• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

19 Ocak 2021, Salı 08:52
19 Ocak 2021, Salı 08:52
Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artışın ilkbaharla düşeceğine inandığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, kentteki bir otelde, gıda sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'Kovid-19 Süreci ve Sonrasında Gıda Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin doğru planlamış, örnek bir tesis olduğunu, 226 firmanın önemli bir dış ticaret hacmi oluşturduğunu söyledi.

Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 25'ini gıda ürünleri oluşturduğuna işaret eden Pakdemirli, geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında gıda arzını iyi yönettiklerini, yaptıkları hazırlık ve aldıkları tedbirlerle süreci sorunsuz geçirdiklerini belirtti.

Pakdemirli, tüketici psikolojisinin de iyi yönetildiğini, tüketicilerin marketlerde her zaman dolu raflarla karşılaştığını, paniğe kapılmadan herkesin alışverişini yaptığını kaydetti.

Özellikle geçen yıl hem hasat hem de ekim dönemin olduğu aylarda sokağa çıkma kısıtlaması varken çiftçiyi kısıtlamadan muaf tutarak, tarımsal üretiminin devamını sağladıklarını vurgulayan Pakdemirli, 'Bu sayede tarım sektörü yüzde 5,3 büyüdü. Doğru işler yaptık ve bu neticeleri aldık. Herkesin korumacılığa yöneldiği, stoklamaların arttığı dönemde fiyatlar biraz arttı ancak ben bu ilkbaharda üretimin arttığı dönemde fiyatlarda geriye doğru bir çözülmenin olacağına inanıyorum.' diye konuştu.

Pakdemirli, çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirterek, 'Çiftçinin bu döneme gelen kredi borçlarını 6 ay faizsiz erteledik. Boş alan arazi kalmasın mantığı ile atıl hazine arazilerini çok cüzi fiyatlarla üreticiye kiralayarak üretimle tanıştırdık. Geçen yıl sonuç olarak ülkemizde meteorolojik kuraklık olmasına ve pandemi riskleri olmasına rağmen bitkisel üretimi yüzde 6 arttırarak, 124 milyon tona yükselttik ve Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırdık.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli elektrikli traktörünün üretim bantlarından inmek üzere olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, '3 ay içerisinde, dünyanın ilk elektrikli traktörünü hazırlayacağız. Yüzde 8 saat şarj süresi ile 80 daha tasarruflu bir ürünle çiftçimiz çok daha rahat üretim yapabilecek.' dedi.

ABD'nin kaçırdığı Maduro New York'ta hâkim karşısına çıkacak

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor

Trump'tan "Venezuela'yı biz yönetiyoruz" sözleriyle yeni saldırı tehdidi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor

HAMAS: Ramallah'ın kuzeyindeki kahramanca eylem meşru bir karşılıktır

Siyonistler ateşkesi ihlal ediyor: Gazze ve Han Yunus'ta 3 şehit

Adana otoyolunda otomobil tıra çarptı : 1 ölü

Enflasyon rakamları bugün açıklanacak

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam bugün netleşiyor

Sakarya'da drift atan sürücüye 143 bin TL ceza

Karayipler hava sahasına getirilen kısıtlamalar kaldırıldı

Nijerya’daki pazar yerine saldırı: 30’dan fazla kişi öldü

Tunceli-Pülümür kara yolunda kazaya karışan tır sürücüsü yakalandı

Sırbistan'da kar yağışı sonrası uçak seferleri iptal edildi

Diyarbakır’ın 5 ilçesinde okullar tatil 

Lodosun ardından Bursa semalarında görsel şölen oluştu

Batman'da çatı katında yangın

Karaduvar’da yol çilesi son buldu: HÜDA PAR aracı oldu, belediye harekete geçti

Ukrayna ve Avrupa ülkeleri 20 maddelik barış planını görüştü

Çanakkale'de feribot seferlerine fırtına engeli

Soğuk havalarda fındık yemenin vücuda faydaları

Şanlıurfa'nın 7 ilçesinde taşımalı eğitime ara verildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman ile görüştü

Berlin'de elektrik hatlarına sabotaj: Eğitime 4 gün ara verildi

İrlanda Başbakanı Micheal Martin, Çin’de

Hong Kong'da yangın: 1 ölü, 8 yaralı

Kahramanmaraş'ta taşımalı eğitime kar engeli

Meteoroloji’den Doğu Akdeniz için kuvvetli fırtına uyarısı

Manisa'da otobüs ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Kuzey Kore: Maduro’nun tutuklaması, Venezuela’nın egemenliğine yönelik bir saldırı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'nin kaçırdığı Maduro New York'ta hâkim karşısına çıkacak

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırıları artıyor

Trump'tan "Venezuela'yı biz yönetiyoruz" sözleriyle yeni saldırı tehdidi

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yoğun gündemle toplanıyor

HAMAS: Ramallah'ın kuzeyindeki kahramanca eylem meşru bir karşılıktır

Siyonistler ateşkesi ihlal ediyor: Gazze ve Han Yunus'ta 3 şehit

Adana otoyolunda otomobil tıra çarptı : 1 ölü