurumuna zarar veren yapımlara kamu kaynağı durdurulmalıdır

Batman'da mahalle sakinleri araba lastiklerinden camiye merdiven yaptı

Medvedev: Kiev, nükleer silah sahibi olursa biz de bu silahları kullanırız

Doç. Dr. Berber: EBUS özellikle akciğer kanseri tanısında kritik rol oynuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Gençlerimizin fikirlerini önemsiyor, birlikte istişare ederek yol alıyoruz

Siirt'te öğrenci servisi ile otomobil çarpıştı: 6 yaralı

Gaziantep'te "Hoşgeldin Ramazan" yarışması düzenlendi

Bakan Kurum D-8 Genel Sekreteri Mahmoud ile görüştü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'nin yeni küresel gümrük vergileri yürürlüğe girdi

Diyarbakır'da feci kaza: 4 ölü

Putin: TürkAkım ve Mavi Akım doğalgaz boru hatları hedef alınıyor

İran'da kamyon ile otomobil çarpıştı: 6 ölü

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık kendi yazılımını üreten ve dünyaya ihraç eden bir Türkiye var

Almanya'da toplu taşıma çalışanlarından 2 günlük grev kararı

İşgalciler, Lübnan'da ordu birliğine ateş açtı