• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

19 Ocak 2021, Salı 08:52
19 Ocak 2021, Salı 08:52
Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artışın ilkbaharla düşeceğine inandığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, kentteki bir otelde, gıda sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'Kovid-19 Süreci ve Sonrasında Gıda Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin doğru planlamış, örnek bir tesis olduğunu, 226 firmanın önemli bir dış ticaret hacmi oluşturduğunu söyledi.

Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 25'ini gıda ürünleri oluşturduğuna işaret eden Pakdemirli, geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında gıda arzını iyi yönettiklerini, yaptıkları hazırlık ve aldıkları tedbirlerle süreci sorunsuz geçirdiklerini belirtti.

Pakdemirli, tüketici psikolojisinin de iyi yönetildiğini, tüketicilerin marketlerde her zaman dolu raflarla karşılaştığını, paniğe kapılmadan herkesin alışverişini yaptığını kaydetti.

Özellikle geçen yıl hem hasat hem de ekim dönemin olduğu aylarda sokağa çıkma kısıtlaması varken çiftçiyi kısıtlamadan muaf tutarak, tarımsal üretiminin devamını sağladıklarını vurgulayan Pakdemirli, 'Bu sayede tarım sektörü yüzde 5,3 büyüdü. Doğru işler yaptık ve bu neticeleri aldık. Herkesin korumacılığa yöneldiği, stoklamaların arttığı dönemde fiyatlar biraz arttı ancak ben bu ilkbaharda üretimin arttığı dönemde fiyatlarda geriye doğru bir çözülmenin olacağına inanıyorum.' diye konuştu.

Pakdemirli, çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirterek, 'Çiftçinin bu döneme gelen kredi borçlarını 6 ay faizsiz erteledik. Boş alan arazi kalmasın mantığı ile atıl hazine arazilerini çok cüzi fiyatlarla üreticiye kiralayarak üretimle tanıştırdık. Geçen yıl sonuç olarak ülkemizde meteorolojik kuraklık olmasına ve pandemi riskleri olmasına rağmen bitkisel üretimi yüzde 6 arttırarak, 124 milyon tona yükselttik ve Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırdık.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli elektrikli traktörünün üretim bantlarından inmek üzere olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, '3 ay içerisinde, dünyanın ilk elektrikli traktörünü hazırlayacağız. Yüzde 8 saat şarj süresi ile 80 daha tasarruflu bir ürünle çiftçimiz çok daha rahat üretim yapabilecek.' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama

Köpek saldırısına uğrayan 3 yaşındaki çocuk yaralandı

Antalya'daki yangın faciasıyla ilgili bir kişi tutuklandı

Kırklareli'de bir iş yerinde soba patladı: 1 ölü, 2 yaralı

Nijerya'da Ramazan Bayramı dolayısıyla 92 mahkuma af kararı

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

BM: 2,1 milyar insan temiz suya erişemiyor

İsviçre’den ABD’ye silah ihracatı durduruldu

Rusya'dan AB'ye LNG ithalatı tepkisi

Niğde'de trafik kazası: 1 ölü, 1 yaralı

Dışişleri Bakanlığı: israilin Suriye’ye saldırısını tehlikeli bir tırmanma olarak görüyoruz

ABD, Doğu Pasifik'te bir tekneye daha saldırdı

Mardin’de dereye düşen kız çocuk hayatını kaybetti

Güney Kore'de otomobil parça fabrikasında yangın: En az 50 yaralı

Bayramda Ücretsiz Bekleniyordu, Batman’da Ücretli Oldu!

Mardin'de asansör boşluğuna düşen çocuk yaralandı

Şırnak'ta yoğun yağış sele neden oldu

Kolombiya'da sağanak sel baskınına yol açtı

Dışişleri Bakanı Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile bir araya geldi

Şırnak için şiddetli yağış ve kar uyarısı

Pezeşkiyan: Devlet terörizmi siyonist rejimin doğasında var

Edirne'de trafik kazası: 4 yaralı

Malatya'da kent bayramlaşması programı gerçekleştirildi

NATO, Irak misyonunda görev yapan tüm personeli Avrupa'ya tahliye etti

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Mehmet Salih Seyhan Bayram Mesajı

Pezeşkiyan'dan "Orta Doğu İslam Konseyi" önerisi

İngiltere, ABD'nin Hürmüzle ilgili saldırılar için üslerini kullanmasına izin verdi

Hatay'da aileler arası silahlı kavga: 3 ölü 22 yaralı

İtalya'da 5,2 büyüklüğünde bir deprem

ABD, arz endişeleri nedeniyle İran'ın deniz yoluyla petrol satışına 30 günlük bir süre tanıdı

Kudüs Gücü Komutanı General Kani'den açıklama