• BIST 100

    16119,15%-0,25
  • DOLAR

    44,26% 0,01
  • EURO

    51,26% -0,05
  • GRAM ALTIN

    6404,70% -3,26
  • Ç. ALTIN

    11186,94% 0,00

E-devlet'te yeni dönem! Artık bir tıkla bitecek

14 Ekim 2020, Çarşamba 09:42
14 Ekim 2020, Çarşamba 09:42
E-devlet
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

E-devlet'te yeni dönem! Artık bir tıkla bitecek

Elektrik, su, doğalgaz aboneliklerinin fesih işlemlerinin yapıldığı e-devlet'ten Resmi gazetede yayınlanan kararla televizyon, internet sim kartı, uydu gibi hizmetlerin iptali de yapılabilecek. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, uygulamayla 160 milyon abonenin firmaların yorucu isteklerinden kurtularak sürpriz faturalarla karşı karşıya kalmayacağını söyledi.

Her geçen gün içeriğini ve kalitesini geliştiren Türkiye'nin sanal dünyadaki resmi kapısı e-devlet, 50 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı. 5 binden fazla elektronik hizmetin kullanıcılara sunulduğunu sistemde günlük ortalama, 12 milyon 431 bin işlem yapılıyor. SGK Hizmet dökümü, Adli Sicil kaydı, Dava dosyası, Vergi borcu, Kısa çalışma ödeneği, Tapu bilgileri ve Araç ceza sorgulama ile Pandemi Sosyal Destek Ön Başvurusu gibi binlerce hizmetle vatandaşın hayatını kolaylaştıran e-devlet kapısı, vatandaşlara birçok güçlük çıkartan abonelik fesih işlemlerini de bir tıkla sonlandırılmaya imkân sağlıyor. Elektrik, doğal gaz, su abonelik ve fesih başvurusu ile mobil hat abonelik başvurularının e-devlet Kapısı'ndan sunulmaya başlanmasıyla 360 milyon lira tasarruf sağlandı.

BİR TIKLA ABONELİK İPTALİ

2 Ekim'de Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre, elektrik, doğalgaz ve su aboneliklerinden sonra televizyon, internet, telefon gibi abonelik sözleşmelerinin iptali için istenen faks, imzalı dilekçe ve kimlik ibrazı dönemi de artık sona erecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTİK) tarafından gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra bu işlemlerde e-devlet üzerinden yapılacak.

'ABONELİK İPTALİNDE FİRMALAR GÜÇLÜK ÇIKARTIYORDU'

Sabah'ın haberine göre; Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, tüketicilerin abonelik sözleşmelerini fesih etmek için büyük uğraşlar verdiğini belirterek 'televizyon ve cep telefonu aboneliğinde abone olmak çok kolay ancak abonelikten çıkmak daha zor. Hizmet sağlayıcılar, abonelikten çıkmak isteyen vatandaşa birçok güçlük öne sürüyordu. Islak imza, kimlik ibrazı, fesih dilekçesi gibi birçok istek sonrasında değerlendirme yapılacağını söyleyerek işi tabir yerindeyse yokuşa sürüyordu. Bu işlemlerle uğraşmak istemeyen birçok vatandaşta aylar ya da yıllar sonra karşısına çıkan faturaları ödemek zorunda kalıyordu. e-devlet üzerinden abonelik fesih işlemlerinin yapılması vatandaşları büyük bir sorundan kurtaracak' dedi.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Slovenya'da genel seçim heyecanı

Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü

Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı

HÜDA PAR'dan Elâzığ'da bayramlaşma programı

Diyarbakır sağanağa teslim: Altyapı yine sınıfta kaldı

Kabine yoğun gündemle toplanacak

Fransa'da halk yerel seçimler için sandık başında

Diyarbakır Valiliği, barajdan su tahliyesi nedeniyle uyardı

Şanlıurfa’da iş yerine uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Diyarbakır’da sağanak: Yollar çöktü, köprüler hasar gördü, vatandaşlar mahsur kaldı

Gaziantep'te kalaşnikof ele geçirilen şahıs gözaltına alındı

Diyarbakır'da kanalizasyon taşkını: Sokak göle döndü

5,6 milyon dosya mahkemesiz çözüldü

Gaziantep’te 28 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Diyarbakır’da partisinin bayramlaşma programına katıldı

Rusya: ABD küresel enerji piyasasına hakim olma girişiminde bulunuyor

Katar'da düşen helikopterde Türkiye'den 3 personel hayatını kaybetti

İstanbul Fatih'te 2 bina çöktü: Enkaz altından 7 kişi çıkarıldı

2027’ye doğru: Bir şehadet yıldönümünde Şeyh Ahmed Yasin'in öngörüsü

Sri L'da yakıt fiyatlarında bir zam daha yaşandı, otobüs seferleri etkilendi

1 yılda 3 milyondan fazla Afgan mülteci evine döndü

Türkiye geneli bulutlu ve yağışlı geçecek

Lübnan'da direniş, güney sınır köylerinde işgal askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Tahran'da bir İHA düşürüldü

İran'ın ABD ve siyonist rejimle savaşın durdurulmasına ilişkin 6 şartı

Küba'da yeniden genel elektrik kesintisi: Milyonlarca kişi etkilendi

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yunanistan'da çiftçilerden protesto

HÜDA PAR Mardin İl Başkanlığı teşkilatla bayramlaştı

İran Kızılayı: ABD ve israil saldırılarında 81 bin 365 sivil birim hedef alındı

Isparta'da feci kaza: 2 ölü, 4 yaralı

Slovenya'da genel seçim heyecanı

Diyarbakır’da Yeniköy Mezarlığı çamur deryasına döndü

Diyarbakır’da trafik kazası: 4 yaralı