-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,61% -0,63
-
GRAM ALTIN
7161,53% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
Dolar fiyatları, dolar endeksinde yaşanan değer kaybı ve Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme verilerinin yıllık bazda yüzde 21,7 ile rekor seviyeye işaret etmesinin ardından düşüşünü sürdürürken; gün içinde 8,2566 TL seviyesine kadar gerileyerek 11 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.
Dolar kuru, 3 gündür aralıksız düşüşünü sürdürürken, gün içerisinde en yüksek ise 8.3102 TL seviyesini gördü. Dolar fiyatları, saat 14.26 itibarıyla yüzde 0.21 oranında düşüşle 8.2662 TL seviyesinde hareket etti. Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 8.29 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başlamıştı. Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, para politikası üzerinde belirleyici olduğu için kritik olurken, veri öncesi döviz piyasalarında yaşanan oynaklık sürebilir.
10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.03 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.39 seviyesinde bulunuyor.
EURO 4,5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYELERİNDE
Euro fiyatlarında da düşüş eğilimi sürerken, 21 Nisan tarihinde gördüğü 9.75 TL seviyesinden sonraki en düşük seviyelerdeki hareketine devam ediyor. Euro kuru, gün içerisinde en düşük 9,7991 TL'yi görürken; şu dakikalarda yüzde 0.08 oranında düşüşle 9,8220 TL seviyesinde bulunuyor. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 11.4240 TL seviyesinde işlem görüyor.
DOLAR DÜNYADA GERİLİYOR
Dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksi 92,37 seviyesine kadar gerileyerek 6 Ağustos tarihinden bu güne en düşük seviyeyi gördü. Dolar endeksi, bugün dar bir bant aralığında hareket ederken, dün yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini göre Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,1854 seviyelerinde yatay hareket ediyor.
DIŞ İKLİM VE TCMB BELİRLEYİCİ OLACAK
Eral Karayazıcı - Inveo Portföy - Fon Yönetim Müdürü
ABD para birimi 20 Ağustos tarihinden bugüne dünya genelinde değer kaybediyor. Bu trendin yansıması ile ülkemizde de iki haftada 8,50 TL seviyesinden 8,27 TL seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki hafta-aylarda dolarTL’nin seyri üzerinde dış iklim ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim döngüsünün zamanlama-hızı belirleyici olmaya aday görünüyor.
Yurt içinde döviz talebinde önemli bir etken olan cari denge eylül-ekim parkurunda turizm kanalı ile Türk Lirasını desteklemeye devam edecektir. 8,43 TL seviyesinde güç kazanan bir dirence sahip olan DolarTL cephesinde ben aşağı yönlü risklerin 8,02 TL civarı ile kısıtlı olduğunu, bu seviyeye kadar gerilemenin sürmesinin ise önemli ölçüde dış iklime bağlı olacağını düşünüyorum.
HSK kararıyla Yargıtay için 8 yeni üye seçimi yapıldı
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Mersin’de ‘Güvenli Okul Yolu’ kapsamında servis denetimi
Şanlıurfa’da sanayi sitesinde trafo patladı
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu
Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı
Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın
Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım
Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki
Yükleniyor






