-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,92% -0,20
-
GRAM ALTIN
7231,74% -1,42
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Doların patronu konuştu: Altın fiyatları ve Borsa İstanbul yükseldi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Doların patronu konuştu: Altın fiyatları ve Borsa İstanbul yükseldi
Fed Başkanı Jerome Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde bugün yapacağı sunumu önceden basına dağıttı. Powell, tahvil alımının azaltılmaya başlanması için yerine gelmesi gerektiğini ifade ettikleri şartlardan hala çok uzakta olduklarını söyledi. Yapılan açıklamalar artan enflasyon karşısında piyasalarda bol likiditenin devam edeceği beklentisini artırdı. Bu durum altın fiyatları ve Borsa İstanbul için yükselişe, dolar/TL için düşüşe neden oldu.
POWELL: ENFLASYON BİRKAÇ AY DA YÜKSEK KALACAK
Powell, basına dağıttığı sunum metninde enflasyonun birkaç ay daha yüksek kalacağını, ancak ekonominin yeniden açılmasında ilerleme sağlandığında enflasyonun hafifleyeceğine inanmaya devam ettiklerini de vurguladı.
'ENFLASYONDA YÜKSELİŞ GEÇİCİ'
'Enflasyon kayda değer şekilde arttı ve yavaşlamadan önce önümüzdeki aylarda yüksek kalmaya devam etmesi muhtemel' ifadelerini kullanan Powell, enflasyondaki artışın ekonominin yeniden açılması ile ilişkili olduğu ve yükselişin geçici olduğu görüşünü tekrarladı.
'İSTİHDAM PİYASASI İÇİN ÖNÜMÜZDE UZUN BİR YOL VAR'
İstihdam piyasasının pandemi sürecinde yaşanan 7,5 milyon kaybı onarmasının önünde hala 'uzun bir yol' olduğunu vurgulayan Powell, iş gücüne katılım oranın hala bastırılmış olduğuna da işaret etti.
'PİYASALARI ÖNCEDEN BİLGİLENDİRECEĞİZ'
'Ekonomi tahvil alımının azaltılması için belirlenen standartlarına ulaşmaktan hala çok uzakta' değerlendirmesini yapan Powell, Fed yetkililerinin bu standartlara doğru ilerlemenin devam etmesini beklediklerini ve tahvil alımının azaltılması üzerinde tartışmaya devam edeceklerini de vurguladı. Powell, Fed'in tahvil alımlarının azaltılmasına karar verdiğinde bu konuda önceden piyasaları bilgilendireceğini de tekrarladı.
POWELL SONRASI ALTIN VE BORSA İSTANBUL YÜKSELDİ DOLAR KURU DÜŞTÜ
Artan enflasyon riski, Powell'ın açıklamaları sonrası bol likiditenin süreceği beklentisi ile birleşince enflasyondan korunma aracı olarak öne çıkan altın yükseliş kaydetti. Ons altındaki prim yüzde 1'i aşarken, gram altın fiyatları 505 lirayı gördü. Doların patronu Powell'ın, varlık alımlarının azaltılması için hala şartların uzağında olunduğunu belirtmesi ve istihdam piyasasında gidilecek çok yolun olduğunu ifade etmesi, hisse senedi piyasalarını destekleyici olurken, dolar için bir miktar gevşemeye neden oldu. Dolar/TL 8.60 seviyesinin altına sarkarak 8.57 lirayı gördü.
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Ankara'da 4,1 büyüklüğünde deprem
Dışişleri Bakanlığı: israilin Lübnan'a yönelik saldırılarını kınıyoruz
Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 7 tutuklama
Konya için sis ve buzlanma uyarısı
İzmir’de uyuşturucu operasyonu: 356 bin sentetik hap ele geçirildi
Mücteba Hamanei'den ilk mesaj: Düşmanın zayıf olduğu cepheleri açabiliriz
Malatya Beydağ'ında dağ keçileri görüntülendi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Dışişleri Bakanı Wadephul'u kabul etti
Malatya'da inşaattan düşen işçi yaralandı
Gaziantep TMMOB'dan mühendise silahlı saldırıya tepki
Peygamber Sevdalıları, İzmir'de "Kudüs Günü" basın açıklaması düzenleyecek
Bakan Fidan: İran’da iç savaş çıkarma planlarına karşıyız
Öztürk: Petrol fiyatları yükseliyor, bu da üretime ek maliyetler getiriyor
Alimlerden Mescid-i Aksa'nın kapatılmasına tepki
Yükleniyor






