• BIST 100

    16088,00%-1,23
  • DOLAR

    44,16% 0,22
  • EURO

    50,49% -0,78
  • GRAM ALTIN

    7134,90% -0,98
  • Ç. ALTIN

    11685,77% -0,65

Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde

02 Eylül 2021, Perşembe 22:22
02 Eylül 2021, Perşembe 22:22
Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dolar, 4 ayın en düşük seviyesinde

Dolar fiyatları, dolar endeksinde yaşanan değer kaybı ve Türkiye'nin ikinci çeyrek büyüme verilerinin yıllık bazda yüzde 21,7 ile rekor seviyeye işaret etmesinin ardından düşüşünü sürdürürken; gün içinde 8,2566 TL seviyesine kadar gerileyerek 11 Mayıs tarihinden bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Dolar kuru, 3 gündür aralıksız düşüşünü sürdürürken, gün içerisinde en yüksek ise 8.3102 TL seviyesini gördü. Dolar fiyatları, saat 14.26 itibarıyla yüzde 0.21 oranında düşüşle 8.2662 TL seviyesinde hareket etti. Dolar fiyatları, dün Türkiye piyasalarının kapanış saatinde 8.29 TL seviyesinde hareket ederken; yeni güne yatay seviyeden başlamıştı. Yarın açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi, para politikası üzerinde belirleyici olduğu için kritik olurken, veri öncesi döviz piyasalarında yaşanan oynaklık sürebilir.

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 17.03 seviyesinde, 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.39 seviyesinde bulunuyor.

EURO 4,5 AYIN EN DÜŞÜK SEVİYELERİNDE

Euro fiyatlarında da düşüş eğilimi sürerken, 21 Nisan tarihinde gördüğü 9.75 TL seviyesinden sonraki en düşük seviyelerdeki hareketine devam ediyor. Euro kuru, gün içerisinde en düşük 9,7991 TL'yi görürken; şu dakikalarda yüzde 0.08 oranında düşüşle 9,8220 TL seviyesinde bulunuyor. İngiliz sterlini ise aynı dakikalarda 11.4240 TL seviyesinde işlem görüyor.

DOLAR DÜNYADA GERİLİYOR

Dün ABD'de beklentilerin oldukça altında kalan ADP özel sektör istihdam verilerinin ardından dolar endeksi 92,37 seviyesine kadar gerileyerek 6 Ağustos tarihinden bu güne en düşük seviyeyi gördü. Dolar endeksi, bugün dar bir bant aralığında hareket ederken, dün yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini göre Euro/dolar paritesi ise şu sıralarda 1,1854 seviyelerinde yatay hareket ediyor.

DIŞ İKLİM VE TCMB BELİRLEYİCİ OLACAK
Eral Karayazıcı - Inveo Portföy - Fon Yönetim Müdürü

ABD para birimi 20 Ağustos tarihinden bugüne dünya genelinde değer kaybediyor. Bu trendin yansıması ile ülkemizde de iki haftada 8,50 TL seviyesinden 8,27 TL seviyesine kadar geriledi. Önümüzdeki hafta-aylarda dolarTL’nin seyri üzerinde dış iklim ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz indirim döngüsünün zamanlama-hızı belirleyici olmaya aday görünüyor.

Yurt içinde döviz talebinde önemli bir etken olan cari denge eylül-ekim parkurunda turizm kanalı ile Türk Lirasını desteklemeye devam edecektir. 8,43 TL seviyesinde güç kazanan bir dirence sahip olan DolarTL cephesinde ben aşağı yönlü risklerin 8,02 TL civarı ile kısıtlı olduğunu, bu seviyeye kadar gerilemenin sürmesinin ise önemli ölçüde dış iklime bağlı olacağını düşünüyorum.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Siirt’te akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı

İran: Suudi'ye yönelik İHA saldırısında dahlimiz yok

Bismil’de Göksu Çayı’nda su samuru yavruları bulundu

Battalgazi’de Ramazan ayında dayanışma programları

Gaziantep'te yurda kaçak giriş yapan 3 kişi yakalandı

Siirt’in Pervari ilçesinde karda mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl'deki TOKİ sakinlerine iftar ziyareti

Yeni Zelanda'daki cami katliamının üzerinden 7 yıl geçti

Malatya'da caddeler bir bir yenileniyor

Gaziantep’te sağanak sele neden oldu

İran'ın Irak'a doğalgaz ihracatı savaş zamanında üç katına çıktı

Batman'da metruk evde çıkan yangın paniğe neden oldu

İran Kızılayı: ABD-israil saldırılarında 29 binden fazla sivil yapı hasar aldı

Dışişleri Bakanlığı: İslamofobiyle mücadele insanlık görevidir

Laricani'den "sahte bayrak operasyonu" açıklaması

Isparta’da haftalık denetim: 61 aranan şahıs yakalandı

Laricani: Epstein şebekesi İran’ı suçlamak için 11 Eylül benzeri bir olay planlıyor

Ticaret Bakanı Bolat: Tüketicinin korunması güçlü ekonominin temelidir

Batman’da çantasında uyuşturucu çıkan kişi tutuklandı

Yetimler Vakfı’ndan Diyarbakır’da yetim çocuklara bayramlık desteği

Kuzey Kore’den uzun menzilli topçu tatbikatı

Bismil'de yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklara bayramlık sevinci

İstanbul’da uyuşturucu operasyonu: 527 kilogram madde ele geçirildi

Doğu’da kış etkisini sürdürüyor: 279 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Mescid-i Aksa'ya kilit vurmak milyonlarca Müslümanın inancına saldırıdır

Gaziantep'te göçmen kaçakçılığı: 3 gözaltı

Diyanet Başkanı Arpaguş: İslam düşmanlığına karşı durmak insanlık borcudur

Palandöken: Esnaf bayramda 100 milyar liranın üzerinde ciro bekliyor

İran’ın misillemelerine karşı ABD’den medyaya tehdit

Bakan Gürlek: İslamofobi değil, İslam düşmanlığı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te akrabalar arasında bıçaklı kavga: 1 kişi yaralandı

İran: Suudi'ye yönelik İHA saldırısında dahlimiz yok

Bismil’de Göksu Çayı’nda su samuru yavruları bulundu

Battalgazi’de Ramazan ayında dayanışma programları

Gaziantep'te yurda kaçak giriş yapan 3 kişi yakalandı

Siirt’in Pervari ilçesinde karda mahsur kalan 78 kişi kurtarıldı

HÜDA PAR heyetinden Bingöl'deki TOKİ sakinlerine iftar ziyareti