• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

19 Ocak 2021, Salı 08:52
19 Ocak 2021, Salı 08:52
Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Dünyanın ilk elektrikli traktör için geri sayım başladı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gıda fiyatlarında yaşanan artışın ilkbaharla düşeceğine inandığını söyledi.

Bakan Pakdemirli, kentteki bir otelde, gıda sektörü temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen 'Kovid-19 Süreci ve Sonrasında Gıda Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Manisa Organize Sanayi Bölgesinin doğru planlamış, örnek bir tesis olduğunu, 226 firmanın önemli bir dış ticaret hacmi oluşturduğunu söyledi.

Kentten yapılan ihracatın yaklaşık yüzde 25'ini gıda ürünleri oluşturduğuna işaret eden Pakdemirli, geçen yıl tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınında gıda arzını iyi yönettiklerini, yaptıkları hazırlık ve aldıkları tedbirlerle süreci sorunsuz geçirdiklerini belirtti.

Pakdemirli, tüketici psikolojisinin de iyi yönetildiğini, tüketicilerin marketlerde her zaman dolu raflarla karşılaştığını, paniğe kapılmadan herkesin alışverişini yaptığını kaydetti.

Özellikle geçen yıl hem hasat hem de ekim dönemin olduğu aylarda sokağa çıkma kısıtlaması varken çiftçiyi kısıtlamadan muaf tutarak, tarımsal üretiminin devamını sağladıklarını vurgulayan Pakdemirli, 'Bu sayede tarım sektörü yüzde 5,3 büyüdü. Doğru işler yaptık ve bu neticeleri aldık. Herkesin korumacılığa yöneldiği, stoklamaların arttığı dönemde fiyatlar biraz arttı ancak ben bu ilkbaharda üretimin arttığı dönemde fiyatlarda geriye doğru bir çözülmenin olacağına inanıyorum.' diye konuştu.

Pakdemirli, çiftçinin her zaman yanında olduklarını belirterek, 'Çiftçinin bu döneme gelen kredi borçlarını 6 ay faizsiz erteledik. Boş alan arazi kalmasın mantığı ile atıl hazine arazilerini çok cüzi fiyatlarla üreticiye kiralayarak üretimle tanıştırdık. Geçen yıl sonuç olarak ülkemizde meteorolojik kuraklık olmasına ve pandemi riskleri olmasına rağmen bitkisel üretimi yüzde 6 arttırarak, 124 milyon tona yükselttik ve Cumhuriyet tarihinin rekorunun kırdık.' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yerli elektrikli traktörünün üretim bantlarından inmek üzere olduğuna dikkati çeken Pakdemirli, '3 ay içerisinde, dünyanın ilk elektrikli traktörünü hazırlayacağız. Yüzde 8 saat şarj süresi ile 80 daha tasarruflu bir ürünle çiftçimiz çok daha rahat üretim yapabilecek.' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak

Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşında son durum

İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı

Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı

Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Slovenya'da genel seçim heyecanı

Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü

Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı

Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanacak

Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında

Diyarbakır Valiliği, barajdan su tahliyesi nedeniyle uyardı

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Diyarbakır’da sağanak: Yollar çöktü, köprüler hasar gördü, vatandaşlar mahsur kaldı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirilen şahıs gözaltına alındı

Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü

5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü

Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı

Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor

Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti

İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı

2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü

Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi

1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İkinci ara tatilinin ardından 18 milyon öğrenci ders başı yapacak

Sivas'ta zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Rusya-Ukrayna savaşında son durum

İran: ABD-israilin sivilleri hedef aldığı saldırılarda 210 çocuk şehit oldu, 1510 çocuk yaralandı

Batman’ın Buluşma Noktası Petrolcity AVM Rekor Kırdı

Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı