• BIST 100

    15036,80%0,81
  • DOLAR

    43,12% 0,00
  • EURO

    50,40% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6364,11% 1,82
  • Ç. ALTIN

    10268,62% 0,98

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
31 Ağustos 2020, Pazartesi 09:32
E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

E-ticarette fırsatçıya geçit yok: Vatandaş müfettiş platformlar denetçi

Ticaret Bakanlığı’nın e-ticarette stokçuluk ve fahiş fiyatı önlemek için getirdiği düzenlemeler sektörde yeni bir dönem başlattı. Düzenleme e-ticarette satış yapan mağazaların denetimini ve fahiş fiyat uyguladığı tespit edilenlerin ise mağazalarının kapatılmasını da öngörürken, Türkiye’de “Güven Damgası’nı alan ilk e-ticaret platformu olan PttAVM.com’un Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu Ticaret Bakanlığı’nın vatandaşın güvenle alışveriş yapabilmesi için şirketlerin uyması gereken asgari standartları belirlediğini söyledi.

SEKTÖRE STANDART

Çevikoğlu, bakanlığın yeni düzenlemeyi bir grup gazeteciye değerlendirdi. Çevikoğlu, PTT’nin online alışveriş sitesi olarak her zaman önceliklerinin vatandaşın menfaati olduğunu ifade ederek, “Bakanlığın devreye aldığı yeni sistem sektör ve vatandaş açısından oldukça memnuniyet verici bir düzenleme. Platform olarak ‘Türkiye’nin en güvenilir e-ticaret sitesi’ parolamızla kuruluşumuzdan bu yana güvenilirliği ilke edinirken, bazı platformların kurallara riayet etmemeleri zaman zaman vatandaşın e-ticarete olan güvenini de zedeliyor. Şimdi getirilen standartlar sayesinde tüm sektör belli bir standarda kavuşmuş olacak” diye konuştu.

ŞİKAYETLERE ANINDA İNCELEME

Vatandaşın güvenle alışveriş yapmaları için geliştirdikleri ödeme sistemlerinin yanı sıra fahiş fiyat uygulamaya çalışan fırsatçılara da göz açtırmadıklarını anlatan Çevikoğlu, “Son olarak pandemi döneminde vatandaşı mağdur etmeye yönelik fiyat belirleyen 44 satıcı hakkında inceleme başlattık. İnceleme sonucunda fahiş fiyat uyguladığını tespit ettiğimiz satıcılarla yollarımızı ayırırken, vatandaşın mağdur olmaması için denetimlerimizi artırdık. Bu kapsamda kendi iç denetimlerimizin yanı sıra vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri de anında incelemeye alarak, gerekli işlemlerimizi yaptık” dedi.

GÜVENLİ E-TİCARET SİSTEMİ

Hakan Çevikoğlu geliştirdikleri “Güvenli Ticaret Sistemi” ile alışverişlerde PTT güvencesi ve denetimi ile alıcı ve satıcı arasındaki süreci baştan sona kontrol ettiklerini ifade ederek, güvenlik mekanizmalarını adım adım şöyle sıraladı: “Müşteri istediği mağazadan dilediği ürünü seçer ve ödeme işlemini gerçekleştirir. Müşteriden alınan sipariş tutarı, PTT havuz hesabına aktarılır. İş ortağı tarafından sisteme belirtilen depo adresinden PTT Kargo personeli ürünü alır. PTT Kargo personeli teslim aldığı ürünü alıcıya teslim eder. Müşteri kendisine ulaşan ürünü teslim alır ve kontrol eder. Ayrıca vatandaşın alışverişlerinde kullandığı kredi kartı bilgileri sistemimizde tutulmazken, 3. şahıslar ile de asla paylaşılmaz. Ödeme güvenli bir 3D Secure sayfası üzerinden aracısız olarak ödeme hizmet sağlayıcısı ve anlaşmalı bankalar tarafından gerçekleştirilir.”

İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı

İngiltere'den Grok'a "uygunsuz görüntü" soruşturması

Batman'da iki otomobil çarpıştı: 4 ölü, 2 ağır yaralı

Malatya'nın 9 ilçesinde eğitime kar engeli

ABD'de ülke genelinde protestolar devam ediyor: Minneapolis’e ek güvenlik gücü

Malatya'da kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalanlar kurtarıldı

Kocaeli’de narkotik operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

Mardin’de bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi

Malatya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Mersin'de İmam Hatip Ortaokulları Arası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması yapıldı

Adana’da kural ihlali yapan 22 bin 259 sürücüye cezai işlem uygulandı

Adana’da asayiş uygulamaları: Aranan 442 kişi yakalandı

Bursa’da kaçak akaryakıt operasyonu: 5 gözaltı

Küba Devlet Başkanı Canel: ABD ile müzakere etmiyoruz

Yarıyıl tatili öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme duyuruları yayımlandı

Mersin’de 2026 Yılı I. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Tarihi Memişpaşa Camii bakımsızlık nedeniyle yağmur sularıyla mücadele ediyor

DMM, vatandaşları sosyal yardım dolandırıcılığına karşı uyardı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten alkol kullanımı ve bağımlılığına ilişkin soru önergesi

Rusya Novoboykovskoye yerleşim yerini ele geçirdi

Söylemez: Norm fazlası öğretmenlerin resen atanması ciddi mağduriyetlere yol açıyor

Meslek lisesi mezunu gençlerin istihdamı için protokol imzalandı

HÜDA PAR Tarsus İlçe Başkanı Tanış’tan nezaket ziyaretleri

Ermenistan'dan Rusya'ya protesto notası

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da 3,3 milyon sentetik ecza hap ele geçirildi, 6 şüpheli yakalandı

Ghebreyesus: Daha fazla ülkenin, Gazze'den gelen hastalara kapılarını açması gerekir

Somali, BAE ile güvenlik ve savunma alanındaki tüm anlaşmaları iptal etti

Kastamonu’da motosiklet ve motokuryelerin trafiğe çıkışı yasaklandı

Pehlevi ve Machado’dan ülkelerine ihanet yarışı: Trump'a "bizi seçersen pişman olmazsın" söylemi

Batman'ın Kozluk ve Sason ilçelerinde eğitime kar tatili

Kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyonu aştı