• BIST 100

    15525,37%-1,13
  • DOLAR

    44,08% 0,04
  • EURO

    50,97% -0,43
  • GRAM ALTIN

    7226,26% -1,02
  • Ç. ALTIN

    11952,85% 0,00

Ekonomileri 20 sektör ayakta tutacak

22 Ekim 2020, Perşembe 08:51
22 Ekim 2020, Perşembe 08:51
Ekonomileri 20 sektör ayakta tutacak
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Ekonomileri 20 sektör ayakta tutacak

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yeni raporu, elektrikli araçlar, dijital finansal hizmetler, yapay zeka, veri, uydu hizmetleri, uzay uçuşları, geniş spektrumlu antiviraller, gen ve DNA dizileri gibi teknolojik ve kurumsal inovasyonu sağlayacak 20 yeni pazarın ekonomileri dönüştürme potansiyeline sahip olduğunu ortaya koydu.

YENİ PAZARLARA DEVLET DESTEĞİ

Teknolojik ve kurumsal inovasyonları beraberinde getirecek 20 yeni pazar ekonomileri dönüştürme potansiyeli taşıyor. Söz konusu ekonomik dönüşümü sağlayacak yeni pazarlar, “gezegeni koruma”, “insanları güçlendirme ve koruma” ile “bilgiyi geliştirmeyi” hedefleyen 3 başlık altında toplanıyor. Elektrikli araçlar, sera gazı izinleri, hidrojen, plastik geri dönüşümü, ağaçlandırma hizmetleri, su hakları ve kalitesi, geniş spektrumlu antiviraller, bakım, veri, dijital finansal hizmetler, eğitim teknolojisi ve beceri kazandırma hizmetleri, hız yuvarı (hyperloop) tabanlı taşıma hizmetleri, yeni antibiyotikler, hassas tıp, beceri sermayesi, işsizlik sigortası, yapay zeka, genler ve DNA dizileri, uydu hizmetleri ve uzay uçuşları söz konusu yeni pazarlar arasında yer alıyor. Ekonomiyi dönüştürecek pazarların devlet teşvikleri, özel yatırımlar ve kamu-özel iş birliğiyle desteklenebileceği belirtiliyor.

HASSAS TIP VE İLAÇ LİSTEDE

İnsanları güçlendirmeye ve korumaya yönelik yeni pazarlar da geniş spektrumlu antiviraller, bakım, veri, dijital finansal hizmetler, eğitim teknolojisi ve beceri kazandırma hizmetleri, hız yuvarı (hyperloop) tabanlı taşıma hizmetleri, yeni antibiyotikler, hassas tıp, beceri sermayesi, işsizlik sigortası olarak sıralanıyor. Bu pazarlar arasında sağlıkla ilgili olan geniş spektrumlu antiviraller, yeni antibiyotikler ve hassas tıp gibi alanlar öne çıkıyor. Dünyada 300 milyon insanın nadir hastalıklardan etkilendiği tahmin edilirken, insan sağlığını korumaya yönelik yapılacak ilaç çalışmalarının yeni bir pazar potansiyeli sunduğu vurgulanıyor. İnsanları güçlendirmeye yönelik pazarlardan biri olan dijital finansal hizmetlerin ise yaygın bir şekilde kullanılmasının ekonomik büyümeye katkı sunacağı kaydediliyor. Dijital hizmetler pazarının, 2025 yılına kadar gelişmekte olan ekonomilerin GSYH’sini 3,7 trilyon dolar artırabileceği belirtiliyor.

Elektrikli otomobil öncü sırada

Gezegeni korumaya yönelik pazarlar arasında elektrikli araçlar, sera gazı izni, hidrojen, plastik geri dönüşümü, ağaçlandırma hizmetleri ile su hakları ve kalitesi alanları bulunuyor. İklim değişikliği konusunda artan farkındalık hükümetleri ve tüketicileri elektrikli araçlara yöneltirken, bu araçların kullanımı için gerekli tamamlayıcı altyapının eksikliği kilit yatırım alanlarından biri olmaya devam ediyor. Sera gazı izinlerinden oluşan ödenekler küresel ekonomide hala yerini bulamazken, hidrojenin, özellikle ulaştırma, ısıtma ve enerji üretiminde yaygın bir şekilde kullanılması da sağlanamıyor. Plastik geri dönüşümünde ise plastik üretiminin başladığı 20. yüzyıldan bu yana 6,3 milyar metrik ton plastiğin sadece yüzde 9’unun geri dönüşüme kazandırıldığı tahmin ediliyor. Plastik geri dönüşüm pazarına ve standartlara ihtiyaç olduğu vurgulanıyor.

admin

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,83 oldu

Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Axios: ABD, israilin İran'daki yakıt depoları saldırısından rahatsız

Petrol fiyatları savaşın etkisiyle rekor kırıyor

MSB: 6 adet F-16 savaş uçağı KKTC’ye konuşlandırıldı

Gazze'de siyonist saldırıda anne, çocuk ve bir gazeteci şehit oldu

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 16 tutuklama

Bakan Şimşek: Küresel şoklar kalıcı değil, tedbirleri alıyoruz

İnsan Hakları İzleme Örgütü: israil Lübnan'da beyaz fosfor kullandı

Denizli’de 5,1 büyüklüğünde deprem

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 şüpheli gözaltına alındı

Altın yeni haftaya sert düşüşle başladı

Meteoroloji'den kuvvetli rüzgâr, çığ ve buzlanma riski uyarısı

Rehber Mücteba Hamaney ve İran'ın yeni direniş dönemi

Kassam Tugayları'ndan Hizbullah'ın operasyonlarına destek: Kahramanca direniş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde savaş ve ekonomi var

Hizbullah: Siyonist rejimin 15 helikopterle yaptığı indirme girişimi püskürtüldü

Siyonist rejimin Gazze'ye saldırısında 3 şehit

İran'ın Körfez ülkelerindeki ABD üslerine misillemeleri sürüyor

Muğla’da arızalanan teknedeki 2 kişi kurtarıldı

Elazığ'da trafikte makas atan sürücüye 90 bin TL ceza

Ümraniye TEM Otoyolu’nda hafif ticari araç yangını

İran İslam Cumhuriyeti yeni liderini seçti

Niğde’de yaban keçisi avlayan kişiye 984 bin lira ceza

Kenya’da sel felaketi. Can kaybı 42’ye yükseldi

Afyonkarahisar'da tır ile minibüsün çarpıştı kazada 11 yaralı

İran ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları görüştü

Macron ile Pezeşkiyan telefonda görüştü

İzmir’de Hür Gençlik’ten iftar programı

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 45,83 oldu

Van ve Hakkari’de uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Axios: ABD, israilin İran'daki yakıt depoları saldırısından rahatsız

Petrol fiyatları savaşın etkisiyle rekor kırıyor

MSB: 6 adet F-16 savaş uçağı KKTC’ye konuşlandırıldı

Gazze'de siyonist saldırıda anne, çocuk ve bir gazeteci şehit oldu

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 16 tutuklama