-
BIST 100
17322,16%-0,30
-
DOLAR
44,71% 0,23
-
EURO
52,34% -0,22
-
GRAM ALTIN
6789,52% -0,33
-
Ç. ALTIN
10887,16% -0,74
Dolar/TL yükselişte; borsa kararsız
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Dolar/TL yükselişte; borsa kararsız
Küresel piyasalar güne yönsüz bir başlangıç yaptı. ABD vadelileri ve Asya borsaları hafif artılar ve eksilerle karışık bir seyir izliyor.
ABD borsaları, ülkede yaşanan şiddetli protestolara aldırış etmeyerek yükselişini dün de sürdürdü. Dow Jones endeksi 500 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 2,01 artışla 26.259,88 puana yükseldi. S&P 500 endeksi yüzde 1,34 kazançla 3.122,20 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,78 yükselişle 9.682,91 puana çıktı.
Borsa İstanbul kararsız; dolar/TL yükselişe geçti
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 0,25 artışla 109.383,75 puana yükseldi. Artıda açılışın ardından kazançlarını geri alan BİST 100 Endeksi, kararsız bir seyir izliyor.
Gece boyunca 6,72 seviyelerinde seyreden dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yükselişe geçerek 6,76'nin üzerine çıktı. Euro/TL ise 7,58 düzeyinde el değiştiriyor.
Gözler ECB'de
Piyasalarda bugün Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ve varlık alımlarına ilişkin açıklamalar yakından izlenecek. ECB'den bugün bir faiz değişikliği beklenmiyor. Kararın ardından Başkan Christine Lagarde, basın toplantısı düzenleyecek. Karar TSI 14.45, toplantı 15.30'da gerçekleştirilecek.Yurt içinde ise haftalık para banka istatistikleri açıklanacak.
OPEC+ toplantısına yönelik belirsizlik petrol fiyatlarını geriletti
Suudi Arabistan ile Rusya'nın üretim kısıntısının 1 ay uzatılması için anlaştıkları ancak, anlaşmaya tüm OPEC+ üyelerinin tam uyum göstermesi şartını ortaya koydukları haberleri uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarını geriletti.
OPEC+ toplantısının ilk planda olduğu gibi 9-10 Haziran'da yapılacağı, Haziran ortasına ertelendiği yönünde gelen haberler de fiyatların gerilemesinde rol oynadı. Ayrıca DOE'nin açıkladığı ABD stok verilerinin benzin stoklarında beklentilerin üç katı, damıtılmış ürün stoklarınının beklentilerin 4 katı artışa işaret etmesi de fiyatları aşağı çekti.
ICE'de Brent petrolü şu sıralarda düne göre 57 cent kayıpla 39,22 dolar/varilden işlem görüyor. NYMEX'de Batı Teksas petrolü de 75 cent kayıpla 36,54 dolar/varil seviyesinde.
işgalci rejim, ABD’nin abluka kararını desteklemede gecikmedi
56 ilde DAİŞ operasyonu: 525 kişi gözaltına alındı
Peskov: Macaristan ile ilişkiler sürecek
İran, ABD’nin Hürmüz teklifini reddetti
LGS ve YKS adayları, tecrübelerini paylaştı
Bakan Yumaklı: Küçükbaşa Destek Projesi ile yıllık 180 bin lira destek
Kuruyan göl yeniden kuşlara yuva oldu
Çorum’da binlerce sentetik ecza ele geçirildi: Bir tutuklama
Starmer: Sosyal medyanın bağımlılık oluşturan kaydırma sistemleri kaldırılmalı
Şırnak'ta yağan kar sonrası şehir beyaza büründü
ABD’den Endonezya hava sahasına geniş erişim isteği
Türkiye’nin yaş meyve sebze ihracatı ilk çeyrekte yüzde 35 arttı
Siirt’te düğünden dönenleri taşıyan kamyonet devrildi: 3 yaralı
Malatya'da beton mikserinin çarptığı kadın ağır yaralandı
Rusya: Ukrayna, Paskalya ateşkesini 6 bin 500’den fazla kez ihlal etti
Malatya'da şeker çuvallarının içinde uyuşturucu ele geçirildi
Mevlid-i Nebi mitingine katılan kadınlar: Peygamberimizin aşkından bizi hiçbir engel tutamıyor
Şanlıurfa'da bağ evi hırsızlığı aydınlatıldı: 2 tutuklama
Şanlıurfa'da aranan 4 hükümlü yakalandı
Şanlıurfa'da sahte şampuan operasyonu: 6 bin 879 ürün ele geçirildi
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, yol yenileme çalışmalarını inceledi
Öğr. Üyesi Dr. Kurşun: İdam uygulaması uluslararası hukuka aykırı
İngiltere: Ne kadar baskı olursa olsun bu savaşa çekilmeyeceğiz
Yeşilyurt Belediyesi 8 taşınmazı ihaleyle kiraya verecek
Cansuyu’ndan özel öğrencilere anlamlı destek
Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerince çıkarıldı
İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 70,29’a yükseldi
Çin, Hürmüz ablukasına dair sükunet çağrısı yaptı
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 333’e yükseldi
İşgal, Lübnan'a geceden beri saldırdı: 6 şehit 19 yaralı
Yükleniyor







